Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) bubuka71 válasza Aggregátor (#349) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

köszönöm szépen !

(#352) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

Tudja valaki hogy a hasee v700c laptopba milyen videokártya van ?

(#353) Unkn0wn

Unkn0wn
(lelkes újonc)

sziasztok!
laposom kijelzőjén pixelhiba/ák vannak. mit tudok tenni ezek ellen? ez garis hiba?
4-5 hónapos, MSI M655x.
van rá valami bevett mód hogy esetleg azonnal kicseréljék a kijelzőt?
csak úgy ''visszavinni'' nem tudom mivel pestről rendeltem, és szegeden lakom.
arra se vagyok kiváncsi hogy ide oda küldözgetik tesztelgetni.

úgy vettem észre hogy eleinte csak egy pötty volt.. nem is volt annyira feltünő, de 1 hónapja jött hozzá egy halványabb csík is.. ez így folytatódik vagy mi ez az egész?

[link]

itt egy kép.. igaz h nem látszódik jól, de innen nézve elég zavaró. a mérete se kicsi.. (képen látható szöveghez lehet viszonyítani)

törődjek bele, vagy mit tehetek? azt nem tudom elfogadni hogy napokat várjak rá.

(#354) Unkn0wn válasza bubuka71 (#352) üzenetére

Unkn0wn
(lelkes újonc)

nem biztos, de ez: VIA/S3G Pro IGP 64Mb
google ezt találta

(#355) xedos válasza Unkn0wn (#353) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ha ennyi pixel egymás mellett, akkor már garis probléma.
Vidd szervízbe, nézesd, meg -rendeljék meg az alkatrészt és addig használd a géped amíg megjön.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#356) Caesarion

Caesarion
(fanatikus tag)

bosszant hogy a gépemen acer aspire 5672 elöl van a miniJack kivezetés, nem tudom rátolni a csuklótámaszt és a fal felől jövő kábelt is mindig igazgatom a notebook széléhez hogy körbefussa... alternativ javaslata van vkinek?:) pcmcia hangkarin gondolkozom de egy audigy-féle már 20e felett van, az nekem már sok...

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#357) karesz501 válasza Caesarion (#356) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Van USB-s is, és az egy fokkal olcsóbb is. Gondolom van a gépeden hátul/oldalt szabad USB port.

Life is no picnic!

(#358) BollaFeri

BollaFeri
(kvázi-tag)

Hi! Nem tudja valaki, hogy az miért lehet hogy a wifi-m kb 5percenként megszakad, majd ujracsatlakozik? Ez már a 2. wifikártyám, de mindegyik ezt csinalja. Routeremmel lehet a probléma?

..:: carStyling.hu ::..

(#359) Mr. Teddy

Mr. Teddy
(senior tag)

Sziasztok!
Van nekem egy Hp pavilion ze4400 típusu laptopom. Mivel nemrég a tetején landolt egy nagyon nagy mappa, sajna a kijelző benne totálisan tönkrement, eltörött, szétfolyt...
Szóval, tudtok nekem segíteni abban, hogy hol kapnék, és kb milyen árban egy lcd-t hozzá?
Köszi, Teddy

[Szerkesztve]

(#360) Mountain

Mountain
(kvázi-tag)

Hali!
Valaki meg tudná mondani, h a Turion X2 vagy a Core Duo (nem Core 2 Duo, mert az nyilván jobb) a jobb teljesítmény illetve fogyasztás szempontjából? Esetleg vmi teszt vagy vmi link jól jönne?

who cares?

(#361) Sancibácsi

Sancibácsi
(tag)

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, hogy hol vagy kitől vehetnék billentyűzetre matricát? Most német a bill. és szeretném átmatricázni magyarra.

(#362) bbazsy

bbazsy
(őstag)

sziasztok!

1 hónapja vettem egy z61m -t, és most lenne ideje 3 év garira kiterjeszteni.
szerintetek van értelme? 2 évnek sztem nincs, mert ami 1 év alatt nem megy tönkre, az 2 alatt se nagyon fog, viszont a 3 év drága

mi romolhat el, illetve mennyi a gari nélküli javítás?
36rongy a 3 év kiterjesztés.

szerintetek?

