Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)

(#51) kadettmester válasza hali.papa (#46) üzenetére

kadettmester
(tag)

Erre a MS World is képes.

Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.

(#52) Gyenega

Gyenega
(újonc)

Helló mindenkinek!
Lehet, hogy már fölmerült korábban ilyen téma, de lustaságomból fakadóan nem olvastam végig az egész fórumot (bocs).
Szóval: Van egy Samsung SCX-4100 multifunkc. nyomtatóm, ami eddig tökéletesen működött, de most nem hajlandó reagálni a nyomtatási feladatokra. Próbálkoztam újratelepítéssel, de magát a nyomtatót nem tudja telepíteni, csak az illesztőprogramot, a windows viszont ilyen módon nem ismeri fel (plug&play eszközként sem lehet installálni, mert érvénytelen környezetre hivatkozik).
Kipróbáltam a másik gépen, ott tökéletesen működik. Eleinte az usb portra gyanakodtam, de minden más usb eszköz fut minden porton, úgyhogy nem hiszem hogy ezzel lenne probléma. Kérdés:Mi lehet a gond?
Mivel akadhat össze a nyomtató? Mit lehet tenni? Hálás lennék ha valaki tudna segíteni.
Előre is kösz.

(#53) kadettmester válasza Gyenega (#52) üzenetére

kadettmester
(tag)

Másik nyomtatókábel???

Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.

(#54) Gyenega válasza kadettmester (#53) üzenetére

Gyenega
(újonc)

Kipróbáltam. Semmi...

(#55) greatchaos válasza Gyenega (#54) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

op reinstall?

(#56) Gyenega válasza greatchaos (#55) üzenetére

Gyenega
(újonc)

Ha nincs más megoldás az lesz, de jobb lenne elkerülni.
Nem lehet, hogy a registry-ben maradt valami hülyeség korábbról és az okoz akadást? Lehet tudni hogy hova kerülnek a nyomtató-s mindenfélék a registry-ben? Vagy ez teljesen hülyeség?

(#57) greatchaos válasza Gyenega (#56) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

nem használtál az előtt valamilyen új hardvert vagy szoftvert a gépben, mióta elkezdett rakoncátlankodni?

esetleg tom még ajánlani, ha meg tod oldani, egy pl héttel való visszaállítás... lehet megoldja a gondod

(#58) Gyenega válasza greatchaos (#57) üzenetére

Gyenega
(újonc)

Megpróbáltam mindent eltávolítani amit az utóbbi időben telepítettem, de nem használt semmit. A rendszer-visszaállítást még valóban nem próbáltam.
Megpróbálom, köszi.

(#59) szucsi

szucsi
(őstag)

Sziasztok!

Beszereztem egy wireless routert, és a telepítő cd-nek megfelelően működésbe is hoztam (az internetszolgáltató user és passwordöt kérte el) és működik is, de egy baj van vele, nem tudom hogyan lehet jelszóval levédeni. nem örülnék ha holnaptól a fél ház erről netezne.

szóval hogyan is kell jelszóval levédeni a wlant?

(#60) The DJ

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Na itt vagyok megint, most kicsit boldogabban :) 2 routerből sikerült csinálni 1-et :D A D-Link DI-604 osztja DHCP-vel az IP-ket és a netet is, a Belkin Wireless routert beállítottam Access Pointnak és így végre a laptopon is van net, a jelerősség kiváló, minden működik, gyors, süvít, fasza :C

Most már csak ilyen alap kérdéseim lennének:

-Hogy lehet megosztani a laptop számára a másik gépem tartalmát? Ugyanis így nem kéne arra is mindent letöltenem, hanem csak áthúznám ami kell, vagy épp az enyémről hallgatnék zenét vagy néznék filmet, csak 1 szobával odébb :D

-Nagy baj-e ha nem használok semmiféle titkosítást? A környékemen (kis falu) még azt sem tudják mi az a wifi, nem hogy valaki rám csatlakozna, főleg nem a szomszéd öreg nénik ;]

Hirtelen ennyi, előre is köszi a segítséget :R

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#61) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Hogy lehet olyat csinálni a SpeedFan-ban hogy amikor a windows indul egyből (magától) lejebb vegye a ventit?

"Csak úgy mondom"

(#62) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

WLM-ben ha beállítom hogy ne ellenőrizzea fájlokat semmivel amit kapok, akor mér nem jegyzi mg rendesen a beállítást? :W másnap ugynaúgy tölti a szar ellenőrző fájlokat a netről, szal mire egy fájl átjön... (pl. 3 mp alatt átér, és fél percig ellenőriz :W )

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#63) Radnix

Radnix
(kvázi-tag)

Sziasztok!
milyen árban tudnám elpasszolni ezt a ''nyugdíjas'' konfigot?

alaplap: Asus P4T-E
cpu: P4 2400MHz 512KB L2 cache (mag:Northwood)
RAM: 4X 128MB Samsung RDRAM (azaz 512MB :) )
vga: Asus N6600 128MB
merevlemez: Seagate Barracuda 7200RPM 40GB 2MB puffer
/plusz szép fehér lemez ház + floppy drive/ :)

(#64) Radnix

Radnix
(kvázi-tag)

procin thermalthake hűtő :)
ja mondjatok pls valami jobb topicot ahol rálérdezhetek! tenksz..

