Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)

(#951) Winner_hun válasza fokukac (#950) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

küldök mailben egy programot, hátha;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#952) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Honnan tudom megnézni,hogy mikor kapcsoltam be a gépet(vagy mióta megy)?
Attól lehet baja a gépnek ha pár napja nem kapcsoltam ki?

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#953) Ramius válasza fokukac (#950) üzenetére

Ramius
(őstag)

egy vadiúj kingston CF kártya van benne

Nekem 120 db eskűvői fotó tűnt el ilyen kártyáról tavaly :O
Fizikailag ott volt, de egyszerűen nem lehetett lementeni.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#954) fokukac válasza Winner_hun (#951) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

THX ;)

-------------------

Ramius : nem vagyok benne biztos, hogy az én esetem kártyahiba, lehet, hgoy a fényképező hülyéskedik. mindenesetre kb. havonta egyszer csinál ilyet, hogy 1-2 kép egyszerűen eltűnik, és még a képek számozása is folyamatos... :(

egy gyönyörű cseh lány képe tűnt el, és nagyon zabos vagyok. :(

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#955) bambano válasza grabber (#952) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Linux alatt w vagy top, windows alatt nem tudom.
A gépeknek alapvetően jót tesz, ha nem kapcsolgatják ki-be folyton. Vagyis a kikapcsolás többet árt, mintha folyamatosan menne.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#956) Winner_hun válasza fokukac (#954) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

olvass pü-t;)

(#957) daa-raa válasza grabber (#952) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Everest megmondja: Operációs rendszer -> Operációs rendszer -> Jelenlegi folyamat -> Üzemidő

Si vis pacem, para bellum.

(#958) grabber válasza bambano (#955) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi :R

daa-raa: :R

[Szerkesztve]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#959) Oly

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Azzonnal kérdezném:

Van(nak) valki(k)nek a régi motorról képe(i)?
Olyan jó lenne látni, hogy régen milyen volt az oldal, amit nap, mint nap (percről percre) látunk...

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy

(#960) Yooha

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Van egy 160 GB-os új vinyóm, amin windows telepítés előtt csináltam egy 20 és egy 140 GB-os partíciót, az előbbit a rendszernek és fontosabb programoknak, az utóbbit az ''egyébnek''. A nagyobb partíción már van egy s más, kérdés hogy lehet-e még belőle ''lecsípni'' egy 60 GB-os partíciót? Parition magic állítólag kezdő (én :D ) kezébe nem való, a windows lemezkezelésében meg ilyet nem láttam. Hja, és eddig NTFS-re csináltam mindent, nem FAT32-re, nagy baj? :B

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#961) Bandus99 válasza Yooha (#960) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Nem nagy baj jo az NTFS de kenytelen leszel ''megtanulni'' egy particio kezelo programhasznalatat pl particio magic mert csak ezekkel tudod megoldani a dolog.

Annyira nem ordongosseg csak oda kell figyelni, mert akar torolheted minden adatodat is.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#962) Laslow

Laslow
(fanatikus tag)

Sziasztok! Már kérdeztem, de nem érkezett válasz...

ASUS K8N alaplapom van, és kifogástalanul működik.
DE: 15 másodpercenként felvillan a billentyűzeten a 3 Lock led, és ezt csak akkor csinálja, amikor egyáltalán nem kap áramot a gép. Ha csak simán ki van kapcsolva, de a tápegység feszültség alatt van, akkor nem villog. Az alaplap kézikönyve erről nem ír semmit sem.

Én az alaplapi elem merülésének jelzésére tippelek. Tud valaki bizonyosat?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#963) Bandus99 válasza Laslow (#962) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Bizonyosat nem tudok, de en nem hinnem hogy az elem miatt csinalja ezt.

