Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)

(#101) kneedeep

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Winxp tálcára, a gyorsindítás ikonok közé az asztal megjelenítése parancsikont, hogyan tudom visszavarázsolni, ha le lett törölve ? :B

(#102) Ramius válasza kneedeep (#101) üzenetére

Ramius
(őstag)

Nekem az scf kiterjesztés és ez van benne:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
Notepaddal megcsinálhatod :)

szerk.: nyilván van egyszerűbb módja is :D

[Szerkesztve]

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#103) oborzil

oborzil
(újonc)

Helló Mindenki!

Ma raktam össze az új konfigomat, Asrock 939dual-sata2, AMD Athlon64 3700+, 1GB DDR, ASUS Geforce EN7900GS, 120 GB SATAI. A problémám:
Az XP SP2 HU cd-ről nem bootol, nem is látja (két napja telepítettem róla egy másik gépet, tehát a cd jó). Haver adott egy megpiszkált xp-t dvd-n, arról bebootol, viszont a sataI drivert mikor másolná a floppyról, azt írja, hogy nem találja a file-okat (próbáltam több floppyról is).
Van vkinek ötlete?
Köszi

(#104) ALI_G válasza oborzil (#103) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dobd be a kérdésedet a sata XP topicba is.

(#105) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom többen szedtetek már szét billentyűt. Na én szétszedtem, nem először, de most teljesen. Tudjátok a szólöz stb ilyen hasonló billek. Na azt,hogy kell visszrakni rendesen? Esetleg vmi képekkel illusztrált dolog neten?

(#106) kneedeep válasza Ramius (#102) üzenetére

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

;) köszönöm szépen :) :B

(#107) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

Sziasztok...... :DD

XP mellé feltettem a Vistát :U is próbaképpen. Boot menüt kreált értelemszerűen.....

Szép volt jó volt de már nem kell. :P Szeretném visszaállítani ,hogy egyből - kérdés nélkül - az XP induljon. Ki lehet kapni a boot menüt valahogyan de nem tudom biztosan a menetét.... :W

Hogyan is kell ? :F

Üdv.

[Szerkesztve]

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#108) Ramius válasza Borisz76 (#107) üzenetére

Ramius
(őstag)

Indítólemezzel (ha van) fdisk /mbr

(#109) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Most vettem egy WD 400GB-os vinyót és 53 fokra melegszik munka közben, míg a házban egy szinttel alatt lakó Raptorom (rendszer) csak 44 fokos! Nem sok az 53 fok egy kicsit? :F

üdv
Bence

(#110) Borisz76 válasza Ramius (#108) üzenetére

Borisz76
(senior tag)

Indítólemezem - Dos - nincs. Csak XP CD-m van.

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#111) Ramius válasza Borisz76 (#110) üzenetére

Ramius
(őstag)

xp cd-n is van valahol parancssor... :U
Majd jön valaki okosabb és megmondja :)

(#112) dvdbackuper válasza Ramius (#111) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

ja, asszem vmi parancssort kell előhívni, ott be kell jelentkezni a rendszergazda jelszóval, és ott lehet a fixboot v fixmbr parancsot kiadni, nekem már segített egy párszor......

Csak az nem jut eszembe, hogy hol és mikor lehet előhívni...... :W :W

[Szerkesztve]

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#113) ALI_G válasza ByB (#109) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

annyira nem. ettől még nem fog tönkremenni. Ha aggaszt akkor dobj rá egy hosszú bordát. bontóban kapsz 200ft-ért.

(#114) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#105?

Gondolom többen szedtetek már szét billentyűt. Na én szétszedtem, nem először, de most teljesen. Tudjátok a szólöz stb ilyen hasonló billek. Na azt,hogy kell visszrakni rendesen? Esetleg vmi képekkel illusztrált dolog neten?

(#115) virkir válasza ALI_G (#114) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Na de mit nem tudsz? A sorrendet vagy a mechanika visszarakását?

