milyen chipkészletű a notid?
ez a proci volt az eredeti ebben?
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

milyen chipkészletű a notid?
ez a proci volt az eredeti ebben?
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

i915 -ös.
A proci elvileg eredeti, legalábbis minden tesztprogi ennek ismerte fel.
És a memória is eredeti DDR2 533MHz
[Szerkesztve]

fura, mert olyan mintha nem kezelné le rendesen a cpu-t.
533-as helyett 400-asnak látja, pedig a 915-ös az tudja kezelni az 533-asokat.

Igen fura. De a legfurább, hogy ua-t a számítást linux alatt fél perccel hamarabb végzi el. 2perc <-> 2,5 perc: Ebből gondolom, hogy ott 1600MHz-en jár a proci.
Na mindegy. Talpra állítom a régi P3-as notit, ezt meg beküldöm az asus szervízbe.

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy mx-51 -es packard bell gépem, aminek geforce go 6100-as videoprocija van. A gond, hogy ha civ4-gyel játszom közepes vagy nagyobb pályán, egy idő után lefagy a civ4 (nem rögtön, van hogy órákig megy). Ilyenkor az xp képe is lebutul 1280/800-ról 800/600-ra a szín pedig 4 bitesre, és nem lehet javítani ezen csak újraindítással. Lefuttattam egy dxdiag-ot, és kiderült, hogy ilyenkor letiltja a direct3d-t, a directdraw-t pedig ugyan nem tiltja, de a tesztet nem viszi végig. A kérdésem, mi ennek az oka? Gyenge ehhez a játékhoz a videoproci (akkor miért indul el és megy sokáig, ráadásul kis térképen egyáltalán nincs vele probléma)? Vagy valami driveres gondja van, vagy netán a hardverelemek készülnek ki egymástól? Vagy az is lehet hogy túlmelegedik?
Én elég amatőr vagyok, örülnék ha valamelyikőtök tudna nekem segíteni. Remélem nem kell azt hallanom, hogy törődjek bele.
Üdv!
kösz! 
Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

Hali!
Sikerült beszerezni 1 HP NX9010notebookot amibe elméletileg 2x512mb DDR333 ram mehet
bele.
Azt nem tudom hogy ha veszek 1 sima kingstone400as ramot azt vajon felfogja ismerni?Vagy honnan lehet olyan ramot szerezni ami tuti hogy menni fog?
Válaszokat előre is köszönöm!!!
Üdv: Retro11 
:)

Vissza fogja venni az órajelét elvileg nem lesz gond, de próbáld ki a boltban 
looky : Valami progit nem tettél fel, ami vissza fogja? Bármi? Ha linux alatt képes rendessen menni, akkor win alatt is kell(ene).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

nx9010-nél nem egyszerű.
Mindenképp próba kell, mert eléggé válogatós.
Nálunk a gyári, HP által ajánlott, HP memóriával nem ment. 

Ez feature, nem hiba!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

Hello,
nagy slamasztikaban vagyok, van a notimon ugye kartyaolvaso, es beletoltam egy SD kartyat (amit elvileg ismer), de veletlenul belecsuszott, es most nem hajlando kijonni onnan. Hogy a fenebe szedjem ki?..
Koszi

szemöldökcsipesszel, ha befér...ha nem, akkor szedd szét (ha nem garos)
ha garos, vidd vissza, de úgy eltart egy darabig 
www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

amúgy egy tipp a bajba jutott kollégáknak:
[link]

hopp, véletlen 2x ment be, srry 
[Szerkesztve]

Szemoldokcsipesznel bejjebb van. P*csaba.
A linket koszi, megnezem.

Sziasztok!
Van egy asus a9rp notim és az a gond vele, hogy nem tudok rá hangot csalni,
se a drivere se az asus oldalán lévő frissített hangkártya driver sem segített!
valaki találkozott már ezzel a gonddal?
SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!