(#65) REDeath válasza Radnix (#64) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#66) 3psilon

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

szucsi, The DJ:
Én se használok titkosítást. Minden hálózatnak van egy ''neve'' (SSID vagy mi), ami megjelenik egy hálózatkeresőben pl. ''kovacs-net''. A routerben be lehet állítani, hogy ne sugározza szét (''do not broadcast SSID'' vagy ilyesmi), és a laptopon be kell írni ezt, hogy automatikusan csatlakozzon.

The DJ: ugyebár elvileg simán a windows-zal is lehetne, és tényleg kéne mennie, kipróbáltam, nem megy, letettem róla :)

Csapi007: RTFM :U
Amúgy ha lehet állítani, akkor azt talán az alaplapban is lehet. Az én Asusomnál be lehet állítani ''target temperature''-t, és alapban tényleg halk, játéknál meg csak úgy süvít :)

(#67) kem válasza The DJ (#60) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Ha meg akarod osztani a fájljaidat a 2 gép közt, akkor mind2 gép legyen ugyanabban a munkacsoportban(MSHOME vagy ilyesmi). Érdemes lefuttatni a hálózati varázslát.
Utána meg tudsz osztani mappákat, vagy akár egész meghajtókat(mappára vagy meghajtóra jobbklikk->megosztás és biztonság, azon belül értelemszerüen).
Ezeket a másik gépen, a hálózati helyekből éred el. mappanév, és számítógépnév lessz kiírva.

[Szerkesztve]

(#68) Detonator

Detonator
(senior tag)

Sziasztok!

Vistán hogy lehet az asztali ikonok méretét átállítani? :U

Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.

(#69) virkir válasza Csapi007 (#61) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Readings lapon bepipálod az automatikus sebességet->
Configure, Temperatures, itt kiveszed a pipát az egyébb részegységektől csak a CPU-hoz rendelsz fordulatszámot és beállítod a hőmérsékletet ahonnan elkezdje felpörgetni a ventit->
Speeds fül itt meg beállítod a CPU-nál, hogy hány %-on induljon a venti Min-Max
Ha működik a lapoddal akkor így mennie kell

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#70) The DJ

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi mindenkinek, végre összeállt az itthoni kis wifi network, mostmár nyugodtan alhatok :D :R

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#71) szucsi válasza 3psilon (#66) üzenetére

szucsi
(őstag)

aha. köszi, közben ájöttem, a router leírásában megadtak egy ip-t, azt beírtam a browserbe, és ott volatk a beállítások, ott kellett bepötyögni jelszót. most is automatikusan csatlakozik, de attól nem kell tartani, hogy a szomszéd is.

(#72) szacsee válasza szucsi (#71) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Állíts be mac adresss szűrést, és a szomsz kizárva.
Olyanról viszont hallottam már, hogy nagyvárosokban már csatlakoztak mac-szürt routerhez, ezért titkosítást is kellett állítani.
Nálunk ez a veszély nem áll fent, mert falun max láncfürésszel hatolhatnak be a routerbe! :DDD

(#73) Rushbácsi

Rushbácsi
(lelkes újonc)

Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.
Van egy darab 1 Gb. Kingmax memóm. alap időzítései 5-5-5-18
Ha bios-ban beállítom 4-4-4-15 -re akkor everestben és cpu-z-ben miért írja hogy 3-4-4-23???
Mivel lehet a gond? Egy MSI p965 Neo-f ben megy egyedül 800-on
Válaszokat köszönöm.

Noooormális vagyok... Azok a hangok is megmondták...

(#74) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4901-re dabadab-nak: köszi. Az ugyan nem volt jó, de a gondolatmenet mentén találtam másik programot, ami jó lett :)

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#75) csui válasza REDeath (#33) üzenetére

csui
(újonc)

újra itt, túl egy memtesten... fél napig ment BIOS STD módban, nem irt ki semmit.... utána átállítottam BIOS ALL módra, röpke 10 mp alatt csak ugy pörgött az error számoló (talán ezres nagyságrendben...)Amit kiirt: failing address: 000fec____ (az aláhuzás változott)
good: 7f7f7f7f (mindig ez), bad: ffffffff illetve 00000000, err bits: 8080800800 illetve 7f7f7ffff
Nagyjából ennyi. Ezek alapján most mi van a memoriával???
Más: a kondik szemre nem tűnnek ''felpuffadtnak''.
Eszközkezelő a sata-nak SerialAta DMA-t ir ki, a dvd ironak: Ultra DMA 4 - Ultra 66-ot. Egyébként megcsináltam a regeditben azt amit a cikkben javasoltak (amit belinkeltél)
Perpill táp ill. videókártya cserebere lehetőség nagyon nincs... max majd a végleges :D

