Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Mr. Tuty

Mr. Tuty
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az ASUS P5WD2-E Premium allaplap támogatja-e a régebbi vincsesztereket, mint például a Samsung SP1604N UATA/133-at, meg a LG GSA 4163B típusú DVD írót?????? :F :F :F :F :F

Választ előre is köszi! :R

(#152) fero02 válasza Mr. Tuty (#151) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

Simán!

De miből gondolod, h nem támogatja :F

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#153) tusi74 válasza Hydra SR (#150) üzenetére

tusi74
(őstag)

Semmilyen e-mail nem érkezik be. Még az e-mail cím módosítós ideiglenes jeslzó sem. Vagy az elfelejtette jeszavát opciónál, kiírja, hogy a jelszót küldte, aztán mégsem.Persze, egy csomó témához be van állítva, és a hirdetésekhez alapértelmezettként menne. De nekem nem jönnek.

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#154) tusi74

tusi74
(őstag)

Megoldottam. Az én címem nem engedte be. Megváltoztattam a címem, és minde OK.

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#155) rii

rii
(PH! nagyúr)

havernak nem indul el a Gangster 1

az van ráírva, hogy win95/98/ME

XP-je van ....

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#156) föccer válasza rii (#155) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

szerintem írja át a cd borítóján az ME-t XP-re. Ilyen peccsel működnie kell :DDD

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#157) szandisas válasza rii (#155) üzenetére

szandisas
(őstag)

az ikonon jobb klikk/ tulajdonságok/ kompatibilitás/ futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban... sztem egy próbát megér :)

aláírás

(#158) Soak

Soak
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám ,hogy bármilyen letöltött rar vagy zip filet ha ki szeretnék csomagolni crc hibásnak érzi a cucc és nem tudja kicsomizni, probáltam 7zippel,winrarral,és mi egymással , ezt mi okozhatja?hw probléma nem mert 50percig futott az orthos blend testje, tehát nem cpu és nem ram, a winyo meg máshol nem jelez hibát ,semmilyen játék alatt sem pl, tehát ezt kizártam, ha valamelyikőtök találkozott hasonlo jelenséggel és sikerült megoldania, ne tartsa magában hogy tette

(#159) föccer válasza Soak (#158) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

[link]

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#160) Soak válasza föccer (#159) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Téháiksz de izé őőő szal akkor most ez nekem jó? :DDD , leszedem bénázok vele kicsit

(#161) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy problémám:
a következő régi játékokat szeretném futtatni winXP SP2 prof. alatt:
-Driver
-Resident Evil

A jobb gomb/tulajdonságok/kompatibilitási mód-ot már próbáltam az nem jött be!

Ha valakinek van valami ötlete írjon, bármilyen megoldás érdekel elgé fontos lenne...

a Driver-hez mintha már hallottam volna hogy lenne hozzá valami mod vagy patch amivel megy xp alatt, de nem találtam ... :(

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#162) föccer válasza Hörpi (#161) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Tycoon transporthoz van xp pecsem, amivel rendesen <?> megy xp alatt, de nem hiszem hogy jó lenne neked.

Egyébként dos-os gamék nem fognak menni xp-altt hilyába állítod be a kompatibilitást :(

átküldjem azt a pecset ami nekem van a tycoonhoz?

(#163) Hörpi válasza föccer (#162) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

légy szíves küld át...

egyébként ezek win 98 alatt még mennek tehát nem dos-osak...

(#164) .: JuSzT :.

.: JuSzT :.
(őstag)

:Y :Y :Y :Y :Y :Y F O N T O S :Y :Y :Y :Y :Y :Y

Miért nem megy semmiféle képernyőkimélő nekem ? Bármilyet feltelpitek, nem indul el, akárhány percre rakom. Sehogy sem tudom megoldani.

Brazos

(#165) daa-raa válasza Soak (#158) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

De lehet HW probléma. Feltéve ha felraktad az nF4 driver hálózatkezelő csomagját, azaz engedélyezted a HW tűzfalat.

Si vis pacem, para bellum.

(#166) Soak válasza daa-raa (#165) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Igen, müxik ez a szemét tüzfal, csak tudnám minek, az lehet baj?

(#167) föccer válasza Hörpi (#163) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

A win 98 alatt még simán mentek a dos-os játékok, úgy, hogy észre sem vetted a különbséget.