Na holnap rendelem meg a gépet. Még ma este variálhatok egyet.
IBM Lenovo N100:
15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 GlareType Intel® Core Duo T2250 (2mag) 1730 MHz CPU 512MB RAM 80GB HDD SATA 5400RPM Multi DVD RW +- Intel Graphics Media Accelerator 950 FreeDOS 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, FireWire I-link, Gigabit LAN, PCMCIA, S-Video, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), Wireless 802.11a/b/g,
br 192.000
vagy
HPQ NX 7300 RU375ES
15.4'' WXGA 16:9 GlareType Mobile Intel® Core2 Duo T5500 (2mag,64bit) 1660MHz ntel® 945GM Express 512MB DDR2/667Mhz (bõvíthetõ) 80GB 5400RPM 8x DVD+-RW DL drive Intel Graphics Media Accelerator 950 FreeDOS 4000 mAh (Lithium-ion) 10/100mbps LAN, 56K modem, Bluetooth, FireWire I-link, PCMCIA, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,
br 200.000
Ti melyiket választanátok? Melyiknek lehet jobb az akksi idelye? A két gép csak a prociban különbözik. a HP Core 2 Duo míg az IBM sima Core Duo. De fontos lenne az akksi is hogy bírjon legalább 2,5 órát. Mindkettő bír annyit? Melyik bír többet?
Please HELP

Valaki esetleg az én gondomra tud válaszolni?

sziasztok!
következő probléma merült fel a dell latitude c600 as notebook-ommal: vinyót kellett cserélnem benne, és vettem egy 100 gigásat, egy fujitsu-t, szerintem ez nem is téma, mer jó az. beleraktam a gépbe, és szépen a part.exe Boot managerrel leformáztam fat-32re. namost eddig elvileg minden oké, de kezdeném a win xp-t telepíteni de a vinyó rettentő idegesítő módon kattog. és mellesleg nagyon lassan, de halad az installáció a kattogással együtt, és amikor azt írja h. 34 perc van még hátra, egyszerűen áll az egész. és persze kattog. ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném
üdv!

A BrightView pontosan mit is takar? A glareType az tudom hogy a csillogó üvegszerű képernyő. Ez a BrightView is ugyan ilyen? vagy ez nem üvegszerű?

lehet nem kap elég feszt a hdd vagy egyszerüen csak kezd lehalni.

Sziasztok!
Légyszi segítsen valaki, hogy HP nx7300-ban hány memóriamodul van? 2 vagy 4db memóriát lehet beletenni?

Everest megmondja.
De Te nem arra vagy kíváncsi, hogy hány memória SLOT van? Szerintem 2.
"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

de igen a slotra köszi

Az MSI M670X-045 és az MSI M670-045 között mi a különbség?
gyors válasz kellene pls...
"Utálom, hogy mindig igazam van!"

Most a driver hibás is? vagy csak nincs hang?
Ha csak nincs hang, de látszólag minden jó: be van e kapcsolva? (hardveres gombokkal is lehet szabályozni)
vagy érintkezési hiba van ezért nem szól. Előtte szólt?

Sziasztok!
Olyan bajban vagyok hogy az IBM/LENOVO T60 -on nincs S-VIDEO kimenet. De össze szeretném kötni a TV -vel. Egyedül USB -m. és analóg VGA kimenetem van.
Van valamilyen USB -s kütyü, vagy Analóg csatlakozóra rakható kütyü amivel a notebook képét ki tudom tenni a TV -re.
Valakinek van tapasztalata ilyen eszközökkel?
Előre is köszi!
Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

USB-s vagy picimacis TV tuner, aminek van tv-out - ja. Talán ez a megoldás???
Off
"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

Az jól hangzana, csak a Monitor képét szerintem nem tudná kirakni, csak a TV tuneren bejövó jelet tudná kiküldeni. A notebookból érkező monitorképet szerintem nem, bár innentől kezdve csak szoftver kérdése lenne a dolog Bár nem tudom.

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Létezik olyan átalakító, ami d-sub(vga) átalakító, ami egyből s-videoba alakít
[link]
Vagy pedig vga to rca [link]
Bemész egy elaktronikai boltba pl.: én a ráday-ba szoktam járni és kérsz amilyen van 
szerk:
De jól mondta a kollega, meg lehet.
[Szerkesztve]

Köszönöm, nagyon sokat segítettél,
azt nem gondoltam volna hogy analóg VGA --> S-video átalakító létezik.
Veszek egyet és kipróbálom remélem működni fog.

