Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)

(#851) turho válasza Pitu (#850) üzenetére

turho
(őstag)

Mennie kellene, mert az utóbbi sokév színes tv-iben megtalálható kivétel nélkül a demagnetizer, működési feltétele egy hosszabb (fél-1 órás) pihentetés, teljesen feszültségmentesen (ekkorra kihűl az indítóellenállás és ismét be tud indulni, néhány másodpercig működik 1 alkalommal).

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#852) Ck.

Ck.
(senior tag)

Sziasztok!

A notebookomat szeretném hálózatba kötni a PC-mmel, megosztani a mappákat, cuccokat, stb.
Először UTP patch kábellel próbálkoztam, eleinte nem siikerült, aztán nagy nehezen sikerült összehozni, át is másoltam néhány cuccot, de aztán megszakadt a kapcsolat. Közben kiderült, hogy crosslink kábel kellene, azzal jóval gyorsabb is, tehát összekötöttem a crosslinkkel, elindítottam a varázslót (otthoni és kisebb munkahelyi hálózat) mindkét gépen végigcsináltam a lépéseket, de újraindítást követően a tálcán az óra mellett, a kis hálózati ikonnál egy sárga háromszögben felkiáltójellel azt írta, hogy ''Lehet, hogy nincs kapcsolat, vagy korlátozott...'' Nem is látták egymást sajnos, és azóta sem tudom beállítani, pedig egyszer már sikerült, de teljesen magától megszakadt és azóta bármit állítok sehogysem jó.
Hogy kellene beállítani?
A hálókártyáknak biztos nincs bajuk, mert a kábelmodemmel össze tudom kötni és megy a net, természetesen nem egyszerre mindkét gépen, hanem külön-külön.
Nem a net megosztása a célom, hanem hogy a file-okat és mappákat meg tudjam osztani a két gép között.
Mit állítsak be és hogyan?

Előre is köszi a segítséget! :R

(#853) Petie válasza Ck. (#852) üzenetére

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

munkacsoport egyezik?
ip címeket osztottál?

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#854) Ck. válasza Petie (#853) üzenetére

Ck.
(senior tag)

A munkacsoport természetesen egyezik.
IP-címeket nem állítottam sehol sem, de elvileg az nem is szükséges, ismerőseim sem állítgattak az otthoni gépeiken amikor hálózatba kötötték.

(#855) Segil

Segil
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Felszeretném húzni az FSB-jét egy 768Mhz-es Celeronnak 80-100Mhz-re csak az a gond hogy feszt is kellene állítani mert ha beindul a gép néhány perc vagy max. fél óra múlva újraindul, csak fogalmam sincs hogy hogy állítsam fentebb a feszültéseget meg minek a fesz.-ét kellene fentebb állítani :F :F :F
pls segítsetek!

Köszi

(#856) bobsys

bobsys
(PH! addikt)

Beizzítottam a notimra egy Trust USB-s 5.1-es hangkarit. Összekötöttem a Genius 5.1 szettel. Szólnak az első és hátsó hangfalak. Centert nem bírom megszólaltatni. Ráadásul ha beállítom a sub-ot akkor a mélyládám iszonyat módon recseg-ropog miközben a hangerőt nem raktam nagyra.
A fura, hogy a hangkari szoftverrel szépen megszólal minden, nem recseg semmi. WinAmpban viszont már a fenti probléma előjön? Csak az 5.1 dvdknél lesz 5.1-em? Nem keveri ki a dolgokat 5.1-re? Elvileg hardveresen támogatja az 5.1-et.
Mi a rákot kell még állítani? Én feladtam a dolgot.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#857) mazda626 válasza bobsys (#856) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hali! Bátyámnak is ASUS notija van, és szintén külső hangkártyája, egy Creative Live External 5.1. Neki is ugyanezek voltak a problémák, ő is a szoftvert használta, nem tudott rájönni a módjára. Szóval szoftver segít mindenben. A Winamp csak sztereoban hajlandó megszólalni, de ha filmet néz akkor megvan az 5.1. Lehet hogy a külső cuccok ilyenek? :F

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#858) Necc válasza Ck. (#854) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

IP címeket KÖTELEZŐ kézzel beállítani, ha nincs a hálózatban DHCP szerver!
Különben az XP találomra ad magának egyet, és ez vagy bejön, vagy nem. Az hogy az ismerőseidnél eddig működött az a véletlen műve, vagy pedig nekik van valamilyen DHCP szerver (hubok/switckek/routerekben általában van ilyen funkció).

2GB helyett 2.25GB tárhelyes dropbox regisztrációs link: http://db.tt/0QJq3KY0

(#859) Brae

Brae
(őstag)

a NOD32 melyik fájlban tárolja a beállításokat?

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#860) Segil

Segil
(lelkes újonc)

Tudbátok segíteni hogy hogyan kell feszt állítani?? :F

PLS!

