Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) Asador

Asador
(tag)

Hello!

Van egy Dell P1130 Sony Trinitron képcsöves 21''-os monitorom.
A gond az hogy enyhén szellemképes. Ezt csak szövegnél látom film, játék közben semmit. A betűktől (ikonoktól) szellemkép jobbra tolódik pár pixelnyire az eredetitől nagyon halványan.
Nyomtam már mindent de semmi. Ez valami tipikus hiba, vagy jó beállítással megszüntethető? Használtan vettem, van még rá gari.

http://fafaragomuhely.freeweb.hu/

(#2002) fero02 válasza ádyz (#2000) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem ez Nálad csak rontana a helyzeten, én meg leszarom :DDD

Annyira nem hangos (csont nélkül alszok a gép mellett este)...

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#2003) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Nem tudja valaki hol lehet Pesten Antec Nine Hundred házat kapni?

"Csak úgy mondom"

(#2004) fero02 válasza Asador (#2001) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

Frissítési frakivel próbálkoztál már?

És a nagy Monitor probléma topikban feltetted a kérdést?

Ha van gar, no para...

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#2005) ádyz válasza fero02 (#2002) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

ezaz hogy nem tok mellette aludni :(
azér kéne HELP! :(((

(#2006) Bandus99 válasza Travelos (#1989) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Tudtommal a HD minosegu film ha dvd meretu az mar tomoritve van.
Asztali DVD szerintem nem jatsza le. Ha archivalni akarod, hogy majd maskor szgepen lejatszod akkor siman ird ki adat dvd kent.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#2007) Torry

Torry
(PH! addikt)

Hi all!
Olyan kérdésem lenne nekem, hogy van-e lehetőség 4-nél több IDE eszközt csatlakoztatni, vagy ennyi van és kész.
Előre is kösz!

(#2008) Asador válasza fero02 (#2004) üzenetére

Asador
(tag)

Na ja.
Frekit állítottam, kérdést feltettem.

http://fafaragomuhely.freeweb.hu/

(#2009) fero02 válasza ádyz (#2005) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az alvást magamra értettem :DD :P

(#2010) fero02 válasza Torry (#2007) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi!

Persze h lehet!

Ha pata kell még akkor vegyél egy ata raid kártyát...

ha sata, akkor értelemszerűen sata raid...

Üdv!

MOD: az ata raid-al megint 4 eszközt lehet ráaggatni a gépre...

[Szerkesztve]

(#2011) fero02 válasza Asador (#2008) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor várakozz türelmesen, míg vmi szakértő arra nem téved :)

(#2012) izb válasza Torry (#2007) üzenetére

izb
(senior tag)

van!
Pci Ide Card

(#2013) Imy válasza Torry (#2007) üzenetére

Imy
(őstag)

Vannak külső USB-s rackek, ezekbe IDE-s, SATAS eszközöket is lehet csatlakoztatni. Igaz ezek külsők, de lehet őket cipelni. Mobile racknél sokkal jobb, mivel ha Neked van, a másiknak nincs nem kell szétszedni a gépet, csak rádugni az USB-re! ;)

(#2014) ádyz válasza fero02 (#2009) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

de én nem tok :(((

(#2015) Torry válasza izb (#2012) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Kösz mindenkinek a gyors választ.
Ahogy nézem ezek olyan 2500-3000 Huf-ba kerülnek. Vagy rosszat néztem?
És akkor ezt egyszerűen berakom egy pci slot-ba, ráa vinyot meg tápkábel és meg is vagyok?

(#2017) ádyz

ádyz
(PH! addikt)

acc szabályzót? :DDD

(#2019) Chili7 válasza Loretto (#1987) üzenetére

Chili7
(őstag)

Na megvan a 9 dia egy oldalon! Köszi!
Már csak az a kérdés, hogy nem lehetne valahogy 16 vagy 18?

(#2020) SzlobiG válasza róland (#1922) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Köszi, pont ezt szeretném én is.:)

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#2021) Degradator

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

halihó!

van egy nagy bibi a gépemmel:
ABIT AV8 as lapom van, és kb 3-4 napja csinál olyan dolgokat h:
1, config syst nem találja winfos el se indul
2, winfos betöltődés közben csontrafagy
3, ugyanez újraindulással
4, néha kék képernyő
5, néha minden simán működik semmi rendellenesség.

tuningból már visszavettem de nemhinném h köze lenne hozzá tökéleetsen ment eddig.
mi lehet a baj? :F
:R :R

"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."

