Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)

(#2001) True válasza Cicero (#1998) üzenetére

True
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A hibernálás gondolom KB ugyanaz mint a készenlét... Nálam a készenlét megynyomása után ugy 2-3 MP alatt leáll a masina, visszakapcsolásnál Kb 5 Mp és ujra windowsban vagyok, ami futott, ugyanugy fut, stb... Ergó sztem ez lap/memória függö is...

Nem póstázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál...

(#2002) PazsitZ válasza True (#2001) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

A Hibernálás funkció az asztal pillanatképét menti az összes megnyitott fájllal és dokumentummal együtt, majd leállítja a számítógépet. Amikor ismét bekapcsolja a számítógépet, az asztalon lévő fájlok és dokumentumok pontosan ugyanúgy lesznek megnyitva, ahogyan hagyta őket. A Készenléti üzemmód azáltal csökkenti a számítógép energiafogyasztását, hogy megszünteti a nem használt hardverösszetevők energiaellátását. A Készenléti üzemmód a perifériák, a monitor és akár a merevlemez tápellátását is kikapcsolhatja, a számítógép memóriájáét viszont sohasem, így a munkája nem vész el. [link]
A hibernáláshoz ezért kell a memória mérete szerinti lefoglalt hely, mert lementi a memóriát a merevlemezre. Szóval nem teljesen ugyanaz.

[Szerkesztve]

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#2003) True válasza PazsitZ (#2002) üzenetére

True
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szóval hibernálásnál bekövetkezett áramszünet sem befojásolja a Wake Up-ot? Viszont akkor a hibernálásból ezáltal akkor lasabban is ébred a gép, nem? Minimum a Bios bootot meg kell várni, meg amig HDD-röl visszair memóriába mindent...

Nem póstázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál...

(#2004) PazsitZ válasza True (#2003) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Bevallom nem értek hozzá annyira, nem is nagyon használom.
De egy áramszünet után nem biztos, hogy visszahozná.
Minden esetre valószinű nagy memóriánál beletelhet 1 kis időbe mire ''felébred''.

[Szerkesztve]

(#2006) virkir válasza REDeath (#1971) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

A kimenő debizony smtp.tvnet.hu a bejövő elé meg nem kell rakni semmit csak simán beírni a freemail.hu-t vagy a citrommail.hu-t
Legalábbis nálam az outlokban.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#2007) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Hali!
1,Olyan programra lenne szükségem, amellyel fel tudom venni az Asztalon végzett
tevékenységeim.
2, Milyen programmal lehet kimenteni a könyvjelzőket? :F Újra rakarom rakni, de 94db oldal kilinkelése túl sok ideig tartana.
Előre is THX! :R

(#2008) shteer válasza mazda626 (#2007) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1. Fraps (kipróbáltam :) )
2. C:\Documents and Settings\User\Favorites
mappa kimásol, majd vissza :D

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2010) PazsitZ válasza mazda626 (#2007) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Ha IE akkor: C:\Documents and Settings\user\Favorites\ könyvtár tárolja.
Amúgy: [link]

(#2011) virkir válasza mazda626 (#2007) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

2: Attól függ melyik böngészőről van szó
IE-nél a C:\Documents and Settings\Felhasználó neve könyvtárban találod kedvencek néven, ki kell másolnod bárhova, majd a friss telepítés végén a benne levő könyvjelzőket vissza.

FF-nél meg Könyvjelzők->Könyvjelzők kezelése->Fájl->Exportálás ahova te szeretnéd, vissza me ua. csak Importálás, megadva a lementett bookmarks fájlt.

:D De sokan lettünk hirtelen

[Szerkesztve]

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#2012) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok válaszát! :R Ezek után nyugodtan alszom! Sziasztok! Jó éjt mindenkinek!

(#2013) PPSH

PPSH
(őstag)

stet mindenkinek.lenne egy kerdesem az Oblivion:Knights of the Nine-al kapcsolatban.most vagyok ott amikor ossze kell szedni a halott foszernak a cuccait.sapka+ruha+kesztyu+cipo mar megvan de a pajzsot sehogy se talalom :F valami Fort Bulwark-ban van de hiaba jarkalok nincs sehol :W ha valaki megnyerte mar ezt a reszt tudna egy screenshotot dobni arrol hogy hol van ez a hely :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#2014) google2

google2
(újonc)

Hi!
Le szeretném frissíteni a BIOS-t,de nem tudom hogyan kell?Az Everest ezt írja ki:
BIOS tipusa:Award
Award BIOS tipusa;)hoenix-Award BIOS v6.00GP
Az alaplapom ASUS A7N8X.
A BIOS-t még soahasem frissítettem,a gép 2004 októbere óta üzemel.
Légyszives segítsen nekem aki tud.

(#2016) google2

google2
(újonc)

Nem műxik rendesen a gép azért akarom frissíteni
...még annyi,hogy ilyet is ír az Everest:
BIOS verzió:ASUS A7N8X2.0 ACPI BIOS Rev 1010-ettől van újabb?

