Hirdetés

2010. július 29., csütörtök

(#1) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nagysikerű topic folytatása.

Előzmények:

Azonnali kérdések órája Archívum I.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum II.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum III.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum IV.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum V.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VI.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VII.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VIII.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum IX.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum X.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum XI.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum XII. [link]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#2) szandisas

szandisas
(őstag)

már megint nyitni kellett? :U Én lettem az első :))

MOD: helyesírás

valaki elmagyarázná nekem, hogy a chieftec Dragonnál, hogyan műxik a sines téma az 5,25 ös cuccoknál?

[Szerkesztve]

aláírás

(#3) belaazallat

belaazallat
(őstag)

Üdv!

''Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000009c (0x00000004, 0x80545ff0, 0xb2000000, 0x00070f0f). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini122406-01.dmp.''

Ez mitől lehet? Mi volt ez?

Szerintem Racecam volt az első!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez! \ __ / Nincs probléma????! .... Majd én csinálok! Online FPS nick: Celpont

(#4) vzsolo2225

vzsolo2225
(tag)

Hy!
Előre szólok, h hosszú lesz, de remélem tudtok segíteni...
Még a múltkor volt egy olyan problémám, hogy a számítógép (bővebben az adatlapomon) a sajátgépben
nem látta a cd, ill. dvd meghajtókat, kivéve egy cd írót! Viszont az eszközkezelőben mind ott volt.
Nem egyszerre próbáltam őket, hanem egymás után! Akkor a problémát megoldottam egy reinstallal (XP SP2), DE!
Pár órával ezelőtt miután kiléptem egy játékból és indítanám el a másikat, kiírta, hogy tegyem be a lemezt a meghajtóba!
De benne volt! A szitu a régi volt, vagyis eszközkezelőben ott a meghajtó, BIOS is látja, viszont a sajátgép nem! Tuti, h nem
a +hajtó a hibás, mert a Win-t fel bírtam vele rakni, ugyanis megint ez lett a megoldás... Ám remélem valaki tud egy kicsit
egyszerűbb gyógyírt is a problémámra, mert ez így elég gáz...
Előre is köszönöm!

[Szerkesztve]

(#5) Qru válasza szandisas (#2) üzenetére

Qru
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Chifi házam ugyan nincs de sztem úgy megy mint az én Cooltekmnél. A szines műanyag sint rápattintod a (pl) optika meghajtó oldalára a csavarok helyére. Aztán szépen betolod a ház megfelelő sinrészébe.

1.8T rulez!

(#6) szandisas válasza belaazallat (#3) üzenetére

szandisas
(őstag)

Ő a nyitó volt ( Én nem lehetek ), így Én magam tekintem magam az elsőnek :D

aláírás

(#7) szandisas válasza belaazallat (#3) üzenetére

szandisas
(őstag)

Qru : igen ezt próbáltam, felcsavaroztam azt a fehér valamit a meghajtóra, és nem tudom betolni, mert sztem az nem fér be oda :U
elvileg ilyennek kellene lennie a háznak - mármint az elejének nem? [link]
nekem meg ilyen: [link] szal nincsenek ott az 5,25 ös helyeknél azok a bemélyedések :U

[Szerkesztve]

aláírás

(#8) mazda626 válasza belaazallat (#3) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Alaplappal nem történt semmi sem? Én ezt memóriahibának, (memóriaslot? :F ) vagy maga a memóriamodullal van valami? Futtasd a memtestet!

(#9) Qru válasza szandisas (#7) üzenetére

Qru
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha a kis sin vackokat rápattintottad akkor azok kicsit feszülnek majd a házban lévő sinre (azért, hogy tartsa a helyén). A lényeg hogy ez amit rá pattintasz az túlnyúljon a (pl) dvd meghajtón. Aztán már csak kipattintod a a takarólemezt (a műanyagot is meg a fémet is (utóbbit csavarhúzóval célszerű)) a házból és betolod a helyére a DVD-t.

mod: jah még egy fontos: le kell pattintan a ház elejét is! Tehát nem csak a takarólemezt kell kipattintani, hanem maga a ház előlapját is. Ha ezt levetted/kinyitottad akkor tudod csak betolni!

[Szerkesztve]

1.8T rulez!

(#10) daa-raa válasza belaazallat (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kellemes keresgélést: [link]

szandisas: Konkrétan milyen bemélyedések hiányoznak? Lehet a Te házad még a korábbi szériákból származik és az oldalt levő recézett gombok (a linkelt képen nyíl mutat rá) benyomásával le kell venned az előlapot, hogy a helyükre csúsztasd a meghajtókat. [link] Bár itt már csak a visszaszerelést mutatja.