(#2022) (Bundás) válasza ádyz (#1992) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Pf, no ennek égés lesz a vége! ;] A processzorról is szedd már le légyszives a ventilátort és kapcsold ki a vészleállítást! :W Időzített bomba az egész, ha egyszer megreked benne a levegő annak annyi! Lehet nem hiába pörög, mint a bolond, ha túl van terhelve, amit nem nehéz az esetében. :D Bírja-bírja, de már púposodnak a kondenzátorok, ááá!

Vágd ki a ház rácsát, talán attól csap nagy zajt a ventilátor, vagy vegyél egy normális tápegységet.

(#2023) ádyz válasza (Bundás) (#2022) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

cső.nem kötöttem le semmit.minden alapon megy :) a rácsot levágtam~2hónapja.szal nem tom mi lesz :F és új táp lesza vége.......... :D húsvétkor ;] vagy vinyó :D
de nincs semmi baja a táp szépen megy :D nincs púpos kondi meg stb. még 76Watt szabad benne :DDD

[Szerkesztve]

(#2024) shadi

shadi
(újonc)

Eh, de pörög ez a topic...

Szóval egyszerre a két hozzászólásra:
- igen, dual lap, de a manualjában azt írják, a másik proc helye üresen hagyható
- a kábelsérülést azt nem tudom, holnap megpróbálom hogy lecserélem egy jumperre
- a kódos megnézést is holnap megpróbálom asszem, bár ha jól emlékszem csak valami elég rövidke szöveg van rajta. A pontos géptípus (6221 LJG) alapján már kerestem, de semmi értelmeset nem találtam.

(#2025) jerry311 válasza virkir (#1970) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nos, szerencsére nem. :DDD
Nitrohigító + papírtörlő kombóval nagyon szépen lejött minden amit a jégkaparó otthagyott.
A laminált asztallapon sem maradt nyoma. :DDD

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#2026) Dako18

Dako18
(újonc)

Sziasztok!

A következő történt ma a gépemmel: próbálgattam 2 hangkártyát beletenni a PIo keverő szoftveréhez...Ez a lényegtelen része a dolognak, de közben a vidkari ventim alá becsúszott a neonom egyik kábele, amitől gyakorlatilag huzamosabb ideig állt a venti a vidkarin - 92foknál fedeztem fel (szerencsére nem játszottam ezalatt). Mikor észre vettem gyorsan lelőttem a gépet, de vmi program lefagyott, ezért nem akart kikapcsolni, így a házon lévő bekapcs.gombot hosszan nyomva lelőttem a gépet...Fogtam kábelkötegelőt és a bűnös kébeleket jó messzire lerögzítettem a vidkaritól. Indítom...szirénázva sípol azt se tudtam mit tegyek, mire megláttam h időközben a proci alá is befurakodott 1 kis kábel, amitől az sem forgott. Oké, ugyanígy orvosoltam a problémát ott is, gondoltam mostmár menni fog a gép. Hát tévedtem, egy nagyon hosszú sípolás, majd 2 rövid és a monitor be sem kapcsol. Gyakorlatilag ennyi. Na most én kiszedtem a vidkarit, visszatettem, csináltam CMOS cleart is (jumperesen módszer), de változás semmi.
Most írogattam fel a hex.kódokat, amiket az alaplap kiír boot-olásnál:
elolvasgattam az összeset, hogy mit jelent (a kézikönyvben), így ide csak a 2 gyanúsat szúrom be:
26 - itt sípol a gép, a könyv szerinti leírása:
1. If Early_Init_Onboard_Generator is not defined Onboard clock generator initialization. Disable respective clock resource to empty PCI & DIMM slots.
2. Init onboard PWM
3. Init onboard H/W monitor devices

Majd tovább megy és véglegesen a 7F kódnál áll meg, ami ennyit tesz:
Switch back to text mode if full screen logo is supported
-If errors occur, report errors & wait for keys
-If no errors occur or F1 key is pressed to continue: Clear EPA or customization logo

Hát nagyjából ennyi, segítsetek PLS!
A pontos configom:
Alaplap: Abit AB9-pro
Proci: Intel COre 2 Duo E6300 + Zalman CNPS-9500Cu
Vidkari: Inno3D Geforce 7600GT + Zalman VF900Cu
Memória: 1GB GoodRAM Pro (DDR2 800)
WInyó: Samsung 160GB SATA 2
PCI cuccok: 1db Creative Audigy 2 ZS hangkari + PCI-os hálókártya
Ház: AeroCool AeroEngine II
asszem más nincs :)

A GPU hőmérséklethez annyi, hogy az véleményem szerint nem tehette tönkre, mivel gyári hűtővel 110ig is felment miután megvettem! Bár ki tudja... És ha attól lett volna baja, akkor az már közben is ''szemetelést'' okozott volna a képernyőn...

