Igen, általában az alaplapi chipkészlethez szoktak memória kompatibilitási listát felrakni (AMD/Ati legalábbis)
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Igen, általában az alaplapi chipkészlethez szoktak memória kompatibilitási listát felrakni (AMD/Ati legalábbis)

De jó lenne olyan lista is, ami a memória gyártók szerinti kompatibilitásról adna információt.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Természetesen mindeggyikkel lehet 1024x768 -on játszani, a kérdés csak az, hogy milyen játékokkal... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Life is no picnic!

Játszani nem integrált VGA-n, és főleg nem notebookon kell. Vannak ilyen célú gépek persze direkt erre a célra kiépítve megfelelő hűtéssel, de aranyáron.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”
Érdekes látni, ahogy azok a kollégák, akik játékra (is) vesznek notit, mind belátják ezt egy idő után. 
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Sziasztok. 
Mennyire lehet vagy érdemes átlagos, irodai felhasználás esetén manuálisan csökkenteni a grafikus vezérlő és a CPU órajelét/órajeleit (Core2Duo T7200 és X1300 esetén)? Mert ugye tudjuk, hogy WinXP alatt egyszerű pötyögésre például egy nagyon szerény konfig is bőven elegendő.
Van tehát értelme az órajelek drasztikus csökkentésének, növeli érdemben az akkumulátor üzemidejét?
Szerk.: Az órajel mellett esetleg a feszültségről is beszélhetünk. 
[Szerkesztve]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Hi,
mekkora hdd hőmérsékletnél érdemes beruházni egy hűtőpadba vag vmi más hűtésbe? Most vettem egy HP NC6000-et, eddig sima netezésnél 45-47 fokot mértem vele, az ibm t40-em meg sosem ment ilyen üzemben 41 fok fölé, de inkább 40 alatt maradt. Igaz, abban 1 giga volt, ebben meg =re 512, de sztem 1 gigával sem fog sokat javulni ...
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

Azon kívül akarod csökkenteni az óra jeket, hogy a proci amúgy is csökkenti a feszültségét és az órajelét?
Vagy mit értesz manuális csökkentésen?
Ha nagyon csökkenteni akarod, ULV procikat keressél.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }
Na, máris megvan a gép?
Leírhatnád a tapasztalataidat a HP topicban. 
Itt egyébként írnak érdekeseket a merevlemezek optimális hőmérsékletéről: [link]
A legtöbb meghajtóra 5-55 C° működési hőmérséklettartományt ad meg a gyártó, illetve az új Seagate Momentus-nál 0-60-at; ha jól tudom.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Megvettem a gépet, írtam is 1-2 mondatot
Mjd ha kicsit még tapasztalok, akkor írok többet 
Akkor ezexerint az Ibm lehet hűvösebb az átlagnál, az hajtva sem ment 41 fok fölé...
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.
Igen, az automatikus funkciókon túlmenően gondoltam. Például van úgy az emberrel, hogy tudja, sokáig fogja használni a gépet, és egyáltalában nem lesz szüksége nagy teljesítményre - ilyenkor akár a BIOS-ban, akár külön progival át lehetne állítgatni az órajeleket és a feszültségértékeket, még ha ezzel el is veszne a terheléstől függő dinamikus váltás. Esetleg az is érdekelne még, hogy a Core 2 Duo procik alapfeszültségéből mennyit lehet lefaragni az alapórajel megtartásával.
Azt hittem, hogy a notebook-tulajok szoktak kísérletezgetni ilyesmivel.
Vagy ennyire nincs haszna az üzemidőre nézve?

NHC-t nézd meg. Van lehetőség állítgatni, de nem hinném, hogy lejebb tudod majd venni.. ULV, bár akkor a teljesítmény egy része is elveszik.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }
Köszi, azt a programot mindenképpen megnézem majd. Sokat hallottam már róla.
A gép egyébként még nincs meg - egyelőre csak előre tájékozódom a lehetőségeimről.
Magnat: A gyártói értékeket csak érdekességképp írtam be. Nem tudom, hogy 50 fokhoz közeli hőmérséklet mennyire tehet jót a meghajtók élettartamának. Sajnos ezzel kapcsolatban sincs tapasztalatom. 

Ma kipróbáltam lejebb venni vele a felszültséget, ment! A szozót nem lehet változtattni. Viszont egy ULV-s procit megnéztem és 0.812 ig lehetett azt levenni.. megpróbáltam ment a teszt eleéig.

Azt hittem, hogy a notebook-tulajok szoktak kísérletezgetni ilyesmivel.
Szoktak, csak ennek megvan a saját topikja: [link] 
Mostanában nem használom az NHC-t (pedig lehet, hogy kéne
), de a beszámolók alapján kb. 20-30 perces akksi üzemidő nyerhető vele.
www.eladomakonyvem.hu

Tisztelet a kivételeknek, vannak még akik kitartanak. 
Nekem különben is ohm volt a jelem az óvodában 
Life is no picnic!