(#2017) rdi válasza google2 (#2016) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

menj az alaplap gyártójának a honlapjára ott megtudod

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#2018) greatchaos válasza PPSH (#2013) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

itt sztem szakmai esetleg érdekes problémákról, de semmiféleképpen játék végigjátszásról kellene kérdezősködni...

arra van egy rakás gamer honlap...

(#2019) norbitrial

norbitrial
(újonc)

Hali!
Nem tom mennyire találtam el a topicot, de érdeklődnék erről:
[link]
valaki használt-e már ilyet? vagy azért ilyne olcsó, mert gagyi, vagy mer nóóónééém, vagy tud valaki olcsóbban memóriakártyát?

(#2020) Peti20

Peti20
(tag)

Sziasztok!!
Annyi lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan átalakító ami a táp molex-ét videókártya táppá alakítja??

köszi

:)

(#2021) D.Orion válasza norbitrial (#2019) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

PQI egyáltalán nem nevezhető noname márkának. Az, hogy itt a ph!-n tud-e valaki olcsóbban sd kártyát nem tudom.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#2022) shteer válasza norbitrial (#2019) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nekem MMC van belőle, hibátlan, gyors és eszi a 6230-am :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2023) shteer válasza Peti20 (#2020) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

létezik persze. így néz ki: [link]

(#2024) Peti20 válasza shteer (#2023) üzenetére

Peti20
(tag)

Oksa, csak tudni akartam, hogy ha veszek egy jobb videokarit aminek kell táp, akkor az új FSP tápom nem akadály-e neki, mert ennek a tápnak nincs videokari tápcsatija, de ha van átalakító akkor nincs baj!!!!!!!!

köszi a választ

:)

(#2025) D.Orion válasza Peti20 (#2024) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Egyik tápnak sincs ilyen betápja(tudomásom szerint). Ezt az átalakítot sztem a kártyával együtt megtalálod a dobozban, talán még az oem kártya mellé is jár.

Ha meg hűlyeséget írtam akkor elnézést, még nem volt ilyen plusz tápot igénylő kártyám, de így volna logikus.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#2026) fero02 válasza D.Orion (#2025) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem 360W-os Zalman tápom van és 2 db ilyen csatlakozó van rajta...

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#2027) Qru válasza Peti20 (#2024) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Álatlában az olcsóbb kártyák dobzából kiszokták spórolni az átalakítót, de többségében a nevesebb gyártók adnak hozzá. Illetve sztem külön is lehet venni számtech boltban ilyet.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2028) klambi

klambi
(őstag)

helló mindenkinek
nem tudtok olyan előlapi paneles boltot ahol nagy a válszték és jók az árak? :Y

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

(#2029) Jem777

Jem777
(újonc)

ide is benyomom:

Hello srácok.

valamit nem értek. lehet tök noob, de miért van az, hogy van egy e6600-as procim, és a cpuZ meg az everst is azt írja, hogy 1600-on megy.
6x-os a szorzó, 266,7 a bus speed.
alaplapon áttettem 9x-esre, de nem változott. szóval, ezt nem értem...

rokk

(#2030) 47 válasza Jem777 (#2029) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Fú, ehhez nem értek, bocs. :))

''Ráraknak a tömegközlekedésre.''

(#2031) fero02 válasza Jem777 (#2029) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És az miért van, h pl a 3000+ os Atlon 64 proci 1800 Mhz-en megy...? :F

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#2032) Qru válasza fero02 (#2031) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

C'n'Q? ;)

Jem777: Core2 tuning topikban ment már válasz. (CIE, EIST)

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2033) fero02 válasza Qru (#2032) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem...

(#2034) D.Orion válasza fero02 (#2031) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

AMD-nél nem azt jelenti a 3000+, hogy 3GHz-en megy...

[Szerkesztve]

(#2035) fero02 válasza D.Orion (#2034) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tisztában vagyok vele, azért is írtam, amit írtam...

(#2037) D.Orion válasza fero02 (#2035) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Akkor meg nem értem, hogy min vagy fennakadva :F AMD-nél így lett kialakítva a számozás. Egy 3000+ -os proci alapfrekvenciája 1800MHz v. 2000MHz tokozástól és magtipustól függően. Ez az órajel C'n'Q -val a felére csökkenthető 2d-s alkalmazásoknál(értsd filmnézésre meg windows barangolásra elég a fele is bőven).

Szerk.: Aki meg nem ért hozzá az ne adjon téves útra vezető infokat.

