Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)

(#501) Gabcsika

Gabcsika
(tag)

Van egy alaplap: ASUS P5-GDC Deluxe. (35e volt féléve). Van rajta 1 RAID + 1 IDE és ennyi.
IDE-be van a két optikai meghajtó. A RAID-re meg rá van dugva egy 20 Gb-os és egy 120 Gb-os.

Hogy kell a RAID-et beállítani, hogy a WinXP-t fel lehessen tenni. Átnéztem a topic-ot, de semmilyen normális leírást nem találtam hozzá. Sosem volt RAID-el baj, ezért nem is kellett foglalkozni vele. De most van.

Freedom, Nature, Love & Music

(#502) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Szasztok !

Konfigom a leírásban, a gond a következő: menet közben egyszer csak leáll a gép. Minden előzetes jelzés vagy egyéb nélkül fogja magát gép és kikapcsol. És nem kilép a winből meg ilyenek hanem mintha kihúztam volna a konnektorból. Egy szünetmentes van elötte de az sem jelez gondot az áramellátásban.

A gép eddig jól ment. Egyedüli változás az új CPU. Eddig egy egy magos volt most meg egy 3800 X2-es. jah és kékhalálom is van olykor indításkor,de aztán reboot és normálisan betölt. AMD x2 driver fel van telepítve. Bár elég réginek találom. A ''régi'' 3000-es athlon-al jól ment.

Szerintetek mi lehet a gond ? :U :F

(#503) virkir válasza Mountain (#499) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Garancia egyiknél sincs, hogy a névleges órajel felett tudod járatni jó időzítéssel. Szvsz a geil-nél jó az esély a tuningra alapidőzítésekkel.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#504) virkir válasza Freddy TNT (#502) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Táp típusa?

(#505) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

Szasztok!
Valaki tudna mondani olyan progit, esetleg linket, amivel a VGA RAM-ot lehet tesztelni, mint a memtest-tel? Szegény kis GF2-esem mintha nem lenne teljesen egészséges, D3D alatt időről időre eszméletlen belassul (gyk. megáll) pár másodpercre. Én a memóriára gyanakszom, lehet nem az?
Más: próbált már valaki A-Data Vitesta DDR500-CL2,5-ös RAMot nForce2-es lapban? Ez a csipszet sajnos elég válogatós, nem akarok árnyékra vetődni a vásárlással.
kösz, DP.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#506) Freddy TNT válasza virkir (#504) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

IMBP 420 W
kb 3 éves

(#507) virkir válasza Freddy TNT (#506) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Hát errről még sosem hallottam, de a tünetek táphibára utalnak.

(#508) virkir válasza Gabcsika (#501) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Bios->Onboard Devices Configuration->ITE8212F Controler-> IDE Mode-ra van állítva?

(#509) Freddy TNT válasza virkir (#507) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kössz az infót....nekem is az tűnik gyanúsnak. 9.000-ért vettem anno. És van 1 szál ami nem ad korrekten áramot,pedig 1 helyre vannak beforrasztva.Szerintem rossz a vezeték/megszakadt vagy mind1 is. De attól még jó lehetne a táp.

Nem lehet ezt valahogy kimérni ? :F :U

(#510) virkir válasza Freddy TNT (#509) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Próbálgatva, hajlítgatva talán elő tudod csalni a hibát, de ha tudod melyik az a szál akkor egyszerűbb kicserélni azt a szálat, és úgy tesztelni a tápot.

(#511) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Valaki erre a hsz.-re?? (#482) Bocs az OFFért.

(#512) (Bundás)

(Bundás)
(PH! kedvence)

Van valami ketyere, amivel pontosabban tudnám mérni a CPU hőmérsékletét tesztek erejéig?

(#513) Winner_hun válasza (Bundás) (#512) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Speedfan [link]

[Szerkesztve]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#514) (Bundás) válasza Winner_hun (#513) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

ketyere = szerkezet, valami külső mérőműszer

Elnézést, ha pontatlan voltam. :U

(#515) Winner_hun válasza mazda626 (#511) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi az a gameport hangkártyán?:F:B

(#516) Winner_hun válasza (Bundás) (#514) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jah, akkor van infrás hőmérő

(#517) virkir válasza Winner_hun (#515) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

[link]

(#518) (Bundás) válasza Winner_hun (#516) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

PH! tesztekben ilyesmivel mérnek, vagy az alaplapra hagyatkoznak?

