Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#3001) batya

batya
(újonc)

sziasztok
mielőtt átnázném a fórumtémákat, azért megkérdezném, hátha valaki tudja az okosságot a problémámra. HP7200-as sorozatú nyomtatóm patronját szeretném megtölteni, illetve mechanikailag sikerült is ez...de hagytam kifogyni előtte(már tudom, nem szabad lett volna)...
tehát a kérdés: el lehet érni valahogy, hogy az újratöltött patront(hp c6657a) elfogadja a gépem?
ha tud valaki, segítsen.
köszi
üdv mindenkinek
batya

(#3002) Convex

Convex
(fanatikus tag)

Hello!

Ventillátor javítás bármelyik nagy számtech boltban válalnak? A hibája, hogy kijött az egyik madzag belőle, és így néha nem működik... :U

(#3003) dvdbackuper válasza Convex (#3002) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

forraszd vissza bele

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#3004) csimmasz válasza ollie (#2947) üzenetére

csimmasz
(fanatikus tag)

''IE.''
Azt tudom hogy tud valami ilyesmit ,de nem kedvelem nyagyon ,FF re nincs valami megoldás?
THX!

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#3005) rii

rii
(PH! nagyúr)

sziasztok!

nekem ilyen, a felső képen látható DVI-D kellene ...

[kép]

ugyanis a vid carimon az alsó képen látható, plusz négy bigyusznak nincs lyuk .... (de szépen mondtam)

szal nekem olyan kimenetem van, mint a felső képecske.
DSUB és egy DVI-D

ja hát a kérdés: hol lehet venni? Mármint DSUB-DVI-D átalakítót? előre is köszi! (most talátam meg a képet, és a minél gyorsabb siker érdekében kérdezek itt)

ha interneten rákeresek, a monitorokat adja ki ....

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#3006) Joe_Black7

Joe_Black7
(kvázi-tag)

Sziasztok! Lenne egy gyors kérdésem:

A gépem hangkimenetére nagy valószínűséggel sikerült rákötnöm egy tv hangkimenetét (értsd: a kábel mindkét végén egy kimenet volt, és úgy néz ki a tv volt az erősebb). Azóta ezen a kimeneten csak nagyon gyenge jel jön, vagyis míg a gép (egy laptop) hangszóróján normális a hangerő, addig ha erre a kimenetre rákötök egy fülhallgatót, szinte semmi se jön még teljesen feltekert hangerővel is alig lehet hallani. A kérdésem az, hogy vajon sikerült-e teljesen hazavágnom a kimenetet, vagy csak szorftveresen állított el valamit ez a kaland?

(#3007) rii válasza Joe_Black7 (#3006) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

a kimenetre köthetsz msáik eszköz kimenetét, szeritnem semmi baja nem szabad hogy legyen tőle ... a mai driver programok egyből érzik (és én ezt rühellem), ha valamire valamit kötsz, szal szerintem csak ''leszabályozta''.

start menü
jobb alsó sarok
hangszóró ikon
duplán kattint rá
előjön egy sok csúszkából álló ablak, és szerintem ott a 2.ik, (wave) , vagy az első (master) csúszka van ''leesve''

talán ....

akárkivót'tevótá

(#3008) nyuzoka

nyuzoka
(fanatikus tag)

hy.

Nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy windows alol tudok e particionálni + meghajtokat???
Mert van 1 160Gb os wincsim és fel szeretném osztani 2 részre de már van rajta windows + fontos dolgok...

(#3009) REDeath válasza Joe_Black7 (#3006) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:) hát azért nem tanácsos két kimenetet egymásra kötni, igaz nincs szó nagy feszültségről meg áramerősségről, de azért az elektronika megérzi... Persze ez nem azt jelenti hogy törvényszerűen tönkremegy, de a kimeneteken általában van fesz, a bemenetekben meg nincs...
De nézd meg mert lehet hogy tényleg csak a driver levágta a hangcsúszkát.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#3010) REDeath válasza nyuzoka (#3008) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet plusz particiót létrehozni a még nem foglalt területből, igaz én itthon nem tudok mert nekem logikai meghajtók vannak... De suliban csináltuk és biztos hogy lehet!!
Sajátgép-jobbk klikk-kezelés-lemezkezelés-és ott jobb klikk és elvileg ott....

