Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#351) -rash- válasza doc (#348) üzenetére

-rash-
(újonc)

Gond: nem vagyok a szamitogepem kozeleben.
Ha ez segit akkor valami olyan van odairva, hogy AC3 5.1. Nah ahogy hirtelen latom, nekem nem kell az 5.1-es hangsav. A tobbirol sajna nemtok infot szolgaltatni.

(#352) L3zl13 válasza -rash- (#351) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz legjobb volna az AC3-at először kimenteni a videóból. Átkonvertálni, majd visszamuxolni. Ha VDubMod megnyitja a MKV-t akkor azzal elvégezheted a kimentést és összemuxolást. Ha nem akkor passz.
AC3->mp3 konvertálásra meg lehet hasznélni besweetet. De az elég bonyolult. Biztos van egyszerűbb progi is...

Aki hülye, haljon meg!

(#353) -rash- válasza L3zl13 (#352) üzenetére

-rash-
(újonc)

Talaltam egy jonak tunot: [link]
Ez remelem mar mukodni fog. VDubMod-dal mar probalkoztam, de nem nyitotta meg a fajlt, pedig valami frissitest is felraktam. Ezzel is megprobalom aztan meglatjuk mi lesz az eredmeny. A hang az kb. mekkora lehet? Az 5.1-en kivul gondolom benne van a sima hang sav is, nem?

(#354) KasztP

KasztP
(lelkes újonc)

Hali!
Az a problémám, hogy egy ismerősöméknél, nemrég bekötötték, pár napig ment, most meg nem megy rendesen az adsl internet....
IE,Firefox,msn,smantec frissítés.....ezek nem mennek, viszont AdAware leszedi magának a frissítéseit, szó nélkül.....úgy néz ki, net megy, mert inviteles ipcímet kap a gép, elvileg semmi gond nem lehetne...a modemmel (thomson) semmi gond, nálam működött hibátlanul...

a szolgáltató invitel, hálókártyára van kötve a modem, XP sp2
ha ez segít valamit, akkor msn hibaelhárítója ''tartománynév kiszolgálóra''(ez a dns???) + ''kulcsfontosságú portokra'' panaszkodik

ja, és nem engedi valamiért ki-be kapcsolni a windowsos tűzfalat sem....

minden ötletet szeretettel várok :DDD

szerintetek win reinstall megoldhatja a problémát?

(#355) L3zl13 válasza -rash- (#353) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem, ha benne van a sima sztereo is akkor az külön hangsávként van benne. És külön AC3 vagy mp3 fájl lesz belőle.

5.1-es hang mérete. Sávszélességből és a film hosszából te is kiszámolhatod.
Fél órás videóban 384kbit/sec-es AC3-nál a hang ~84MB.
Ha ezt átkonvizod 128-as mp3-ra, akkor spórolsz 56MB-t.

Aki hülye, haljon meg!

(#356) doc válasza KasztP (#354) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pingelni tudsz külső címet?
mi a géped IP címe?
esetleg egy traceroute?

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#357) Dufresne válasza KasztP (#354) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Egyik havernál akkor volt ilyen, amikor felrakott egy tűzfalat és szarul konfigolta be...szóval ha ilyen van a gépen érdemes belenézni. Nemtudom router közbe van-e iktatva, de ahogy kiveszem az írásodból nincs szóval ez gond nemlehet.
Win-es tűzfalat meg ki kéne tudni kapcsolni...

Back to the field!? www.utv.hu

(#358) -rash- válasza L3zl13 (#355) üzenetére

-rash-
(újonc)

Koszonom a segitseget mindenkinek.
Akkor majd probalkozok a hanggal jatszadozni, hatha valami szamomra elonyos megoldast talalok.
Akkor ha a sima sztereo hang benne van, akkor ha en kiveszem az 5.1-eset akkoris mukodnie kell a filmnek, nem? Vagyis akkor a hang ketszer van benne, egy sztereo, es egy 5.1-es kulon savkent?

(#359) KasztP válasza doc (#356) üzenetére

KasztP
(lelkes újonc)

pingeléssel még nem próbálkoztam :B ...de ha adaware tudja szedni a netet, akkor elvileg mennek a csomagok, vagy nem?
82.131.valami nincs statikus ipcímük, ezért minden betárcsázásnál változik a vége
traceroute programból tudsz ajánlani vmi jót(kicsit)?

router nincs, csak ez a gép + a modem...ja, és modemet el tudom érni bármelyik böngészőből, és szerinte él, és jó a kapcsolat...
tűzfal csak a wines alap van, de a ki-bekapcsolgatós része szürke, beállításait viszont tudom állítgatni...esetleg azt + tudjátok mondani, hogy melyik szogáltatás a tűzfal, vagy felügyeleti eszközöknél kiírja?...sorry, tegnap ez sem jutott eszembe, hogy ott megpróbáljam kilőni...