..

(#363) xcbiker válasza Sancibácsi (#361) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

HP World Budapest - Bp. XI. ker Bartók Béla u. 18.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#364) TheClub

TheClub
(újonc)

sziasztok!

Egy Sony Vaio VGN FE-770G notim (Core 2 Duo T5600, 1 Giga RAM, 120GB harddisk) van, amin gyárilag a Windows XP Media Center Edition van. Mivel nincs szükségem a sok sallangra, tervbe vettem, hoogy a WinXP Professionalt teszem fel. Ugyanakkor szeretnék megszabadulni a rejtett partíciótól is, ami a teljes rendszervisszaállítást teszi lehetővé.

Egyik kérdésem, hogy a rejtett partíció törlése járhat-e garanciavesztéssel? :F

A másik, hogy XP Pro alól is menni fog vajon a Vaio Centralon keresztül a teljes rendszervisszaállítás Windows XP MCE-re? / Ennek a rendszervisszaállításnak azt hiszem az lenne a lényege, hogy a rejtett partícióról ( 7 giga) visszaállítódik az az állapota a Media Center Editionnek, amikor vadonatújan megvettem a gépet.

Talán a laptop eladásánál lehet még jelentősége, hogy az eredeti szoftverrel adjam át.

[Szerkesztve]

(#365) Veron

Veron
(senior tag)

Sziasztok!

Ven egy FuSi Amilo L7310 laptopom, és olyan jelenséget tapasztaltam, hogy bekapcsoláskor picit vibrál a kilejzője. Olyan mintha a brightnesst állítgatnám, tehát csak egy kicsit vibrál, de ez is idegesítő. Egy idő után azonban abbahagyja, mintha be kellene melegednie. Tapasztaltatok már ilyet? :F

A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

(#366) amargo válasza bbazsy (#362) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Nézd, szerintem ez közel sem mérvadó, hogy 1év alatt nem megy tönkre az 2év alatt sem..
Ha tönkre megy keményebb pénzeket is fizethetsz mind 36rony. Több dolog romolhat el mint gondolnád és még is kevesebb az esély. Kérdés, hogy használod stb.. ha nincs rá 36-e, akkor nincs, ha van, akkor kellemetlenségektől kímélheted meg magad, ha történik valami.
Ez persze az én szempontom.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#367) amargo válasza TheClub (#364) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

''Ugyanakkor szeretnék megszabadulni a rejtett partíciótól is, ami a teljes rendszervisszaállítást teszi lehetővé.''

''A másik, hogy XP Pro alól is menni fog vajon a Vaio Centralon keresztül a teljes rendszervisszaállítás Windows XP MCE-re?''

Ha törlöd, akkor tuti nem. Ha nem törlöd, gondolom itt is mit az IBM eknél van egy gombod, ami a noti indulásakor behoz egy menüt. Ha van rejtett partició és jó is, akkor működik, ha nincs. Nem. Nincs köze ennek operációs rendszerhez.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#368) TheClub válasza amargo (#367) üzenetére

TheClub
(újonc)

Köszi a választ, akkor talán érdemes meghagyni a rejtett partíciót. Persze, az számomra is egyértelmű volt, hogy ha törlöm, akkor már nem lesz rendszervisszaállítás.

Nekem speciel nincs szükségem a rendszer visszaállításra, de ha esetleg később értékesítem a notit, vajon illendő lenne az origi XP-vel adni?

(#369) offtopic

offtopic
(lelkes újonc)

FujiSiemens L7300-as laposról lenne szó.
Celeron 360 cpu van most benne ( 1,4 / 400 / 1 megaL2 ) és azt szeretném megtudni belemegy-e celeron 380 ( 1,6 / 400 /1megaL2 ) cpu? A manual szerint 340-360 cpu-val szerelték ezeket a modelleket. C380 -ról nem tudok.
A másik kérdésm : próbáltam bele egy 1,6 /533 / 2 megaL2 -es procit , de csak 400-as fsb-vel ment 1,2-őn ( 12 x400 a 12x533 helyett ) . Everest szerint a lap tudja az533fsb-t is ( VIA PN 800 ) . Mi lehetett a baj?
Köszi.