Probald ki masik billentyuzettel ha teheted.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#964) Laslow válasza Bandus99 (#963) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Sajna nincs lehetőségem. De hónapokig ezzel sem csinálta.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#965) Pety válasza Yooha (#960) üzenetére

Pety
(senior tag)

sztem inkább csináld a particion magic-kel nem olyan nehéz.Új partició létrehozása-->kiválasztod melyik particióból-->mekkora legyen>mi legyen a betűjele-->és kész nyomsz egy ''apply-t újraindítod és csinálja.Ntfs jobb xp alá,de ez is meg bírod csinálni convert-->fat32 vagy ntfs :Y
Próbáld ki király kis progi

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#966) Winner_hun válasza Oly (#959) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link]
[link]

:)

[Szerkesztve]

(#967) nguru válasza Laslow (#964) üzenetére

nguru
(fanatikus tag)

Usb, vagy PS2-n keresztül mész? Lányom lapja ilyen, annál ez a jelenség még soha nem fordult elö! Esetleg a BIOS-ba nem tekertél el vmit? :F

(#968) virkir válasza joergie (#947) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Nem mert más a csatlakozó, átalakító kell hozzá.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#969) REDeath válasza bambano (#955) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez igaz, csak én gépem (majd lesz a héten virus meg spyware keresés, mert spyware tuti van bőven :D ) belassul több nap után. nem vészes, csak ne molyan friss mint pl. reboot után... tényleg nem nagy a külömbség.
(mostanában amugy is sokat töltök, és éjjel nappal meg, ezért tapasztaltam minimális lassulást, gondolom windows miatt is :) )

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#970) Yooha válasza Pety (#965) üzenetére

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát ami azt illeti, már használtam gond nélkül, de azóta olvastam, hogy el lehet vele rontani dolgokat avatatlan kézben. Azóta félek :)

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#971) (Bundás)

(Bundás)
(PH! kedvence)

Memória érintkezőt lehet pótolni? Egy leesett, egy pedig sérült, de egyenlőre működik.

(#972) virkir válasza (Bundás) (#971) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

[link]Itt érdeklődj

(#973) Dumb

Dumb
(senior tag)

Ha egy lap (QDI Kudoz 333-as Socket A) ''lassan'' sípol, az ugye VGA-hibát jelent? Ha két különböző VGA-val sem megy, akkor ez a lap meghalt?

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#974) (Bundás) válasza Dumb (#973) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Mi az, hogy lassan sípolt? Folyamatos lassú bip-ek, vagy mi? Milyen BIOS van azon (Award, Ami, Phoenix...)?

Ha nincs benne videókártya, akkor is ugyanígy sípol?

virkir: rendben, kösz.

(#975) Dumb válasza (Bundás) (#974) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Majd holnap megnézem a BIOS-t, ha meg tudom. Nem ad képet és úgy sípol, nagyobb szünetek, rövidebb sípok.

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#976) odzsy

odzsy
(újonc)

Hello!

Olyan jellegű problémám van ,hogy a komolyabb játékok lefagynak a gépemen. Valamikor 5 perc,valamikor 1 óra múlva.Hibának azt Írja, hogy a játék exe fáljai hibát észlelnek. Amikor nem fagy játék közben és kikapcsolom a játékot akkor kékhalál következik be. Az oprendszer friss, bios frissités nem volt még. A tápom gyenge lenne? Codegen 420W
Előre is köszönöm a segitséget.

(#977) rdi válasza rdi (#945) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudja valaki, hogy miért kell letltanom agenius webcamot ahhoz, hogy menjen a kwordl tévé progi ?

Fej! Tor! Potroh!

(#978) Pety válasza Yooha (#970) üzenetére

Pety
(senior tag)

Elrontani bármit könnyű de,ha nem nyomkodsz hülyeségeket akkor nem lehet gond,ha nincs rajta semmi akkor az xp-vel is lehet particionálni:vezérlőpult-->felügyeleti eszközök-->számítógép kezelés-->lemezkezelés ;)

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#979) Pety válasza odzsy (#976) üzenetére

Pety
(senior tag)

sokat segítene ha a gép belsejéről is írnál nem csak a tápról(ami nem egy nagy durranás) :DDD

(#980) (Bundás) válasza odzsy (#976) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Alsó kategóriás tápegység. Egy konfig leírást írhatnál, hogy kb. mit kéne kiszolgálnia. :U Tuning van?