Qru: Chieftec-nél csavarozni kell a síneket.

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#11) Qru válasza daa-raa (#10) üzenetére

Qru
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, ezért is írtam, hogy nálam a Cooltek Intrudernél csak pattintani kell Chifivel még nem volt dolgom (sajnos).

mod: Egyébként ha csavarozni kell a műanyag sint akkor mitől csavarmentes a megoldás?! :U
(csak költői kérdés csupán... :P )

[Szerkesztve]

1.8T rulez!

(#12) daa-raa válasza Qru (#11) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Magát a meghajtót nem csavar rögzíti a házba. Kb ennyi miatt. Viszont rohadt gyorsan lehet meghajtótcserélni, ha már azon is volt előzetesen sín. Plusz a pattintós megoldás nem biztos, hogy a legtartósabb.

A házadról viszont egy képet se bírok találni.

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#13) Iscariah

Iscariah
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!
A Sony PS3 Blu-ray lemezt használ. Ez igazán csodálatos. De a Nintendo Wii-nek milyen lemez kell: DVD? HD DVD?

EGYENLŐRE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYELŐRE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

(#14) szandisas válasza daa-raa (#10) üzenetére

szandisas
(őstag)

ilyen házam van: [link] szal az 5,25 ös takarólemezek 2 oldalán nincsenek a bemélyedések, [link] és itt vannak :U
[link] ezeket, hogy hell felszerelni? a meghajó eleje felé nézzen a fém része, vagy a vége felé? :R

aláírás

(#15) marsu válasza szandisas (#14) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Úgy kell felrakni, hogy a vége a csatlakozók felé álljon kifele. Ez túl fog nyúlni a meghajtón, és igy fogod tudni betolni. A sinek végén a pöcök így kattan be.

˙˙˙ ǝnuıʇuoɔ oʇ ʎǝʞ ʎuɐ ssǝɹd / press any key to continue ...

(#16) virkir válasza Iscariah (#13) üzenetére

virkir
(őstag)

[link] 1 vagy kétrétegű DVD, szerintem.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#17) ANT válasza daa-raa (#12) üzenetére

ANT
(őstag)

A pattintós megoldás tutira nem a legtartósabb megoldás! Nekem a házhoz kapott 4 pár műanyagból három darab is elrepedt! Még szerencse, h a vinyóimhoz nem kellenek, mert csupaszon vannak a 3,5''-es keretben.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#18) Pety válasza szandisas (#14) üzenetére

Pety
(senior tag)

jesszusom mekkora ez a ház :DDD
Jól néz ki nagyon,gratula

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#19) Dr Smoke

Dr Smoke
(fanatikus tag)

Hali!

Az a problémám, hogy húgom gépe nagyon sokszor kifagy xp boot közben! Már háromszor leformáztam a merevlemezt és ennyiszer fel is raktam a wint, de a hiba mindig előjön!
Boot közben bejön a kék képernyő és ez van kiírva:

STOP: c0000221 Unknown Hard Error
\SystemRoot\system32\ntdll.dll

Ez mi a francot jelent???? :F :F :F Nagyon idegesítő, hogy a gép csak harmadszorra vagy negyedszerre indul el!!!

[Szerkesztve]

(#20) polip válasza Dr Smoke (#19) üzenetére

polip
(PH! addikt)

próbálj egy memtesztet futtatni...lehet a ram nem okés

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X200

(#21) marsu válasza Dr Smoke (#19) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

[link]

'''' A „STOP: C0000221 unknown hard error” és a „STOP: C0000221 STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH” hibaüzenet ''''

(#22) vzsolo2225 válasza vzsolo2225 (#4) üzenetére

vzsolo2225
(tag)

#4 - Erre senki? :O

(#23) belaazallat válasza mazda626 (#8) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

1 hete kaptam kézhez a Kingmax Hc ramokat, az volt az első h prime95-tel teszteltem egyhete hibátlanul működött tegnapig.

daa-raa: nincs vmi magyar nyelvű? nem tudok angolul! :B

minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez! \ __ / Nincs probléma????! .... Majd én csinálok! Online FPS nick: Celpont

(#24) Dr Smoke válasza marsu (#21) üzenetére

Dr Smoke
(fanatikus tag)

Ok! Köszi! Következő kérdés: Hogy tudom felülírni a fájlt, ha windows éppen használja?

