Sziasztok!
A következő történt ma a gépemmel: próbálgattam 2 hangkártyát beletenni a PIo keverő szoftveréhez...Ez a lényegtelen része a dolognak, de közben a vidkari ventim alá becsúszott a neonom egyik kábele, amitől gyakorlatilag huzamosabb ideig állt a venti a vidkarin - 92foknál fedeztem fel (szerencsére nem játszottam ezalatt). Mikor észre vettem gyorsan lelőttem a gépet, de vmi program lefagyott, ezért nem akart kikapcsolni, így a házon lévő bekapcs.gombot hosszan nyomva lelőttem a gépet...Fogtam kábelkötegelőt és a bűnös kébeleket jó messzire lerögzítettem a vidkaritól. Indítom...szirénázva sípol azt se tudtam mit tegyek, mire megláttam h időközben a proci alá is befurakodott 1 kis kábel, amitől az sem forgott. Oké, ugyanígy orvosoltam a problémát ott is, gondoltam mostmár menni fog a gép. Hát tévedtem, egy nagyon hosszú sípolás, majd 2 rövid és a monitor be sem kapcsol. Gyakorlatilag ennyi. Na most én kiszedtem a vidkarit, visszatettem, csináltam CMOS cleart is (jumperesen módszer), de változás semmi.
Most írogattam fel a hex.kódokat, amiket az alaplap kiír boot-olásnál:
elolvasgattam az összeset, hogy mit jelent (a kézikönyvben), így ide csak a 2 gyanúsat szúrom be:
26 - itt sípol a gép, a könyv szerinti leírása:
1. If Early_Init_Onboard_Generator is not defined Onboard clock generator initialization. Disable respective clock resource to empty PCI & DIMM slots.
2. Init onboard PWM
3. Init onboard H/W monitor devices
Majd tovább megy és véglegesen a 7F kódnál áll meg, ami ennyit tesz:
Switch back to text mode if full screen logo is supported
-If errors occur, report errors & wait for keys
-If no errors occur or F1 key is pressed to continue: Clear EPA or customization logo
Hát nagyjából ennyi, segítsetek PLS!
A pontos configom:
Alaplap: Abit AB9-pro
Proci: Intel COre 2 Duo E6300 + Zalman CNPS-9500Cu
Vidkari: Inno3D Geforce 7600GT + Zalman VF900Cu
Memória: 1GB GoodRAM Pro (DDR2 800)
WInyó: Samsung 160GB SATA 2
PCI cuccok: 1db Creative Audigy 2 ZS hangkari + PCI-os hálókártya
Ház: AeroCool AeroEngine II
asszem más nincs 
A GPU hőmérséklethez annyi, hogy az véleményem szerint nem tehette tönkre, mivel gyári hűtővel 110ig is felment miután megvettem! Bár ki tudja... És ha attól lett volna baja, akkor az már közben is ''szemetelést'' okozott volna a képernyőn...
HELP ME!
Előre is köszi!
Üdv.
[Szerkesztve]