Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)

(#551) (Bundás) válasza Sátán44 (#550) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Mitől félsz? ;]

Kérdezz rá a Win XP topikban...

(#552) Thrawn válasza Sátán44 (#550) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem engeded ki netre a ghostolás előtt akkor nem.

Different songs for different moods.

(#553) marsu válasza (Bundás) (#551) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia Bundás!

Eddig nekem sosem volt gondom eredeti WinXP aktiválással... Egyszer alaplap csere után jött egy hibaüzi, hogy a számítógép hardweres ezközei annyiraa megváltoztak, hogy az aktiválás nem lehetséges. Volt valami telefonszá, felhívtam, elmondtam, hogy alaplap csere volt, aztán utána nem volt gond, lehetett aktiválni, meg regisztrálni, meg minden ...

Press any key to continue ...

(#554) (Bundás) válasza marsu (#553) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Horihordas jóestét marsu!

Nekem se! ;]

(#555) marsu válasza (Bundás) (#554) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Bundás,

Nincs kedved egy jó kis PH!-s talihoz? 2007. március 24-én Debrecenben?

[link]

(#556) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na hülye kérdés lehet, de: mélynyomót mindegy hogy hova helyezed el, s merre néz, vagy azért van valami ideálisabb pozíció?

(#557) fero02 válasza Drizzt (#556) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez tényleg elég butus kérdés!

Persze, h nem mindegy, h hova rakod!

Ezt legjobban a füled fog segíteni eldönteni...

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#558) marsu válasza Drizzt (#556) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Nekem bent van az aztal alatt ...

(#559) Dashes válasza Drizzt (#556) üzenetére

Dashes
(őstag)

Én középre ajánlom szembe, akár hátul is lehet. Falnak fordítva ( legalább is nálam befordítva a sarokba jobbat brummogott , egyszer volt íróasztal alatt is de azt szét szedte ;] )

(#560) marsu válasza Dashes (#559) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Nekem az íróasztalom még egyben van ... De elég mélyről jön a basszus. Fal felé fordítva jön a visszhang.

A szomszédok örömére ...

;] ;]

(#561) Dashes válasza marsu (#560) üzenetére

Dashes
(őstag)

Végülis az enyém is egyben van ;] Csak ez 1 oldalon nyílt így még erőteljesebb volt a baszzus ezért a rajta lévő dolgok önállóan kezdtek elmenni a helyükről, és amikor vége volt egy filmnek semmit sem találtam :DDD

(#562) Drizzt válasza fero02 (#557) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért kérdem, mert nem tudtam hirtelen, hogy a mély hangoknál, vagy a magas hangoknál lényegtelen a pozíció a hang érzékelését illetően, akkor próbálgatom itt amennyire tudom, nem tudom miért merül ez most fel, mert amióta megvan, folyton a jobb lűábam mellett van a gépasztal lába előtt, felém fordítva. Magasság is számít esetleg?

(#563) Dashes válasza Drizzt (#562) üzenetére

Dashes
(őstag)

Mély -Magas
Lennt -Fönnt szvsz így a megfelelő.

(#564) bolondember válasza PazsitZ (#526) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sajnos az is megvolt...
Komolyan, szivat az oprencerem. Beállítom. Egy darabig jó. Aztán egy indításnál arra figyelek fel, h már az elején feljön a pana digitgépem progijának a hibaüzije, h legalább 200 mega hely kell neki a működéshez... És ott terpeszekedik egy orálisan szekszualizált swap fájl a partícióm közepén, sokszor 1 gigát felzabálva. hiába nyomok rá beállítot, bármit, jelenleg már nem is hajlandó elfogadni (lásd feljebb - sikerült már beállítani)... Idegesít, no.

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#565) rii

rii
(PH! nagyúr)

csársztok!

ASUS P5LD2 lapom van ([link])

az alján látható két IDE csat. valójában nem IDE, hanem EIDE.

Secondary EIDE, és Primary EIDE

azokra soha az életben nem fogok tudni tenni HDD-t?

akárkivót'tevótá

(#566) marsu válasza rii (#565) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Miért ne tudnál HDD-t rakni rá?

(#567) Thrawn válasza rii (#565) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]
Intel ICH7R Southbridge:
- 1 x UltraDMA 100/66/33
- 4 x Serial ATA (3Gb/s)
- RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 and Intel Matrix Storage technology.
ITE 8211F controller:
- 2 x UltraDMA 133 support four hard drives

Ez annyi mint 6 db PATA és 4DB SATA egység.

Different songs for different moods.

(#568) rii

rii
(PH! nagyúr)

köszönöm a gyors HELP-et ...

de akkor nemtom mi lehet a gond.