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#3011) REDeath válasza REDeath (#3010) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na megnéztem és csak akor látszik az új partíció menüpont ha a lemez jelző csíknál az üres helyre kattintasz...

(#3012) (Bundás) válasza nyuzoka (#3008) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Particion Magic-kel meg lehet csinálni.

(#3013) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!Tudom én vagyok a hülye, de akkor is:!
Egyszer már feltettem asszem pont ebben a topicban a kérdésemet, csak az már régen volt.Szóval elfelejtettem a választ:D Meg sehol sem találom:D
Ezért ne kövezzetek meg!!!!!!
Szóval, mi a bekötési sorrendje az utp kábelnek(csak sima, nem a cross)
Egy tökre jó linket linkelt be valaki, ahol fényképesen is mutatja, h h kell, meg minden. na nekem arra a linkre lenne szükségem.
Előre is köszi mindenkinek.

(#3014) vamzi válasza rii (#3005) üzenetére

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Én ugyan nem tudom megmondani, hol adnak iet, csak annyit akarok mondani, h nekem alpból adtak a kari mellé.De szerintem ha bemész valami ''félszavakból is'' boltba és ezt nekik is előadod, akkor legfeljebb hülyének néznek, de lehet h megkapod amit akarsz :D
ez csak egy ötlet.

(#3016) nyuzoka válasza REDeath (#3010) üzenetére

nyuzoka
(fanatikus tag)

bocs de nem egészen értem hol hova kell kattintanom?
létszi írd le még1* mert nagyon láma vok ;)

(#3017) (Bundás) válasza vamzi (#3013) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

[link] A kérdésedet megtaláltam, ha kaptál rá választ anno nem lesz nehéz megtalálni... ;)

(#3018) REDeath válasza (Bundás) (#3012) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja azzal is, de neki tuti nincs fent.

(#3019) (Bundás)

(Bundás)
(PH! kedvence)

Itt se fog tudni senki válaszolni erre! ;] :P

REDeath: töltse le! ;) Amúgy repartícionálás nélkül is lehet az általad említett módszerrel új partíciót létrehozni? :F

[Szerkesztve]

(#3020) REDeath válasza nyuzoka (#3016) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajátgépre jobb klikkelés-- KEZELÉS--> ott lemezkezelés, itt alol kiválasztod melyik lemezből akarsz leválasztani particiót, fölötte kék csík van elvileg. és ott a kék csík után lévő szabad , elvileg fehér részre kattintasz jobb gombbal és ott az uj partíció menüt választod...

(#3021) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

A kérdéses kód az eredeti cédéhez mellékelt kiskönyben megtalálható. Ballagj el szépen és vásárold meg az eredetit.

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#3022) nyuzoka válasza REDeath (#3020) üzenetére

nyuzoka
(fanatikus tag)

csak nekem nincs fehér csik pedig szabad 116Gb

(#3023) tothbe válasza Vamp (#3000) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nem, mert az egy tv tuner kártya, ami befelé viszi a tv jelet a gépbe nem pedig kifelé.

By(e) Tothbe

(#3024) tothbe válasza batya (#3001) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Azt már nem tudod menteni. Vegyél egy másikat és azt ne fogyaszd ki teljesen.

By(e) Tothbe

(#3025) tothbe válasza rii (#3005) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Bárhol kapsz ilyet, még a MédiaM-ben is akár de idönként még a hypereknél is látni dvi kábeleket.

By(e) Tothbe

(#3026) tothbe válasza nyuzoka (#3022) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Akkor vszleg az egész disc egybe lett particionálva.
Átalakitásához nem elég a windows-os lemezkezelö, kell hozzá pl. egy Partition Magic, de azt meg inkább egy hozzáértö ismerössel csináltasd, nehogy letöröld az egész vinyót.