(#76) 3psilon válasza szacsee (#72) üzenetére

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez érdekes... mert ugye a mac címet meg lehet változtatni, de hogy jön rá melyik a jó? :U
Na ja, jó crackernek ingyen internet jár... :D

(#77) ocsi19

ocsi19
(senior tag)

Hy all!Az a problémám hogy van egy seagate 200Gb-os vinyom és eddig jól ment, de most, ha belépek a windowsba akkor 5 perc után leáll, vagyis rackben van a vinyo és a piros lápma vilagít és el sem alszik.
,aztan újrainditásnál megint jó egy ideig. Virus az nincs, azt már néztem. A smart is be van kapcsolva és azt mondja, hogy minden rendben van. Ha meg direktben rakom a gépbe akkor kékhalál lesz a windowsba lépés után.
Jumperelét próbáltam, de nem segített.
A segítségeteket előre is köszönöm.

(#78) kem válasza ocsi19 (#77) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen tápod van?
Tilts le mindenfélét biosban, és próbáld meg úgy( fölösleges sata/usb portok audio/lan meg ilyenek)

(#79) kem válasza csui (#75) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hányas tesztben hibázik?

(#80) kem válasza szacsee (#72) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lakik egy ismerősöm a Terézvárosban, aki mondta, hogy dejó neki ingyen nete van.
Magnéztem az ipconfignál az átjárót, majd beírtam a címét explorerbe.
Hát nem a szomszéd routere volt???D:D Le se volt jelszavazva a kezelőfelület.
A listán meg még másik 4 user szerepelt akik szintén a környéken laknak.
Azért ez nem semmi :Y :DD

(#81) csui válasza kem (#79) üzenetére

csui
(újonc)

0,1,2, utána a 3-as teszt felénél 70 ezer hiba táján meguntam...
BIOSban letiltottam minden létezőt, na jó, dvd-romot nem sikerült, arrol tölt a memtest. Hát a táp vmi ősrégi, márkáját nemtom, oldalára az van irva h ''Model: 300PA''.

(#82) kem válasza csui (#81) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáld meg a ramokat 1-esével letesztelni mindegyik foglalatban.
1 Bios frissítés ráférne, márcsak azért is, hogy minden visszaálljon alapra..

(#83) csui válasza kem (#82) üzenetére

csui
(újonc)

Bios all vagy bios str-ban nyomjam? mi a különbség a kettő között? hogy lehet h csak all-ban talál hibát? BIOS frissités volt nyáron...

(#84) mr.mitnick

mr.mitnick
(újonc)

hello! routerrel kapcsolatban lenne az a kérdésem(SMC router,barricade tűzfallal) hogy miért blokkolja a CS-t?
nem hoz be szervereket,nem tudok egyből egymás után joinolni(2 join között 5 percet kell várni -.-),és más dolgokban is szaraxik....és ez mind azóta,hogy megvan a router...szal nemtommi lehet vele a baj,de nagyon idegesitő! kérem segitsetek,hogy hol,mit állítsak át! köszi előre is! :D

Keresek diamondback,copperhead egereket,msnen elértek!

(#85) Pocee

Pocee
(fanatikus tag)

Sziasztok!a problémám a következő:van az egyik vinyómon egy könyvtár amit nem tudok letörölni mert egyetlen egy fájl van benne ami 0 bytos és azt írja hogy a fájl nincs meg.hogy tudnám azt eltávolítani.már próbáltam rstudio ntfsel visszahozni hogy hátha de még mindig nem tudom törölni. :F

Mr.Brightside

(#86) csui válasza csui (#83) üzenetére

csui
(újonc)

ALL-ban végigpróbáltam mind a 2 ramot mind a 3 slotban, dobálta a hibákat. :O

(#87) mr.mitnick

mr.mitnick
(újonc)

hello! routerrel kapcsolatban lenne az a kérdésem(SMC router,barricade tűzfallal) hogy miért blokkolja a CS-t?
nem hoz be szervereket,nem tudok egyből egymás után joinolni(2 join között 5 percet kell várni -.-),és más dolgokban is szaraxik....és ez mind azóta,hogy megvan a router...szal nemtommi lehet vele a baj,de nagyon idegesitő! kérem segitsetek,hogy hol,mit állítsak át! köszi előre is!