(#861) WOW27 válasza turho (#847) üzenetére

WOW27
(tag)

Én is a gf-t ajánlom a másik ATI van a haveromnak és szinte minden game szaggat rajta,de nagyon. Csodát ne várj a legujabb játékok ezen is akadoznak majd oblivon sztem el se indul(prey,ghot recon,riddick) ezek is felejtősek.
COD2,CSI viszont menni fog rajta persze alappal.

(#862) WOW27 válasza Segil (#860) üzenetére

WOW27
(tag)

Bios-ban kellene elvileg. Milyen lapod van?

(#863) Segil válasza WOW27 (#862) üzenetére

Segil
(lelkes újonc)

KOBIAN 815ep FSX

Néztem a BIOS-ban de nem találtam semmit ami ezzel kapcsolatos lett volna, csak ott azon az oldalon ahol lehet húzni az FSB-t de ott meg nem engedett rámenni ,hogy állíthassam.

(#864) Segil

Segil
(lelkes újonc)

De valahogy csak meglehet oldani,nem?

(#865) virkir válasza Segil (#864) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Meg lehet oldani, a proci adott lábait kell összekötni, hogy alapból magasabb fesszel induljon.
Bár a félórával az indulás utáni restart inkább táphibára, vagy mivel nem mai lapról van szó esetleg a kondik hibájára utal.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#866) Segil válasza virkir (#865) üzenetére

Segil
(lelkes újonc)

És hogy kell összekötni a proci lábait?

(#867) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

KVM switch kellene nekem. Vagy mondjatok fórum url-t, ahol ez a téma, vagy mondjatok típusokat, márkákat. Dlink? Aten? Köszi előre is.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#868) Segil

Segil
(lelkes újonc)

Meg mik azok a proci lábai??? :F

(#869) DragonR+

DragonR+
(senior tag)

Üdv!
Milyen hibákkal cserélik a Samsung HDD-ket garanciában?
Felütötte a fejét nálam pár bad sector. Gondoltam újraparticionálok. Halaszthatatlan meló. Az újraparticionálás megtörtént. Rendszer vissza. Most ''Reallocated Sector Count'' hibát jelez a HD Tune. A HDD Sentinel is alaposan lehúzza a HDD kondícióját.
Particionálásnál kizárta a hibás szektort a ''felületből''? Jól mondom?
Volt már valakinek tapasztalata?
Cserélik az ilyet gariban?
Üdv, DragonR+

Ui: Bocs a kapkodásért. Ideges vagyok. :O

bambano: [link]
Ilyenre gondolsz?

[Szerkesztve]

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#870) deadguy

deadguy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Friss XP sp2 install után kikapcsolt a tűzfal... ami nem lenne gond, csak hogy nem tudom visszakapcsolni, mert ahol kellene, ott szürke (inaktív) minden opció. Az elöző WinXP topicban az ollie által említett WMI installert lefutattam, de semmi változás. :F

[Szerkesztve]

(#871) Fortissimus

Fortissimus
(őstag)

Q: Lehet-e gond nélkül egy vinyón ntfs és fat32 egymás mellett külön partición?

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY!

(#872) bambano válasza Fortissimus (#871) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet. Egyes oprendszerek nem mindig szeretik, ha mindkettő elsődleges partíció, de más baj nem szokott lenni.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#873) [w]

[w]
(őstag)

mióta van a topicok alján google hirdetés??? :F

(#874) vzs

vzs
(tag)

Üdv, van egy problémám: Rákötök a hang kártya Line in bemenetére valamit, az azon a hang kártyán tökéletesen szól. Van egy USB-s headsetem, ami másik hang kártyának minősül, sehogy sem tudom megoldani, h ezen szólaljon meg a másik kártya bemenetére kötött hang. Hogy lehetne ezt megoldani?

(#875) tupacamaru válasza bambano (#867) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Én ezt használom, és meg vagyok vele elégedve. [link]

Elég jó minőségű a kábel ami bele van forrasztva. (Nem szellemképes a monitor)

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#876) joergie válasza [w] (#873) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez egy nagyon fogós kérdés :DDD

Nekem is lenne egy gyors kérdésem. SATA noti hdd 2.5''. Ezt simán ugyanúgy rá lehet nyomni asztali gépre, mint a 3.5es testvéreit, nem kell átalakító?

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#877) chungee

chungee
(őstag)

Hali!
WinRaR-val kéne törmöríteni 650mb-os mdf fájlt(Alcohol), olyan 10mb-ra. Hogy tudom, megcsinálni? Mert okom van rá, mivel taliztam 150mb-os rar-t és benne volt 2,5gb-os mdf.
THX előrte.

(#878) Fortissimus válasza bambano (#872) üzenetére

Fortissimus
(őstag)

a laptopomon akarom a rendszert ntfs-re csinálni.
akkor mehet gond nélkül right?