Mindjárt küldöm a mailt zippelve, bár szerintem nem fog rajtad segíteni, mert ez nagyon úgy néz ki, hogy a tycoonhoz van írva <ttdpach.exe , és ezzel indítom a játékot is....>

De rajtam ne múljon..

indul a mail 1 perc

(#168) daa-raa válasza Soak (#166) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szinte biztosan. Azért működik, mert feltelepítetted az előbb említett driverrészt. Szedd le az egészet, és rakd fel újra anélkül. A LAN driver-t rakd fel, de mikor rákérdez, hogy felrakja-e a hálózatkezelő csomagot, akkor mondj nemet.

föccer: Persze, hogy mentek. A Win98 ugyanis nem volt önálló oprendszer, hanem csak egy DOS héj. Ráadásul elég jelentős mértékben 16bites volt a kernele is.

[Szerkesztve]

(#169) ballington válasza .: JuSzT :. (#164) üzenetére

ballington
(őstag)

ne aggódj, aki tudna segíteni, az a sok smiley ellenére is segítene.
attól h telerakod ezekkel, még nem fogjuk tudni a megoldást.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#170) föccer válasza daa-raa (#168) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nem véletlen a 3.1-es winről beszélsz? ;]

Más a 95-is önálló win volt, de javítsatok ki a Én tévedek :)

Bár a 98is tartalmazta a dos 6.xx verzióját <command.com stb>

hörpi: mail ment

[Szerkesztve]

(#171) daa-raa válasza föccer (#170) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem. A 95 sem volt önálló, ugyanis a DOS7.0 nélkül működésképtelen volt, mivel az szerves része volt az oprendszernek. És ez igaz a ME-re is, csak ott elrejtették a DOS-t.

NT vonalon viszont csak emulálva van a DOS, emiatt fordulnak elő kompatibilitási problémák. Viszont nagyon sok DOS-os program szépen elfutkároz XP alatt is.

[Szerkesztve]

(#172) föccer válasza daa-raa (#171) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Akkor Én kérek elnézést :R:R

(#173) Soak válasza daa-raa (#168) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ahham , és akkor mi lesz a lan vezérlő?:)vagyez a hálozatkezelő stuff nem létszükség?

U.i.:még annyt hogy kivettem egy mobil rackes winyom és visszattetm és nem lehet olvasni, érzékel, den me lehet olvsni, és a neve is más, eddig ST vel most RTvel kezdődik a neve :F ez miárt van?ugye nem kuka a cucc?

(#174) daa-raa válasza Soak (#173) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A LAN Drivert ilyenkor is felrakja, szóval azzal nem lesz gond.

A vinyó esetén először is a kábeleket nézd meg.

(#175) Soak válasza daa-raa (#174) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Igen, a kábelekre gyanakszom,hogy késsel megsértettem a moding során a rackben lévő kábel csatolót

(#176) Soak válasza daa-raa (#174) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

A kábel volt a hiba :)

(#177) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Mi annak a proginak a neve, ami a képeket átalakítja különböző karakterekké?
Remélem érthető a kérdés

(#178) Soak válasza daa-raa (#174) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Wááááá daa-raa for president :DDD, siekrült ,működik a cucc :R

(#179) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

spyware keresés után vissza kell kapcsolni a rendszervisszaállítást?

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#180) Hörpi válasza föccer (#172) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

köszi a cuccot bár nem jártam sikerrel ...

valami ilyesmi kéne csak nem a tt-hez való ... :F

(#181) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

Felteszem még egyszer hátha tud valaki segíteni ...

Van egy problémám:
a következő régi játékokat szeretném futtatni winXP SP2 prof. alatt:
-Driver
-Resident Evil

A jobb gomb/tulajdonságok/kompatibilitási mód-ot már próbáltam az nem jött be!

Ha valakinek van valami ötlete írjon, bármilyen megoldás érdekel elgé fontos lenne...

a Driver-hez mintha már hallottam volna hogy lenne hozzá valami mod vagy patch amivel megy xp alatt, de nem találtam ...

(#182) gasMask!

gasMask!
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Unreal Tournamentben melyik van előbb, a Monster kill vagy a Ludicrous kill??
Nagyon fontos lenne! :)

El Guapo says... ''You can buy muscles, but you can't buy COJONES!'' / ''hát KM edzésen előszöris kivágunk egy fát egy heringel, aztán ököllel vasbetont zúzunk'' _az

(#183) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Sziasztok!

img kiterjesztésü fájlt mivel lehet kíirni?

(#184) daa-raa válasza Intruder A 6 (#183) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pl a natív programjával: CloneCD. Vagy UétraISO-val átkonvertálhatod iso-ba, vagy nrg-be, és akkor akár Nero-val is.

(#185) DragonR+ válasza Intruder A 6 (#183) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

Adj neki az img helyett iso kiterjesztést, azután bármivel.

