Sziasztok!
A notebookomat szeretném hálózatba kötni a PC-mmel, megosztani a mappákat, cuccokat, stb.
Először UTP patch kábellel próbálkoztam, eleinte nem siikerült, aztán nagy nehezen sikerült összehozni, át is másoltam néhány cuccot, de aztán megszakadt a kapcsolat. Közben kiderült, hogy crosslink kábel kellene, azzal jóval gyorsabb is, tehát összekötöttem a crosslinkkel, elindítottam a varázslót (otthoni és kisebb munkahelyi hálózat) mindkét gépen végigcsináltam a lépéseket, de újraindítást követően a tálcán az óra mellett, a kis hálózati ikonnál egy sárga háromszögben felkiáltójellel azt írta, hogy ''Lehet, hogy nincs kapcsolat, vagy korlátozott...'' Nem is látták egymást sajnos, és azóta sem tudom beállítani, pedig egyszer már sikerült, de teljesen magától megszakadt és azóta bármit állítok sehogysem jó.
Hogy kellene beállítani?
A hálókártyáknak biztos nincs bajuk, mert a kábelmodemmel össze tudom kötni és megy a net, természetesen nem egyszerre mindkét gépen, hanem külön-külön.
Nem a net megosztása a célom, hanem hogy a file-okat és mappákat meg tudjam osztani a két gép között.
Mit állítsak be és hogyan?
Előre is köszi a segítséget!