Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#901) ToBeY válasza daa-raa (#900) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

De miért van mindegyikből 2db?

(#902) TexT-BoY válasza daa-raa (#898) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

odáig hogy tulajdonságok ok
de ott nincs biztonság

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#903) daa-raa válasza TexT-BoY (#902) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez lehet elkerülte a figyelmedet: ''Ha a Mappa tulajdonságai-nál letiltottad az Egyszerű fájlmegosztás-t, akkor egy filera vagy mappára (esetleg meghajtóra) jobbal kattintva, és a Tulajdonságok-at választva lesz egy Biztonság füled.''

Azaz irány a Mappa tulajdonságai, és ott a Megjelenítés fülön (ha így van magyarul, angolul View) megkeresed a listában az ''Egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott)'' pontot, és kiveszed előle a pipát. Akkor lesz Biztonság füled.

ToBeY kérdezd meg a Zalman-től. Föld és +12V között mindig 12V lesz a feszültség, föld és +5V között pedig mindig 5V (ezen kívül még 7V-ot lehet előállítani a táp Molex-eiről, ha a fogyasztót a +5V és +12V közé kötöd). Persze mindez csak akkor igaz, ha a táp molexéről származik a forrás csatlakozó.

Si vis pacem, para bellum.

(#904) oregcsóka válasza ToBeY (#901) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Azért van két darab, mert kétszer akkora keresztmetszetü vezetőn négyszer akkora áramot tudnak vezetni, melegedés és feszültségesés nélkül.

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#905) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

elképzelhető hogy egy 7800GTX kevésbé melegedik mint egy 6800GT? :U

(#906) daa-raa válasza ToBeY (#905) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Inkább biztos.

(#907) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

Üdv!
Még mindíg az a bajom, hogy nem tudom tuningolni az Asus V9950-s kártyámat (fx5900). Kivitelezni tudom, de gyakorlati hatása nincs a tuningnak, vagyis van, csak közel 80%-os lassulást eredményez a kártya teljesítményében. A helyzet az, hogy külföldi fórumokon is keresgettem (főleg német), és ők is találkoztak a problémávan, de vagy nem értettem mega megoldást, vagy ők sem jöttek rá, vagy csak nem találtam.
Lényegében a tuning onnantól rossz, Pl: ha engedélyezem a vga overclockot - akár rivatunerben, vagy coolbits.reg -ben; még ha nem is emelek órajelet.

Azon rágódom, ha ultrás bioszt frissítenék bele, jó lenne-e. Illetve keresek olyan személyt, aki ezt meg tudná nekem tenni, Kecskemét környékéről. Persze nem kérném ingyen...

Várom a segítségeteket!

(#908) daa-raa válasza greatchaos (#907) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az nem lehet, hogy a 2D üzemmód órajelét emeled és nem a 3D-ét?

(#909) greatchaos válasza daa-raa (#908) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

nem választható, hogy meilyket emeljem, de sztem ha a 2d-t emelném, nem kellene a 3d-nek 80%-kal belassulnia...

(#910) Nightdragon válasza PazsitZ (#874) üzenetére

Nightdragon
(kvázi-tag)

Tyhuh, na ez már tényleg égő...
Tényleg a kis/nagybetű volt a gond. :B Kösz az ötletet!

Még szerencse hogy utálom az uborkát, mert ha szerteném akkor megenném, pedig utálom!

(#911) Nightdragon válasza greatchaos (#907) üzenetére

Nightdragon
(kvázi-tag)

Ment pü!

[Szerkesztve]

Még szerencse hogy utálom az uborkát, mert ha szerteném akkor megenném, pedig utálom!

(#912) tothbe válasza greatchaos (#907) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Idézz egy német megoldást, hátha mi jobban megértjük és tudunk segiteni. ;)

By(e) Tothbe

(#913) tothbe válasza ToBeY (#901) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

azért van 2, mert két ventinek is adhatsz 12 voltot egy csatiról meg kettönek 5V-ot.
Igy akár 1 csetiról megúszol egy komplett házhütést.

By(e) Tothbe

(#914) szesa

szesa
(senior tag)

Aktiv (erositos) stereo hangfalakat keresek, kellemes melyhangszinnel :)
es ne legyen tul nagy max 20x20-as koruli, hetvegi szorakozshoz (nem game - zene! ) :)

Help

ˇ7ˇ - out of office -

(#915) Winner_hun válasza tothbe (#913) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez hülyeség:F A megoldást már leírták, kicsit más: [link]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#916) supesz válasza Winner_hun (#915) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

én ezt akkor sem értem :F hogyan van ez?