valaki ért a routerekhez? :F

(#88) ngabor2 válasza csui (#86) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor nagy valószínűség szerint vagy a memek, vagy mindhárom slot hibás. esetleg a chipset... bár az kevésbé valószínű.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#89) mcwolf79

mcwolf79
(őstag)

Üdv Mindenkinek!
Szerintetek az mitől lehet,hogy a töredezettségmentesítésbe belefagy a gépem :F Semmi másba,csak abba. Próbáltam,hogy alapórajelen is csinálja-e,de úgy is jelentkezik a probléma. Ma este Win-reinstall,remélem valami szoftveres baja van a hülye agyának,és megoldja a gondot :U

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#90) 3psilon

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pocee:
Ez fájlrendszer hiba. Futtass lemezellenőrzést.
(milyen mappa ez? pl. a System Volume Informationt nem engedi elérni)

mr.mitnick:
Elég 1x is postolni... -_-
Nekem is ilyen routerem van. A tűzfalában van egy Stateful Packet Inspection nevű cucc ami a veszélyesnek ítélt adatcsomagokat szűri. Na, ott minden pipát kivettem, a többi marad defaulton. Igazából teszek a dologra, inkább én is játszani akarok :)

(#91) 3psilon válasza mcwolf79 (#89) üzenetére

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Te se makarsz előbb lemezt ellenőrizni? Egy defrag nem szokott csak úgy lefagyni.
Amúgy hogy fagy le?
-csontra?
-ctrl-alt-del-re még él?
-vagy csak a defrag ''nem válaszol''?

Esetleg megpróbálkozhatsz más ingyenes defrag progikkal is.
(contig, auslogics defrag)

(#92) ANT válasza Pocee (#85) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Próbáld ki az Unlocker-t.[link]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#93) Pocee válasza ANT (#92) üzenetére

Pocee
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen ez megoldotta a dolgot.Valaki kérdezte hogy system volume dologhoz nem fértem e hozzá,nem,egy alapdologhoz,hugom egyik mappájában volt valami fájl ami megsérülhetett vhogy csak azt nem tudom hogy.de az unlocker kivégezte.Kössz mégegyszer! :R

Mr.Brightside

(#94) mcwolf79 válasza 3psilon (#91) üzenetére

mcwolf79
(őstag)

A scandisk minden gond nélkül lefutott. Amúgy csontra lefagyott :O

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#95) mr.mitnick válasza 3psilon (#90) üzenetére

mr.mitnick
(újonc)

nagyon szépen köszönöm!

(#96) Relisys

Relisys
(senior tag)

Sziasztok!

Hogy tudnék ikont hozzá adni a tálcára, az óra mellé? Illetve hogyan tudnék onnan elvenni?

(hp nyomtatóm ikonja van ott amit kiszeretnék törölni ill a hanggerőszabályzóé ami helyett creative sund mixert szeretnék)

(#97) 3psilon

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mcwolf79:
Akkor reinstall, vagy másikprogram. Egyik 100% segít, de több óra, másik kb. 10 perc, és olyan 50% :)
(lent írtam miket lehet, amúgy meg softpedia)

Relisys:
A tálcán az óra mellettt azok nem ikonok. Azokat a háttérben futó programok teszik oda, ''system traynek'' hívják. Amit ott látsz, azok éppen futó alkalmazások, csak nem egy ablakot raknak (épp) ki, hanem azon a kis képen keresztül is használhatod.
Tehát, hogy a hp ikon eltünjön, meg kell akadályozni az indulását amikor bekapcsolod a gépet.
Az ilyesmit legkönnyebben magából a programból végezheted el (''start at boot'' vagy ilyesmi), különben másképpen kell kikapcsolni. Erre jó pl. a ccleaner, vagy egyszerűen írd be a futtatásba hogy ''msconfig'', és ott van egy automatikus indítás fül. Keress hp cuccot :)

(#98) Relisys válasza 3psilon (#97) üzenetére

Relisys
(senior tag)

Köszi. A hpset megtudtam oldani. De azt hogy a windowsos hangerőszabályzóra kattintva creative soundmixer jöjjön be azt hogyantudnám?

(#99) FehérHolló válasza Relisys (#98) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos jóra kattintasz? :)
Elvileg két hangerőszabályozónak is kellene lennie. Egyik kék, és ha jól emlékszek, akkor jobbra jön ki belőle 3 hanghullámot szimbolizáló köröcske - ez a soundmixer. A másik pedig szürke, hangszórót akar ábrázolni, de inkább úgy néz ki, mint egy vodkás pohár felülről (vajon mi ihlethette a designereket? :) ) - ez a winfos hangerőszabályozója.

Ember embernek farkasa.

(#100) Relisys válasza FehérHolló (#99) üzenetére

Relisys
(senior tag)

nekem csak wines hangerőszabályzó van ott.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.