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY!

(#879) bambano válasza Fortissimus (#878) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha csak az ntfs/fat32 a kérdés, akkor lehet. Más ügyben nem nyilatkoznék:)
Én mindig üres notival indultam, felraktam az ntfs-t meg az xp-t úgy, hogy ne terpeszkedjen szét az egész diszken, aztán ha már ment az xp, xp-ből formáztam fat32-t.

(#880) Fortissimus válasza bambano (#879) üzenetére

Fortissimus
(őstag)

Thx

nekiesek....

(#881) bambano válasza tupacamaru (#875) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kösz, 8 portos kellene, de az hasznos ötlet volt, hogy másszak fel a trendnet webjére.

(#882) deadguy válasza deadguy (#870) üzenetére

deadguy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megoldva... valami dög spyware csinálta a fesztivált nálam.

(#883) ddanger

ddanger
(fanatikus tag)

Hi!

Az SP1 kezeli a 160 gigás winyókat?

üdv

(#884) Bandus99 válasza Segil (#868) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Ha az a kerdes nalad, hogy mik azok a proci labak, akkor neked nem az azonnali kerdesek topicra van szukseged (elnezve elozo kerdeseidet), kerresel ra a CPU tuningra es ott vesd bele magad a temaba.
Jo olvasgatast

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#885) doc válasza BosXx (#805) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

én Csazsoltól szoktam rendelni, keresd a cd/dvd lemezek ingyenes utánvéttel totyikot!

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#886) Bandus99 válasza chungee (#877) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

10MB os darabokra szeretned?
Vagy osszesen 10MB ra?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#887) ddanger válasza ddanger (#883) üzenetére

ddanger
(fanatikus tag)

Igen

(#888) joergie válasza ddanger (#883) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

ha jól tudom, igen, az kell hozzá, amúgy csak 137 gigát lát maximum, akármekkora
(>160) a winya.

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#889) tupacamaru válasza ddanger (#883) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

[link]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#890) doc válasza (Bundás) (#806) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

haladunk, haladunk....
beírtam a konfigfile-na, így már tovább ment egy lépéssel, most azt írja a kliens:
server uses protocol version 68

akonzolban megnéztem, a serveren 68-as protocolt ír, a kliensen 66-ost, de ha át akarom írni, azt mondja ez a változó read only :(

feltettem a kliensre az 1.32c patchet, most ahogy megjelenik a serverlistában a server, a képernyő átmegy szürkébe és semmit nem látok (de ahogy hallom, a játék kezelhető marad)

hopp, egy újraindítás és működik. ezer hála mindenkinek a segítségért!!!!
:R:R:R:R:R :C:C:C

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#891) chungee válasza Bandus99 (#886) üzenetére

chungee
(őstag)

Pontosabban 150mb-ra :D

(#892) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

olyan kérdésem lenne, hogy milyen progival lehetne megoldani, hogy a pc-m pl minden nap 23-h kor ki, ill reggel 5-kor bekapcsoljon?

(#893) (Bundás) válasza doc (#890) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Szívesen szétlőném az agyatok rail-ben, ha online lenne. ;]

(#894) Necc válasza greatchaos (#892) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

A legtöbb alapalp biosában a power menedzselésénél van olyan /vagy hasonló/ hogy power on by RTC (Real Time Clock) itt be tudod állítai, hogy melyik nap (akár minden nap) xy időpontban kapcsoljon be a gép.

A windows meg tartalamaz egy olyan parancsot, hogy ''shutdown'' ezzel meg ki tudod kapcsolni.

Tehát start -> futtatás -> shutdown -s -f -t xxxxx
xxxx helyére a kikapcsolás időpontját add meg másodpercben.
Ha 5:00-kor bekapcsol, és 23:00-kor ki az 18 óra ami 64800 másodperc (asszem a limit az 655535 vagy ennek a fele)

Ehez a módszerhez nem kell külön program.

(#895) Necc válasza ddanger (#883) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

kezeli, de telepíteni rá csak SP1-et már tartalmazó telepítővel tudsz.

(#896) Travelos

Travelos
(őstag)

honnan tudom, hogy mennyi az egerem USB frissítése?

és miért jó ha az magasabb?

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#897) (Bundás) válasza Travelos (#896) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Olvasat: [link] ;)

(#898) greatchaos válasza Necc (#894) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

nagyon kösz, sokat segíttél!

(#899) sekli

sekli
(PH! addikt)

Létezik olyan program, amivel olyan makrószerűséget lehet csinálni, ami az egérkattintást szimulálja?

[ Szerkesztve ]

(#900) Cumulus

Cumulus
(tag)

Inno3D 6600 GT AGP VGA-m van!
Hol lehet olyat találni amivel WinXP alol tudom frissiteni a VGA BIOS-át?? :F :R

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.