Off

"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

(#370) Jano

Jano
(senior tag)

Lehet laptopon billentyűzetett cserélni vagy csak egy billenytűt pl ha nekem letört az egyik billentyűm akkor mit lehet tenni?

A tudás érték!!!

(#371) BollaFeri válasza Jano (#370) üzenetére

BollaFeri
(kvázi-tag)

asszem csak bill-t lehet, de nem nagy összeg...

..:: carStyling.hu ::..

(#372) Jano válasza BollaFeri (#371) üzenetére

Jano
(senior tag)

De gondolom szét kell hozzá szedni a laptopot nem ?

A tudás érték!!!

(#373) Sancibácsi válasza xcbiker (#363) üzenetére

Sancibácsi
(tag)

Köszi, de én nem találom a honlapjukon :( :) Ha jól látom, akkor a webáruház egyébként sem üzemel :(

(#374) Peet210

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekődnék, hogy a notikba épített wifi-k alt. milyenek(sebesség)?
[link] - erről a notiról lenne szó, és ez van benne Wireless 802.11b/g.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#375) zsemle80

zsemle80
(újonc)

Lenne még egy kérdésem itt a fórumon;) A Toshiba A100-847 típusú noti szerintetek milyen GPU-val van szerelve? Gyártó oldalán 256mb-t ír,de sok helyen olvasom hogy 128mb(256mb hypermemory) na most akkor melyik?(elvileg a gyártónak van igaza;) remélem most is)
Eygébként van valakinek ilyen gépe? Milyen? Érdemes beruházás?:S
Köszönöm előre is a segítségeket!!

(#376) zsemle80 válasza Peet210 (#374) üzenetére

zsemle80
(újonc)

A Wi-Fi szabvány atul.képp mindenhol ennyi,hiszen egységesnek kell hogy legyen ugye. Eszerint pedig relatíve gyors(függ bizonyos dolgoktól a ''térereje'') de összességében mondható hogy gyors,illetve legalábbis annyir mint hirdetik:)

(#377) karesz501 válasza zsemle80 (#375) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Az 128Mb lesz, amihez plusszban 256Mb-ot el tud venni a rendszermemóriából ha szükséges. A Toshibák nem rossz gépek, csak általában drágábbak azonos kiépítés mellett mint pl. egy DELL Inspiron 6400/9400. Amol kolléga bővebben értekezett már róluk, ő nagy rajongó :DDD :DDD

Life is no picnic!

(#378) Barto válasza zsemle80 (#375) üzenetére

Barto
(tag)

A grafikus vezérlő a gyártó oldalán:
gyártó : NVIDIA®
típus : NVIDIA® GeForce™ Go 7600
memória mennyisége : 256 MB
memória típusa : DDR Video RAM
csatlakoztatott busz : 16x PCI Express

Namost a saját olvasatomban ez azt jelenti, hogy tényleges 256 mb ram van neki fizikálisan. Mellesleg az én MSI notimban is egy ilyen vga van, és szintén alapból 256-os rammal szerelt, nem vesz el a rendszermemóriából. És elég szépen teljesít.

