Evvel az a baj, hogy nem idevaló! 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
(Bundás)
(PH! kedvence)
(#652) Loveless válasza kkgergely23 (#648) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 10:39:03

Loveless
(senior tag)
az a 3,3V nem véletlenül az alaplapi gombelem feszültsége? attól még hogy az alacsony, a gépednek nem lenne szabad lassulni, maximum a bios beállításait felejti el.
az tény hogy nem a legjobb táp a codegen, de szerintem előbb szerezz egy kölcsön tápot és tesztelj úgy, hátha nem is a táppal van a gond?
>>> Viva la Anarchia! <<<

szandisas
(őstag)
köszi szépen! nekifekszek majd othon, és kiolvasom az összes karaktert
nem hagyok senkinek 
aláírás
(#654) ballington válasza slayer006 (#647) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 10:49:59

ballington
(őstag)
hát a sata az is-is, de a pata csak adattárolásra
habár valszeg arra is raknék egy xp-t, bizt. okok miatt.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
(#655) ballington válasza kkgergely23 (#648) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 11:42:44

ballington
(őstag)
Vagy esetleg az alaplap vesz fel keveset a tápról.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

brd
(PH! kedvence)
Az rdisk(0) helyett kellene egy rdisk(1) valószínűleg a Vista-s sorba (konfigtól függ, de ha 2 HDD-d van és a másodikon van a Vista, akkor így lesz a jó).
One trend a day keeps the doctor away

craic
(fanatikus tag)
A tuneres problémámra valaki?
Verba volant, scripta manent.

KngAlex
(tag)
Valaki meg tuná nekem mondani mekkora hőmérsékletig bírja egy nForce 2-es u400-as lapkakészlet? 30-40C fok?

i4s
(tag)
A4tech rendszeresen eloadja ezt a probelmat. Eger megfog, osszecsomagol, elad, elrak, kidob akarmi. Vegyel Logitech-et, vag Geniu-t dragabb, de sosincs vele problema. En evek ota hasznalok Logiotech egeret, es meg sosem hagyott cserben. Esetleg probald meg regebbi driverrel. (drivers.hu, vagy com)

szesa
(senior tag)
Udv!
Egy mobil klimaberendezst akarok venni, eddig mindenki csak lebeszelt hogy ne ne de nem latom ertelmet egy komplett slpit klima beszerzesenek, a kovetkezok miatt:
-Csak egy szobat akarok huteni vele. 15nm
-Nem sut ra a nap, 2 nagy es ket kicsi felso ablak van.
-De ha itthon vagyunk 2-3 harman a lakasban mozgas miatt, valamint ha a kulso homerseklet magas a szelloztetes hatastalansaga miatt neha eleg meleg lesz nyaron.
-Nem akarom egesz nap jaratni csak az az a celom, hogy neha hutson egy keveset mert mint irtam a szoba nem meleg, csak ha ''hasznaljuk'' a meleg miatt nem lehet szelloztetni, kulonben ha nem vagyunk itthon nagyon kellemes a klima...
Igy aztan nem latom ertelmet hogy egy split klimat beszereljek egy akkora szobaba amit 3 perc alatt lefagyaszt, nem kell nekem ''hideg'' csak hogy huvesebb levego legyen mint kint olyan 23-25fok korul.
A zajviszonyokrol meg nehany ifno: van egy P4es gep a szobaban, vizzel hutve, halk uzemmodban fel meterre 40dB, normal uzemmodban hangosabb.
Egy ventillator 50-60db.
Nem akarom egesznap jaratni, ejszaka max alvas elott egy kicsit.
A splitklima ehhez kepest dragabb megoldas lenne, igaz hatasosabb is, csak mint mondta a szoba kics, amugy jo a hofoka, csak neha ugrik meg es olyankor kene egy kicsit visszavenni.
Van valaminek mobil klima tapasztalata?
Illetve hallottam meg olyanrol ami talan mobil-split kliamank neveznek, ott a holeado es hideg resz kulon van csak nem tudom mitol mobil 
Nem akarom nagyon hurcolaszni de lehet hogy neha a masik szobaba is bekerulne, nem az a cel hogy allando 23fok legyen, mert a lakas klimaja jo...csak neha kicsit hatasosabba tenni a hutest.
ˇ7ˇ - out of office -
Sziasztok!Van néhány problémám!Sororlom:
Most kötötték be a netet hozzánk kb 1 hete.Eddig minden egész jól ment, de az utóbbi napokban valami nem kóser.A www.google.com-ot nem hozza be, az msn-be nem jelentkezik be(tartomány név kiszolgáló, kulcsfontosságú portokra jelez hibát)meg ha letöltök egy programot(freeware) és felinstallálom, mindig hibával leállítja(ilyenekkel, h data1.cab fájl sérült)Meg amikor valami képet megakarok nézni a neten nem szokta jól behozni azokat(elbassza a szineket, meg a képet mintha feldarabolná és össze vissza rakná egymás mellé a darabokat.mi lehet a baj?A windowsnak van baja, vagy a nettel?Sürgős lenne 
[Szerkesztve]

brd
(PH! kedvence)
Ez valami HW hiba lesz, leginkább a hálókártyára gyanakodnék (esetleg a driver, bár ilyet még nem láttam a fenti hibajelenséggel), esetleg router/modem/talán kábelhiba (ez megint igen ritka) hiba is lehet. Ezenkívül a gépben is lehet valami hibás, leginkább a memória a gyanús, bár az pl. programhibákat is okozna (lefagynak, gép lefagy, ilyesmi), erről nem nyilatkoztál, ha ilyen soha nincs, a memóriahibát kizárhatjuk.

brd
(PH! kedvence)
Én 70, v. 80C-re emlékszem, de ha a 60-at nem éri el, az még mindenképpen bőven jó. Viszont a déi hidat is nézd meg, ha jól emlékszem, egyes ABIT alaplapokon igen forró is tud lenni, már alapból is.
Sziasztok,
A kérdés a következő: SATA HDD-t Cserélhető lemezeszköznek titulálja a(z) WinXP és hozzá rendeli azt a kis ikont, amit a pendrive-okhoz szokott. Rendesen megjelenik a jobb alsó sarokban, mintha csak egy USB-s eszköz lenne. Nem tudom miért. XP csinálja ezeket, mert ugye Linux alatt ez a hiba értelemszerűen nem áll fenn. Minden SATA HDD-t így kezel és tüntet ki egy kis ikonnal jobbalsó sarokban? Vagy valami féreglyuk nyílt a gépemben? 
ui: a kérdést itt tettem fel hátha, de belinkeltem az Xp-s topicba is, úgyhogy azt ne ajánljátok, ha lehet. kosszi minenkinek 
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
- Privát
- 2006-06-26 13:24:31

CriticalHit
(őstag)
Súlyos kérdésem, de tényleg érdekel:
Ez a nagyon piros smiley mit jelent? 
''open mind for a different view and nothing else matters''
(#666) supesz válasza CriticalHit (#665) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 13:26:47
ásít nem? álmos talán - ergo:unalmas arc
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
(#667) C^^ válasza CriticalHit (#665) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 13:32:03
Szerintem ilyen leugato, ideges fej ^^ ![;]](/dl/s/v1.gif)

tothbe
(PH! addikt)
Ne izgulj, ha nem rendszer hdd, akkor mindenkinél igy látszik.
Viszont cserébe tényleg le lehet húzni menet közben, ha eltávolítottad. 
By(e) Tothbe
(#669) CriticalHit válasza supesz (#666) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 13:44:04

CriticalHit
(őstag)
Ilyen vörösen?
kössz, akkor nem izgulok 
te jó ég(!) enyém volt a 666 - odik hsz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#672) tothbe válasza CriticalHit (#669) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 13:51:31

tothbe
(PH! addikt)
Erre a témára nem épp ez a topic ideális, mivel a szakmához semmi köze.
Keress rá a keresőben a smiley szóra és a megkapott 30-40 topic közül kb. 10-15 tartalmazza a választ a kérdésedre.
[Szerkesztve]
By(e) Tothbe
a topic neve nem feltételez semmit. akkor szólhatnál rá ha nem lenne kérdőjel a mondatvégén.

(#674) CriticalHit válasza tothbe (#672) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 14:32:15

CriticalHit
(őstag)
''Azonnali kérdések órája'' Milyen szakmaiságra utal ez a cim szerinted?
Ez egy gyüjtő topik.
Hali!
Szerdán megyek az új munkahelyemre (Gimnázium, rendszergazdai állás) és akkor lesz egy ilyen átadás-átvétel szerűség. Mire figyeljek / kérdezzek rá azon kívül, hogy:
- Elkérem a jelszavakat és megváltoztatom őket
- Dokumentációk (Ez kb. 4 A4-es papír, ceruzával és olvashatatlanul)
- Hardverek állapota.
A szervereken használt Operációs Rendszerek Novell Open Enterprise Server fájlszerverként (Linux alapú), ill. SuSe mail & webszerver.
OES specifikus kérdések?
Kinek van tapasztalata ezzel a dologgal kapcsolatban?
Egy jó OCR progi többet ér bármilyen gyors és gépíró tanfolyamnál!

Lala6
(őstag)
Kérd el a régi rendszergazda vezetékes és mobilszámát...
Konfigom: http://lala.digiportal.hu
Köszike a segítséget!De úgy néz ki már megoldódott a hiba!A szolgáltatóval volt a gond!Már csak azt nem tudom, h a letöltött telepítő fileokat miért nem tudom feltelepíteni(data1.cab corrupted hibával leállítja a telepítést a windóz).Ahoz, hogy a netet megosszam, milyen értékeket kell beállítanom és hol(csak két gépen kell net)
mert: data1.cab corrupted <--rossz, hibás, töltsd le őket újra
és igenlehet net több gépen is. A kérdésed viszont:Ahhoz, hogy a netet megosszam, milyen értékeket kell beállítanom és hol egy kicsit felületes.
Mivel vannak összekötve (roter, switch)? 
- Privát
- 2006-06-26 16:32:27
Hi all!
Ha valaki tud plz segítsen, mert már majdnem mindent feladtam! Minden lehetséges megoldást, ötletet vagy választ szívesen meghalgatok!
Egy két hónapja valamit épp telepítettem a gépre! 2 maxtor winyóm van:
S-ATA 80Gb
ATA 120Gb
80 ason volt a boot meg minden cuccom, a 120-ast csak adattárolásra használtam!
telepítés közben kifagyott a gép és a winyó beadta a kulcsot, szerencsére a 120-ason volt még annyi hely, hogy egy windóz felférjen!Felraktam, de nem látta a másik winyót, ránéztem minden programmal, de semmi, egyedül a BIOS ismerte/ismeri fel!
BIOS ban is már letiltottam de akkor se történt semmi, nemrég volt egy olyan, hogy miután ujraindítottam a gépet, azt írta hogy új hardver és behozott egy két részre particionált winyót, ami a 80-as volt, de írta hogy nem lehet használni, amíg újra nem indítom, nem is kell mondanom miután megint újraindítottam, már nem volt meg!
Nézegettem árakat adatmentésről, de 20ezertől a csillagos ég, szóval próbálok valami mást megoldást akarok keresni!
Ja, még annyi, hogy ha kiveszem a (rossz) winyót és bootol a gép akkor kiír valami ilyet, hogy hiányzó NTLDR fájl vagy mi! Jahh és minden újraindításnál (mivel 24/7 be megy a gép) F8-al kell kezdenem 
A válaszokat előre is köszi! Nagyon nagy segítség lenne minden hozzászólás
Már szinte teljesen feladtam, hogy valaha is meglesznek azok az adatok!
Üdv: neongorack
...hopelessly... You'll never see my real face...
(#680) Loretto válasza neongorack (#679) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 16:41:08

Loretto
(MODERÁTOR)
(#681) zsoi válasza neongorack (#679) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 16:46:59

zsoi
(senior tag)
< hogy ha kiveszem a (rossz) winyót és bootol a gép akkor kiír valami ilyet, hogy hiányzó NTLDR fájl >
: boot.ini szerkesztése a gyökér könyvtárban.
HA csak a ''rossz'' winyot hagyod benne, boot xp cd. Mit lát a telepítő? (=diszk, partíciók...)
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

rebel56
(tag)
Sziasztok!
Elegendő egy winchester tesztelésére, hogyha teleteszem adattal és sikeresen visszaolvasom róla? Próbálkoztam egy kifejezett tesztprogrammal, de olyan rohadt meleg van, hogy a CPU nem bírta ki a tesztet, teljesen felforrt.
Reggel mosolyogva ébredtem, egy Barkassal álmodtam. Szóba hoztam otthon, hogy vehetnénk egyet. A párom hallani sem akar róla, pszichológushoz küldene.

szandisas
(őstag)
win movie makerrel levágtam egy videóm végét, elmentettem, és minden féle színű lett a videó, csak nem természetes
valakinek ezzel tapsztalata van?
aláírás

babylee
(újonc)
Sziasztok! Kérem, aki tud segítsen! Van egy IRiver IFP 190TC (256 Mb) MP3 lejátszóm, és vírushiba miatt törölni kellett a gépről mindent, amit lehetett. A telepítő CD-t viszont most már nem találom, enélkül pedig nem működik a ketyere. Aki tud segítsen, hogy honnan tudok telepítő CD-t vagy szoftvert ''másolni''. Köszike
(#685) Winner_hun válasza rebel56 (#682) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:02:16
Mit akarsz tesztelni? És mi az, hogy a CPU nem bírta?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
(#686) Winner_hun válasza szandisas (#683) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:02:32
Másik lejátszó? Kodek?

mizs
(újonc)
Sűrgős segítség kellene.
Az alaplap Asus P5GD1, videokartya Ati 9550 by Gigabyte, op rendzser win xp64
A gond a géppel, hogy az esetek nagy részében (hibernálás) vagy sleep, suspend stb funkcióból nem éled fel, pontosabba feléled, mert hallani, hogy indul a wincsi, billenytyűzet lámpái felélednek, de nem indul a monitor, ilyenkor a gép kakaton állapotba esik, a wake up gombra nem reagál, a reset, bekapcs gomb, stb szintén nem éleszti fel a monitort, csak újra indítja gépet. ( A monitor Samsung, de teszteltem Lg 915Ft plus-szal is.) A fel élesztés mondja, hogy a monitor kábelt és a tápkábelt kihúzom, majd vissza.
Ha van valakinek valamilyen tippje, akkor előre is köszönöm.

Gabcsika
(tag)
Szerintetek egy pendrive felmelegedése meddig nem ártalmas? Ahogy ráteszem a csatlakozóra pár perc alatt iszonyatosan felforrósodik. Mondjuk nagyon pici is.
Freedom, Nature, Love & Music
(#689) Winner_hun válasza babylee (#684) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:06:13
(#690) Winner_hun válasza mizs (#687) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:07:45
(#691) Winner_hun válasza Gabcsika (#688) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:08:47
Szerintetek egy pendrive felmelegedése meddig nem ártalmas?
Amíg működik![;]](/dl/s/v1.gif)
(#692) rebel56 válasza Winner_hun (#685) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:23:39

rebel56
(tag)
Azt akarom tesztelni, hogy hibátlanul működik-e.
/egyszer kicsit 'megsült'/
A CPU nem bírta, az annyit jelent, hogy ráeresztettem a Maxtor hivatalos deeptestjét, és pár perc munka után sípolt /alarm/ és irtó meleg volt, jobbnak láttam leállítani. /Nagyon meleg van itt, és még egy béna gyári hűtő van rajta./
Reggel mosolyogva ébredtem, egy Barkassal álmodtam. Szóba hoztam otthon, hogy vehetnénk egyet. A párom hallani sem akar róla, pszichológushoz küldene.

szesa
(senior tag)
HDTach egy vinyo teszt progi
a hutes mindenekeleott...
ˇ7ˇ - out of office -
(#694) Winner_hun válasza rebel56 (#692) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 18:34:08
Az pech. Hűtést ajánlom lecserélni

rebel56
(tag)
A HDTach inkább a sebességet teszteli inkább, ahogy néztem!
Mindenesetre a hűtés(ek)re jobban odafigyelek majd..
Köszi!

Viewsonic
(fanatikus tag)
Help pls!
vmw formátumú videot szeretnék más formátumba konvertálni és a videót megvágni melyik programot ajánlanátok hozzá?
Aprilia Mille R Factory rox! :D
(#697) Winner_hun válasza Viewsonic (#696) üzenetére
- Privát
- 2006-06-26 19:10:56
Virtual dubbal meg tudod vágni? Utána aviba mentheted, h jól emlékszek
virtualdubmod
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***
- Privát
- 2006-06-26 19:21:24

TriackFeri
(fanatikus tag)
Az mitől lehet hogy bármilyen lejátszót próbálok minden egyes video fájlnál fagy a gép?
Csak videóknál tapasztaltam ezt.
A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.
- Privát
- 2006-06-26 19:29:58
A hálózati 230 mennyire térhet el a 230-tól?
Ember embernek farkasa.