(#981) Petya: 5 percen belül lehet hozzászólást módosítani is. ;)

[Szerkesztve]

(#981) Pety

Pety
(senior tag)

milyen vidkari ,lap stb ugye

[Szerkesztve]

(#982) Winner_hun válasza Pety (#981) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

használd a [kép] gombot;)

(#983) Pety válasza Winner_hun (#982) üzenetére

Pety
(senior tag)

már nyomtam ok
bocs az off-ért :R

(#984) odzsy

odzsy
(újonc)

Hello!
A konfigom:Abit Nf-7, proci Athlon XP3000+, vga Geforce 6600Gt , ram 2x512Mb , táp 420W codegen. A problémám már a gép megvétele óta szarakszik.(A vga-mat már én cseréltem.)
Tuningolás nem történt.

[Szerkesztve]

(#985) Pety válasza odzsy (#984) üzenetére

Pety
(senior tag)

cserélj tápot!!!nem az igazi az a codegány táp,elég sokat fogyaszt a konfigod amit szerintem nem stabilon a tápod.chieftec delta 400w ,enermax,vagy valami hasonló minőségű tápot nézz!

[Szerkesztve]

(#986) Syncmaster

Syncmaster
(újonc)

Hy. Ezt a hütöt mire tudjátok ajánlani milyen alaplapokra?? nekem ASUS A8NSLI -m van sztetek rámegy???
Zajszintje 30db
Vantec Iceberq CCB-A4P VGA hűtő

- VGA kártya hűtő
- nVIDIA GeForce FX sorozathoz
- nVIDIA GeForce 4 Ti 4200,4400, 4600, 4800 sorozatokhoz
- hűtő méret: 88 x 65 x 15 mm
- venti méret: 45 x 45 x 10 mm
- sebesség:5.500 rpm
- kék fénnyel világít!

Ár: 4.050,- Ft+ÁFA (Cikkszám: VAN CCB-A4P)

Válaszotokat előre is kösz.bye jó8
Ha kell még adat hozzá szoljatok.

(#987) Eastman

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

UP ! :O

gerincnyujtoterapia.hu

(#988) netboy

netboy
(senior tag)

Leírná valaki nekem, hogy mi a külömbség a

AMD athlon, Duron, Barton között?

Nah meg ha a barton is socket a-s akkor miért nem jó a kt7be?

+

Abit alaplapokat nem tudjátok hol javítanak és mennyiért?

[Szerkesztve]

(#989) Poctar

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezekre a kérdésekre keresem a választ:

1.CD-ről való XP installkor mely filet olvassa be a Windows automatikusan a floppyról?

2.Mire használhatóak a scanstate/loadstate programok?

3.Recovery Console-ban melyik könyvtárhoz nem férhetünk hozzá (alapesetben) az alábbiak közül?

4.Mire szolgál a cacls.exe program?

5.Hol állíthatjuk be egy azonosító elévülését (expiration date)?

6.Melyik paranccsal lehet fájlrendszert konvertálni (FAT32 -> NTFS)?

7.Melyik profile-tipust nem vátoztathatja meg a felhasználó?

8.Hol találhatóak a WinXP registry-hive-ok fájljai?

9.Mire használható a 'runas' program?

11.Melyik konzolos paranccsal manipulálhatjuk a particiókat?

12.Mi az ASR?

13.Mi a ''differential backup''?

14.Mire használja a Windows az archive bitet?

15.Hol tárolódik az ACL?

16.Csökkentett üzemmódban milyen szolgáltatások/driverek töltődnek be az induláskor?

17.Mit a hatása a /SOS kapcsolónak a boot.ini-ben?

18.Mi lehet az oka, ha nem látszódik a Biztonság (Security) fül a fájlok tulajdonságainál?

19.Mit indithatunk el a 'net start' parancs segtségével?

20.Melyik Jscript object-el lehet kezelni a registryt (Jscript)?

21.Hol kapcsolhatjuk be az auditálást fileokra/folderekre?

22.Hol kapcsolhatjuk ki a System restore-t?