"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"

(#379) xcbiker válasza Sancibácsi (#373) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Ne a weboldalon nézd. Hívd fel őket vagy menj el a boltba.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#380) Sancibácsi válasza xcbiker (#379) üzenetére

Sancibácsi
(tag)

ok, köszi :R

(#381) Woodslave

Woodslave
(őstag)

itt is felteszem, hátha

meg tudja vki mondani, mi okozza, hogy a gép alján lévő ledek közül kigyullad a kislakat melletti, és a billenytűzetkiosztás összekeveredeik. Ez vmi ''gyerekzár''?
Azt tudom, hogy kicsit bedühödve rácsaptam a billentyűzetre, aztán pedig egy rendszervisszaállítással oldom meg a gondot, mert a gép szerint vmi program telepítve lett

nem fog szerepelni többet a Jack3d az aláírásomban az tuti

(#382) offtopic

offtopic
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Azt kérdezném, hogy megéri -e ez a proci csere:

Celeron M 410 ( 1.466 / 533fsb / 1 MiB L2 cache ) csere Pentium M ( 1.6 / 533fsb / 2 MiB L2 cache ) ?
Köszi előre is.

Off

(#383) karesz501 válasza offtopic (#382) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Az attól függ mennyiért tudod cserélni?!?!?!

Life is no picnic!

(#384) offtopic válasza karesz501 (#383) üzenetére

offtopic
(lelkes újonc)

Az összegről még nem volt szó - egy haverommal bizniszelném - de valszeg megúszom 3-4 sörrrel. :DDD

Off

ui.: Mennyit érdemes ráfizetni? Hivatalosan ( bótban ) kábé 10k az árrés a 2 cpu között. Az órajelben ugye minimális a különbség. DE a 2 mega L2 nemtom mennyit dob a gépen?

[Szerkesztve]

(#385) h4rg1t41

h4rg1t41
(újonc)

Hello,adott Fu-Si noti,
Benne minden,okosabb szetszedte,szalagkabel ami megy a bekapcs gombtol az alaplapba,ahol csatlakozik,a vege a szalgkabelnek megserult.Valakinek van valmien tehnologiaja amivel a 16 eres E118077/2896/80c/vw-1 kabel vegere ugyanugy lehet csatlakozot rakni,mert az ien meghamozas, forrasztast meg nem probaltam,es ami ciki,hogy nincs sok kabelveg amivel kiserletezni tudnek,mert hat pont eler.Ujat nemkapok ien kabelbol esetleg ha valaki tud szivesen megveszem.De hatha tuttok segiteni.Tiszteletem.

[Szerkesztve]

nemhiszem.

(#386) karesz501 válasza offtopic (#384) üzenetére

karesz501
(senior tag)

A plussz 1Mb nem dob sokat a gépen, már az 1Mb is bőven gyors... A speedstep miatt a Pentium további bírja akksiról, a 3-4 sört viszont bőven megéri :DDD :DDD :DDD

Azt neked kell eldöntened, hogy mennyit ér meg neked, gondolom azért a havert sem akarod lehúzni. ;] ;]

Life is no picnic!

(#387) Imy válasza offtopic (#384) üzenetére

Imy
(őstag)

3-4 sőrt megér, + aksiidőben majd meglátszik......

(#388) offtopic válasza karesz501 (#386) üzenetére

offtopic
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszokat!
Akkor valszeg hétvégén megejtem ezt a sörözés + biznisz dolgot.
A '' speedstep'' csak cpu függő vagy az alaplapnak is támogatnia kell ( Ati RC410M ) ?
Most már csak remélnem kell, hogy megy a Pentium a gépemben.

Off

(#389) AND1

AND1
(őstag)

Sziasztok!

Most itt van nálam egy Acer Travelmate 660-as csoda. Egy bajom van vele, hogy lockolva van a billenytyűzete. Ezeknél az acereknél van vmi kombó ami inaktívvá teszi a billentyűzetet. Régebben tudtam, de most nem vágom. Valaki nem tudja véletlenül? Csak az egér működik. Bill. nuku.

Egy régi PH-s.

(#390) xedos válasza AND1 (#389) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nekem Tm800-as van -én semmi ilyenről nem tudok - a leírásában sem találtam.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#391) captain81

captain81
(újonc)

ASUS notimat - közelegve a 2 éves korához - egy kisebb hiba miatt(ha nem volt áram alatt több órán át, első indításra csak a BIOS logóig jutott el, másodszora semmi probléma), mely laikusként kezdődő nagyobb(alaplap) hiba hírnöke lehetett szervízbe küldtem. Elsőre nem találtak semmit, de telefonon pontosítottam a hibát és visszaérkezett alaplapcserével.
A vásárlásnál 2 év garanciát kaptam.

