Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)

(#5001) marsu válasza Motion_Blur (#4999) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Először azt hittem valami mobiltelcsiről van szó... Most nézem, hogy ez egy vezetéknélküli vonalas telefon készülék...
Akkor elem is van benne... vagy akksi. Lehet hogy le van merülve és azért nem reagál?

Press any key to continue ...

(#5002) marsu válasza Ősember (#5000) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Esetleg egy PCI Slotba rakható IDE Raid?

[kép]

(#5003) Motion_Blur válasza marsu (#5001) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Bekapcsol, de pl. már a dátumot se tudom beállítani :B Na mindegy, 2 napja nem aludtam, lehet ez a baj, majd holnap nekiállok :)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#5004) holinorby

holinorby
(tag)

Sziasztok!
1 hete raktam fel újra az Xp sp2-őt, akkor azért szedtem le mert nem volt a gép hajlandó kikapcsolni.
Most megint nem kapcsol ki, se újraindítás parancs se kikapcsolás paracs nem megy.
Gondolom a reset és a kikapcs gomb állandó nyomogatása meg nem tesz túl jót a pc-nek.
Mit lehet tenni ilyenkor?

(#5005) Lackó86

Lackó86
(tag)

Van egy SMC WBR14T-G EU 108 Mbit Wireless Routerem! >
és az a bajom vele h nem tudom beállítani követem az utasításokat meg mindent csak épp nem akar a router a netre kimenni.... a modemem D-Link DSL-360T a gépben egy integrál háló kártya... relatec..vagy mi.. :)
'' No, megpróbálom leírni lépésrõl-lépésre a dolgokat. A routert az ADSL modem után bekötöd, úgy, hogy ami a gép hálózati kártyájába ment, azt a router WAN csatlakozójába dugod, majd az egyik LAN csatlakozóján keresztül összekötöd a gép hálózati kártyájával, vagy ha van wireless hálózati kártya a gépedben, akkor már nem is kell, max azt telepíteni…Így akkor a routert be lett iktatva a modem és a gép közé. Ekkor még mennie kell a netednek is a régi módszerrel…
Ha már babrálgattad a routert, sztem célszerû resetelni. Alul van egy lyuk rajta, ott lehet egy tûvel, vmivel…
A notebookban gondolom van wireless háló.kártya. Hanem, az sem gond. A routerre lehet vezetékkel is csatlakozni, mint ahogy a fõ gép is teszi pl. nálam… Namost gondolom WinXP-d van (nem mind1 elvileg). Ha igen, a lépések a következõk: elõször is a hálózati kapcsolatoknál nézd meg, hogy a helyi kapcsolatod dinamikus IP címre van-e állítva.
Start menü\vezérlõpult\Hálózati kapcsolatok\helyi kapcsolatok ikonon jobb klikk, tulajdonságok, majd TCP/IP protokoll tulajdonságoknál IP cím automatikus kérésére legyen állítva!
Következõ lépésként meg kell újítani a router IP címét.
Start menü\Kellékek\Parancssor-t indítsd el
Írd be:
ipconfig /release Ekkor az IP címre és subnet mask-ra nullákat kell írnia..
ezután írd be:
ipconfig /renew
ekkor az IP címre 192.168.2.xxx (valamennyi)-t
a subnet maskra 255.255.255.0 –t
default gatewayre: 192.168.2.1 –et kell listáznia.

Ezután ahogy az elõbb automatikus IP címre állítottad a helyi kapcsolatot, most állítsd a következõ IP cím használatára…
IP cím: 192.168.2.22 (a 22 helyére adhatsz bármilyen 2-254 közé esõ számot…)
Alhálózati maszknak: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjárónak a 192.168.2.1 –t
És állítsd be alatta a „következõ DNS kiszolgálócímek használata”-nál a 192.168.2.1 –t
Az internet explorernél állítsd be az Eszközök\Internetbeállítások\kapcsolatok menünél, a LAN beállításoknál, hogy a proxykiszolgálónál ne legyen pipa (nálam sehol nincs itt…)
Ezzel a router be is lett állítva nagyjából. Az internet explorert indítsd el. Írd be, hogy http://192.168.2.1
A jelszó: smcadmin (meg lehet késõbb változtatni).. Van itt egy setup wizard. Ezt végig kell csinálni. Sok beállítást nem kell változtatni , igazából a felajánlott dolgok jók voltak nálam. Egyszer az internet settings-nél kell megadni a neted típusát. Ez gondolom nálad is PPPoE xDSL
Itt majd rákérdez a felhasználónévre, jelszóra. Azt kell megadni, ami „betárcsázásnál” is kellett. Elvileg a nélkülözhetetlen dolgokkal itt meg is vagyunk.. A többi beállítást nem feltétlen kell piszkálni, de vannak jó dolgok (tûzfal,…) '' ezt követve csináltma valamin a gyár cd lévő pdf alapján és nem tudom még mindig mi a gond! :( HELP ME

KÖSZI! üdv.: Lackó

jambi

(#5006) marsu válasza Ősember (#5000) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

[link]

Ezt a PH-s apróhirdetések között találtam neked ...