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#116) Sátán44

Sátán44
(őstag)

Tudja valaki milyen kódot kapta az a frissítés,ami a 100%-os processzor teljesítményt okozza? Letöltötte a windows a frissítéseket,de még nem engedélyeztem,hogy frissítse. Fontos lenne,mert azt kihagynám!

(#117) virkir válasza Sátán44 (#116) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Na mi a helyzet, jó a program

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#118) Sátán44 válasza virkir (#117) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Nem sikerült használnom,vagy te azóta már rájöttél és tudtad használni?

(#119) (Bundás) válasza ALI_G (#114) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Ha 999 Ft-os Volcano billentyűzetről van szó, akkor az kemény lesz. :)

A gumirugancsok egy lapra vannak öntve, vagy minden egyes billentyűn volt egy? Na a Volcano-ra az utóbbi volt jellemző, meg is lepődtem, amikor kifeszítettem a tokból és 101 gumilövedék repült szét a szobában. :W

Mit nem sikerül visszarakni? Nem működnek egyes billentyűk?

(#120) WOW27 válasza ByB (#109) üzenetére

WOW27
(tag)

Sok az 53 fok! Van elötte rendszerhűtő(ház elején)? Bár 400Gb-s vinyót illik hűteni.~1000ft-ért kapsz vinyó hűtőtt is. Nézd meg a konfigomat,nekem még 35 fok főlé nem sikerült vinni őket.Egy 12cm-es házhűtő van elöl meg hátul is a házamban.

(#121) WOW27 válasza Borisz76 (#107) üzenetére

WOW27
(tag)

Total Commanderben beállítod,hogy látszanak a rejtett fájlok is! Aztán megnyitod a rendszer vinyót(gondolom ''C'').>> Ott van egy boot.ini nevű fájl, azt megnyitod sima jegyzettömbbel akár,és ott kitőrlöd a vista sorát!
Valahogy így fog kinézni utánna:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar'' /fastdetect /NoExecute=OptIn

Nekem is volt ilyen gondom csak két XP-t raktam két vinyóra és tőrlés után is mindig kérdezte. :D

[Szerkesztve]

(#122) WOW27

WOW27
(tag)

Más! Vezeték nélküli billentyűzetet (vevője rossz,eltört) át lehet alakítani vezetékesre?
Valahogy kidobni belőle a rádiós részt ez még menne,de hogyan lehetne rá vezetéket rakni, bekötni? /forrasztó pákával :DDD /
Aki tud ebben segíteni előre is THX!

(#123) tothbe válasza WOW27 (#122) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

na ez már azért igy buherásabb kérdés, mint az eredeti. Sztm ezt már nem az azonnaliak között fogják neked megválaszolni.
Keress valamilyen billentyüzetes vagy moddingos topic-ot.
Amúgy meg nem értelek, vezetékes bill-t már 1000-ért lehet kapni, te meg berhelnél vele?

By(e) Tothbe

(#124) yakuza.tora válasza ByB (#109) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

ByB:
Sok az 53 fok!!! :Y Egy ekkora vinyót becsületesen hűteni kell! Főleg, ha kicsi a ház és sokan laknak benne... :DDD
Ajánlanám: Coolink Silent Savior.
Hj_a9AkEc8J:www.chipland.hu/chipland.php%3Ff%3D9%26termek%3D009087%26rend%3D2%26kat%3D72%26tnev%3D%26alp%3D%26alkat%3D%26lap%3D0+coolink+silent&hl=hu&ct=clnk&cd=1&lr=lang_hu&client=mozilla" target="_blank">[link]
Halk, és hatékony! Igaz, egy plusz vinyó helyet is elfoglal, de jó. Nekem egy 9 cm-es Tt ventivel - ami szeből legyezi - 23-26 fokon tartja a 80 gb-s Hitachi vinyómat.

Alléz Olympique de Marseille!