Ezen a kát csatin még soha nem láttam menni HDD-t ....

itt van előttem két 160áas samsung, és egyiket se látja, .. máshol meg vígan szaladnak ....

votl valahol a BIOSban egy SATA / PATA / SATA+PATA kapcsoló .. azt SATA + PATA-ra állítottam, de így sem látom azokat az IDE HDDket .... :-/

BIOSbna esetleg valami nem okés?

akárkivót'tevótá

(#569) nono90

nono90
(újonc)

Halisztok!
Van vmi esélyem h ASUS A8N-SLI Deluxe-on 3db RAMot futtatni tudjak?

1.: Kingmax DDR400 1024MB
2.: Kingmax DDR500 512MB
3.: Kingmax DDR500 512MB

Eddig a 2 DDR500ast használtam, de most vettem hozzá az 1 gigásat. Mit tudok tenni, hogy 2GBt tudjak használni? Mert csak 1,5GBt tudtam elérni, asszem azt is csak single channel-ben. Létszi segítsetek!

(#570) tomcsi

tomcsi
(senior tag)

Help pls!

Adott egy irodai konfig és valamilyen okból kifolyólag a Win töltése közben még amikor az Xp kép van mindig megáll..mi lehet az óka? Win javító lemez, O&O Bluecon XXL nem segített..:U

Várom a gyors segítséget..:)

(#571) Dr.Én

Dr.Én
(PH! addikt)

:R Hali
Problemem támadt,bios frissités után megjelent a floppy meghajtóm a rendszerben utánna letiltottam a biosban majd a rendszerben továbbra is ott van.Hogy lehet azt eltüntetni onnan?
elöre is köszi

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#572) REDeath válasza Drizzt (#562) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elviekben a mélyhangoknál lényegtelen hogy hool a hangszóró, mivel az emberi fül nehezen határolja be a mélyhangok eredetét.
A gyakorlatban annyi a különbség, hogy valóban minegy hogy hová teszed, csak ne zárd el. ez azt jelenti, hogy pl. ha az asztal alá teszed (ahol nálam is van, de nálam helyszűke miatt kényszerült oda :((( ) és teljesen a falhoz teszed, és az asztalnak a lábadnél van ilyen nyomtató tartó meg ilyenek.. szóval ha vmilyen szinten elszigetelődik (megtörik a hanghullám útja már nagyon közel a ládához - esetünkbe naz asztal pl. :) ) akkor picit tompább lesz, minimálisan másképp szól, talán nem olyan erőteljes.
De erről te is megbizonysodhatsz, ha így jól elrejtve van, és lehajolsz elé, úgy hogy a hang nem törik meg, (majdnem a földig kell hajolnod :) ) akor egyből észreveszed a különbséget :R
de konkrétan ideális pozíció nincs. a lényeg hogy ne legyen ''elzárt'' helyen (megint a hülye helyszűke :O ) és hogy a szubcső lehetőleg feléd nézzen. nagy tévedés az, akik az oldalában lévő hangszórót fordítják maguk felé, ugyanis az befele mozog, és a hang a ládában képződik, é acsövön távozik. ezért is ''fúj'' a mélynomó.
(a mélyhangokat amúgy lehet variálni a szubcső hosszával, pl. hosszab cső->búgósabb meg ilyesmik.)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#573) REDeath válasza Dr.Én (#571) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eszközekezelőben letiltod és kész.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#574) tbs válasza tomcsi (#570) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Safe mód, network nélkül, és megnézni jól, hogy melyik drivernél mered le... Oszt egy boot cd-ről (UBCD, HBCD) megnézni, hogy van-e illetve összevetve a szomszéd gépével, jó-e... Ha igen, akkor szervizinstall az xp cd-ről.

(#575) Dr.Én válasza REDeath (#573) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

köszi

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#576) Szten Márs válasza nono90 (#569) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Naszóval 3 modul használata igen problémás lehet s939-es rendszeren, dual channel természetesen nem fog menni. Elvileg singleba azonban kéne vinnie, úgy hogy felismeri mind a 2 GB-ot... Továbbra is azt ajánlom, hogy itt kérdezd meg:
[link]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#577) tomcsi válasza tbs (#574) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Ez driver hiba lenne? Az Ubcd és Hbcd nem tom micsoda..:U

(#578) tbs válasza tomcsi (#577) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Valami megakad. Legalább alapdolgokat nézzünk meg, mert a ''megáll a csík'' hibariport értékelhetetlen. HBCD, UBCD -> google. Spéci boot cd-k spéci programokkal. Csak óvatosan velük, pár gombnyomás a shredder-elt merevlemez... :DDD

(#579) tomcsi válasza tbs (#574) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Semmi, nem akar elindulni még csökkentett módban sem..:( A drivert meg nemtudom elolvasni melyik lehet mert kissé gyors..:D

Az az érdekes, hogy ez egy 3-4 hónapos Win amire azóta nem volt telepítve semmilyen egyébb program és nem is volt cserélve benne semmi..:U

[Szerkesztve]

(#580) tbs válasza tomcsi (#579) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

HBCD, UBCD. Hardverhiba keresése. CHKNTFS. Alkatrészek csereberéje, stb. Ha van boot kép, valami indul... Csak ügyesen..! ;)

(#581) _t0Mi_

_t0Mi_
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van egy videófileom, amit ha megállítok, kapok ugye 1 képet. Erre a képre kéne ráközelíteni valahogy minőségromlás nélkül, vagy annak feljavításával, mert alapból ugye elhomályosul a kép, illetve rossz képet ad. Van valami program erre, tudtok segíteni?
Előre is köszönöm!

