Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) peterkeT válasza .: JuSzT :. (#50) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

WLAN vagy LAN? Kapcsolat javítása nem állítja helyre? Újracsatlakozás nem működik? Egyáltalán disconnectednek mutatja a kapcsolatot, vagy egyáltalán nem lát semmit?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52) Imy válasza LALA_kiraly (#49) üzenetére

Imy
(őstag)

Elvileg kompatibilis lefelé.

(#53) .: JuSzT :. válasza peterkeT (#51) üzenetére

.: JuSzT :.
(őstag)

Megy a kapcsolat, megy a net is egy ideig. Aztán utána nem enged kapcsolodni. Sima LAN kapcsolat, ADSL modemmel. Javitást még nem néztem. bnőm notija. Amikor igy elmegy a net , akkor az ujracsatlakozás nem megy.

Ha megirod milyen hibák lehetnek, holnap kiprobálgatom őket.

Köszi

Brazos

(#54) DjKoxi

DjKoxi
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Létezik beépíthető bluetooth adapter notiba? Asus a6m, ha telepítem a drivert kéri hogy csatlakoztassam. Vagy ezeket a gyárban ráforrasztják, beleépítik az alaplapra?

(#55) BÁ Nutrition válasza DjKoxi (#54) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

usb-s nem jo?

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#56) Imy válasza DjKoxi (#54) üzenetére

Imy
(őstag)

Létezik, egyes modelleken van.
De ha nincs akkor vegyél USB-set...

(#57) Imy

Imy
(őstag)

Szerintetek ha a chipsetem nem támogatja a PentiumM-es procit a gyártó oldala szerint, akkor lehet baja, ha beleprobálom?
Mert egy másik topicba irta valaki hogy i852GM-be belette, és ment, pedig a gyártó oldala szerint nem támogatja.
Szóval károsodhat az alaplap, ha nem fér vele össze?
Lehet jó lenne kiproszálni, mielött lejár a garancia?

(#58) peterkeT válasza Imy (#57) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy ártana neki, de szerintem rossz szorzóval és órajelen fogja felismerni, elindítani, ha egyáltalán. A 852/855-ös chipset is bevette az 533-as Pentium M-eket is, pedig hivatalosan csak a 400-ast támogatta. Az más kérdés, hogy teljesen rossz FSB-vel volt csak hajlandó használni őket (133 helyett 100MHz-en), így például egy 2GHz-es Sonoma alaphoz készült 533MHz-es FSB-s Dothan 2000MHz helyett 1500MHz-en működött csak, az 1733-as pedig 1333-on.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#59) peterkeT válasza .: JuSzT :. (#53) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Valami tűzfal, antivírus program nem tiltja? Spyware, adware ellenőrzés volt?

p

(#60) Imy válasza peterkeT (#58) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor szóval szerinted nincs nagy értelme a váltásnak?
Mert ha felismerné valos orajelen, akkor az nyerő lenne...Vagy ha csak a 2GHz-eset 1.5GHz-esnek ismeri fel, de mivel a PentiumM-ben 2Mb L2 cache van, vajon eredményezne valamiféle sebeségnövekedést? Jah, és nem válna instabillá az egész?

(#61) peterkeT válasza Imy (#60) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A stabilitásról nem tudok nyilatkozni, de mindenképpen rossz ötletnek tartom a váltást. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy a SpedStepet tudja kezelni a lapkészlet. Úgyhogy értelme sem sok lenne. M-es prociknál pedig az 1MB és 2MB L2 cache nemigen jelent teljesítménybeli különbséget.

p

(#62) Imy válasza peterkeT (#61) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor nem gondolkok többet rajta....
Ha teljes mértékben lekezelte volna, akkor jó lett volna a + sebeség, illetve a +1Mb L2 cache miatt...

(#63) DjKoxi válasza Imy (#56) üzenetére

DjKoxi
(fanatikus tag)

Köszi a válaszokat. Jó az usb-s csak akkor nem kéne mindig ki-be dugdosni. Én voltam a bolond hogy nem olyat vettem amiben van. Meg a gyár is az hogy ilyen filléres alkatrészt kispórol.

(#64) Imy válasza DjKoxi (#63) üzenetére

Imy
(őstag)

Valamivel vissza kell fogni az árakat, hogy az a modell olcsobb legyen. Az enyimben van, de én meg még 1-2x használtam....