24.Hol tárolódnak a System restore filejai fizikailag?

[Szerkesztve]

(#990) virkir válasza Syncmaster (#986) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Mivel ez VGA hűtő, kizárt hogy alaplapra tedd, tehát akkor mi lenne a kérdésed?

(#991) virkir válasza Eastman (#987) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Webes felületről sem megy?

(#992) virkir válasza Poctar (#989) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Szerintem nagyobb valószínűséggel fogsz választ kapni itt [link] erre a gyönyörűségre.

(#993) (Bundás) válasza netboy (#988) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Cache, FSB kölönbségek vannak : [link]

KT7 nem mai alaplap, SD-RAM-os, KT133-as chipset-e van, a Barton pedig 166-os FSB-vel rendelkezik, így nem megy ebben az alaplapban.
A Duron és egyéb 100-133-as procikat támogatja a KT7.

Attól függ mi a baja az alaplapnak. Szervizesek topikja: [link], kiválasztod a lakhelyednek és a problémádnak megfelelő mukit és írsz neki privit. ;)

(#994) (Bundás) válasza Pety (#985) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Az túlzás, hogy sokat fogyasztana a gépe, de valóban a tápegység lehet nem elegendő a GT miatt. Bár ha azelőtt gyengébb videókártyája volt és akkor is fagyott a gép, annak lehet elégnek kellett volna lennie e táp, feltéve ha normálisan működik (=paradoxon). :)

Tehát odzsy:

1, ahogy írta Pety érdemes megpróbálni másik tápegységgel
2, futtass Memtest-et
3, ha hibázik, akkor próbáld ki egy memória modullal a gépet, sok esetben okoz a két memória instabilitást, ha nem szeretik egymást, vagy őket az alaplap

(#995) Poctar válasza virkir (#992) üzenetére

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet igazad van.
Thx.

(#996) Eastman válasza virkir (#991) üzenetére

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

De arról igen. Kb 300-350 képről van szó és úgy ''hallottam'', hogy ftp-n keresztül gyorsabb. Elég rookie vagyok még, ugyhogy a türelmeteket kérem a hülye kérdések miatt...! :U

gerincnyujtoterapia.hu

(#997) fero02

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

A kérdésem a köv: a minap vettem a memóriákra ramhűtő bordákat. Szerintetek a ramokról leszedjem a cimkéket (gar és egyéb cimkék), mielőtt felragasztom rá a hűtőt, vagy rajta maradhat?!?!

Nem mintha ettől baja lenne, de ha életlen betojna, akkor a gar cimke nem látszódna rajta(mégha rajta is van, csak ugye ráragasztottam ezt a hűtőt) és utána kínos lenne leszedni róla a bordákat, de ha mondjuk még most sikerülne épségben lekaparni vhogy és elraknám és ha esetleg baja lenne mégis, de megmutatnám, h van csak emiatt szedtem le, szal akkor is teljesen érthetően elküldhetnének a sunyiba, h minek nyúltam hozzá...

Bocsika a ''kicsit'' megcsavart gondolatmenetemért, de remélem érthető a kérdésem és ezzel 1ütt az aggájom is...

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#999) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Kéne nekem v.mi progi amivel 2 interneten lévő gép tudna szöveges üzenetek küldeni egymásnak közvetlenül. Azaz ismerik egymás ip-jét, mind2őn fut ez a progi, s nincs közvetítő szerver (ergo msn, icq, stb kilőve).

Remélem ismer v.ki ilyet ;]

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#1000) fero02

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

3 év garos TwinMos ramokról lenne szó, amiknek még 2 év garja van.

Vmennyire húzva vannak, de szeretném még jobban és ahhoz sztem már illik min 1 passzív hűtés...

A hűtőhöz 2oldalú ragasztócsíkot adtak...azért az is elég jól rá tud gyógyulni(pláne ha melg)

Meg azért sztem csak több értelme lenne a hűtőnek, ha a saját ragacsa alatt nem lenne még plusz réteg papír...

Vagy rossz az eszmefutattásom?

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.