(#125) tothbe válasza kneedeep (#101) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Az van, amit Ramius is irt már.
A hivatalos MS support is ezt ajánlja: [link]

By(e) Tothbe

(#126) tothbe válasza yakuza.tora (#124) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

A link helyesebben: [link]

Amúgy tényleg jó kis hütö, bár az ott szintén kapható Zalman sem rossz passzivként.

[Szerkesztve]

By(e) Tothbe

(#127) KisApám

KisApám
(senior tag)

Sziasztok!

Feldobtam az IE7-est és azóta nem tudom nézni a Videobomb-on a videókat, csak az jelenik meg a videók helyén, hogy ''Flash Video''...
Valamint ha pl. itt a Prohardveren mászkálok, a hirdetések miatt mindig kidob egy ablakot az ActiveX dolgok miatt. Ezeket hol lehet engedélyezni, mert idegesítő,hogy se videót nem tudok nézni, meg a hirdetéseknél pl. mindig kidobja a figyelmeztető ablakokat...

Köszi a segítséget!

Absztrakt művészet: a tehetségtelenek alkotása, melyet elvtelenek adnak el a megtévesztetteknek.

(#128) yakuza.tora válasza tothbe (#126) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

:DDD Ez elku...-tam! :DDD Bocsi!
A passzív hűtőkkel szemben van némi szorongásom! :DD De legyen!

[Szerkesztve]

Alléz Olympique de Marseille!

(#129) WOW27 válasza tothbe (#123) üzenetére

WOW27
(tag)

Igen mert tetszik az a billentyűzet és nekem nem kell rádiós :)

(#130) WOW27 válasza KisApám (#127) üzenetére

WOW27
(tag)

Eszközök(tools)>>bővitmények kezelése

(#131) tothbe válasza WOW27 (#129) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

milyen tipusú bill. ez?

By(e) Tothbe

(#132) DragonR+ válasza tothbe (#126) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

Bocsi. Hülye kérdés volt.
Storno.

[Szerkesztve]

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#133) Petie

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok, segítséget kérek. van egy gépecske amin egyszer csak kék halál jelentkezett. és ezt dobja hibakódnak:

**STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x8062BFB7, 0xB67A59AC, 0x00000000)

ez akkor jön elő amikor be akarok lépni a felhasználói fiókokba. több memóriával is próbáltam és ugyanaz a jelenség. lehet hogy ennyire összeszarta magát a winfos?

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#134) Winner_hun válasza Petie (#133) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kékhalálok leírásai: [link]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#135) Nagy_Matessz

Nagy_Matessz
(senior tag)

Szevasztok, hyperglade cucc egér talpára,milyen árba kerül manapság? mennyivel jobb a csuszása mint aaz original pl egy mx 518-on? :)

Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

(#136) Necc

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

Hali.
Egy nagyon sűrgős problémámra kellene ma (most) megoldás!

A lényeg az, hogy elszállt a vinyómon az NTFS partíció (particionáló programok feliserik, mint ntfs partíció, a mérete/foglalt/szabad helyet is korrekten jelenítik meg, de a windows bootoláskor emiatt állandóan kifagy (kék halál) valami ''paged on non paged area'' -ra hasonlító hibaüzenettel. Csökkentett módban se indul el és (újra)telepíteni se lehet, mert az újratelepítéskor is ez a kék-halál képernyő fogad.

Nem tud valaki valamilyen bootolható NTFS recovery programot? És tényleg nagyon sürgős lenne.
(Debian 3.1 r1 linuxom van, de ez nem tudja írni az ntfs partíciót, és még nem volt időm kipróbálni, hogy olvassa-e egyáltalán)

2GB helyett 2.25GB tárhelyes dropbox regisztrációs link: http://db.tt/0QJq3KY0

(#137) tothbe válasza Petie (#133) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nos, a STOp hibák leirásához ez a legjobb oldal: [link]
A te hibád msdm library-ban a következö: [link]
Ezen a fórumon több hasonlót is elemeznek, minidump-ok alapján, nézd át ezt is: [link]

De lehet hardver kompatibilitási hiba vagy valamelyik software is lehet, pl. zonealarm tüzfal vagy connexant modem driver, meg ilyenek.