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#917) Tib_

Tib_
(újonc)

Udv!

Az a helyzet, hogy az ujonnan vasarolt VGA-ra (MSI 7600GT) felszereltem egy VF700 Cu-t es igy ugye picit nehezebb lett. Az kartya egy ASUS A8N SLI Premiumban van ami egy CM Centurion 534 ben. Namost ebben a helyzetben ugygondoltam hogy biztosamibiztos alapon mostmar be kene csavarozni is a VGA-t, de nemtudom hogy mihezz kellene hogy kapjak is milyen csavarokat amik erre alkalmasak. (mert alapvetoen csavarmentes szereles-dizajn miatt van pattintos pocok a hazon csak nem tul biztatoan fest) Kerdesem hogy mihez kellett (volna) hogy kapjak es milyen csavarokat ? :) Tudom lamanak tunik a kerdes de egy feloras kutakodas es probalgatas utan picit elbizonytalanodtam, foleg hogy a csavarlukakban ugylattam hogy nincs menet vagva.

A reszletes konfig az adataimnal.
Koszi a segitseget elore is.

.

(#918) Winner_hun válasza supesz (#916) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

fizika:P

(#919) supesz válasza Tib_ (#917) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ne haragudj de mivan? :F ha jólértem, be akarod csavarozni a vga kártyádat (??) igaz? és nem tudod milyen csavarral csavarozd be? vany én nem értem. elolvasom most mégegyszer... :F

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#920) supesz válasza Winner_hun (#918) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ilyet én is tudok:
történelem :P

(#921) sekli válasza Tib_ (#917) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

a lyukakba nem is kell menet, csavart meg szerintem bármihez adhatdtak (ház, alaplap, talán még a VGA-hoz is, de ODD-hez is...)

[ Szerkesztve ]

(#922) Winner_hun válasza Tib_ (#917) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A pattintásos módszerrel rögzítetted a VGA-t? Talán azért olyan, hogy azt használd:U

(#923) Winner_hun válasza supesz (#920) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a fizikához van köze:U

(#924) supesz válasza Tib_ (#917) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

be kene csavarozni is a VGA-t, de nemtudom hogy mihezz kellene hogy kapjak is milyen csavarokat amik erre alkalmasak. - hát nem értem milyen nyelven van :F

fogj egy sima csavart és csavarozd be. nemtom.

(#925) Tib_ válasza Winner_hun (#922) üzenetére

Tib_
(újonc)

A pattintasos modszerrel rogzitve van, de mivel nem kielegito a stabilitasa azert akarom becsavarozni :U

.

(#926) supesz válasza Winner_hun (#923) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

persze értettem, csak azt gondoltam ennél bővebb választ fogsz adni :D //csak szórakoztam azzal történelem dologgal :P //

(#927) Winner_hun válasza supesz (#924) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mert alapvetoen csavarmentes szereles-dizajn miatt van pattintos pocok a hazon csak nem tul biztatoan fest

fogj egy sima csavart és csavarozd be. nemtom.

pattintson:)

(#928) Winner_hun válasza Tib_ (#925) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi az, hogy nem kielégítő?:F Nem tartja a kártyát? Kép van esetleg?

(#929) Tib_ válasza supesz (#924) üzenetére

Tib_
(újonc)

is = es

azert nem egyertelmu mert nem 1 meretu csavar letezik ami univerzalis, az ODD-khez kisebb vekonyabb van, a HDD-khez nagyobb, vastagabb mas menetes stb stb..

ennyi eroval akar foghatok egy szazas szoget is mert olyan mind1

.

(#930) supesz válasza Tib_ (#925) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nyugodtan csavarozd be és olyan csavarral, amit belelehet hajtani szépen. ekkor nem fogod tudni bepattintani, ami nem számít, mert a csavar jobban fogja fogni :)

és az aláírásodat megmagyaráznád --> trust is a weakness --érdekes filozófia

(#931) Tib_ válasza Winner_hun (#928) üzenetére

Tib_
(újonc)

Igen. Nem tartja rendesen a kartyat. Majd estefele lesz kep most meloban vagyok

.

(#932) szesa válasza szesa (#914) üzenetére

szesa
(senior tag)

SP-HF 2.0 1250 hangfal
errol mi a velelemeny?