Helló!
Szóval nincs hang és nem megy fel a driver, de nem csak a kapott cd-n lévő hanem az
asus oldalról leszedtem a frissített verziót is, de semmi!
Egyébként úgy látom mának is van ilyen gondja:
[link]
legalább Te válaszoltál...

Most akkor ezen a notin intel hangkártya van, mert realtek drivert adtak hozzá:
[link]

iszonyat zajos az albacomp notim mivel tudnám a ventik hangját csökkenteni vagy valami?

alapjáraton még csakcsak elmegy de ha már valamit csinálok rajta elkezd zugni mint állat.
nem tom valahogy magam leszabályozni ?
[Szerkesztve]
up!

találtam a biosba egy opciot hogy fan control folyamatos vagy automatikus legyen, áttettem automatára de igazábol semmi se történt.
up!

Tudja valaki, hogy vannak-e megoldások a fedőlap felszíni karcosságának megszüntetésére?
Thx.

Nos bios ügyileg mennyire vagy képben?
Mert esetleg azzal megpróbálkozhatsz, hogy frissíted rajta. Vagy, lehet irq ütközés is, és ha mondjuk auto-n van, akkor valami manuálist adni, neki, ha manuálon, akkor auto-ra rakni. Stb. Kicsit a régi win98időket idézi számomra, amikor még ezekkel kellet trükközni. De az is lehet, hogy szar maga a chipset, akkor viszont gari, vagy külső hangkártya.

A NotebookHardwareControl [link] tudja a ventillátorokat is szabályozni, okosan. Meg minden egyebet. Visszáb is veheted a teljesítményét a gépnek, hogy kevésbé melegedjen. Próbáld ki!!!
Life is no picnic!

Két megoldást tudok elképzelni:
1. modellfestékkel lefújod Te magad, sk.
2. [link] Ők foglalkoznak notebook festéssel is, szerintem simán megcsinálják Neked némi pénzért cserébe.
Life is no picnic!
Az azt jelenti ''csak'', hogy ha folyamatoson van, akkor ha elér egy ventillátor erősség szintet, hiába hül vissza a gép az alá, nem kapcsol lentebb. Míg automatikuson igen.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Köszi megpróbálom ha nem oldódik meg akkor NSE Kft próbálom kicsit zaklatni 

köszi egész jó de azt hol láttad hogy ventit szabályoz mert a procit már le is vettem 2,6ghz-ról 1,3-ra de a ventik ettől még ugyanugy zugnak ha elkezdek böngészni rajta vagy word-t használni vagy valamit
up!

Üdv mindenkinek!
Van egy HP Pavilion ZE4600 laptomom,ebbe belefér az a Vga ami a PC-be való /pl:9600Pro/?
Vagy milyen tipusokat lehet beletenni a notebookokba?
Légyszí segítsetek mert abszolut nem vagyok benne ebben a témában!!
I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road

A notikba nem ugyanolyan vga megy mint az asztali gépekbe.
Többségében nem is csereberélhető.ű
A tiéd sem bővíthető.
[Szerkesztve]

Köszi a választ!!
Akkor a meglévő integrált vga-val kell beérni? 
I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road

Mint Xcbiker forumtárs ir írta nem lehet cserélni a vgat mert nem MXM csatlakozóval van ellátva így nincs lehetőség a cserére.Sajnos..
[Szerkesztve]
:)

THX

Ezt kevertem vmivel, bocs... valóban nem szabályoz ventit

Life is no picnic!
Hali Mindenkinek!
Húgomnak van egy ECS G320-as laptopja.
A probléma ott van, hogy nemrég a szekrényről a gravitáció a föld felé gyorsította és összecsukott állapotban a TFT monitor részével csapódott be.

Azóta bekapcskor a gép felbootol a Windowsig, de a monitoron egyáltalán nem jelenik meg kép. 
Ki lehet e ezen cserélni a TFT-t vagy lőttek az egésznek?