[Szerkesztve]

(#360) doc válasza KasztP (#359) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az IP apalján nem a modem osztja, ez elvileg jó is így
traceroute-ra: tracert, minden vindozban megvan :D
probalj ki mondjuk egy ping www.index.hu-t és egy tracert www.index.hu-t
milyen antivir/sw tűzfal van fent?
MOD: nincs vmi proxy beállítva az IE-ben?

[Szerkesztve]

(#361) KasztP válasza doc (#360) üzenetére

KasztP
(lelkes újonc)

:B :R ó...én kapásból vmi grafikus izére gondoltam...de ez így még jobb is ;)
tűzfal a wines, antivírus + nem is volt fenn, én raktam fel adaware-el együt, mert egy idő után azt hittem, hátha vmi vírus, kémszemét miatt nem hozza be IE a lapokat...amúgy symantec corporate...

ja, proxy nincs

[Szerkesztve]

(#362) Skica válasza supesz (#320) üzenetére

Skica
(őstag)
LOGOUT blog

Deer 400W lett a választás, eddig megy vele (kop kop), remélem jó lessz.

Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.

(#363) KasztP

KasztP
(lelkes újonc)

pingelés, tracerouteolás, most nem megy, mert még a saját gépemnél vok...most megyek majd megnézni amásikat....ha esetleg nem mennek ezek, vagy mennek, de net mégsem jó, akkor mit lehet tenni?

(#364) Szten Márs válasza Skica (#362) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mé' mindenki ezen spórol? :O

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#365) supesz válasza Skica (#362) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

:C
jól van remélem hogy müxeni fog sokáig.

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#366) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

HTPC-be akarok VGA-t, lesz rá később egy monitor is kötve. Az sem árt azért ha pár játék elindul rajta...
Na most Radeon 9200-ban gondolkodom, többet nem szánnék rá. 9200SE 64Mb 4k-körül megy, 9200 128Mb-vel 5,5k, tudom, szőrszálhasogatás, de megéri az 1,5k különbözet, vagy ennél a sorozatnál a vmivel nagyobb órajel és ram nem oszt/nem szoroz :F

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#367) forceberg válasza forceberg (#293) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

#293?

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#368) supesz válasza forceberg (#367) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

gyújdsd fel a lakást :F tudom drasztikus, de cél szentesíti az eszközt :D

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#369) tothbe válasza forceberg (#367) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

[link]

By(e) Tothbe

(#370) tothbe válasza X@b3e (#366) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

van több htpc topic is, sztm ott tudnak segiteni ebben a nagyon nagy szakik. ;)

By(e) Tothbe

(#371) ollie válasza X@b3e (#366) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Eszedbe se jusson 64 bites videokairt venni. MEgéri az a plusz másfél k a 128MB/128bit videokarira.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#372) forceberg válasza tothbe (#369) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Küldük nekik egy mélt, hogy mit ajánlanak ezek ellen...

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#373) tothbe válasza forceberg (#372) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

tedd azt, bár sztm is csótányok. AMúgy én is irtam ma nekik galambok miatt, csak a csaj 6 jegyü telefonszámot küldött, igy nem tudtam felhivni. :(

By(e) Tothbe

(#374) ollie válasza tothbe (#373) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem, nem csótányok

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#375) csimpi

csimpi
(lelkes újonc)

Hali mindenkinek!
Segítség kellene, mert nem tudok hangot leheltetni a tunerkártyámból: Winfast TV2000 XP rm
belső, cd kábelhez hasonlatos aufió kábellel kellene összekötni az alaplap belsős audio in-jét, és itt akadtam el, mivel nem tudom, hogy hová csatlakoztassam: Az alaplap ECS K7S6A, integrált audioval....

Köszi,
J.

Több, mint 25 éve vagyok profi festő, mázoló. Tőlem tanulta Donatello, Leonardo, Michelangelo és Szecska mester is a művészeskedést.

(#376) supesz válasza csimpi (#375) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

az audio in -re

(#377) supesz válasza csimpi (#375) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID=1&Typeid=4&detailid=238&DetailName=MANUAL&DetailDesc=K7S6A(V1.0)&MenuID=35&LanID=0

[link]

(#378) Hani válasza ToBeY (#309) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Azt nem tudom, hogy pontosan hol kapsz hővezető ragacsot, de ha sikerül helyet találni, majd nekünk is áruld el...
Próbáltam venni én is ilyesmit, az eladó elém rakott egy tekercs normál kétoldalú ragasztószalagot. Nem kicsit küldtem el az anyjába...