HELP ME!

Előre is köszi!

Üdv.

[Szerkesztve]

(#2027) toM517

toM517
(fanatikus tag)

Sziasztok valaki tudja esetleg hol lehet beszerezni angolrol magyarra atalakito billentyuzetmatricat kapni? - Ha lehet fekete legyen es ne legyen tul nagy sem :D - Ugy ertem, hogy lehessen latni azt is ami a billyentyun van alapbol.
Az lenne a legjobb, ha jutna belole minden helyre, ahol az angol mas, de ha csak az ekezetes betuknek jut az sem gaz.. ( Nem azert irok elkezet nelkul most, mert nincsen ilyenem :) - de azert jol jonne )

Ja es pls eleheto aron :D
Amugy Logitech MX5000-re kell
Priviben kerek valaszt, elore is koszonom!

..::Udv.:.toM::..

(#2028) supesz válasza Dako18 (#2026) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Kedves Dákó, ;]

''egy nagyon hosszú sípolás, majd 2 rövid és a monitor be sem kapcsol''
Nézd meg, hogy ki gyártotta a BIOS-od és keress rá a googleban, hogy az egy hosszú és kér rövid síp annál a gyártónál mit jelent.
pl.:AMI BIOS = 1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
AWARD BIOS = 1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
Lehet még Phoenix BIOS, de ott nincs ilyen síp ;)
Én most más nem tudok mondani. Esetleg egy másik vidkarit pászíts bele és nézd meg mitörténik!

supesz

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#2029) Dako18 válasza supesz (#2028) üzenetére

Dako18
(újonc)

Ettől féltem, hogy a videókártyával van gond...Mind1 rákeresek! Aztán meglátjuk mit ad ki.

(#2030) supesz válasza Degradator (#2021) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Kedves Felhasználó,

Ha nem vagy megelégedve a windowssal, akkor minek használod? Próbálkozz itt: [link]
Egyébként érdemes lenne elolvasni, hogy a memória összeomlási képernyőn (kékhalál), mit ír ki a gép? Valószínűleg ez a hiba oka! Első hallásra nekem fájlrendszer sérülésnek tűnik, de a kékképernyő többet tudna mondani. Az a gyanúm, hogy oprendszer reinstall nélkül nem fogod megúszni, szóval back-up! :U

supesz

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#2031) supesz válasza Csapi007 (#2003) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Computermodnál nézted? [link]
Hátha! Hívd fel őket, mert tudnak szerezni szerintem :D

(#2032) Dako18 válasza supesz (#2028) üzenetére

Dako18
(újonc)

''Phoenix – AwardBIOS CMOS Setup Utility Standard CMOS Features''

Na most akkor milyen BIOS van benne? A kézikönyből való a fenti felirat, a bios egyik beállítási lapjának a tetejéről.

(#2033) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!
Érdekes gondom támadt ma reggel:(
Este lekapcsoltam gépet, minden ok... ma reggel be akarom kapcsolni hogy megnézzem e-maileket meg ezt-azt.. gép bekapcsol, de monitor standby üzemmódba marad... :F
Táp nem valószínű, mert ventik pörögnek, vinyók is. (LCD panel jelzi hogy tölt a gép...)
Én a VGA-ra tippelek (Club3D 6600GT), mert ugye ez az első ami a monitoron látszana, a vga biosa.
Alaplap sem pittyeg/sípol...
Akinek volt hasonló gondja, tapasztalata, kérem írja le.

(Vagy ettől még lehet alaplap is? :F :( :O hogy elbasszant, és ezér nem kap áramot a vga? :O vga-m augusztusig, alaplapom még egy évig garanciális :U Csak tudnom kéne pontosan hogy mi a baja, mert ha vga-val bemászok boltba és ott meg megy akkor elég égő lenne :D Ha alaplap, akkor meg ugye egész gépet szét kell szedni, ami nem egyszerű nálam :O )

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#2034) supesz válasza Dako18 (#2032) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

AwardBIOS van benne!

(#2035) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Tudtok mondani Ausztriai vagy határbeli (esetleg német) online számtech shopokat akik vállalnak postát/futárt?

