Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#4001) Winner_hun válasza syn7h37ic (#3999) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha megy a gép és akkor veszed le az oldalát akkor mi van? Megy tovább vagy leáll?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4002) syn7h37ic válasza szandisas (#3983) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha letisztitottál mindent, húzz le minden fölös dolgot, vinyó hangkártya floppy egyebek, vga, és dobj bele egy régi pci-os kártyát. próbáld egy rammal indítani pci-os vidikarival.

(#4003) syn7h37ic válasza Winner_hun (#4001) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kikapcsol.
Jót tesz a vinyónak :D
Ezért nincs használva. egyébként sincs a gépnek oldala.Sőt már lassan ház sem.

[Szerkesztve]

(#4004) szandisas válasza Norbo03 (#3998) üzenetére

szandisas
(őstag)

ha jól gondolom bx es memcsi kellene hozzá :U az nekem meg nem tudom, hogy ven e...
2 másik rammal próbáltam (működőképes mindkettő tutira, de nem tudom milyenek). szerzek valahonnan egy harmadikat :)

Winner_hun: ''mondjuk van benne egy érzékelő'' eddig az én logikám is eljutott :DDD

van egy kis dolgom, később tesztelek, és írok! köszi a válaszokat, segítséget :R

[Szerkesztve]

aláírás

(#4005) Winner_hun válasza syn7h37ic (#4003) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

pfff deszar

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4006) KrenAtesz válasza syn7h37ic (#3999) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha meg home made-et akarsz, akkor a bios reset jumperjére (ahol akkor van a jumper, amikor normálisan megy a gép, nem akkor, amikor bios-reseteled) megcsinálod, mert ha nincs rajta a jumper, nem indul el :) És így amikor nincs rajta a ház oldala, akkor nyitva van, ha rajta van, akkor zárva :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#4007) Norbo03 válasza szandisas (#4004) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

ÖÖÖ BX-es akkor ez vlmi régi P2-es lap? Azokat asszem párba kellet rakni. Vagy csak két oldalast lehett rakni bele? :F

[Szerkesztve]

(#4008) syn7h37ic válasza Norbo03 (#4007) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem nyert :D sima SD ram kell neki. procitól függően 66-133MHz
Volt nekem is ilyen :P Intel 440 chipsetes holmi. 300Clelron 128Mb RAM+S3Savage4. Huh de rég volt.

(#4009) Forest_roby válasza Norbo03 (#4007) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Ja, kétoldalast kell bele rakni, mert az egyoldalas az ujabb és a régi bios nem ismeri fel az uj ramot.

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#4010) syn7h37ic válasza szandisas (#4004) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézz körül az alaplapon, hogy nem púposak-e a kondik, lehet kiszáradástól is ilyen hiba.

(#4011) Norbo03 válasza syn7h37ic (#4008) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Nah legalább ennyivel is okosabb lettem. ;)

(#4012) syn7h37ic válasza Winner_hun (#4005) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah. Asus design.

(#4013) Norbo03 válasza szandisas (#4004) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Az a baj h ha megy másik gépbe aram akkor lehet meghaltak a lapon a mem slotok. De ne így legyen. ;)

[Szerkesztve]

(#4014) Lortech válasza Forest_roby (#4009) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Nem az oldalak száma a lényeg, hanem a max 128Mbites chipméret. (nyilván emiatt van egy összefüggés az oldalak számával, mert két oldalas => dupla annyi chip, így egy adott modulmérethez elég fele akkora sűrűségű chipeket használni, ez pedig sokszor épp a <128bitességet jelenti )
Ez a chipset limitációja, nem a bios-é, akár új, akár nem. pl 256Mb-os modul általában két oldalas kell legyen a BX-szel való kompatibilitáshoz, mert egyoldalassal 256Mbit kéne legyen az egyes chipek mérete. Viszont 16 chippel azaz két oldalon már 16*128Mbit(/8)=>256MB.
Az egyoldalas meg nem feltétlenül újabb egy kétoldalasnál, lehetnek ugyanolyan chipek rajta, csak feleannyi belőle.
Csak azért írtam le, mert van olyan egyoldalas SD-ramom, amin az ráadásul össze. 4 chip van, mégis BX-ready.

[Szerkesztve]

(#4015) szandisas válasza syn7h37ic (#4010) üzenetére

szandisas
(őstag)

a kondik tökéletes állapotban vannak (mintha csak új lenne a lap).

Norbo03: ha meghaltak a memslotok, akkor legalább kiderül mi a probléma.

tahát: szereznem kell egy BXes memcsit, amivel meg kell néznem, hogy megy e. mondjuk, ha ez a memcsi jó- mert megy másikgépben- és ebbe a gépben is ez volt,míg nem sípolt-, akkor megint nem vagyunk sehol :DDD

aláírás

(#4016) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

MSI 7800GT, ha rákötöm a TV-re csak fekete fehér-be hajlandő működni, próbálgattam az összes csatornán, 2-3 hónapja még teljesen jó volt.

(#4017) daa-raa válasza Eagl3 (#4016) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Állítsd át a normát NTSC-ről PAL D-re, vagy PAL B-re.

Si vis pacem, para bellum.

(#4018) Eagl3 válasza daa-raa (#4017) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azon van. Alapből PAL D-t állított be.

(#4019) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Srácok!

Van egy gép hálózatban, aminek el szeretném érni a Documents And Settings mappájának egyik (saját magam) mappáját az én gépemről.. De azt írja, nincs jogom a megnézéshez. Mit kell átállítani azon a gépen, h legyen jogom?
Üdv: Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#4020) Lortech válasza KrenAtesz (#4019) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Vedd fel a mappa jogosultságához azt a felhasználót akin keresztül belépsz a hálózatról.

(#4021) daa-raa válasza Eagl3 (#4018) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vagy csak azt írja ki. Azért próbáld meg.

(#4022) Eagl3 válasza daa-raa (#4021) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nView display settings \ device settings \ select TV format \ PAL D (egyébként végignéztem az összes csatornát.)
Clone-ra van állítva, TV az elsődleges kijelző. Próbáltam úgyis, h. a monitor de semmi.

(#4023) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Más: ha haver home made próbálta összekötözni a hangfalait, és egyszercsak elkezdett recsegni a hangszóró, és többé nem ismerte fel az alaplapi hangkarit, akkor meghalt? Vagy csak vmi gáz van? Azaz el lehet egy hangkarit ily módon füstölni?

(#4024) daa-raa válasza Eagl3 (#4022) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Próbáld meg PAL B-vel is, esetleg a PAL G is bejátszhat.

KrenAtesz: Ha annyi esze volt, hogy mindent bekapcsolva kötögetett, akkor bizony előfordulhat, hogy kinyírt ezt-azt.

(#4025) KrenAtesz válasza daa-raa (#4024) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, kötözgette, és amikor kész volt, akkor dugta be. És asszem 1x átdugta máshova, recsegett, azt hali... Lehet, nem volt jól leszigetelve, és azért :U Nemtom, már mindegy..

(#4026) STC Speed

STC Speed
(senior tag)

Üdv All!

Szeretném megkérdezni,hogy a következő ''dolgot'' hogyan tehetem meg:
Ati 9800Pro-m van és hogyan lehet azt megoldani,hogy miközben játszok a monitoron,közben a TV-n egy film megy
Régen sikerült(haver megcsinálta)de én nem tudom .
Aki tud az segítsen mit tegyek!
Köszi előre!

Asus P5B|C2Q Q8400|3 GB RAM|HD 6850 1GB

(#4027) daa-raa válasza KrenAtesz (#4025) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mondjuk ha két kimenetet kötött össze közvetlenül, akkor az egészségtelen.

STC Speed: Színházmód beállításait kell átnézni. Esetleg nézz szét itt: [link]

[Szerkesztve]

(#4028) STC Speed válasza daa-raa (#4027) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Hol,merre keressem? :F
TV OUT topicban szétnéztem jó pár oldalt de semmi :O

[Szerkesztve]

(#4029) daa-raa válasza STC Speed (#4028) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Catalyst Control Panel-nek van egy ilyen nevű füle, a Control Center esetén nem tudom.

(#4030) Lortech válasza STC Speed (#4028) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Ilyesmit keress:
[link]
[link]
Tehát clone/színház módot állíts. Ha elindítasz egy filmet, és overlayre rakja, a tv-n azt fogod látni teljes képernyőben. Közben a monitorodon azt csinálsz amit akarsz.

[Szerkesztve]

(#4031) Eagl3 válasza Eagl3 (#4016) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Senkit többet 3-as X ? :)

(#4032) STC Speed válasza Lortech (#4030) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Ennyit akartam! :)
Köszönöm! :R :R :R

(#4033) STC Speed

STC Speed
(senior tag)

Jah még vmi :DDD
Létezik az hogy S-video csatlakozón TV-n is van hang???

(#4034) Heimdallr

Heimdallr
(újonc)

Sziasztok. 2 kérdésem lenne. Az egyik a CPU hűtéssel kapcsolatos: Van egy s478-as CPU-m ehhez akarok normális hűtést szerezni. Mindegy hogy mekkora a Cooler amíg s478-hoz van vagy nézni kell a méreteket is ?

2: Van egy 220w Enhance tápom. Rászeretném kötni a 6800gt-s VGA-t. Mellete menne egy Winchester, 2x512 RAM, egy fan, 2,8Ghz Celeron, meg persze az alaplap. Nem tudom mennyit kér minimum a 6800gt. Megéri rákötni, vagy mindenképp nagyobb táp kénre alá ?

Kérlek ezekre válaszoljatok. Köszönöm.

(#4035) STC Speed

STC Speed
(senior tag)

Jah még vmi
Létezik az hogy S-video csatlakozón TV-n is van hang???

(#4036) tupacamaru válasza Heimdallr (#4034) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Tápot nagyon kevesellem. Hűtésnek pedig el kellene férnie, mert gondolom úgy tervezik.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#4037) daa-raa válasza STC Speed (#4035) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem, azt külön kell átvinned.

(#4038) STC Speed válasza Heimdallr (#4034) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Hát méreteket nézzed hogy egyáltalán beférjen a házba :DDD
AeroCool CPU hűtők megbízhatóak és halk.

A tápodnak elméletileg el kell h bírja a konfigot,bár nem ártana ha vennél 1 et!
Nekem AeroCool Aero power 450W-om van és nagyon meg vok vele elégedve,bátran ajánlom!(halk,2 venti,rengeteg csatlakozó amiből sosem fogyszki) :)

(#4039) STC Speed válasza daa-raa (#4037) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

És azt hogyan?
Tudsz linket adni ahol van 1 olyan kábel :F

(#4040) Heimdallr

Heimdallr
(újonc)

Csak ideiglesen kéne rűákötnöm a 220w-s tápot. Következő hónapban szerzek normális tápot meg házat is. Nem lehet belőle baj, hogy ilyen kevés a táp ? Nem éghet le vagy akármi ?

Cooler: Artic Cooling Freezer 4 s478 + M/B: ASUS P4P800-X s478

Ez lenne a cooler + az alaplap.

(#4041) Hydra SR válasza Heimdallr (#4040) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Leégni nem fog, max fagyni, ha nem elég neki a táp. De azt jellemzően már bootolás közben megteszi. Nem hiszem, hogy maradandó károsodást szenvedne a konfigod, max nem indul el amíg nem cserélsz tápot.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#4042) STC Speed válasza Heimdallr (#4040) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Ideiglenesen nyugodtan rákötheted!
Véleményem ugyanaz mint az előző hozzászólásnál!
Kösd rá ha nem megy, nem megy,kárt nem tudsz benne okozni! :)

(#4043) Heimdallr

Heimdallr
(újonc)

Köszönöm Szépen. Eddig egy keveset ment vele de semmi baj nem volt, nem írta, hogy kevés lenne neki. Még két gyors kérdés.

1 - A pasztázást új CPU cooler-nél meg bírom én is csinálni vagy inkább szakember csinálja aki ért is hozzá ?

2 - A monitor van, hogy magától kikapcsol a 6800gt-vel, tudomásom szerint ez lehet Driver és hőmérséklet hiba is. Általában 55-57c szokott lenni. Az soknak számít és mindenképp új cooler kell rá vagy ez még átlagos (1 hetes a kártya) ? Köszönöm megint előre is.

(#4044) daa-raa válasza STC Speed (#4039) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kell hozzá egy 3,5mm-es stereo jackdugó és attól függően, hogy hova akarod a TV-re kötni a hangot egy SCART vagy két RCA dugó.

Ilyenről van szó: [link]

(#4045) tupacamaru válasza Heimdallr (#4043) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Szerintem meg tudod csinálni, csak nagyon-nagyon véknyan kell bekenni. Nem azért kapcsil ki a monitor mert nem bírja megtáplálni a tápegység a 6800GT-t? A hőfok nem magas, nekem is annyi szokott lenni, most 59 fok.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#4046) föccer válasza Heimdallr (#4043) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

A cpu pasztát biztosan meg tudod csinálni. Arra figyelj, hog a régi pasztát távolitsd el teljes mértékben, és nem tegyel túl sokat az újból. Felteszed, egy kicsit szétkened, és már mehet is ráa borda.

A moncsinak meg lehet az a baja, hogy meg van törve az adatkábel <tft-nél nem tudom, hogy szokták-e ugyaneszt csinálni, de crt-nél tipikus.> Vagy nincs rendesen becsvarva a helyére a kábel.

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#4047) Norbo03 válasza Heimdallr (#4034) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Hát tápot mindenképp vegyél nagyobbat nem fogja elbírni a videokarit tuti.

(#4048) Heimdallr

Heimdallr
(újonc)

Értem Köszi. Viszont a kikapcsolás egy 420w-s tápnál fordult elő. a 220w-nál semmi baj nem volt vele. Mindegy úgyis kell már egy Win újratétel is. Leformázom, letiltom az Integrált VGA-t és csak az Nvidia Driver lesz fennt. Remélem az mindent megold. Köszönöm szépen mégegyszer a segítséget.

(#4049) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Hogyan tudok egy Internet csatlakozás nélküli PC-n, updatelt Víruskeresőt lefutatni?
Ismerőstől, önhibáján kívül fertőzött CD-t kaptam.

(#4050) föccer válasza Calibos (#4049) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Szerintem letöltesz egy updétet, felrakod a gépre, éésinditod a keresést. :)

Milyen viruskeresőd van? Ha még nincs fent semmi, akkor ajánlom a nod32-őt. Letöltöd, progit+adatbázist, átviszed célgépre, telepít, kézi frissítés, szkennelés.

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.