Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) xcbiker válasza looky (#400) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

milyen chipkészletű a notid?
ez a proci volt az eredeti ebben?

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#402) looky válasza xcbiker (#401) üzenetére

looky
(újonc)

i915 -ös.
A proci elvileg eredeti, legalábbis minden tesztprogi ennek ismerte fel.

És a memória is eredeti DDR2 533MHz

[Szerkesztve]

(#403) xcbiker válasza looky (#402) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

fura, mert olyan mintha nem kezelné le rendesen a cpu-t.
533-as helyett 400-asnak látja, pedig a 915-ös az tudja kezelni az 533-asokat.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#404) looky válasza xcbiker (#403) üzenetére

looky
(újonc)

Igen fura. De a legfurább, hogy ua-t a számítást linux alatt fél perccel hamarabb végzi el. 2perc <-> 2,5 perc: Ebből gondolom, hogy ott 1600MHz-en jár a proci.
Na mindegy. Talpra állítom a régi P3-as notit, ezt meg beküldöm az asus szervízbe.

(#405) fairnando

fairnando
(újonc)

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Van egy mx-51 -es packard bell gépem, aminek geforce go 6100-as videoprocija van. A gond, hogy ha civ4-gyel játszom közepes vagy nagyobb pályán, egy idő után lefagy a civ4 (nem rögtön, van hogy órákig megy). Ilyenkor az xp képe is lebutul 1280/800-ról 800/600-ra a szín pedig 4 bitesre, és nem lehet javítani ezen csak újraindítással. Lefuttattam egy dxdiag-ot, és kiderült, hogy ilyenkor letiltja a direct3d-t, a directdraw-t pedig ugyan nem tiltja, de a tesztet nem viszi végig. A kérdésem, mi ennek az oka? Gyenge ehhez a játékhoz a videoproci (akkor miért indul el és megy sokáig, ráadásul kis térképen egyáltalán nincs vele probléma)? Vagy valami driveres gondja van, vagy netán a hardverelemek készülnek ki egymástól? Vagy az is lehet hogy túlmelegedik?
Én elég amatőr vagyok, örülnék ha valamelyikőtök tudna nekem segíteni. Remélem nem kell azt hallanom, hogy törődjek bele.

Üdv!

(#406) lúzer válasza poisoner (#398) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kösz! :R

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#407) Retro11

Retro11
(senior tag)

Hali!
Sikerült beszerezni 1 HP NX9010notebookot amibe elméletileg 2x512mb DDR333 ram mehet
bele.
Azt nem tudom hogy ha veszek 1 sima kingstone400as ramot azt vajon felfogja ismerni?Vagy honnan lehet olyan ramot szerezni ami tuti hogy menni fog?

Válaszokat előre is köszönöm!!!

Üdv: Retro11 :R

:)

(#408) amargo válasza Retro11 (#407) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Vissza fogja venni az órajelét elvileg nem lesz gond, de próbáld ki a boltban :)

looky : Valami progit nem tettél fel, ami vissza fogja? Bármi? Ha linux alatt képes rendessen menni, akkor win alatt is kell(ene).

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#409) xcbiker válasza amargo (#408) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nx9010-nél nem egyszerű.
Mindenképp próba kell, mert eléggé válogatós.
Nálunk a gyári, HP által ajánlott, HP memóriával nem ment. :U

(#410) amargo válasza xcbiker (#409) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Ez feature, nem hiba!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#411) xcbiker válasza amargo (#410) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

:DDD

(#412) chop

chop
(őstag)

Hello,

nagy slamasztikaban vagyok, van a notimon ugye kartyaolvaso, es beletoltam egy SD kartyat (amit elvileg ismer), de veletlenul belecsuszott, es most nem hajlando kijonni onnan. Hogy a fenebe szedjem ki?..

Koszi

(#413) polip válasza chop (#412) üzenetére

polip
(PH! addikt)

szemöldökcsipesszel, ha befér...ha nem, akkor szedd szét (ha nem garos)

ha garos, vidd vissza, de úgy eltart egy darabig :)

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#414) polip

polip
(PH! addikt)

amúgy egy tipp a bajba jutott kollégáknak:

[link]

(#415) polip

polip
(PH! addikt)

hopp, véletlen 2x ment be, srry :)

[Szerkesztve]

(#416) chop válasza polip (#414) üzenetére

chop
(őstag)

Szemoldokcsipesznel bejjebb van. P*csaba.

A linket koszi, megnezem.

(#417) Elrond

Elrond
(senior tag)

Sziasztok!
Van egy asus a9rp notim és az a gond vele, hogy nem tudok rá hangot csalni,
se a drivere se az asus oldalán lévő frissített hangkártya driver sem segített!

valaki találkozott már ezzel a gonddal?

SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!

(#418) sulep

sulep
(senior tag)

Na holnap rendelem meg a gépet. Még ma este variálhatok egyet.

IBM Lenovo N100:

15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 GlareType Intel® Core Duo T2250 (2mag) 1730 MHz CPU 512MB RAM 80GB HDD SATA 5400RPM Multi DVD RW +- Intel Graphics Media Accelerator 950 FreeDOS 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, FireWire I-link, Gigabit LAN, PCMCIA, S-Video, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), Wireless 802.11a/b/g,

br 192.000

vagy

HPQ NX 7300 RU375ES

15.4'' WXGA 16:9 GlareType Mobile Intel® Core2 Duo T5500 (2mag,64bit) 1660MHz ntel® 945GM Express 512MB DDR2/667Mhz (bõvíthetõ) 80GB 5400RPM 8x DVD+-RW DL drive Intel Graphics Media Accelerator 950 FreeDOS 4000 mAh (Lithium-ion) 10/100mbps LAN, 56K modem, Bluetooth, FireWire I-link, PCMCIA, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,

br 200.000

Ti melyiket választanátok? Melyiknek lehet jobb az akksi idelye? A két gép csak a prociban különbözik. a HP Core 2 Duo míg az IBM sima Core Duo. De fontos lenne az akksi is hogy bírjon legalább 2,5 órát. Mindkettő bír annyit? Melyik bír többet?

Please HELP

(#419) Elrond válasza Elrond (#417) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Valaki esetleg az én gondomra tud válaszolni?

(#420) marcesz

marcesz
(újonc)

sziasztok!
következő probléma merült fel a dell latitude c600 as notebook-ommal: vinyót kellett cserélnem benne, és vettem egy 100 gigásat, egy fujitsu-t, szerintem ez nem is téma, mer jó az. beleraktam a gépbe, és szépen a part.exe Boot managerrel leformáztam fat-32re. namost eddig elvileg minden oké, de kezdeném a win xp-t telepíteni de a vinyó rettentő idegesítő módon kattog. és mellesleg nagyon lassan, de halad az installáció a kattogással együtt, és amikor azt írja h. 34 perc van még hátra, egyszerűen áll az egész. és persze kattog. ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném

üdv!

(#421) sulep

sulep
(senior tag)

A BrightView pontosan mit is takar? A glareType az tudom hogy a csillogó üvegszerű képernyő. Ez a BrightView is ugyan ilyen? vagy ez nem üvegszerű?

(#422) xcbiker válasza marcesz (#420) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

lehet nem kap elég feszt a hdd vagy egyszerüen csak kezd lehalni.

(#423) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

Légyszi segítsen valaki, hogy HP nx7300-ban hány memóriamodul van? 2 vagy 4db memóriát lehet beletenni?

(#424) offtopic válasza sulep (#423) üzenetére

offtopic
(lelkes újonc)

Everest megmondja.
De Te nem arra vagy kíváncsi, hogy hány memória SLOT van? Szerintem 2.

"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

(#425) sulep válasza offtopic (#424) üzenetére

sulep
(senior tag)

de igen a slotra köszi

(#426) vati

vati
(senior tag)

Az MSI M670X-045 és az MSI M670-045 között mi a különbség?
gyors válasz kellene pls...

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#427) amargo válasza Elrond (#417) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Most a driver hibás is? vagy csak nincs hang?
Ha csak nincs hang, de látszólag minden jó: be van e kapcsolva? (hardveres gombokkal is lehet szabályozni)
vagy érintkezési hiba van ezért nem szól. Előtte szólt?

(#428) Bazsa$

Bazsa$
(tag)

Sziasztok!

Olyan bajban vagyok hogy az IBM/LENOVO T60 -on nincs S-VIDEO kimenet. De össze szeretném kötni a TV -vel. Egyedül USB -m. és analóg VGA kimenetem van.

Van valamilyen USB -s kütyü, vagy Analóg csatlakozóra rakható kütyü amivel a notebook képét ki tudom tenni a TV -re.
Valakinek van tapasztalata ilyen eszközökkel?
Előre is köszi!

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#429) offtopic válasza Bazsa$ (#428) üzenetére

offtopic
(lelkes újonc)

USB-s vagy picimacis TV tuner, aminek van tv-out - ja. Talán ez a megoldás???

Off

"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

(#430) Bazsa$ válasza offtopic (#429) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Az jól hangzana, csak a Monitor képét szerintem nem tudná kirakni, csak a TV tuneren bejövó jelet tudná kiküldeni. A notebookból érkező monitorképet szerintem nem, bár innentől kezdve csak szoftver kérdése lenne a dolog Bár nem tudom. :F :U

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#431) amargo válasza Bazsa$ (#428) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Létezik olyan átalakító, ami d-sub(vga) átalakító, ami egyből s-videoba alakít
[link]
Vagy pedig vga to rca [link]
Bemész egy elaktronikai boltba pl.: én a ráday-ba szoktam járni és kérsz amilyen van :)

szerk:
De jól mondta a kollega, meg lehet.

[Szerkesztve]

(#432) Bazsa$ válasza amargo (#431) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Köszönöm, nagyon sokat segítettél, :R :R azt nem gondoltam volna hogy analóg VGA --> S-video átalakító létezik.

Veszek egyet és kipróbálom remélem működni fog.