"Csak úgy mondom"

(#2036) supesz válasza REDeath (#2033) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

''gép bekapcsol, de monitor standby üzemmódba marad''
Igazítsd meg a kábeleket és a csatlakozóikat! Tekerd ki a monitor csatiját a gépből és a monitorból is. Ugye LCD? Portalanítsd és Fordítsd meg! Ha így sem, akkor a vidkarit is vedd ki és portalanitsd a buszt és a vidkarit is. Ha ez sem, akkor cseréld ki a vidkarit és nézd meg, hogy másikkal megy-e? Ha egyik sem jön be, akkor lehet a lap, de még az sem 100%. Viszont, mielőtt bármit visszavinnél, előtte egy ''keresztpróbát'' csinálj!

nem sok az emotikon a postban?

[Szerkesztve]

(#2037) REDeath válasza supesz (#2036) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem LCD, egy LG Flatron 775FT CRT monitorom van... ara én is gondoltam hogy csak meg kéne igazítani vga-t, de mitől mozdult volna el? :F :F
Ha nem nyert, akkor megnézem másik karival...
ha nvidia helyett ATI-t teszek bele attól megy remélem :U vagy nem? :F

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#2038) tkazmer válasza REDeath (#2037) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ilyen problémám nekem is volt a chaintech sima 6600-asommal, de ott segített, ha csak simán kinyomtam a gépet, portalanítottam, aztán ismét bekapcsoltam. Innentől már ment, de a biztonság kedvéért frissítettem drivert is...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#2039) WillChi válasza REDeath (#2037) üzenetére

WillChi
(őstag)

Nálunk korábban volt ilyen probléma, itt egy tápcsere oldotta meg a gondot. Sokadiknak vizsgáld meg ezt a lehetőséget is...!

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#2040) Dako18 válasza supesz (#2034) üzenetére

Dako18
(újonc)

Na kivettem ismét a videókártyát, leszedtem a Zalman hűtőt róla, újrapasztáztam (külső sérülési nyomok nem voltak a magon), de a helyzet ugyanaz. Tudom, hogy ki kellene cserélni a vidkarit, hogy biztosra menjek, de sajna nem áll rendelkezésemre másik PCI-E-s darab :( Más ötlet esetleg?

(#2041) supesz válasza Dako18 (#2040) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Neked kellene átvinni egy másik gépbe a te kártyád, ha az megoldható. Egyébként próbáld meg még azt, hogy: Vedd ki a karit és indítsd el a gépet. Utána kapcsold ki a gépet és tedd vissza a karit. Talán...

(#2042) Dako18 válasza supesz (#2041) üzenetére

Dako18
(újonc)

Oké, elviszem egy másik gépbe kirpóbálni, aztán írok, hogy mi lett az eredmény.

(#2043) netkoo

netkoo
(senior tag)

Sziasztok:)
Lenne egy kérdésem:)
cdi formátumu filmet nem tudok megirni a Nero 7tel.
Mivel tudom megirni?
Köszi :R

(#2044) (Bundás) válasza netkoo (#2043) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

NRG-be át kell alakítani azt hiszem, majd mehet a menet Nero-val : [link]

(#2045) netkoo válasza (Bundás) (#2044) üzenetére

netkoo
(senior tag)

Szia:)
Azt probáltam TC ben átneveztem !De amikor elkkezdi irni azt irja ki nem értelmezhető képformátrum? :F

(#2046) (Bundás) válasza netkoo (#2045) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Nem átneveztni, átalakítani kell Te! :D A linket olvastad, amit írtam? :F

(#2047) netkoo válasza (Bundás) (#2046) üzenetére

netkoo
(senior tag)

Hát kicsit gyenge vagyok angolbol :B
de majd este megprobálom :F

(#2048) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

Üdv!

A minap használtam a gépem és elment az áram. Kikapcsoltam a gép tápegységét. Mikor visszajött az áram, akkor visszakapcsoltam a tápot, de nem indult a gép és egy kis füstszagot éreztem. Megnéztem és egy ellenállás megpörkölődött a tápban.

Emiatt a többi alkatrész is tönkrement??? :F

Majd veszek egy új tápot, de nem tudom hogy milyet. A jelenlegi, ami meghalt az egy iMBP model: HPC-420, 420W-os PFC táp.

Milyet javasolnátok?

Illetve foglalkozik-e valaki ennek javításával, vagy tud-e segíteni benne.

(#2049) PazsitZ válasza gabor128 (#2048) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Ezeket a topicocat ajánlom:
-ha ujjat vennél: [link]
A probléma okát úgy látom tudod, de: [link]
És ha esetleg javítatni szeretnéd: [link]

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#2050) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

Ja.
És milyen márkájú UPS-t ajánlotok?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.