(#25) mazda626 válasza vzsolo2225 (#4) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia! Körkábeled van? Ugyanígy jártam a Revoltec körkábellel, a sok huzigálástól megszakadt valamelyik vezeté. Nálam is ezek jelentkezte, de egy szalagkábel megoldotta a problémát. Az már más kérdés hogy ré egy hónapra tönkre is ment a meghajtóm :DDD 2.5éves volt :C

(#26) bocX válasza vzsolo2225 (#4) üzenetére

bocX
(tag)

...a kötések az ide csatin hogy vannak? Nekem is volt hasonló problémám (bár csak hasonló volt a probléma), egyszer jó volt azt utána meg nem, átkötöztem másképp, máshogy legyen a master meg a slave, azóta jó, szal elképzelehtő az segítene....

szerk.: elképzelehtő amit mazda mond hogy kábelhiba is lehet

[Szerkesztve]

sok munka és ugyanannyi lazaság

(#27) szandisas válasza Dr Smoke (#24) üzenetére

szandisas
(őstag)

szerintem sehogy... úgy gondolom ez olyan mintha használat közben szeretnéd törölni :U

milyen file? mert egy doc-nál csak írsz bele valamit és elmented nem?

[Szerkesztve]

aláírás

(#28) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Kb 2 hete vásároltam egy Galaxy 7600 GT AGP videokártyát. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de van egy probléma maire nem tudok rájönni, vagyis csak sejtem. Szóval, ha játszom, pl CoD2-vel mindent maxra tolva, 40-50fps átlagot produkál, de a pályákat iszonyat sok ideig tölti, kb 8 percig. :O Onlineon nagyon rossz, mire belépek (vagy kiírja a szerver hogy Time Out annit tölt :F ) addigra mások már löttek 20 embert. Alapbeállításoknál is jelentkezik ez a probléma, sőt más játékoknál is. (El Matador, Carbon, Doom3, Gothic 3)
Én arra tippelek hogy a nagyobb felbontás több memóriát igényel, és KEVÉS az 512MB. Ha teljesen nem is, de lehetne enyhíteni ezt a problémát valahogyan memóriabővítés elkerülésével?
Előre is köszönöm! :R

(#29) Dr Smoke válasza szandisas (#27) üzenetére

Dr Smoke
(fanatikus tag)

Jó, de akkor, hogy tudom kicserélni a régit az újra? Mert fontos lenne! Hátha megoildódna így a probléma! :F :F :F

(#30) mazda626 válasza Dr Smoke (#29) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Ha tudsz menj el egy barátodhoz, és másoljátok ott fel. Akkor nem használja semmi sem. Sok dolgot én is így oldok meg. :U

(#31) Dr Smoke válasza mazda626 (#30) üzenetére

Dr Smoke
(fanatikus tag)

OK! Köszi erre nem is gondoltam, pedig négy másik gép is van itthon!!!! :C :R :Y :C :R

[Szerkesztve]

(#32) ddanger

ddanger
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Gyors segítség kellene, hogy melyik progival, vagy hogyan tudom kiszedni az adsl felhasználónevét és jelszavát. Tehát hogyan tudom megjeleníteni a jelszót, amit a win kipontoz.

Régen csináltam és már elfelejtettem.

üdv ddanger

(#33) szandisas

szandisas
(őstag)

sikerült beszerelnem a DVD olvasót ezzel az érdekes technikával ( megmondom őszintén, elég durva, hogy le kell szedni a ház elejét, hogy ki lehessen venni a meghajtót, ez az újabb modeleknél már okés :)

vannak PCi helyre tehető kártyák amin IDE portok vannak... ezeknek mi a nevük? milyen árban vannak? :R

ddanger: jobb klikk a kapcsolat ikonján, tulajdonságok / beállítások, és kiveszed a pipát... erre gondoltál?

[Szerkesztve]

aláírás

(#34) Grandi válasza belaazallat (#3) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Hiba léphetett fel a kis memóriaképfájl ( a 64 kb ) írásakor, illetve nincs azzal gond, hanem oda mentette.
A Debugging Tools for Windows progival megtudod nézni, megtudod nyitni, hogy mire is gondol a Windózer, ha bele akarsz mélyülni.
[link]

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#35) ddanger válasza szandisas (#33) üzenetére

ddanger
(fanatikus tag)

nem

Nekem az kell hogy kiírja mi a kapcsolat felhasználóneve és mi a jelszó. (természetesen a jelszó helyén ne pontok legyenek hanem a jelszó)

(#36) marsu válasza szandisas (#33) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

[kép]

PCI slotba helyezhető IDE RAID kártya.