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#186) Aaron14

Aaron14
(senior tag)

Sziasztok!!

XP prof és sp2 cd-t akarom egyesíteni ,no de. Winportalról szedem az utasítást és ami a képen van egy-két fájl az az én xp cd-men nem található.[link] << innen szedem. Hiányzik a cd-ről a BOOTDISK nevű mappa, SPNOTES fájl, és a WIN51IP.SP1 fájl, msot ez lehet azért mert régebbi xp-m van meg cd-n? így nemigazán merek nekikezdeni mert utána rögtön reinstall lenne.

Nikon D90 - MacBook Pro 15" 2011 - iPhone 4 16GB - Sennheiser PX 100-II

(#187) daa-raa válasza Aaron14 (#186) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Most úgy őszintén: egy alap Win telepítőlemezen miért lennének rajta a Service Pack-el kapcsolatos file-ok?

Emellett a BOOTDISK mappa sincs ott, szóval minden rendben.

Egyébként az egész lemezről csak a setup.exe és az i386 mappa lényeges telepítési szempontból.

(#188) tupacamaru válasza Intruder A 6 (#183) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

A Néró kiírja, csak amikor meg akarod keresni a CD képfájlt akkor a fájltipust ''Összes fájl''-t kell választani. A ''Fájlnév'' alatt.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#189) TheTruth

TheTruth
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem akartam új témát nyitni, mert végülis nem akkora probléma, de eléggé érdekes. Adott a helyzet, van egy ilyen fülesem:

SBC HP195[link]

egy ilyen alaplapom:

[link]

Na, a lényeg, eddig nem ez volt, hanem egy Abit lapom, meg egy nem beépített hangkártyám. Megnéztem a régi hangkártyámon a chip számát vagy mit, meg az újon amin beépített, és itt elvielg újabb kártyám van most, CSAKHOGY!

A probléma a következő: Ezt a fülest, ha bárhova rádugom (hifi, discman), simán nagyon tisztán hozza a témát nagyon felhangosítva is! Ha bedugom a gépbe, akkor ha a hangcsúszkán mind2t (ami a kártyához tartozik) feltolom maxra és a Windows Media Playert pedig pölö félig, akkor még oké. Ha mindent maxra akkor rohadékul recseg, (DE!) egyáltalán nem lesz az a bika hangos, tehát úgy olyan hangereje van, mint a régi alappal meg kártyával mondjuk 50%on és ráadásul recseg is!!!! Mertha úgy recsegne hogy kivinné a fülem, akkor igen, ez normális, de igy nem éppen. Van két hangszóróm is... rádugom gépre, feltekerem nagyon hangosra, nem recseg.

Valaki légyszi segítsen, mert igy tiszta, de nagyon nagyon halk a zene... szerintetek?

(#190) tenna

tenna
(tag)

hello, lenne egy nagy problémám, a gépembe(p2-p3as lap) van két vinyo egy 20gb(quantum fireball) és egy 160gbos(samsung) a windows a 20gbosrol szokott bootolni, na szoval egyszer ravágtam egyet a gépre..., amig nemt volt baj, de amikor ujrainditottam nem bootolt be a windows.. az bott from atapi cdrom alá az volt irva yoyo(ez mi???) aztán bebootolttatam a 160gbosról, ott ment, aztan amikor vissszaálitotam hogy a 20gboosrol bootoljon elindult,kis zavarokkal a szinek elvoltan mosodva a monitor csak 60hz ment, és nem érzékelte a videokartyat a hangkartyat meg meg egy két dolgot normálisan, gondoltam meghalt,aztan bebootoltam a 160gbos rol de szinek ott is elvoltak mosodva.. akarmiylen drivert rakok fel nem lesznek normálisak a szinek, nem bealitas kérdése.. kicsit ilyen elmosodtt, nem élesek, és a szinuk is halványabb mint volt(nincs semmi baj a szemmemmel!! a videokártya egy club3d ati 9250es) lehet az alaplap szart be v mi lehett a baj?

athura.atw.hu

(#191) dvdbackuper válasza TheTruth (#189) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

a fülesnek nagyobb a belső ellenállása, azért recseg és azért szól halkabban. Ha tévednék, akkor elnézést kérek....a hangkari kimenete nem füles kimenet...

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#192) syn7h37ic válasza TheTruth (#189) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azért van mert a hangkártya kimeneti teljesítménye elég kicsi. ha túl sok hangerőt adsz, akkor az analóg végfok már torzítani fog. Ha nagyobb hangerőt szeretnél, akkor muszáj lesz egy erősítőhöz kötni. Ezekhez a fejhallgatókhoz viszonylag nagy kimeneti teljesítmény kell.