Hát én személy szerint ArchiCAD-hez vettem, és vagy 3 hónapig tartott az elhatározásom, hogy sose telepítek rá játékot. Aztán sajnos akkori szobatársam vett egy notit, és ki kellett próbálni ezt-azt hálóban... 
De a lényeg, hogy amikor vettem eszembe nem jutott hogy notebookon játszani is lehet...

Szerintetek megoldható az vhogy, hogy egy billentyűzet-kombinációra a notebookom ki-be kapcsolja CSAK az LCD-t? Tehát a háttérben dolgozik, csak magát az LCD ''kapcsolom'' ki manuálisan.
Life is no picnic!

Vagy a notid hotkey driverét nézd meg, biztos létezik valami, de ha még sem, akkor turnoffMonitor/LCD -> google. Találhatsz hotkey megoldásokat is.
(Én is írtam annó egy ilyet, de a TV tunerem (meghajtó programja mellé: mert tettszet, ami volt csak ez hiányzott).. csak azóta rájöttek, hogy tudnia kellene ilyen alapvető funkciót is.)

ASUS-okon van Fn+F7 bill. kombináció

Bent megnéztem egy notit és az Fn + le/fel nyilakkal a fényerőt tudod változtatni. De, hogy kikapcsolni? Semmi ilyet nem láttam.. esetleg az Fn + F8, kiteszi külsőre a képet így az LCD kikapcsol, de ha nincs külsőd, így lényegiben csak kikapcsol.. de ez olyan félmegoldás. Ismerősömtől is kérdeztem, de csak lehajtani szokta a fedelét.

Ez egy DELL, de találtam egy jó kis progit, akit esetleg érdekel, nagyon hasznos lehet: [link]
Life is no picnic!

Vennék egy ilyen ASUS A6M -et, azt hiszem az egész széria GeForce GO6100 -el van szerelve, 128Mb-os saját tárral.
Nem tudja vki, hogy milyen teljesítményre képes ez kártya? Netán GPU és egyéb adatokat (gyártó oldalán nem találtam konkrét infókat)?
Mellette van egy 3400+ -os sempron és 512 DDR2 memória (667Mhz), ha vkinek van hasonló kiépítésű notija mondana nekem egy 3DMark01 pontszámot?! Előre is köszi a segítséget.
[bocs a multitopikozásért]
Múlt héten csütörtökön jött meg nekem az említett példány.
Pontos értékeket nem tudok mondani, talán később. Eddig viszont meg vagyok elégedve vele.
Viszont a memória 800MHz-cen fut szerintem, bár leírásból én is 667-re emlékszem.
Nec arte, nec marte

[link]
ebben a listában találsz választ 
áááá, ez előbb lemaradt:
Az normális, hogy egy Asus noti adapter enyhén ciripel? Csak közelről hallani, de egy kicsit nyugtalanít.
Nec arte, nec marte
Hát ha tücsök alakú, akkor normális.....viccet félretéve az enyém semmilyen hangot nem ad ki!
Egyre rosszabbnak tűnik, olyan mintha belül folyamatosan szikrázna. Tököm tele, mindig vissza kell vinni vmit 
Nec arte, nec marte

Nekem akkor villan egyet, amikor bedugom az elosztóba. Érdekelne, mi jelent bajt.

Köszönöm a válaszokat.
Alitak ha nem okoz gondot hogy futtass egy 3DMark01-et, az esetben kíváncsi lennék a pontszámra. Nem olyan fontos, másik topicban is kaptam válaszokat, azt hiszem megveszem a gépet.
Még1x köszi a segítséget.
Nekem is villan mikor az elosztóba bedugom...

Biztos akkor jelez be Pakson, hogy kapcsolják be a 4-es reaktort is. 
Ez nagyon ott van!! 
Az adapter viszont nyugtalanít, faterom szerint csak a trafók miatt van ilyen hangja... Akkor sem tetszik, de várok a reklamációval egy kicsit.
Nec arte, nec marte
Nekem is néha...de a csúcs az volt, amikor osztálykiránduláson osztálytársam acer notija kiverte az áramot az egész házban
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Nem kizárt, hogy tényleg csak a trafók, mivel azok valóban szoktak ilyen hangot kiadni...mondjuk én nem hallok az enyémen semmit sem, de ha nem büdös, akkor nem szikrázik, az biztos(ismerem az ilyen szikrázásokat a terepasztalomról...)
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Azért majd még fülelek, de tényleg nem büdös semennyire. Amúgyolyan zümmögő-ciripelő-búgó hang jön ki belőle, meleg is, de egy bizonyos hőmérséklet fölé nem ment soha, az abszolút pontos infra-receptoraim szerint
Nec arte, nec marte
Kapcsoló üzemű de trafó van benne igy valószínüleg az (nagyfrekis)