Pár ezer forintos tétel.

(#37) mazda626 válasza mazda626 (#28) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Valaki erre? :U

(#38) szandisas válasza marsu (#36) üzenetére

szandisas
(őstag)

márkásat érdemes venni, vagy mindegy? van különbség közte?

aláírás

(#39) Dr Smoke válasza mazda626 (#37) üzenetére

Dr Smoke
(fanatikus tag)

Elképzelhatő, hogy kevés a memória! De nekem régebben a tűzfalam okozott ilyen problémát (zone alarm), amint bezártam megszűnt a gond (azóta nem is használom)! Valami progi szerintem nagyon sok memot használ, nézd meg mi az és zárd be!

[Szerkesztve]

(#40) Grandi válasza mazda626 (#37) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Szerintem nincs köze a videokarihoz.
procid, ramod mekkora/mennyi ?

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#41) marsu válasza szandisas (#38) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Funkcióját tekintve egyformák ... Nincs túl nagy különbség a márkás és no name kártyák árai között, de célszerü valami márkásabbat venni (pl Adaptec) [link]

(#42) mazda626 válasza Dr Smoke (#39) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

:R Megnézem, de általában mikor játszom ,fut a háttérben a Skype, MSN, és minimum 3 Mozilla ablak. Most nézem hogy a Mozilla 100Mb-ot :Y a Skype pedig 70Mb-ot zabál a memóból!!! :Y Ezeket jobb lesz kikapcsolni játék közben... :U

(#43) Seraph 16

Seraph 16
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Az új géppel megint bajok vannak... :( Felraktam a windows x64 -et, és formázni akartam az E:\ meghajtót (másodlagos partíció), de amikor a csík kb a 2/4 -nél jár, akk megáll és nem mozdul tovább, a gép működik és a hdd lámpa világít is elől, de sztem nem halad a formázás. :O . Ez ugye nem hardver hiba??? :Y (ja, a vinyóm: WD 250gb Re2)

Ja, mellesleg a 7300gt-m drivre azt mondja, h nem is windows a gépen, de ezen még dolgozom. Csak a formatálás hiba zavar nagyon

"Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz az úr!"

(#44) marsu válasza Seraph 16 (#43) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Ha a HDD LED világít, akkor elvileg a winyó dolgozik.... Ha megáll a formázás, akkor a LED is elalszik.

(#45) Seraph 16 válasza mazda626 (#37) üzenetére

Seraph 16
(fanatikus tag)

Amennyiben nem tévedek, a pálya betöltésénél a memória a lényeg és az 512Mb manapság nem vmi sok. Vki írt egy cikket, arról, h ''milyen gépet vegyek?'' ebben részletezi, h a játéknál mi a fontos.

(#46) mazda626 válasza Seraph 16 (#43) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Honnan formázod? Dos? Windows?
Szeritem használj sima 32 bites XP-t. Nem sokkal lassabb a 64 bitesnál, de stabilabb.

(#47) belaazallat válasza Grandi (#34) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Köszi!

(#48) Seraph 16 válasza mazda626 (#46) üzenetére

Seraph 16
(fanatikus tag)

Windows-ból
Mégis mennyi különbség van a 64 és a 32 bit-es között. Ez az első 64bit-es gépem és azt hittem, h 64-es windows kell hozzá :B

(#49) Dr Smoke válasza mazda626 (#42) üzenetére

Dr Smoke
(fanatikus tag)

Bizony, ez elég sok, a carbonnak pedig kell a memo! De 512-vel simán megy a haveromnál és nem is tölt sokat! Majd azért írd le a fejleményeket! :U

[Szerkesztve]

(#50) mazda626 válasza Seraph 16 (#48) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Nem állítom biztosra hogy rossz Windows, de barátomnak is 64 bitese van, és 2 havonta újrarakja a gépét mert mindig van valam kínja + nem minden régebbi eszközhöz van megfelelő driver stb... Véleményem szerint Win-ből való formázást felejtsd el, ne adj Isren újraindul a gép :Y valamilyen okból. Dos + Indító cd vagy boot floppy, megfelelő parancsok és mehet.
Nincs véletlenül azon a meghajtón valami amit használ a Win és azért nem formáz tovább? :F De ez érdekes, mert ha újraindítod sérül/tönkremegy a vinyó nem?

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.