(#65) bio

bio
(lelkes újonc)

hali

noti bill-m azt csinálja hogy az ''s'' ''a'' ''w'' és ''2'' bill-ek hol működnek hol nem...van mikor 1 leütésre 3-4 ua a karakter i beíródik, van mikor 1se...mitől lehet?
ja és ez egy tablet bill. nem 1szerű cserélni....
alá nem került semmi mert szétkaptam.....
köszi

ööööö izé nem tudom ......érthető vagyok?

(#66) Imy

Imy
(őstag)

Notebookomban eddig 512Mb RAm-om volt, és abbol általában amiket szoktam használni progikat 400Mb körül szokta lefoglalni, most bővitettem 1Gb-ra, és most a memóriábol 550Mb-ot használ ugyanazoknál az alkalmazásoknál.
Egy csomo olyan folyamat fut, amit nem tudok, hogy mi, és kis mértékben eszik a memóriát.Ezeket hol lehet megnézni, hogy mi is használja, vagyis melyik progi futtatja?
Van olyan progi ami szabad memót szabadit fel, ha éppen már nem használja a win? Persze ami jól is müködik :)
Eddig nem foglalkoztam vele...

(#67) sssent válasza Imy (#66) üzenetére

sssent
(senior tag)

Nem tudom pontosan, hogy a windows hogyan garázdálkodik a lapozófájllal, ill. hogyan számolja a foglalt memória megjelenített értékét (a memória és a lapozófájl tartalmának átfedésére gondolok). Ha rendesen össze akarod hasonlítani a foglaltság adatokat, ahhoz ki kéne kapcsolnod a lapozófájlt. Ekkor szerintem valószínű, hogy nagyjából ugyanazokat a számokat kapod. De az sem kizárt, hogy a windows gondosabban ügyel a memória tisztántartására, ha kevesebb van belőle szabadon.

Egy csomo olyan folyamat fut, amit nem tudok, hogy mi, és kis mértékben eszik a memóriát.Ezeket hol lehet megnézni, hogy mi is használja, vagyis melyik progi futtatja?
Rákeresel a folyamat nevére.

Van olyan progi ami szabad memót szabadit fel, ha éppen már nem használja a win? Persze ami jól is müködik
Az OS-nél hatékonyabb memóriakezelést nem nagyon tudsz megvalósítani. Lehet, hogy valami programmal tudsz néha memóriát felszabadítani (mondjuk 500 helyett 550MB-od lesz szabadon), de valószínű, hogy ugyanezt a windows is megtenné, ha vészesen fogyna a memória. Szóval ennek az egésznek inkább csak a júzer kis lelki megnyugvására van hatása, a gép tényleges működésére aligha.

(#68) sssent válasza bio (#65) üzenetére

sssent
(senior tag)

A legtöbbször beázás produkál ilyen tömeges gombelhalást egy foltban. Lehet régebbi eset is - mostanra ért be az oxidáció kellemetlen hatása.

(#69) Imy

Imy
(őstag)

Az Everest szerint 852GM Chipset van a notebookomba, a Memtest86 pedig 855GM/GME-t ír ki.... Most akkor mi lehet az igaz? :F

(#70) Ádibádi

Ádibádi
(tag)

Üdv emberek help : :U :O :U : [link]

A NŐKNEK ÁLLÍTÓLAG 70 HÁZIMUNKÁHOZ KELL ÉRTENI: A FŐZÉS ÉS 69.... :) :)

(#71) PLacc válasza Imy (#69) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Gondolom integrált Intel VGA van a gépben, azért. Egyébként az északi hídnak 855-nek kéne lennie tudtommal.

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#72) PLacc válasza Ádibádi (#70) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Hát ez elég ciki, ilyet még életemben nem láttam... :U Még ebay-en se lehet kapni, szóval elég felejtős sajna. :(

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#73) Ádibádi válasza PLacc (#72) üzenetére

Ádibádi
(tag)

Nekem mondod ... :O

2 éves hűség nyilatkozat a netre és a notit is részlere vették :( :O :(

(#74) Pompi válasza Ádibádi (#73) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez SIM kártyás megoldás? Mert akkor lehetne még USB modemmel probálkozni a PCMCIA helyett, pl.: [link]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#75) Ádibádi válasza Ádibádi (#73) üzenetére

