Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz PLaci58 #5219 üzenetére

    Elnézést, hogy "akadékoskodok", de úgy érzem, hogy itt lehet némi félreértés. Az Android ebben a tekintetben sztem egyáltalán nem "speciális". Linux kernelre épül és ennek megfelelően olyan eszközöket támogat, amiknek a driverét tartalmazza a kernel. De ez akár bővíthető is. Pl. az én telómban sincs gyárilag soros port támogatás, de custom kernelekben lehetséges. Az Android miniPC -k sem támogatják alapból az USB wifit, de Vargalex az egyik kernelhez készített modult. Ehhez nyilván kell kezelőszoftver is, de mivel a Linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is, ezért pl. a hálózati interfészt terminálból is be lehet konfigolni (mármint hogy a rendszer a beépített wifi modul helyett, az USB -st használja).
    Ami a mobil stickeket illeti, Android nem csak telón lehet. Pl. ott vannak a Tabok, amelyek nagyobb része nem tartalmaz SIM modult. Ha egy ilyen Tab támogatja az USB xG modemet, akkor így megoldható a "közvetlen" mobil adatkapcsolat.
    Sztem az is a dolgok erős leegyszerűsítése, hogy az Androidban a kékfogat "kihangosításra tervezték". Azt a profilt tudja, amit az adott BT modul + driver. Pl. a Sony Xperia mini (st15i) ugyanazzal az Android verzióval (2.3.4) jött ki, mint az SGS2. Az előbbi valóban szinte csak az A2DP -t ismeri, míg az SGS2 pl. a HID (Human Interface Device) profilt is. Ezt a beviteli eszközök (pl. egér, bill.) használják. Apple bill. -t és Logitech M555b egeret használok. Ezt kezeli az S2 és a miniPC -k is, out of the box. De a BT fájlátvitel is régóta támogatott, ami szintén nem lenne lehetséges audio profilokkal. Ezen kívül, lehetséges vmi virtualizáció is (ennek nem ismerem a működését), mert pl. a DUN (Dial-up Networking) az Androidban nem volt támogatott, de egy alkalmazás telepítése után lehetséges volt BT. net tethering.

    Gipsztigris:
    Teljesen igazad van, az "Android kompatibilis" nem volt helyes megfogalmazás. Viszont a CNS GHD BT. képességei sztem nem csak az audióra korlátozódtak. Gyárilag van benne böngésző, ami a korábban említett BT DUN profilon keresztül kommunikál. Biztos, hogy működik, mert használtam Symbian -nel és Androiddal is. Ez viszont mindenképpen kétirányú kommunikáció. Erre alapoztam azt, hogy ezen keresztül talán küldhető pozícióadat is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák