Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#301) Hideyoshi válasza forceberg (#297) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Ezek nem csótányok, inkább futó bogaraknak nézem őket. Valószínűleg csak a meleg elől húzódtak be, vagy kajázni. Ezek általában ragadozók, más kisebb rovarral táplálkoznak.

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#302) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Nemtudja valaki mennyi az rez es alu hoatadasi tenyezoje ? (nem hovezetesi)

(#303) supesz válasza forceberg (#293) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

bug van a mátrixban :D

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#304) Sianis válasza forceberg (#293) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mortein Ultra ... kivégez mindent :)

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#305) supesz válasza Ribi (#302) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ezt találtam érdemesnek, amúgy meg gugli a te barátod :D
[link]

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#306) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

tud valaki olyan progit ami lan on keresztüli mikrofonos kommunikációra képes ? nincs net, cska lan, TeamSpeak megoldja vajh ezt ?

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#307) ToBeY válasza rlazol (#291) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

IIyen ragacsot merre lehet kapni?

[Szerkesztve]

(#308) supesz válasza ToBeY (#307) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Dunaújváros Béke krt. Interspar, Compugroup
Ne legyél mérges. Te kérdezted :D

(#309) ToBeY válasza supesz (#308) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Akkor pontosítok, BUDAPESTEN hol? :DDD

(#310) tothbe válasza -=Libria=- (#306) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

régen én használtam egy Roger Wilco nevü szoftvert erre.(itt letölthető: [link])
Bár a letöltésnél modemröl meg netröl beszélnek, mi lanon használtuk, mivel csak ip kell neki.

By(e) Tothbe

(#311) Ribi válasza supesz (#305) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Guglit turtam vagy 1 oran keresztul, ugytunik rosszul kerestem, de a topikban megtalaltam amit kerestem. Mar csak aztnemtudom hogy a rez ventik sarga vagy voros rezbol vannak.

(#312) supesz válasza Ribi (#311) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nézd meg, ha vöröses az árnyalat akkor vörösréz, ha sárgás az árnyalat akkor sárgaréz, de:
gugli erre is ad megoldást, keressgess a képek között is. nézegesd meg hogyan néznek ki fényképen.

[Szerkesztve]

(#313) szandisas

szandisas
(őstag)

Ma is lenne egy kérdésem :) : Othon win xp-t használok SP2 vel. Elindítom a gépet, egész jól be is tölt, az asztal megjelenik, csak a hálózatra, és a bztonsági központra vagy fél percet kell várni :(( ezt vágja valaki, hogy miért lehet?

aláírás

(#314) Norbo03 válasza szandisas (#313) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!!

Hali én arra tok gondolni h ha ADSl neted van akkor adj neki egy fix IP címet és jó lesz! Azt h mi legyen a fix IP cím azt ne kérdezd nkm nem ADSL van! ;)

(#315) tbs válasza szandisas (#313) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Hálózatbeállítások..? Dhcp-zel? (Csiga a kiszolgálód.)

Milyen a hálózati környezeted?

(#316) szandisas válasza Norbo03 (#314) üzenetére

szandisas
(őstag)

ADSL em van kitaláltad :DDD
THX
Mitadjak meg IP-nek, és hol kell ezt adni? leírná nekem valaki lépésről lépésről lépésre? :R

tbs : Dhcp az mi? :B

[Szerkesztve]

aláírás

(#317) supesz válasza Norbo03 (#314) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

pl: 192.168.100.58 :D

de bármelyik C típusú IP cím megteszi

(#318) supesz válasza szandisas (#316) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

az ip-t írtam

hálózati helyek-->tulajdonságok-->helyi kapcsolat-->tulajdonságok-->TCP/IP protokoll-->tulajdonságok:A következkező IP cím használata: 192.168.100.123
Alhálózati maszk: 255.255.255.0

Így statikus C osztályú IP címed lesz

(#319) Skica

Skica
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek egy Q-Tec 350-es táp elvinné az alábbi gépet?

P4 3GHz s775 2M Box
1GB Dual DDR 400MHz Kitt
Inno 7800GS AGP 256MB
Nec 3550 DVD író
ASUS P5P800-Se
Samsung 160GB Sata HDD

Szerintetek?

Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.

(#320) supesz válasza Skica (#319) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ilyen gépbe szívemszerint nem tennék egy q-tec tápot és szvsz a 350W kevés is lesz, ha meghajtod CoD2-vel vagy Doom3-al. szvsz. :F

(#321) Norbo03 válasza Skica (#319) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!!

Nkm is pont ugyanilyen tápom van és eddig müködött (Kopp;Kopp). De sztem kevés lesz neki ez a táp estelge egy 350W-os Q-Tech táp már elég lenne neki! Vagy egy 350W-os Chieftec!

(#322) Ribi válasza Skica (#319) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Erre a konfigra en is kicsit erosebbet javasolnek, csak a biztos futas erdekeben.

(#323) Norbo03 válasza supesz (#318) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Elmagyaráznád nkm h mi az a Statikus C osztályu IP? Mert gondolom a statikus nem váltzó IP cím a dinamikus pedig Változó IP cím de mi az a C osztályu!? :F

(#324) supesz válasza Norbo03 (#321) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

a chieftechet én is javaslom. mondjuk egy 380-as vagy egy 400-as aktív pfc-vel. lehet hogy drágább, mint a q-tec, de annyival jobb is. ja és fontos a garancia. NAGYON!:D
tudod. no never know.

(#325) brd válasza forceberg (#297) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nekem annak tűnt, de ha azt mondod, hogy bogár, akkor nem az, mert a csótány valóban rovar és nem bogár. Egyébként a bogár is rovar. ;)

One trend a day keeps the doctor away

(#326) supesz válasza Norbo03 (#323) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

így a legtisztább, ha elolvasod, így biztos nem mondok ökörségeket:
[link]
dióhéjban annyi, hogy: az IP címeket osztályokba rendezték a felhasználás szempontjából.
A, B, C, D, E osztályba.
A leírás tisztázza a kérdéseidet.

(#327) Norbo03 válasza supesz (#326) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Köszike a kis cikket! Elolvasom és majd jelentkezem h mit nem értek belőle!Thx! :R

(#328) szandisas válasza supesz (#318) üzenetére

szandisas
(őstag)

Köszi! :R hazamegyek kipróbálom, és visszajelzek, hogy mi történt ;)

aláírás

(#329) supesz válasza szandisas (#316) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

dhcp - dynamic host cotrol protocol
Dinamikus állomás-konfigurációs protokoll. Szabványos protokoll, mely Internet Protocol (IP) beállításokat rendel a számítógépekhez. A DHCP-kiszolgáló számítógép elvégzi a hozzárendeléseket, az ügyfélszámítógép pedig lekéri a címet a kiszolgáló számítógépről

(#330) Norbo03 válasza supesz (#329) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Nah most már ezt is tom h mi az a DHCP! Mi az a protokoll? Milyen hozzá rendeléseket végez el IP cím hozzá rendeléseket? Bocsika a sok kérdésért de naon érdekel az informatika!

(#331) supesz válasza Norbo03 (#330) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

A protokoll ugyanazt jelenti, mint az életben klasszikusan használt protokoll szó: előre definiált cselekvések (~entitások) halmaza.
Igen. IP címhozzárendelések végez.
Ez az a kiszolgáló, amelytől IP címet kér és kap a számítógéped, ha az Internetre csatlakozol(...nem csak akkor - szerk. :DDD ). A választ a miértjeidre a gugli teljes mértékben kielégíti. Javaslom a szakirodalom böngészését.

(#332) -rash-

-rash-
(újonc)

Hello!

Kerdesem: lehet valahogy mkv fajlbol valamilyen kisebb helyet foglalo fajlt csinalni? (erzekelheto romlas nelkul) Ha igen, hogyan, mivel?

Udv: rash.

(#333) doc válasza -rash- (#332) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hogyne. lásd: bármit 2 byte-ra tömörítő program a prog.hu-n...
ébredjünk már fel
egy tömörített videot minőségromlás nélkül továbbtömöríteni?
max. valami sokkal hatékonyabb tömörítő algoritmussal, de olyan perpill nincs. talán a Divx6 tud még többet, de egy tömörített video újrakódolása csak szarabbat eredményez...

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#334) supesz válasza -rash- (#332) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

What do you mean under .mkv? Minek a kiterjesztése az? :F

(#335) doc válasza supesz (#334) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link]

(#336) supesz válasza doc (#333) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

huhh. szegény még ujj(!)onc. asszem letaroltad. :U

(#337) supesz válasza doc (#335) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

thx. matroska video :D (az oyan mint a matrioski ?? :D - csak vicc volt)
asszem ehhez most nem fogod tudni hozzászólni érdemben :B

(#338) doc válasza supesz (#336) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

általában nem vagyok ilyen, de most morci vagyok
már egy hete beadtam a káendhához a hitelkérelmemet, és még mindig semmi eredmény... :(

(#339) supesz válasza doc (#338) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

I see. :))

(#340) -rash- válasza doc (#333) üzenetére

-rash-
(újonc)

Ki mondta, hogy nekem 2 byte-ra kell tomoriteni a fajlt? :F
Lehet en nem irtam jol, de azt irtam, hogy erzekelheto minosegromlas nelkul. A hangsuly az erzekelheton van. Ha nekem a hangja nem 192 kb-es lesz, hanem csak 128 kb-es, nekem az nem jelent nagy gondot. De szerintem a video reszt is lehet ugy tomoriteni, hogy rosszabb lesz, de nem zavaro szamomra az uj minoseg. Nekem kb. vagy 20-30 megat kellene lefaragnom, a 350-400-bol, vagy 20-30 megat 11 ilyen fajlbol osszesen.

(#341) Hideyoshi válasza doc (#338) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Indulj hozzájuk fegyverrel, harisnyával mint a csőszerelő láma... :DD

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#342) L3zl13 válasza doc (#333) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem azt mondta, hogy minőségromlás nélkül, hanem hogy érzékelhető minőségromlás nélkül.

Univerzális megoldás nyilván nincs, de egy egy konkrét, gyengén tömörített filmet azért lehet úgy tömöríteni, hogy ne lehessen észrevenni. MKV jó eséllyel valamilyen mpeg4 tömörítést használtak benne. Talán h264-gyel lehetne kissebb méretet elérni hasonló minőséggel. (Újrakódolás nyilván ez esetben is ront, de nem feltétlenül észrevehető mértékben, hacsak nem kimondottan erre vadászik az ember.)

Plusz: MKV kezeli a több illetve a több csatornás hangsávokat. Ha 5.1 hang van benne, de neki ez nem kell, akkor csökkentheti a méretet (számára) nem észrevehető minőségromlás nélkül. Vagy akár az is lehet, hogy több nyelvű audió van a fájlban. Ez esetben egyet vagy többet törölni is lehetne, ami megintcsak csökkenti a méretet.

Szóval nem kell leharapni az ember fejét. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#343) dvdbackuper válasza doc (#333) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

hol is van ez a prog? nem látom sehol :(

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#344) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

ha everestben nézem a hőfokokat akkor a processzornál a cpu-t vagy a cpu diódát kell nézni?

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#345) doc válasza dvdbackuper (#343) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a prog.hu-n volt régebben egy totyik ahol valaki azzal hülyítette a népet hogy bármit 2 byte-ra tömörítő programot csinál, de most nem találom, lehet hogy törölték. elég durva dolgok folytak ott :DD

(#346) -rash- válasza L3zl13 (#342) üzenetére

-rash-
(újonc)

Akkor pontosan melyik program is alkalmas eme muveletek elvegzesere?

(#347) L3zl13 válasza doc (#345) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz erre gondolsz, de ez pcforum, nem prog.hu.
[link]

Aki hülye, haljon meg!

(#348) doc válasza -rash- (#340) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ok, bocsi, de tényleg rossz napom van
ha csak ilyen kicsivel kell lejjebb húzni, akkor esetleg érdemes próbálkozni, de nem ártana tudni pár dolgot: milyen codec-kel, bitrátával van az mkv-ban a video ill. audio anyag?
egy filmnél pl. bőven elmegy egy 112 kbites hang (sőt, ha nem gond hogy mono, akkor akár 56 kbit is lehet)

MOD: tenyleg pcforum, mondom hülye vagyok ma :DD

[Szerkesztve]

(#349) L3zl13 válasza -rash- (#346) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mondanám, hogy VirtualDubMod, de sajnos azt már rég nem fejlesztik, és nem boldogul az újabb MKV fájlokkal. :(
Próbálj a Matroska oldalon nézelődni. Biztos ott vannak, hogy milyen szoftvereket javasolnak.

Aki hülye, haljon meg!

(#350) L3zl13 válasza doc (#348) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Vajon a GUI kész van már azóta? :DDD

Aki hülye, haljon meg!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.