;)

(#5007) Ősember válasza marsu (#5002) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

hello
már megtaláltam egy srácot aki itt a ph-n árul átalakitokat 3k-ért. olyat tudok én is, kevesebbért, de gondoltam hátha azért valaki tud olcson :DDD megoldodott...

mod: én is pont most találtam meg, nem értem miért nem dobta ki korábban :F

[Szerkesztve]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#5009) marsu válasza Ősember (#5007) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Emlékeztem, mintha láttam volna már itt ilyen ezközt, de én sem találtam meg azonnal ...
A lényeg, hogy sikerült, és hamarosan megoldódik a problémád ... És nem kall túl sokat fizetned érte ... :DDD

(#5010) dvdbackuper

dvdbackuper
(senior tag)

Mikor éjjel két angyal a párnádra száll mindkettő jót akar, mégis mást ajánl, azt súgja az egyik: mindig jó legyél a másik csak rádkacsint, tedd amit szeretnél! Békés boldog ünnepeket az egész családnak!

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#5011) csudri

csudri
(őstag)

Sziasztok, barátnőm gépével van némi probléma. A gép 5percenként sípol egyet. Everesttel megnéztem a hőmérsékleteket, elvileg minden ok. Levettem a ház oldalát a CPU borda langyi, táp is, semmi túlmelegedés.

A gép egy Asrock 775Twins-HDTV lapból, 2.53-as CeleronD-ből, 512DDR2 ramból és egy 80gigás vinyóból áll. 9 hónapos nem tudom mi lehet a gond. A cucc egy Asus házban csücsül Asus táppal. Eddig minden ok volt vele, de délután óta produkálja ezt a sípolást.

Valakinek valami ötlet?

Vortex World Domination

(#5012) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

jaja, de az átalakitonak nem mindegy hogy optikai meghajto vagy hdd? :DDD

lassan uj topik kell :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#5013) PazsitZ válasza csudri (#5011) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Kérdezd meg itt is szerintem, lehet itt hamarabb tudják[link]

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#5014) Herbali

Herbali
(kvázi-tag)

Tud valaki olyan oldalt ahol mobil processzorok teljesítményét lehet összehasonlítani? Esetleg aztali procikkal is.

(#5015) Grandi válasza csudri (#5011) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Azért inkább, ne a ''langyira'' menj, hanem nézdd meg a BIOSban az értékeket.
Lehet valami túl magas, vagy BIOSban az értékek vannak túl alacsonyra állítva és a 50 c° -on már bejelez.
Lehet a táp, 12v, 5v, 3.3v értéke lecsökken(t) valamiért. Ezt példáúl langyival nem állapítod meg:)
Töltsd le ezt [link]

[Szerkesztve]

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#5016) kill_bill1

kill_bill1
(tag)

17''
natív felbontás: 1280x1024@75Hz
16 777 216 szín
fényerő: 300 cd/m2
kontraszt: 700:1
Reakció idő: 8 ms
szinkronfrekv.: h: 28-80kHZ, v: 50-75Hz
látószög: h: 150 v: 125
képpont frekvencia 135MHz
pixel: 0,264 mm

Ez szerintetek milyen panel lehet? :F

Egyem a nyoszolyádat.

(#5017) mazda626 válasza Herbali (#5014) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Tesztekkel sajnos nem tudok szolgálni, de nézz szét itt: [link] hátha találsz valami infót a teljesítményről.

(#5018) virkir válasza 22222 (#4994) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Most már csak annyit kérdeznék, nem lett volna jobb valami hozzáértőre bízni az egészet?
Hogy a viharban működjön egy hálózati kapcsolat ha le van tiltva a biosban a hálókártya

disable=kikapcsolva/letiltva
enabled=bekapcsolva/engedélyezve

Így nem nehéz 1 nap alatt 32 szakmai hozzászólást összegyüjteni.
A kábel egyáltalán be van dugva az alaplapi hálókártyába?

[Szerkesztve]

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#5019) virkir válasza kill_bill1 (#5016) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Ha a monitor típusát tudod akkor a gyártónál esetleg ki lehet deríteni.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#5020) Dilikutya válasza Calibos (#4902) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Nos, ezt nem tudom. Csak arra jöttem rá, hogy oldjam meg, az okára nem. Valahogy a Windows ''elvesztette'' és nem akarta induláskor automatikusan megkeresni. De amint manuálisan új hardvert kerestettem vele, egyből meglátta.
BIOS-ban ezúttal minden rendben volt pedig. Van, amikor az is felejt kicsit, ahogyan előtte írtam. Nem hinném, hogy az elem merülne, bár elvileg ki sem zárhatjuk.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#5021) csudri válasza Grandi (#5015) üzenetére

csudri
(őstag)

Everestben minden okénak tünt, az meg a BIOS-ból olvassa ki az értékeket. Továbbra sincs ötletem...:(

Vortex World Domination

(#5022) belaazallat

belaazallat
(őstag)

Üdv!

''Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000009c (0x00000004, 0x80545ff0, 0xb2000000, 0x00070f0f). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini122406-01.dmp.''

Ez mitől lehett? Mi volt ez?

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#5023) Qru válasza kill_bill1 (#5016) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

TN+Film panel a betekintési szögből illetve az egyéb adatokból ítélve. [link]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#5024) mazda626 válasza belaazallat (#5022) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Húztad a gépet? Lehet hogy túl sok a memónak a sebesség, ezért hibázik néhány ciklusban. Vegyél belőle vissza egy picit akkor jó lesz.

(#5025) belaazallat válasza mazda626 (#5024) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

A gép húzva, de 500Mhz-es kingmax HC 500MHz-n alapfeszen, alap időzítésen. prime stabil. de ezt egyszer már másik rammal, alap orajelen (400Mhz-s Geil-lel) is produkálta.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#5026) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A topic megtelt, folytatás itt: [link]

Com'è diverso il mondo visto da qui

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.