Köszi :)

(#519) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

sziasztok,

van egy nagy hangfalam, ami nincsen lemágnesezve, és kb. 30-40 cm-ről már bezavarja a monitort. Nem is ez a gond, hanem, hogy most ott van a számítógépház tetetjén, a vinyonak nem fog ártani, már ott van egy ideje, eddig nem tünt úgy, hoy bármi gond lenne. deazért nem hagy nyugodni a dolog :) Hogy tudok biztosra menni, hogy nem okoz gondot a vinyónak?

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#520) mazda626 válasza TrollBalint (#519) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia! Én a helyedben máshova tenném a hangfalat. Régen nálam ilyen hangfal volt a TV mellett és ''kiszívta a bal alsó sarok színeit''=soha többé nem az eredeti színeket adta hanem lilás zöldes valamit.

(#521) TrollBalint válasza mazda626 (#520) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

csak az abaj, hogy még igy vana legtávolabb a vinyótól... kollégiumban lakom és eléggé szükösen mérik a helyet :(

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#522) Cumulus

Cumulus
(tag)

Megszeretném kérdezni hogy egy 6600GT jeleneleg Középkategóriában van-e vagy alatta esetleg felette?? :F :R

(#523) Dictator^

Dictator^
(PH! addikt)

üdv van 3 percem kb indulásig melyik biosban az a beállitás hogy áramszünet után kapcsoljon ki a gép, és ne induljon be, asus a7v8x lap.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#524) WOW27 válasza Cumulus (#522) üzenetére

WOW27
(tag)

Középbe van már! Feljebb 6800,7600,7800,7900 persze ezek is átfedésekkel non,gs,gt,ultra,stb

(#525) mazda626 válasza TrollBalint (#521) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hmm... Nem tudom, talán ha a hangfal és a gép közé beteszel valamit :F Vagy ha leárnyékoltatod? Nálam az ADSL kábel van lehúzva a TV antenna kábele mellett és nagyon zavarja. Kicseréltem árnyékolt kábelre az ADSL-ét és jó lett.

(#526) TheSilencer

TheSilencer
(PH! addikt)

udv : egy kis help kellene!
torrentezek, es uT1600 hasznalom, ha piros lesz a lefele mutato nyil es a naplonal a kov. olvashato :
******* (a toltott dolog neve) PIECE 2173 FAILED HAS check
PIECE 2158 uaz mint felul

es az Atvitel rublikaban : 12mega veszteseg (2 hash hiba)

ha jol ertem 2 resze az egesznek serult :U
ezeket ujra kell szednem v magatol megteszi?
koszi

I ♥ my Pit bull

(#527) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Nem tudom hova vág a téma.....

Mostanában néha elmegy a bill-ről az enter. msn-en régen is volt de most skype-on is csinálja amit szintén meg tudok érteni de van, hogy netezés, forumozás közben egy el. Ilynekor be kell zárnom az alkalmazást és újra elindítani.
Kezd kicsit idegesítő lenni. Hol lehet a gond?

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#528) mazda626 válasza Finwe (#527) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Próbáld ki másik billentyűzettel. És a billre tippelek.

(#529) MUŁĐER

MUŁĐER
(PH! addikt)

hellósztok, valaki nem tudja a digitális rajztáblát angolul hogy hívják, mert a tükörfordítás nem hozott eredményt....ebay-en megnézném mennyiért adják, de nem tudom mire keressek

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#530) Kasza08

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Digital Rajz Table(amúgy németet tanulok) :DDD

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#531) Ramius

Ramius
(őstag)

Sziasztok!
Valaki meg tudná azt nekem mondani, hogy a Winamp miért nem szól 5.1-ben? A Jetaudio pedig szól. SB Audigy SE 7.1 hangkártyám van.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#532) mazda626 válasza Ramius (#531) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia! Barátomnak ugyan ez volt a problémája, ő úgy oldotta meg hogy unistallálta, majd ismét felrakta. :D És jó lett! Amúgy a beállításoknál a DSP efekteknél kell keresgélned. Pntosan nem tudom hogy merre de ott lehet beállítani az 5.1-et.