By(e) Tothbe

(#138) tothbe válasza Necc (#136) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

esetleg [kép] elöször.

[link]

By(e) Tothbe

(#139) Necc válasza tothbe (#138) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel kezdtem :DDD csak én ''bootable NTFS recovery'' szavakra kerestem, de semmi, csupa működésképtelen demók áradatát dobta ki.

2GB helyett 2.25GB tárhelyes dropbox regisztrációs link: http://db.tt/0QJq3KY0

(#140) Petie válasza tothbe (#137) üzenetére

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, ezeknek utána járok és remélem megoldódik
:R

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#141) Mackósajt

Mackósajt
(senior tag)

Milyen vegyszerrel lehet a szilikon hővezető pasztát leoldani?
Egy Peltier-hűtő hideg és meleg oldala közé került be olyan helyre, hogy mechanikailag nem távolítható el, ugyannakor nem szerencsés, ha a hideg és a meleg oldal hővezető pasztával van ''rövidre zárva''. :(

A denaturált szesz teljesen hatástalan, az aceton nem kielégítő hatású. Van még kéznél toluol, xilol, hexán, benzin, de ha valaki tud jobbat, beszerzem.

(#142) KisApám válasza WOW27 (#130) üzenetére

KisApám
(senior tag)

??????????????????????????????????????

Tools-Manage Add-ons - MINDEN engedélyezve van, mégis blokkol minden ActiveX-et, Falsh-t...

Hulladék ez az IE7, mióta felraktam, mindent lelő, és nem találni hol lehet visszarakni, hogy megjelenjen... vagy baromi béna vagyok...

Valaki tud segíteni?
Még az Avant Browserrel sem tudok mit csinálni, ott is lelő mindent...

[Szerkesztve]

Absztrakt művészet: a tehetségtelenek alkotása, melyet elvtelenek adnak el a megtévesztetteknek.

(#143) WOW27 válasza Mackósajt (#141) üzenetére

WOW27
(tag)

Nagy tisztaságú alkohol(gyógyszertár! ;] )
96%-os
Vagy féktisztító spray,az felodja és lefolyik róla majd ~5 perc alatt megszárad (autósbolt)
a legolcsóbb is jó hozzá!

[Szerkesztve]

(#144) WOW27 válasza tothbe (#131) üzenetére

WOW27
(tag)

Nem tom ;]
Ilyen:[kép]

(#145) WOW27 válasza Necc (#136) üzenetére

WOW27
(tag)

Miért nem próbálsz lemezről futó windows-t?
Biosban lemezről boot-oljon aztán van egy két alap program benne azzal tudnál talán kezdeni valamit.
Csak egy ötlet hátha,meg az a kérdés mit akarsz visszanyerni a vinyóról!?

(#146) WOW27 válasza KisApám (#142) üzenetére

WOW27
(tag)

Mozilla firefox :D
vagy rakd vissza a 6-ost!

(#147) Mackósajt válasza WOW27 (#143) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Köszönöm. mondjuk a 70%-os alkohol teljesen hatástalan volt, de talán tiszta mégis feloldja. Eddig egyébként a benzin volt a leghatásosabb, csak abból meg nagyon kevés van. (Egy pohár falára kentem kis pasztát, azon kísérletezgettem.)
Beugrom a vegyszerboltba, úgyis vennem kell más okból egy kis benzint, veszekm alkoholt is. :)

(#148) dvdbackuper válasza Necc (#139) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

eccer én is így jártam.....win98 fel, NTFS reader for Win98 fel...aztán adatmentés csigalassan.....esetleg másik vinyó be...a gépbe....

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#149) tomcsi válasza tomcsi (#16) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

#16?

(#150) tothbe válasza tomcsi (#149) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

vszleg vacak a paszta, vegyél valami jófélét és szedd le a régit, rakd föl azt.

By(e) Tothbe

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.