By(e) Tothbe

(#3027) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Csak hogy értsd, miért nem válaszolunk értelmesen kérdésedre:
No warez a fórumon. Alapszabály, amit elfogadtál regisztrációddal.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#3028) tothbe válasza DeFranco (#2998) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Próbálj meg hosszabbitóval (Földelttel!) elvinni áramot a konyhából pl. vagy ahol van földelt aljzat a lakásban a géphez meg a hifihez is. Ha azzal elmúlik, akkor már csak egy villanyszerelöre lesz szükséged aki beköti neked a földet a szobáig. ;)

By(e) Tothbe

(#3029) ballington

ballington
(őstag)

hy.
egy olyan kérdésem lenne, hogy baj-e ha a pata vinyón marad minden vezeték, de bios-ból kapcsolom be/ki (letiltás, feloldás).
sata vinyót használok és a pata-t nem mindig.
tehát okoz-e valamilyen gondot a vinyónak v. melegszik-e akkor is, ha biosban le van tilva, de minden vezeték rajta van.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#3030) tothbe válasza ballington (#3029) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

gondot nem fog okozni neki, viszont melegszik mert menni attól még megy, hiszen kap áramot ergo üzemidö szempontjából is kicsit olyan, mint ha használnád is.
A tuti megoldás tehát a táp lekötése róla, de végülis mehet igy is, nem lesz gond.

By(e) Tothbe

(#3031) ollie válasza ballington (#3029) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha a tápot rajtahagyod, akkor tök mindegy miket állítasz a biosban, mindig be lesz kapcsolva, amikor a gép is. Tehát valamennyire melegedni is fog.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#3032) REDeath válasza nyuzoka (#3022) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ahogy mondta már valaki, akkor egyben van a vinyód, akkor marad Partiton Magic, azzal bármit lehet, én is azt haasználom, nem mintha egyfolytában particionálgatnék:D

(#3033) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello,

Valaki +tudná mondani, hogy a startmenü --> programok -ban hogyan tudom megszüntetni, hogy elrejtse a mappákat? tehát, hogy az a két kis nyil ami lefele mutat utalva arra, hogy ''van ott még mappa csak kattints rám''. >> így néz ki csak lefel mutat. :D szóval hogyan lehet elérni hogy ne rejtse el a mappákat? :F

[Szerkesztve]

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#3034) supesz válasza vamzi (#3013) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
[link]
...google a te barátod... :DDD

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#3035) Joe_Black7 válasza Joe_Black7 (#3006) üzenetére

Joe_Black7
(kvázi-tag)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, viszont újabb fejlemények vannak: kiderült, hogy mégse vagyok annyira looser, és nem két kimenetet kötöttem össze. Így viszont még tanácstalanabb vagyok mi lehet a baj. A hangcsúszkát megnéztem, de semmi különöset nem találtam. A laptop hangszórója megy rendes hangerűn, egyedül az első kimenetre nem ad rendes jelet, vagyis ha eszméletlenül fölhangosítom az eszköszt, amit rákötök, akkor már szól tisztességesen, de régen (1 napja) ez ment normál hangerőn is. Szóval várom az ötleteket, mert én már nagyon kifogytam belőlük.

(#3036) supesz válasza Joe_Black7 (#3035) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

kiderült, hogy mégse vagyok annyira looser
Itt nincsenek looserek csak ''lámák''.
Viszont tudom, hogy hosszú, de írd le egyszer áttekinthetően, hogy mi a baj, mert semmit nem értek ebből, meg a régebbi hsz.-dből, hogy mi is a problémád. Akár priviben is :D

(#3037) Joe_Black7 válasza supesz (#3036) üzenetére

Joe_Black7
(kvázi-tag)

Akkor megpróbálom kicsit érthetőbben: tegnap a laptopot rá akartam kötni a tv-re (képet és hangot is). A hangot a laptop hangkimenetére kötöttem, mivel más nincs amire lehetne kötni. Ha számít, akkor egy jack-rca átalakítós kábellel tettem meg mindezt, mert a tv-n csak rca bemenet van. Namost. Azóta a gépnek a hangkimenete ritka gyenge jelet ad, azaz ha fülest rákötök, akkor teljesen fel kell tekernem a gép hangerejét, hogy valamit is halljak belőle, de a beépített hangszóró megy rendesen. Ez pedig roppantul bosszantó, mert gyakran használtam korábban a fülest, hogy ne zavarjak senkit. Erre a problémára várom a segítő jellegű hozzászólásokat.

(#3038) supesz válasza Joe_Black7 (#3037) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

tudom ez egy kicsit rombolás, de:
szedd ki az eszközkezelőből a hangeszközeidet, teljesen csontra töröld ki, és esetleg egy driver reinstall megoldhatja a kérdést.
Sajátgép -> Tulajdonságog -> Hardver(fül) -> Eszközkezelő(gomb) -> Hang-, Video-, és játékvezérlő

Nyisd le és amit lehet törölj. Kell hozzá az xpcd, driverek.
Ügyesség és problémamegoldó-készség. :DDD

de Semmi sem biztos...sok sikert!

[Szerkesztve]

(#3039) batya válasza tothbe (#3024) üzenetére

batya
(újonc)

kösz, tothbe!
majd odafigyelek legközelebb...
üdv
batya

(#3040) ballington

ballington
(őstag)

köszi a válaszokat, akkor marad a táp lehúzása.
vagy berakom rack-be, csak ott nagyon melegszik.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#3041) Joe_Black7 válasza Joe_Black7 (#3037) üzenetére

Joe_Black7
(kvázi-tag)

Már megint módosítanom kell: már a laptop hangszórója se megy. És nem a hangcsúszkával van a baj, azt már néztem.

(#3042) tothbe válasza Joe_Black7 (#3041) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

teljesen behalt vagy csak az is behalkult?

By(e) Tothbe

(#3043) Joe_Black7 válasza tothbe (#3042) üzenetére

Joe_Black7
(kvázi-tag)

Közben alkotok én is. Először behalt minden. Aztán újraraktam a drivert, és most már visszaállt a tegnapi állapot, azaz a hangkimenet nagyonnagyon halk, a hangszóró megy rendesen (bár érzésre az is halkabbnak tűnik mint volt).
Viszont most már kezdek félni: hardveresen elcseszhet valamit az, ha rákötöm a gépet egy tv-re? (és most már biztos, hogy rendes hangbemenet volt, és nem kimenet, szóval nem azt néztem be)

[Szerkesztve]

(#3044) tothbe válasza Joe_Black7 (#3043) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Általában a hangot és a képet is tv-out esetében csak akkor szabad kötögetni mikor a tv és a gép is ki van kapcsolva.
Félö, hogy nálam a tv valahogy visszanyomott valamit a hangkarira és ebböl lett a baj, valami kiment a kimenetnél vagy a hangkariban.

By(e) Tothbe

(#3045) REDeath válasza supesz (#3033) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tálca--> tulajdonságok-->start menü-->testreszabás-->speciális-->programok görgetése

(#3046) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Urak., egy ismerősnek játék közben elfordult a monitoron a kép 90 fokkal, mert megnyomott valamilyen gombot véletlenül. Most gondban van, hogyan lehet visszaállitani? mit mondjak neki? :F
/Intel lap, integrált VGA-val.../

[Szerkesztve]

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#3047) REDeath válasza oregcsóka (#3046) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az intel driverében kell visszaállítani, mert billenytűparancsot fejből nem tudok. Ha jól tudom az intelnek is lehet ott állítani jobb alsó sarokban... kis monitor jele van elvileg, jobb klikk azt ha ott nincs is akkor ott biztos van valami tulajdonságok vagy ilyesmi, ott meg elforgatás-nál keressétek...

(#3048) PazsitZ válasza oregcsóka (#3046) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

asztalon jobb klikk-beállítások/Megjelenítés tulajdonságaiban Beállítások fül/ speciális
és valahol ott keresgéljétek.Ott valahol kell lennie kell elforgatásnak és lehetséges hogy gyorsbillentyű is van hozzárendelve. állítsd be helyesen, ha van gyorsbill. kapcsold ki.
Szerintem... :)

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#3049) REDeath válasza oregcsóka (#3046) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Integrált VGA-val játék? lol, én is játszotam ugy de hát nem túl meggyőző:D Régi gépemen ráadásul egy 32MB-os S3 integrált VGA-volt, na azon meg végképp alig mentek a dolgok, quake3 akadt stb...
Viszont a Fallout az kitünően ment, jó játék ajánlom mindenkinek, grafikája gagyi, de a hangulata az semelyik mai játékhoz nem hasonlítható!!!!!!!!!

(#3050) tothbe válasza REDeath (#3049) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nem csak FPS létezik és a stratégiai játékok jó részének simán elég egy integrált vga is. :P

By(e) Tothbe

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.