Ádibádi
(tag)

Nos felhívtuk a T-com ot és elvileg tudnak segíteni mert van nálluk ilyen átalakító :D

Sürge visszük is be a központukba mindenestül :R :C

(#76) Ádibádi válasza Pompi (#74) üzenetére

Ádibádi
(tag)

Igen sim es :))

(#77) bio válasza sssent (#68) üzenetére

bio
(lelkes újonc)

én még semmit nem öntöttem rá....juni óta van nálam a cucc....és csak most jött elő a gond...ráadásul gari vége után kb 2 héttel kezdte :O
ha oxidáció lehet akkor előfordulhat hogy hol működik hol nem?

ööööö izé nem tudom ......érthető vagyok?

(#78) amargo válasza Imy (#66) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Szerk:
A Windows memória kezeléséről kicsit:
[link]

Megnézni elég sok programmal tudod.
Többek között, a sysinternals.com on nézelődj és ott a ProcessExplorer-t keresd.

[Szerkesztve]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#79) Ádibádi válasza Ádibádi (#76) üzenetére

Ádibádi
(tag)

Köszönöm a helpeket kicserélték az Pompi álltal belinkelt cuccosra és kész :R :C

[Szerkesztve]

(#80) Imy válasza amargo (#78) üzenetére

Imy
(őstag)

Valamelyik forumban irtak egy magyar oldalt régebben, ahol frankon le vannak irva, csak már nem tudom, hogy hol, s mikor :O

(#81) amargo válasza Imy (#80) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Amit leírtam, szerintem az is hűen tükrözi a képet, ha viszont annál frankóbb kell, akkor olyat is linkeltem. De ha ez sem elég kiváncsi vagyok arra az oldalra.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#82) nagyben

nagyben
(lelkes újonc)

Kedves Mindenki!

Egy WindowsXP Home-ot szeretnék feltelepíteni a laptopomra, de nem megy. Ebben szeretnék kérni segítséget, ötleteket a dolog megvalósításához.

A probléma abban rejlik, hogy ez egy régi fajta laptop. Nincs benne optikai meghajtó (semmilyen; se cd-író/dvd-író még egy egyszerű cd-olvasó sem -- ezeket egyébként (akármelyiket is ezek közül) nem is lehet beszerelni, mert egy kicsi laptopról van szó. A legszebb az egészben, hogy még beépített floppy meghajtója sincsen. //egyébként meg nem is lenne az annyira rossz gép (850Mhz Intel PIII CPU, 256Mb ram, 20Gb winyó, integrált ATI videókártya), szóval arra amire nekem kéne elég is lenne.//

No mostmár, a bootolási sorrendet a bioszban a következők alkotják: (és már most hozzátenném, hogy csak és kizárólag ez a négy opció van, nincs több, már tucatszor ellenőriztem)

Boot from HDD --- ez ok, erre keresnék vmi boot progit, de még nem találtam (link jöhet)
Boot Multiple 1 --- ez nem tudom mi
Boot Multiple 2 --- ezt sem tudom mi
Boot Ethernet --- ez meg vmi szerverhez csatlakozna, vmi DHCP-t keres; de pl. sima hálózatot próbáltam kialakítani az asztali gépemmel, el is indult az ethernet boot, de nem történt érdemleges, mert nem talált vmi DHCP dolgot, gondolom ez normális, mert vmi szervert keresne.

Szóval ahogyan az a fenti dolgokból kiderült (legalábbis a jelenlegi PC-s ismereteim szerint nekem) az egyetlen megoldás a HDD-s boot maradt (még egy hülye USB-s boot opciót sem tudtak beiktatni, nem értem, hogy miért, na mindegy...). Erre keresnék vmi progit. A 20 Gb-os winyó le van formázva NTFS-re, de FAT-ra is le tudom ha kell.

A winyóra minden gond nélkül tudok adatot másolni illetve onnan adatot eltávolítani; ti. ma vettem egy 2,5-ös noti USB racket.

Kérem ha vki tud segítsen abban, hogy hogyan tudnék vhogyan egyáltalán bootolni arról a winyóról, mert ezután meg fel lehetne másolni a telepítőfájlokat és onnan indítani a telepítőt, bár ez az XP-s telepítővel lehet hogy nem működne, de akkor max fel teszek win98-at, utána meg átnyomom XP-re.