70 379 43 93

(#582) Qru válasza tomcsi (#579) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bootolás közben (ha jól emlékszem) F8-al tudod megállítani a képet. Úgy már le fogod tudni olvasni ha sikerül jó helyen megállítanod.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#583) Qru válasza _t0Mi_ (#581) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha képként elmented akkor talán Photo Shoppal tudsz vmit alakítani rajta.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#584) tomcsi válasza tbs (#580) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Na megvan mind2 program. Kezdem az Ubcd-vel..:D

(#585) tomcsi válasza tbs (#574) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Ha minden igaz a Mup.sys nevű fáljnál áll meg a Win..:U

(#586) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Mi a különbség a desztillált és az ioncserélt víz között?
Előre is köszi a választ! :R

(#587) tbs válasza tomcsi (#585) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Mup.sys..? Hálózat. Húzzál ki a gépből minden hálózattal kapcsolatos kábelt, kártyát, tiltsd le az alaplapi vezérlőt, stb. Ha úgy sem megy, akkor korrupt fájlok állnak a háttérben, akár a regisztri is lehet döglött...

CHKNTFS. És reménykedj, hogy menni fog. XP boot cd recovery konzolján is lehet varázsolni (disable mup.sys, chkdsk és társai.)

(#588) Foglalt név válasza kem (#586) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

A desztillált viz csak vizet tartalmaz. Ebből következően pl. nem vezeti az áramot. Ha kicsit konkrétabban kérdeznél, hogy autóba vagy vizhűtésbe akarod, könnyebb válaszolni ;)

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#589) tomcsi válasza tbs (#587) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Jobban kifelytenéd mert annyira nem vagyok benne..mint te.:U

(#590) tomcsi válasza tbs (#587) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Ezen a Ubcd-n melyik progit kéne elinditani? A 4.0-ás van meg..:U

Xp-s konzolt, hogy varázsolom elő?

(#591) tbs válasza tomcsi (#589) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Bootolj az xp pro cdről, és érd el a recovery console-t. A gombnyomásokra nem emlékszem, de képernyőn kint van minden fontosság. Ott meg administrator-i jelszóval tudsz belépni.

chkdsk

disable mup.sys

exit

Majd újraboot. És tömény reménykedés. :DDD

HBCD-n meg indíts egy Volkov Commandert, NTFS támogatással. Az lefuttat egy chkntfs-t. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb egyébként. Lehet, utána már megy a dolog. ;)

UBCD most passz (rég láttam), valami NTFS támogatós cuccot keress rajta.

[Szerkesztve]

(#592) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Sziasztok!

A következő dolgo történt. A vinyón volt egy exel-file, amit véletlenül letöröltek. Kérdés: Létezik-e olyan progi, amivel vissza tudom hozni ezt a letörölt állományt?

Intel & ATI

(#593) kem válasza Foglalt név (#588) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vízhűtésbe kellene:)

(#594) marsu válasza kem (#593) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szerintem a desztilált víz megteszi, mint az autóknál, de ebbe nem kell fagyálló.

(#595) Qru válasza marsu (#594) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kivéve ha Grönlandon akar open-air tuningot. :DDD

(#596) tomcsi válasza tbs (#591) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

HBCD-n meg indíts egy Volkov Commandert, NTFS támogatással. Az lefuttat egy chkntfs-t. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb egyébként. Lehet, utána már megy a dolog.

Megvolt és most is ugyanott vagyok ahol eddig..:(

Futattatam memtestet is másfél óráig de semmi hiba nem jött..

(#597) athomi

athomi
(PH! kedvence)

betettem a kérdést a topikjába, de az a topik már 2005 óta pang...szóval most itt is megkérdem:
vettem egy 160Gb-os samsung IDE-s vinyó-t
problémám az, hogy beteszem a gépbe és nem látja a gép (bios-ban is néztem)
mitől lehet ez?

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#598) zsoi válasza athomi (#597) üzenetére

zsoi
(senior tag)

valszeg az alaplap/BIOS nem ismeri fel.
milyen lapod van?

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#599) zsoi válasza arpi6k (#592) üzenetére

zsoi
(senior tag)

lomtár
ha nincs ott akkor próba ezt:
Restoration Version 2.5.14
[link]
szerintem k*rva jó progi...

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#600) Foglalt név válasza Qru (#595) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Akkor is jó lehet, ha a bordát a hűtőbe rakod ;) Tapasztalat :DDD

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.