Megfogott egy mondat a munkalapon. Idézem:
''A terméknek vagy jelentős részének kicserélése esetén a jótállási időtartam a kicserélt termék (kicserélt részegység) tekintetében újrakezdődik. Jelentős résznek tekintendő az alaplap és a kijelző.''

Kérdések:
Most újrakezdődött az alaplapra a 2 év garancia? vagy ez 1 év jótállást jelent?
Ez törvényi rendelkezés? Tehát minden termékre vonatkozik vagy ASUS ''jóindulat''?

(#392) pepepupu

pepepupu
(újonc)

Sziasztok lenne egy kérdésem. Tehát van egy DELL Latitude Laptopom és ujra kellett telepiteni, de az ereseti telepitője nincs meg ezért oyan windowst tetünk rá, amit az asztalira is. Tehát. Azelőtt egy 3 órás vonatúton végig tudtam nézni1-2 filmet ugy h nem merült le teljesen az aksi moist meg 30 perc alatt kipurcan. Összefüggésben van a kettő? És ha igen mit cinsáljak????

(#393) Victorpictor

Victorpictor
(újonc)

Sziasztok!

Olyan valakit keresnék, aki egy Gericom notiban lévő 1.6GHz Centrino procit nagyobbra cserélné nekem, akár úgy is, hogy megkapja ezt a procit és ráfizetek.
A gép HD filmek nézésére lenne rendszeresítve, de a jelen konfiggal gyakran beszaggat, elcsúszik, a cpu terhelés pedig nem ritkán 95-100% körül van. Csak úgy tudom teljesen akadásmentessé tenni a lejátszást, ha bekapcsolom a CoreAVC-ben a kockásodás engedélyezését, de így ugye nem igazán lehet kiaknázni a HD lehetőségeit.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni. :R

Üdv
Victorpictor
victorpictor@freemail.hu

(#394) lúzer

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Core-Duo T2300 (1.67GHz/2MB/667)
Core2-Duo T5500 (1.67GHz/2MB/667)

Mekkora különbség van a két proci között teljesítményben?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#395) Arcsi

Arcsi
(tag)

Hali, lenne egy hülye problémám. Van egy Acer laptop, a gazdája beállított egy bios jelszót ,de nem tudja mi volt. Hogy lehetne elfelejtetni a notival? :F

[Szerkesztve]

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#396) karesz501 válasza Arcsi (#395) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Van itt a Ph!-n egy srác, aki hírdeti is magát, ha jól tudom ehhez be kell avatkozni azért rendesen... Keress rá a hírdetések között! Én egyszer olvasgattam a topikot, de már nem emlékszem a nevére sem sajnos :(

Life is no picnic!

(#397) Arcsi válasza karesz501 (#396) üzenetére

Arcsi
(tag)

ok, köszi

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#398) poisoner válasza lúzer (#394) üzenetére

poisoner
(újonc)

[link]

Itt megtudod nézni

(#399) Antibá

Antibá
(tag)

Létezik-e Turion X2-höz (S1) asztali alaplap?

(#400) looky

looky
(újonc)

Sziasztok!

Van egy ''lassú'' asus a6vc gépem. Konkrétan a Pentium M 730J 1,6GHz proci MAXIMUM csak 1200MHz-en hajlandó döcögni. Akárhogy terhelem (pl. HD videó lejátszás) az FSB csak 100Mhz, pedig 133-nak kellene lennie. A szorzók működnek szépen: 6x, 8x, 12x.
Úgy tűnik nekem, hogy csak win alatt lassú a cpu, pedig minden drivert feltettem a telepítő CD-ről, és az asus honlapjáról a legfrissebbeket is.

Super-pi (windows) 2M:
[kép]

Super-pi (linux):
[kép]

Cpu_z:
[kép]

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.