Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#251) Joco válasza szandisas (#249) üzenetére

Joco
(senior tag)

Nem kéne annyit cs-zni, meg kajálni a gép elött.
Ált. ez a két legjellemzőbb hibaforrás. Elég aktívan játszó embernél van, hogy szó szerint szétkopik a gomb(mivel utána rendbejött, gondolom nem ez a baj). A másik ilyen pedig, hogy vlmi kosz kerül alá és ezért nem müködik(pl. morzsa ;)). Szóval a legtöbb, amit tehetsz, hogy kitisztítod. A porszívó egész jól szokott müködni, esetleg ha érzel magadban készséget hozzá, akkor a problémás billentyűket ki is szedheted és szétnézhetsz alattuk. Olcsóbb bill-nél átlalában simán csak rá van nyomva a gomb a bill-re, tehát simán alányúlsz és kipöckölöd. Lapos, márkásabbnál pedig az jellemzően felül stabilan fogja a gombot az alap, alul lehet kiakasztani és felfordítani :R

''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''

(#252) Joco válasza Dufresne (#250) üzenetére

Joco
(senior tag)

Én úgy emlékszem, hogy protokoll alapján ha lejár a limit és még él a kliens, akkor küld automatikusan új requestet, amiben kap ip címet(ha nincs egyértelműsítve a hozzárendelés, akkor lehet, nem is a régebbit). :U Biztos, hogy tud frissíteni, mert ha kifogy az címtartományból, akkor képes globál ellenőrzésre, meg címvisszavételre is, ha nem tévedek.

''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''

(#253) szandisas válasza Joco (#251) üzenetére

szandisas
(őstag)

ha lesz egy kis időm kitakatítom, megnézem hátha megy... amúgy szoktam kajálni a bill fölött is, van amikor rákerül a zsíroskenyér is, ha sietek :( :DDD
amúgy meg nem szoktam CS-zni :P
thx :R

aláírás

(#254) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintetek egy 2001 augusztusi VM gyártmányú 256MB/pc133 SDRAM-ot mennyiért tudok eladni? Félreértés ne essék, nem az érdekel mennyit ér, hanem, hogy mennyiért tudom eladni? :U

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#255) Dufresne válasza Joco (#252) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Igen, de csak ha kifogy azért mondtam, hogy néha gyorsabb manuálisan új IP-t kérni, mint várni arra, hogy az autómatizmus beinduljon :R

Back to the field!? www.utv.hu

(#256) Dufresne válasza supesz (#254) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Mondjuk 2-3k saccra.

Back to the field!? www.utv.hu

(#257) supesz válasza Dufresne (#256) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

májusban elvitték 4000-ért, találtam rá egy topicot. Köszönöm. ;)

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#258) misi2096 válasza supesz (#257) üzenetére

misi2096
(újonc)

Off, de miért írod ide, ha már eladtad? Ráadásul májusban ;]

''I want it all, and I want it now!'' - Queen

(#259) Joco válasza misi2096 (#258) üzenetére

Joco
(senior tag)

Lehet, hogy én értettem félre, de azt írta, hogy talált olyan májusi topicot, ahol 4k-ért vitték el... :U

(#260) supesz válasza misi2096 (#258) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nem én adtam el májusban, hanem vki a sajátját májusban amit egy topicban találtam itt a prohardveren [link] :))

(#261) supesz válasza Joco (#259) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

úgytűnik ma bevettem egy fogalmazás gátlót, tényleg félreérthető. na mindegy majd igyekszem... :DDD

(#262) misi2096

misi2096
(újonc)

Tényleg ha már hálózati a mai téma én is megkérdezem.

Adott egy SMC7004VWBR WLAN router. Itthon van egy PC és két laptop.

A PC kábelen, a laptop wlan-on kapcsolódik. Az ADSL megosztva.

Probléma 1: A PC-n szoktam szamárról tölteni. Miután leállítom (mert elfoglalja az egész sávszélességet) az eMule-t, a többi laptopon nincs internet. Hálózat van, de ping sem működik.

Probléma 2: Megint eMule kikapcs. Netezni akarok, de néha van net, néha nincs. Mármint a saját PC-n.

Mindkét esetben csak a router restart-ja segít.. :O

Megjegyzés: lehet hogy a port továbbítással van a baj? Megnéztem a router log-ját, de semmi rendellenességet nem mutat.

Előre is köszi!

[Szerkesztve]

(#263) Shadows

Shadows
(senior tag)

nekem olyan bajom van hogy amikor beírom hogy /xcolornick akkor azt írja ki hogy ''you must type a nick'' én erre mivan 1 perce még jó volt

(#264) Shadows válasza misi2096 (#262) üzenetére

Shadows
(senior tag)

frissíteni kéne a router bioszát

(#265) tomta válasza t|-|om! (#196) üzenetére

tomta
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítségeket !
Valószínüleg elbambúltam, vagy a ''ma semmi nem jön össze'' napom volt!
Valóban egyszerű lett volna drv-találni.-- kingsto data Traveller

(#266) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
valaki eltudná nekem mondani,h mi a színkódja a 22Ohm, 2.2k Ohm, 4.7M Ohm, 100k Ohm os ellenállásoknak?És valami segítséget is adna,h hogyan kell megállapítani,h melyik ellenállás hány Ohm-os vagy hogy hogy kell a színkódokat kiszámolni?Köszi

(#267) doc válasza vamzi (#266) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link]
gugli, legelső találat... :U

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#268) Agostino válasza Hideyoshi (#218) üzenetére

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

Ez egészen jól hangzik. Mekkora kábellel szerelik ezeket, elérnek a gépház megfelelő pontjaiba a csatikról? Nekem is hasonló megoldás lesz majd, elöl be, hátul ki. Mellesleg nem is sok egy ezres, ha azt nézem, legutobb nonamet akartak eladni nekem 800 pénzért....
Merrefele vetted te?