ˇ7ˇ - out of office -

(#933) supesz válasza szesa (#932) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem ilyen van. illetve a kistestvére (500-as)
linket találtam neked [link]

a véleményem:
szerintem nagyon jó, de: egyszer visszakellett vinnem, mert egyszerüen elkezdett zúgni, valami leszakadt benne, vagy kontak hibás lett nemtom :F viszont a genius nagyon korrektül intézi a garanciát (számtech boltban dolgozom), megcsinálták és gyorsan, azóta is megbízhatóan működik. Az enyémben egy kék led van és az este zavaró tud lenni, mert olyan fénye van, hogy kiégeti a retinámat. A hangzása tiszta és kifogástalan. 2 potméter van rajta a hangerő és a hangszín. mivel potméteres néha sistereg, ha tekergeted. Ez hangerőnél zavaró lehet, ha Fel van tekerve és bekapcsolod a hangszórót, egyből letekered és akkor belesistereg a füledbe. Bár nálam a szerelés után jelentkezett inkább ez a problem, de együtt lehet vele élni. Asszem ki is veséztem más nincs. Fából van, szép és jól szól...

(#934) Tib_ válasza supesz (#930) üzenetére

Tib_
(újonc)

De mivel nincs a lyukakban menet (ahogy sekli megerositette), picit tanacstalan vagyok melyik csavart ''eroltessem'' bele. Egyebkent amugy is be fogom tudni pattintani mert ugy van kialakitva a haz bepattintopocke :] de ok lenyegtelen aszittem vki egyertelmuen meg tudja mondani hogy pl a haz tartozeka az ilyen csavar amivel a bovitokartyakat be lehet csavarozni a helyukre (a csavarmentes dizajn ellenere), es akkor nem probalgatom az alaplap, hdd stb csavarokat

Az alairasomon nincs mit magyarazni foleg nem ebben a topicban. Foleg nem 1 mondatban.

Kosz a helpet maskor ne orditsatok le a hajamat.

.

(#935) slayer006 válasza Tib_ (#934) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

Tegyél bele olyan csavart mint amivel a ház oldala van felfogatva.
Az tuti megfogja. Én is olyat használok, kisebbet be kellene imádkozni.

Ne törődj az ''ordítással''!!
Az újonc felirat váltja ki egyesekből. :( :(

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#936) supesz válasza Tib_ (#934) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

félreértettél. egyszerűen rakjál bele egy normál csavart, ezt nem tudom máshogy mondani, olyat amit általában erre használnak és csavard bele. Az aláírásod pedig csak úgy nagyáltalánosságban érdekelt volna. na mindegy soksikert :DDD

(#937) tothbe válasza Winner_hun (#915) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

szvsz azért nem hülyeség amit irtam. Lehet, hogy arra is jó, de sztm a csati elött úgyis csak 1 drót van, ezért az is szük keresztmetszet leht, bár az vastagabb, ez igaz.
De az én megoldásom is lehet jó, mert pl. az 5V-os ágakra kötök két házventit, a proci és a vga hütö ventijit meg, ha potméteresek akkor simán bekötöm a 12V-os ágakra. Hol ebben a hiba? Nem tudom mérni ez igaz, de a célnak megfelel, nem?

By(e) Tothbe

(#938) adik

adik
(őstag)

Logitech S510 francia nyelvű változatát Bp-en hol tudnám megvenni?

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#939) tothbe válasza adik (#938) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

sztm sehol, max. rendelésre behozathatják, de 1 db miatt nem hiszem, hogy bárki rendelne neked. Próbáld meg inkább te neten keresztül.

By(e) Tothbe

(#940) Winner_hun válasza tothbe (#937) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mert két ventinek is adhatsz 12 voltot
annyinak adsz, amennyinek akarsz, illetve amennyit a táp elbír, ennek nincs köze a földeléshez:F
egy csatiról meg kettönek 5V-ot.
detto
Igy akár 1 csetiról megúszol egy komplett házhütést.
az biztos

(#941) Boglya

Boglya
(senior tag)

Sziasztok!
A problémám a következő: sok játéknál (Oblivion, Call of Cthulhu, Condemned) csinál olyat időnként a gépem, hogy kidob az asztalra memóriaolvasási hibaüzenettel (a Condemned-nél segített az újrarakás). Most a Titan Quest csinálja ugyanezt és már kezd idegesítővé válni, hogy egy terepet 3-4szer kell végigirtanom, mert mindig kiakad. Vírus, spyprogi nincs a gépen, memtest86-ot 8 órán keresztül futtattam default módban hibamentesen (bár az fura h a bios alapból sokkal nagyobb késleltetéseket állított be, mint amiket a memó alapjáraton visz).
Jah és winxpsp2-m van, de az automatikus frissítéseket kikapcsoltam, mert naponta vagy 3-at letöltött:).
Segítségetekért előre is kösssz.