(#193) TheTruth

TheTruth
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi mindkettőtöknek, de azt még mindig nem értem, hogy akkor miért volt tiszta a régi alaplappal és - az elvileg - régebbi hangkártyával? :F Akkor kéne olcsón szereznem valami erősítőt? Vaagy úú de nem kéne ez most na mindegy. Mit ajánlotok? Meg nem is értek ehhez, hogy 'erősítő', most miféle erősítőre kössem rá?? Vannak dolgok kimondottan erre a célra? :)

(#194) D.Orion válasza TheTruth (#193) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Azért nem volt gond a régebbi alaplapoddal, mert nem integrált(vagy ahogy te mondtad nem beépített) hangkártyád volt. Egy külön bővítőhelyet foglalt a hangkártyád. Ezek az integrált társaikkal ellentétben nagyobb teljesítmény leadására képesek. Ha veszel egy olcsó hangkártyát, ha lehet valami Sound Blaster-t, mert ezek azért mínőségiek akkor meg fog oldódni a problémád és nem lesznek újabbak. Alaplapi hangkártyával az a baj, hogy a 90%-ukba belehallatszik ha a winyó ''recseg'' vagy az egér görgőjét használod:S

Érdekes, hogy az alaplapod is egy Sound Blaster hangkártya chip van.

[Szerkesztve]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#195) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

nvidia riva 128/128zx-hez tud valaki mukodo xp-s drivert?
ami az nv oldalan van ''all operating system'' szoveggel, az nem jo, csak w3.11/9x/nt4, os/2 es beos ala jo

(#196) MekkMaster

MekkMaster
(kvázi-tag)

Valaki pls mondja meg nekem, mi az előnye az NTFS-nek a FAT32-höz képest! Jelenleg FAT32-re van formázva a vinyóm, de a Partition Magic-kel elvileg át tudom konvertálni NTFS-re, csak az a kérdés, megéri-e. Elsősorban akkor érné meg, ha gyorsulna tőle a file kezelés. De ha más előnye van, az is érdekel.
A másik kérdés meg az, hogy meg lehet-e ezt tenni azon a lemezen/partíción amin az éppen futó oprendszer és maga a Partition Magic is van? Végső esetben át tudom rakni másik gépbe is, tehát ez nem kizáró ok, csak nem szeretném ha nem muszáj.

Mekk

(#197) daa-raa válasza MekkMaster (#196) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A FAT32-n a max fileméret 4GB, NTFS esetén ennél jóval nagyobb (tán egyenlő a filerendszer maximális méretével).

A FAT32 nagymértékben érzékeny a töredezettségre. Az NTFS sokkal kevésbé.

Az NTFS gyorsabb.

A konvertáláshoz nem kell egyáltalán semmi külső program. A Win-nek van beépített parancsa erre, úgy hívják: convert.

VladimirR: A Win-nek nincs beépített drivere hozzá?

(#198) Hydra SR válasza TheTruth (#193) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Én a helyedben (ha olcsón akarod megúszni és nem vagy vájtfülű elvakult hifista) vennék egy használt de kifogástalan állapotú viszonylag régi, márkás, felső kategóriás kártyát. Ha mázlid van, 2-3000-ért már kapsz ilyet. A hangkártyák sokat feljődtek az elmúlt 8-10 évben, de az emberi fülel nem feljlesztették hozzá, és szvsz már rég elérték azt a határt amit még hallani lehet átlag emberi füllel. Szóval: egy akármilyen régi SB Live már bőven megteszi, csak legyen PCI-os és nézz utána vásárlás előtt, hogy van-e XP alatt működő drivere. Lehet kapni mostani ''modern'' noname kártyákat is 2-3000-ért, ezek kb annyit érnek mint az alaplapi kártyád.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#199) MekkMaster válasza daa-raa (#197) üzenetére

MekkMaster
(kvázi-tag)

És ha jó értem, menni fog azon a lemezen, amiről fut a vendóz is? Nem kell máshonnan bootolni?

Mekk

(#200) Aaron14

Aaron14
(senior tag)

Sziasztok!!!

Épp reinstallálni akartam amikor nem tudtam hogy msot ha winreinstallt akarok, akkor a telepítőben - awin helyreállítása, javítása pontot válasszam vagy -a win telepítése?
Azért léptem ki mert azt írta hogy mégegyszer ráteszi a régi mellé. Valaki help!!!!

Nikon D90 - MacBook Pro 15" 2011 - iPhone 4 16GB - Sennheiser PX 100-II

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.