Ezek a részemről csak elképzelések.

Vki okos kéne nekem aki tudna segíteni nekem, esetleg korrigálni a hiányosságaimban.

A notebook egyébként COMPAQ EVO N400C.

Előre is köszi mindenkinek!
Öccs

(#83) amargo válasza nagyben (#82) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Ha jól tudom hálózatról is tudsz telepíteni, még soha nem csináltam így ennek utána kellene olvasni. A másik. Biztos van rajta valamien floppy csatlakozási port, ahova egy külső floppyt tudsz ráakasztani, de lehet optikait is. Ha floppyt tudsz, akkor részben már elönyőd van. De én az ethernetes résznél is keresgetnék google, vagy valaki leírja, hogy lehet valami más tuti módszerrel telepíteni.

(#84) nagyben válasza amargo (#83) üzenetére

nagyben
(lelkes újonc)

Hálózatról nem igazán tudok telepíteni, mert már próbálttam is és vmi DCHP szervert keres, de nem talál és abbahagyja az ethernet boot-ot.

Hát nem tudom milyen floppy csatlakozási portot keressek rajta, van e notihoz egy usb-s külső floppy-drive, de arról nem bootol. (van a bioszban a boot sorrend meghatározásánál vmi multiportos opció, de azt sem tudom mi az a multiport egyáltalán. -- vmi mulitiboot néven fut)

ha el tudnám érni legalább azt hogy floppyról bootoljon akkor sinen lennék, de nem megy.

(#85) nagyben

nagyben
(lelkes újonc)

Ja és kipróbáltam azt is hogy ez a bizonyos mltiboot1 és társa multiboot2 első ill második legyen a boot sorrendben (és fordítva is), de nem bootolt a floppy-drive úgy sem.

Marad a HDD boot, de nem találok semmi boot programot hozzá, ez kéne most a legjobban.

[Szerkesztve]

(#86) Füly

Füly
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Beírtam a kérdésem a TabletPc topikba is de sürgős lennem ert hamar megkéne csinálnom a gépet, egy barátomnak lesz, szóval ide is felteszem a kérdést:

Van nálam egy FujitsuSiemens Lifebook T3010D, nagyon poén kis cuccnak tűnik, angol windows van rajta méghozzá WindowsXp Tablet pc edition..Eddig még nem olt dolgom tablet pc-kel szóval az lenne a kérdésem hogy sima mezei WindowsXp -t is fellehet rakni rá és akkor is fog menni a touchscreen? Szal ha nem tablet pc editiont rakok rá akkor is tudom használni vmi kegészitő proggal az érintő képernyőt?
A másik hogy milyen hiba lehet, hogy ha behozok vmi progot ami a touchscreennel kapcsolatos akkor kékhalál és restartol a gép Hardware vagy csak szoftveres hiba?

Kösszke,
Szijjasztok,
Füly

'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G

(#87) amargo válasza nagyben (#84) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

most látom, hogy ez subnot, és multiport os. Akkor egy dokkoló kellene hozzá, amiben van optikai drive. Ha USB-ről nem hajlandó bootolni nem fogod tudni megheggeszteni, hogy még is. Ha nem tudsz dokkolót szerezni, akkor marad az, hogy felturod a netet a hálozati telepítésről-> vagy megkérdezed moonman vagy Xcom kollegát itt a fórumon vagy emailt küldesz nekik.

(#88) macilaci78 válasza BÁ Nutrition (#14) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Integrált VGA-val CS:S megy 1024×768-ban, minimum minden mellett. :D
GTA Vice City el-el ment, epizódok között nem szaggatott, csak a zeneszámváltásnál, Sims2 naggyon lassú, de páromat leköti.
256MB DDR memória, amiből 64MB a VGA-é, 2,8GHz Celeron proci.

Én is használok hozzá külső vinyót, egy 2,5''-at, korábban volt egy 3,5'' is, de aladtam. Sebességben nincs vele gondom, még ha arról játszok is jó, másolni rá-róla, filmet nézni róla kifogástalanul lehet. USB 2.0, ha kérdésed van, keress rá a totyikokban 3,5'' legyen a keresési paraméter. Van 2,5''-ra és 5,25''-ra is.

nagyben: Az DHCP... ;] Biosban nem lehet engedélyeztetni, hogy bootolás előtt is lássa az USB-t? Vagy CD-ről bootolni? Esetleg a vinyóra tenni egy másik géppel Win-t?