(#433) Elrond válasza amargo (#427) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Helló!
Szóval nincs hang és nem megy fel a driver, de nem csak a kapott cd-n lévő hanem az
asus oldalról leszedtem a frissített verziót is, de semmi!
Egyébként úgy látom mának is van ilyen gondja:

[link]

legalább Te válaszoltál...

(#434) Elrond válasza amargo (#427) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Most akkor ezen a notin intel hangkártya van, mert realtek drivert adtak hozzá:

[link]

(#435) student

student
(senior tag)

iszonyat zajos az albacomp notim mivel tudnám a ventik hangját csökkenteni vagy valami? :(( :F

alapjáraton még csakcsak elmegy de ha már valamit csinálok rajta elkezd zugni mint állat.
nem tom valahogy magam leszabályozni ?

[Szerkesztve]

up!

(#436) student

student
(senior tag)

találtam a biosba egy opciot hogy fan control folyamatos vagy automatikus legyen, áttettem automatára de igazábol semmi se történt.

up!

(#437) phanfantom

phanfantom
(fanatikus tag)

Tudja valaki, hogy vannak-e megoldások a fedőlap felszíni karcosságának megszüntetésére?
Thx.

(#438) amargo válasza Elrond (#433) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Nos bios ügyileg mennyire vagy képben?
Mert esetleg azzal megpróbálkozhatsz, hogy frissíted rajta. Vagy, lehet irq ütközés is, és ha mondjuk auto-n van, akkor valami manuálist adni, neki, ha manuálon, akkor auto-ra rakni. Stb. Kicsit a régi win98időket idézi számomra, amikor még ezekkel kellet trükközni. De az is lehet, hogy szar maga a chipset, akkor viszont gari, vagy külső hangkártya.

(#439) karesz501 válasza student (#436) üzenetére

karesz501
(senior tag)

A NotebookHardwareControl [link] tudja a ventillátorokat is szabályozni, okosan. Meg minden egyebet. Visszáb is veheted a teljesítményét a gépnek, hogy kevésbé melegedjen. Próbáld ki!!!

Life is no picnic!

(#440) karesz501 válasza phanfantom (#437) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Két megoldást tudok elképzelni:

1. modellfestékkel lefújod Te magad, sk.
2. [link] Ők foglalkoznak notebook festéssel is, szerintem simán megcsinálják Neked némi pénzért cserébe.

Life is no picnic!

(#441) Cathfaern válasza student (#436) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az azt jelenti ''csak'', hogy ha folyamatoson van, akkor ha elér egy ventillátor erősség szintet, hiába hül vissza a gép az alá, nem kapcsol lentebb. Míg automatikuson igen.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#442) Elrond válasza amargo (#438) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Köszi megpróbálom ha nem oldódik meg akkor NSE Kft próbálom kicsit zaklatni ;)

(#443) student válasza karesz501 (#439) üzenetére

student
(senior tag)

köszi egész jó de azt hol láttad hogy ventit szabályoz mert a procit már le is vettem 2,6ghz-ról 1,3-ra de a ventik ettől még ugyanugy zugnak ha elkezdek böngészni rajta vagy word-t használni vagy valamit

up!

(#444) a1rl1ne

a1rl1ne
(tag)

Üdv mindenkinek!
Van egy HP Pavilion ZE4600 laptomom,ebbe belefér az a Vga ami a PC-be való /pl:9600Pro/?
Vagy milyen tipusokat lehet beletenni a notebookokba?
Légyszí segítsetek mert abszolut nem vagyok benne ebben a témában!!

I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road

(#445) xcbiker válasza a1rl1ne (#444) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

A notikba nem ugyanolyan vga megy mint az asztali gépekbe.
Többségében nem is csereberélhető.ű
A tiéd sem bővíthető.

[Szerkesztve]

(#446) a1rl1ne válasza xcbiker (#445) üzenetére

a1rl1ne
(tag)

Köszi a választ!!
Akkor a meglévő integrált vga-val kell beérni? :F

I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road

(#447) Retro11 válasza a1rl1ne (#444) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Mint Xcbiker forumtárs ir írta nem lehet cserélni a vgat mert nem MXM csatlakozóval van ellátva így nincs lehetőség a cserére.Sajnos..

[Szerkesztve]

:)

(#448) a1rl1ne válasza Retro11 (#447) üzenetére

a1rl1ne
(tag)

THX :R :R :R :R

(#449) karesz501 válasza student (#443) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Ezt kevertem vmivel, bocs... valóban nem szabályoz ventit :O :O :O

Life is no picnic!

(#450) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali Mindenkinek!

Húgomnak van egy ECS G320-as laptopja.
A probléma ott van, hogy nemrég a szekrényről a gravitáció a föld felé gyorsította és összecsukott állapotban a TFT monitor részével csapódott be. :( :W
Azóta bekapcskor a gép felbootol a Windowsig, de a monitoron egyáltalán nem jelenik meg kép. :O
Ki lehet e ezen cserélni a TFT-t vagy lőttek az egésznek?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.