(#533) Teszla_

Teszla_
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az FSP hány év garanciát vállal a tápjaira?
Nekem nemrég kellett visszavinnem szervízelni egy Bluestormot, amiből csere lesz. Nekem 2 év garival adták, és érdekelne, hogy mégis a gyár mennyi garit ad rá.
Előre is köszönöm :)

(#534) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gyors kérdés pls: átlagára a 7900GS-nek, és 7900GT-nek.
ha jól tudom akor olyan 50 és 70 ezer nem? :F

(csak mert láttam állítólag 48 ezerért 512 megás 7900GT-t :DDD )

És még vlami, amiben általános véleményeteket szeretném kérdezni.
Megéri még s939-et venni, vagy inkább AM2??????
SLI-s gép lenne, és az alplapok ára alacsonyabb s939-nél. de olyan nagy külömbsgég sincs azé s939 és AM2 ára közt szal... :F

[Szerkesztve]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#535) Ramius válasza mazda626 (#532) üzenetére

Ramius
(őstag)

Már sokadszorra telepítettem újra, már a win-t is (más okból persze), de nem segített.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#536) Bandus99 válasza Teszla_ (#533) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

tudtommal 3 ev a gari ezekre a tapokra. Aztan hogy a kereskedo honnan szerzi be es mennyi gart ad ra.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#537) OTIS_

OTIS_
(tag)

Hali!
Szeretném lecserélni az alaplapom, procim, vgam.
A terv eddig
-939 4200+ X2 (50 körül láttam mostanában)
-pcie 800GTO2 (16 pipás, ezt is 50 körül láttam)

Elősször is tudni szeretném, hogy ezek még midnig olyan jó ár/érték aránnyal rendelkeznek e mint pár hónapja ( akkor jártam utánna, de csak most van pénzem :S)
Másodszor egy alaplap ajánlatot várok ami megfelelően elvinné ezeket, és a jővőbeni fejlesztéseket is elviselné, pl 1-2 plussz ram ilyesmi. Az alaplapra max 30 at szánnék, jólenne ha bírná picit a tunningot ( nemkell nagyon)
Előre is köszi a segítséget!
Üdv : OTIS

(#538) Stylewars_kp

Stylewars_kp
(senior tag)

Hi!
Az a problémám hogy wan egy maxtor diamondmax plus 9-es 80 gb-s vinyóm és
rákötöm a gépre felpörgeti melegszik is de nem érzékeli!
slavén wan mellete mesterenegy másik vinyó és slavén egy dvd író.
mi lehwet a probléma?előre is köcce!

2 GB Ingyen tárhely! http://db.tt/nW2tpb7Y

(#539) Bandus99 válasza Stylewars_kp (#538) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

kabel is lehet akar
probald masik kabellel rakotni akar csak azt az egy vinyot es nezd meg elsokent biosban latja e egyaltalan.

(#540) Winner_hun válasza (Bundás) (#518) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Proci hőfokot programmal, vagyis az alaplapra legjobb tudomásom szerint. Hogy mérnék a procit,ha rajta van a borda?:)
Winyót, chipsetet szoktak olyannal mérni (winyót pl több ponton)

(#541) Winner_hun válasza virkir (#517) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt tudom, hogy a gameport az mi, csak hangkártyán nem láttam még:B

(#542) OTIS_

OTIS_
(tag)

#537 UP!

(#543) old gray

old gray
(PH! addikt)

Sziasztok! HELP!!! MSI 5900XT-m van forceware 91.47 driverrel. Half-Life 2. - episode one alatt a falak textúriát hibásan jeleníti meg! Lila/rózsaszín kockás az egész. Mit lehet tenni? Próbáltam mindenféle beállítással, levettem az anizo/anisotopic filter stb. semmi változás. Más játékokban, 3Dmark05ben semmi probléma...

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#544) mazda626 válasza old gray (#543) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hali! Bár nekem FX 5600XT-m van, ugyanez volt a problémám. Visszaraktam egy régebbi drivert és jó lett.

(#545) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Media Player Classicban videot játszok le. Van ott egy ilyen opció, h Shaders, és azon belül sokféle. Mikor az egyikre rámegyek, kiírja alul hogy Could no load shader: shader neve.

Hogy lehet ezt mégis bekapcsolni? Kíváncsi lennék milyen shaderekkel.

(#546) old gray válasza mazda626 (#544) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

hi! mennyire régi drivert, vagyis melyik verziót? forceware-t?

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#547) mazda626 válasza old gray (#546) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

A 84.23-as Forceware-t raktam fel.

(#548) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Help plíz...Elvileg Winflashel updateltem az DFI INFINITY nForce4 SLI-s lapom BIOS-át,rendesen is ment minden de restart után semmi...nemtok belépni a Biosba,csippanás és feketeképernyő...Teendő?! (az ideg szétvet...) :O

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#550) Bandus99 válasza Winner_hun (#541) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

nezegessel regi hangkartyakat :)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.