[Szerkesztve]

(#2038) sekli

sekli
(PH! addikt)

helo

mar egy jo ideje keresgelek, de nem talalom a jo programot, amivel egy WRML (*.WRL) file-t .3ds -be vagy .x -be vagy valami hasonloba tudnam exportalni...
Aki tudja, hogy mivel lehetne, az ne habozzon, irja meg gyorsan...:)

[ Szerkesztve ]

(#2039) Qru válasza fero02 (#2031) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az AMD-nél a 3000+ az PR jelölés (Performance Rate). A P4-es időszakban az egyszerű felhasználó azt látta, hogy egy 3GHz-es Intel vs 1800MHz-es AMD proci. Nyilván az Intelest vette volna (Pedig pariban voltak, sőt az eltérő architektúra miatt az AMD erősebb) az egyszerű számbéli különbség miatt. A számozás még mindig él (noha már eredeti célja megfakult), de a tervek szerint hamarosan leváltják.

(#2040) google2 válasza rdi (#2017) üzenetére

google2
(újonc)

fennt voltam ezen a címen,az ASUS lapom oldalára:
http://hu.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=13&l3=57&model=218&modelmenu=1
de mivel itt semmit nem ír a BIOS-ról és miként is kellene felrakni felmentem ide az A7N8X letöltésekhez:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A7N8X
Itt mgjelenik 5 lenyitható fül:
1.BIOS
2.BIOS Utilities
a többi nem lényeg...
Nem tudom melyiket tölcsem le,mert mindent írkál és a legújabb is 2003-as dátummal van.
Szal 1 lépéssel előrépbre jutottam,de nem sokkal.
Esetleg van vki akinek ilyen alaplaja van és frissítette már,vagy érti vki nagyon ezt a témát,légyszives segítsen.

(#2041) google2

google2
(újonc)

...lemaradt:
a BIOS Utilities-ben találtam egy olyat,hogy Awdflash BIOS update tool V8.24B ,ezzel szerintetek neten keresztül frissíthetek?

(#2042) sekli válasza sekli (#2038) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

na ezt megoldottam, de nem ez kellett... :U

most egy nehezebb kerdes: *.shp (shape file) - na ebbol kene valami hasznalhato modellt convertalni...

[ Szerkesztve ]

(#2043) doglotthal

doglotthal
(fanatikus tag)

Tiszteletem mindenkinek.
Íme a problémám: a www.kep.tar.hu - ra szeretnék képeket feltölteni FTP-n keresztül.
TC-ben FTP-kapcsolat leírtak szerint beállítva, kapcsolódik. Oké, üres könyvtár megjelenik.

Namost hiába másolom oda a képeket, az nem jelelnik meg, sőtt eltünik.

Ha valaki már töltött föl oda képeket FTP-n kérem segítsen.
Nagyon szépen köszönöm előre is.

(#2044) sekli válasza doglotthal (#2043) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

van egy olyan galeria, hogy feltoltott kepek, oda kerulnek az FTP-n at feltoltott kepek, onnan at kell helyezni egy galeriaba...

[ Szerkesztve ]

(#2045) doglotthal válasza sekli (#2044) üzenetére

doglotthal
(fanatikus tag)

nagyon szépen köszönöm. Sikerült. :)

(#2046) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

tudtok mondani olyan windoze-os progit, ami ugy teszteli a merevlemezt, hogy rair valamit, aztan visszaolvassa, s osszehasonlitja azt az eredeti adattal?

(#2047) CsatiZsol

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

MEGPRÓBÁLOM MÉGEGYSZER!

Van egy QDI Superb 4e alaplapom és azt szeretném tudni, hogy a prescott 2,8/533 procimat vajh megeszi-e? A honlapjukon csak annyi van hogy willamette/northwood procit eszik, de láttam már olyan lapot ami bios frissítés után tudta a prescott-ot is, ha valakinek van ötlete légyszives ossza meg velem.

Üdv Zsolt

Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

(#2048) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Raid Tömböt szeretnék létrehozni és kéne pár tanács.:)

Először is van egy Maxtor 250gigás HDD-m ez mellé veszek még egy ilyet.

Az lenne a kérdés ha Raid 0-ba rakom akkor ugye ami rajta van adat az mind eltűnik?

Jah és a BIOS-ba az IDE configuration nál rakjam Raidre ugye?

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#2049) zsoi válasza SzlobiG (#2048) üzenetére

zsoi
(senior tag)

Így igaz, ami rajta van data annak annyi...
+ ahogy írtad biosban meg kell adni hogy RAID
többnyire a köv. bootnál már megjelenik a RAID-Setup Utility (vagy vlmi hasonló) és ott tudsz RAID-t varázsolni.
//miért pont RAID 0? ha elszáll az egyik disk oda az összes adat...

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#2050) sekli válasza CsatiZsol (#2047) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

van hozza a gyarto oldalan olyan bios, amire azt mondja, hogy tamogatja a prescott-ot...? mert ha nincs, akkor biztos, hogy nem fog menni... :(

Az ASUS pl olyat csinalt az en lapomnal, hogy egy BIOS frissitessel engedelyezte a 200-as FSB-t, de a prescott tamogatast nem, pedig a chipset (i845PE) elvileg csak 133as FSB-t tamogat, 333as RAM-okat, de tamogatja a CeleronD-t, a lap pedig nem...:F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XIV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.