Szóval az lehet, hogy odaragad tőle a borda, de ha a hővezetése nem elég nagy, akkor hiába ragad, rosszabb lesz, mint borda nélkül..erre azért vigyázzatok.

[Szerkesztve]

(#379) supesz válasza Hani (#378) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hát rendben van vigyázunk :D

(#380) daa-raa válasza Hani (#378) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pl a 3M gyárt kétoldalas hővezető ragasztószalagot. Csak nem számtech boltban kell keresni, hanem elektronikai boltban.

Si vis pacem, para bellum.

(#381) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

ha everestben nézem a hőfokokat akkor a processzornál a cpu-t vagy a cpu diódát kell nézni?

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#382) szandisas válasza supesz (#379) üzenetére

szandisas
(őstag)

hú... a déleleőtti témához visszatérve: adtam a dépnek IP-t és megoldódott minen :R köszi szépen

aláírás

(#383) doc válasza KasztP (#363) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

még egy ötlet: lehet hogy a névfeloldás nem működik.
próbáld pingelni a www.index.hu-t és a 217.20.131.2-t (a kettő ugyanaz)
ha az első nem megy, a második pedig igen, akkor biztos ez a gond,
írd be kézzel a szolgáltatód DNS-serverének a címét a megfelelő helyre

(#384) e.vid válasza TriackFeri (#381) üzenetére

e.vid
(senior tag)

Valamit nem jól olvastál… az CPU és GPU.

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#385) TriackFeri válasza e.vid (#384) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

CPU mindkettő, GPU-t nem ír... :Y

[Szerkesztve]

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#386) e.vid válasza TriackFeri (#385) üzenetére

e.vid
(senior tag)

[kép]
az első a proci (CPU)
a második a vga (GPU)

(#387) Winner_hun válasza e.vid (#386) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mivel csiáltad a screenshotot?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#388) TriackFeri válasza e.vid (#386) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

Nem tudom hogy lehet íde képet beszúrni, ha tudnám akkor megmutatnám hogy ott nekem nincs GPU.

(#389) e.vid válasza Winner_hun (#387) üzenetére

e.vid
(senior tag)

HyperSnap 6.

TriackFeri:elhiszem. neked nincsenek előtte kis ikonok?

(#390) TriackFeri válasza e.vid (#389) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

a kis ikonok is egyformák

(#391) Norbo03 válasza szandisas (#382) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Nah az jó örülök! :R

Mod: TriackFeri ugy tudsz képet beszurni h pl feltöltöd a képet a www.kepfeltoltes.hu-ra és a linket ide beszurd a ph-ra ugy h itt ahol a hsz-t írod alul rákattintasssz arra h kép és beírod neki a linket csah h ha az egész linket másolod akkor amit automatikusan be ad http://-t töröld ki mert ha nem törlöd ki nem lesz jó!

[Szerkesztve]

(#392) supesz válasza Winner_hun (#387) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

printscrn billentyű-->paint az mindig jó :)

[Szerkesztve]

(#393) e.vid válasza TriackFeri (#390) üzenetére

e.vid
(senior tag)

szvsz akkor nézd a CPU-t…

(#394) daa-raa válasza Winner_hun (#387) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nyomsz egy Print Screen-t (ez a képernyő tartalmát a vágólapra másolja), és mondjuk a Paint-ben vagy IrfanView-ban körülvágod a kívánt részt, aztán elmented.

Ha csak az aktív ablakot akarod fényképezni, akkor <Alt> + <Print Screen>.

(#395) Winner_hun válasza e.vid (#389) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R

(#396) Winner_hun válasza supesz (#392) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kizárt dolog, pont azért kérdeztem, mert printscreennel az egér nem látszik a képen;)

(#397) Xpod válasza supesz (#379) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pl. bluefish-ben lehet kapni, hővezető lapka néven.
Mellesleleg kereső [link]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#398) supesz válasza Xpod (#397) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem nem kell, félreértés történt. :B

(#399) daa-raa válasza Winner_hun (#396) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az IrfanView-ban van lehetőség az egérkurzor fényképezésére is.

(#400) supesz válasza Winner_hun (#396) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

félreértettelek. nem vettem le, hogy ez az érdeklődésed tárgya. csak azt gondoltam, hogy képet akarsz ''lopni'' gyorsan.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.