(#942) tothbe válasza Boglya (#941) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nagyon sokminden lehet még.
Pl. VGA vagy a RAM is túlmelegedhet. Driverhiba is okozhatja.

By(e) Tothbe

(#943) Boglya válasza tothbe (#942) üzenetére

Boglya
(senior tag)

VGA-n a hűtést maxra vettem, no meg akkor inkább kifagyna. Ram meg nem nagyon melegszik, nincs túlhúzva, a ház oldala pedig le van véve. Driverhiba esetleg lehet, de több catalysttal is kipróbáltam (6.2,6.3,6.4) és a directx-ből is feltettem az áprilisi verziót.

(#944) mizs

mizs
(újonc)

Sűrgős segítség kellene.
Az alaplap Asus P5GD1, videokartya Ati 9550 by Gigabyte, op rendzser win xp64
A gond a géppel, hogy az esetek nagy részében (hibernálás) vagy sleep, suspend stb funkcióból nem éled fel, pontosabba feléled, mert hallani, hogy indul a wincsi, billenytyűzet lámpái felélednek, de nem indul a monitor, ilyenkor a gép kakaton állapotba esik, a wake up gombra nem reagál, a reset, bekapcs gomb, stb szintén nem éleszti fel a monitort, csak újra indítja gépet. ( A monitor Samsung, de teszteltem Lg 915Ft plus-szal is.) A fel élesztés mondja, hogy a monitor kábelt és a tápkábelt kihúzom, majd vissza.
Ha van valakinek valamilyen tippje, akkor előre is köszönöm.

(#945) tothbe válasza Boglya (#943) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Akkor próbáld meg a RAM-ot downgrade-elni. Pl. a Bios által ajánlott késleltetésekkel.

By(e) Tothbe

(#946) tothbe válasza mizs (#944) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nos, elsö körben próbálj ki másik monitorkábelt pl., ha az LG-s próbánál nem cserélted volna azt is.
Meg én néznék egy monitor drivert is, illetve az energiagazdálkodást is át kéne nézni, hátha valami ott van elállitva a monitorra.

By(e) Tothbe

(#947) ollie válasza Boglya (#941) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Könnyen lehet, hogy a bios tudta jól a memória késleltetéseket...
CPU-Z mit ír? Eltér a BIOS alapbeállításaitól?
De arra se egyél mérget, hogy nincs vírus/spyware. Kb 2 hónapja ugyanilyen problémáim voltak, és én is azt hittem, hogy nem voltak.
Online virusscannerekkel is teszteld le a rendszered (van vagy 8-10, a google kidobja őket).

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#948) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

van egy ati x700-as kártyám és az s-video kimenetéhez szeretnék venni kábelt. de nem tudom hogy pontosan milyen kell hozzá, stb. Meg hogy hol lehet ilyet kapni. Neten egy boltban se találtam ilyesmit.

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#949) djyuri

djyuri
(őstag)

Üdv:)

megtudná nekem valaki mondani,hogy már nemtom a hanyadik xp-nél csinálja nekem azt a gép,hogy válogat az exe-k között és amit nem akar úgymond,arra data segmens error-t ír ki hibának...pl cannot data semgens

ez mit jelent xp nyelven?

köszönöm :R

(jah és állandó port hibák vannak...de a net kiváló,mert itt ülök hugom gépénél és innen msn-ezek és ph-zok)

mod:helyesírás:)

[Szerkesztve]

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#950) Boglya válasza ollie (#947) üzenetére

Boglya
(senior tag)

A rammodulokat nem rég vettem, corsair márkájúak és amit írtak gyári időzítéseket azokat dobja ki az everest is. Az alaplap viszont a maximális késleltetést adta nekik, amire képes:). Úgy tűnik nem nagyon képes kiolvasni az értékeket a memókból.
Kipróbálom ezt az online virusscannert, bár a nod32 épp fél perce frissítette magát.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.