[Szerkesztve]

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#89) Imy válasza macilaci78 (#88) üzenetére

Imy
(őstag)

Nincs optikai meghajtoja, írta, azért van problémája!

(#90) sssent válasza bio (#77) üzenetére

sssent
(senior tag)

Előfordulhat. Bár ez a 7-8 hónap már elég sok ahhoz, hogy régi beázás legyen, valószínűleg nagyobb a baj. Esetleg ha akad valami mobiltelefon szervízes ismerősöd, akkor azért érdemes lehet megpróbálni, hátha ki tudja pucolni, ők otthon szoktak lenni ilyesmiben.
Ha ez nem segít, akkor marad a szervíz, és lehet reménykedni, hogy csak a klaviatúrával van valami gáz.

(#91) Chili7

Chili7
(őstag)

Notebook vga fogyasztási adatok összehasonlítása van valahol?
thx

(#92) kovy79

kovy79
(őstag)

HP Pavilion dv2000-es notihoz kellene magyar bill, vagy magyar kiosztású bill matrica.
Hol keresgéljek, esetleg ötletek?
Thx

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#93) Pompi válasza kovy79 (#92) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Matricát a számtech üzletekben keresgélhetsz.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#94) sssent válasza Pompi (#93) üzenetére

sssent
(senior tag)

Klaviatúrát meg a HP szervízben. Nagyságrendileg talán 10-15K.

(#95) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Van egy HP nx 6110 notim ...

Sajnos nincs benne a gyári W-LAN kártya, de vettem egyet ...

[kép]

A képen a bal oldali kellene nekem, olyan a foglalat, de a jobb oldali van nekem, amit ebben nem tudok használni ... Ha minden igaz az egy HP nx 6310-ből van.

Tudja valaki cserélni?

Press any key to continue ...

(#96) daiml3r

daiml3r
(lelkes újonc)

Sziasztok sracok! :W :DDD
Nagyon nagy kerdesem lenne!!!!
Amint latjatok nincsenek ekezeteim. Ennek oka, az hogy joaron vasaroltam amerikaban egy compaq laptopot de lathato, hogy ugye ezen nincsenek ekezetes betuk!!!
A KERDESEM:
gondolom ASCII kodok igy is leteznek, igy letezik e olyan program amivel meg lehet e csinalni hogy a gep ismerje az ekezeteket illetve akar uj bill.kiosztast alkalmazna!

Varom a DOKTOROK valaszat ha erdemben hozza tudnak szolni a temahoz!
Koszonet!!!! :)) :R :D

''...azért van a fórum h a tapasztalatainkat megosszuk és nem azért, hogy egymást fikázzuk... :)''

(#97) sssent válasza marsu (#95) üzenetére

sssent
(senior tag)

Hátha ez segít:
A képen jobb oldali formátumú kártyák kellenek ezekbe: nc2400, nc4400, nc6230, nc6400, nc8430, nw8440, nw9440, nx6310, nx6325, nx7300, nx9420

A bal oldali kártyák pedig ezekbe: nc6140, nc4000, nc4010, nc4200, nc6000, nc6120, nc6220, nc6230, nc8000, nc8230, nw8000, nw8240, nx6110, nx6115

marsu: antennád már van, vagy azt is bele kell hekkelned?

(#98) sssent válasza daiml3r (#96) üzenetére

sssent
(senior tag)

control panel > regional and language options > languages > details > add

Itt a kazahtól a zuluig olyan nyelvet és billentyűzetkiosztást állítasz be, amilyet csak akarsz.

(#99) marsu válasza sssent (#97) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Az antenna már benne van,. gyárilag, a két kábel ott van a kártya helyéig le van vezetve.

Van egy PCMCIA W-LAN kártyám, de csak egy PCMCIA hely van, igy jobb lenne, ha az szabad lenne ...

:R :R

Köszi az infót!

Press any key to continue ...

(#100) sssent válasza marsu (#99) üzenetére

sssent
(senior tag)

A térereje is jobb lesz a beépített antennának. Igazából csak figyelemfelkeltő céllal kérdeztem rá, hátha a rossz kártya mellett nem tudod mire vállalkoztál.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.