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#269) Hideyoshi válasza Agostino (#268) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Nekem elég volt a hossz. Azt nézd meg, hogy az alaplapon van-e hely nekik. Nekem az asuson van egy a vinyók fele, ezt chasis fannak hívja, illetve egy hátul, ezt power fannak írja. A Zalmanokhoz elég hosszú kábel van, kb 20cm. A CoolerMasterhez is hosszú van, de ehhez adtak gyárilag átalakítót, így rá lehet dugni a molexre is. Én arra dugtam. Így már elég hosszú ahhoz, hogy kényelmesen levehessem az oldalát a háznak. ;)

A Zalmanokhoz kell venned átalakítót, ha nincs az alalplapodon hely. :Y

Én győri vagyok, itt vettem a Zalmanokat, a Compex-Trade-nél. Van nekik pesti boltjuk is.

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#270) Mr. Áky

Mr. Áky
(újonc)

Hali Mindenkinek!

Van nekem egy elég idegesítő problémám.
Nemrég vettem egy SATA 2-es HDD-t, minden gond nélkül beraktam, particionáltam stb...
Szóval kifogástalanul müxik.
Az egyetlen gond ott wan wele, mikor indítom a gépet.
Felismeri a SATA és PATA eszközöket bebootol (A SATA-s HDD-rol), ezután megjelenik a
Windows XP logo, de csak halványan vagy a másik eset hogy 30-szor tölti be a csíkot
és 30 sec-ig nem történik semmi.
Ezután gond nélkül elindul és semmiféle rendellenes dolog nem tapasztalható.
Azt hozzá kell tennem, hogy elotte PATA-s HDD-t használtam, de annál ilyen probléma
nem volt SOHA!!!
A lényeg hogy 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a BIOS-ban nincs jól wmi!
Kipróbátam azt is, hogy letiltom a PATA vezérloket(BIOS). Ez azért nem nyero, mert
a DVD meghajtóra és még egy winyóra van szükség.
Van azonban, hogy még ekkor is várakozni kell!
Szerintem a BIOS beállításokkal van wmi gond!
Akárhogy próbálkoztam nem akarnak összeférni.

Visszavittem a boltba is a HDD-t meg a lapot, megvizsgálták és azt mondták,
hogy ez teljesen természetes...Más SATA-ás winyóval is nézték de ugyanaz!

Ja!
Abit Nf8 v2-es a deszka (Phoenix - Award a BIOS tip.)
HDD - Samsung SATA 2

Előre is kösz ha valaki tud segíteni!!!

Az egyszerű dolgokat nem nekem találták ki...

(#271) supesz válasza Mr. Áky (#270) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ezen már én is elcsodálkoztam egyszer-kétszer.
Ha SATA HDD-t telepítek, akkor nekem is így indul a rendszer.
Megoldást nem tudok, csak megerősíteni mások véleményét, nem tudsz vele mit csinálni, ha viszont a BIOS ad megoldást a problémádra, akkor azt közölhetnéd velem is, mondjuk privibe :U

(#272) Joco válasza Mr. Áky (#270) üzenetére

Joco
(senior tag)

Én eleve nem értem, hogy miért a nagyobbat használod rendszer vinyónak? Hacsak nem rackben van a másik :U

(#273) supesz válasza Mr. Áky (#270) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetleg tudnak segíteni. Én nem olvastam végig.
[link]

(#274) supesz válasza Mr. Áky (#270) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Ugyan az a gondja a mandarinnak. Privizz neki :D
[link]
egyébként az előbb beillesztett linket találtam én is :DDD
Na sok sikert!

[Szerkesztve]

(#275) Hani

Hani
(fanatikus tag)

misi2096:
NetGear FVS124G router, mögötte van a két adott gép. Tűzfal: mindkét gépen ZoneAlarm fut, XP SP2 beépített tűzfala kikapcsolva, alaplapok hardveres tűzfala kikapcsolva. A routeren NAT van beállítva, a gépek fix belső IP-vel mennek. Ha él a kapcsolat, akkor minden rendben, mindent látok, és mindkét gép látja a netet. De egy idő után (5-10 perc, néha fél óra) meghal a kapcsolat, pontosabban az egyik gépnél - mindig ugyanannál! - megszűnik a hálózat elérése, már nem látom a routert, a netet, a másik gépet (értelemszerűen). A másik gép tökéletesen megy, nem veszti el a kapcsolatot a routerrel több nap folyamatos üzem mellett sem.

tothbe: Fix IP van, a hálókártya szerintem nagyjából rendben van, bár ki tudja.. Másolni mindenesetre másolgatok vele a két gép között, nem szokott vele baj lenni. A driver elvileg a legújabb hozzá tartozó, de azért megnézem még egyszer.

(#276) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

sziasztok!

a következő gondom lenne: szükségem lenne egy olyan progira, ami avi-ból dvd-t csinál és a hozzálévő .srt fájlból a feliratozását is megcsinálja...

a VSO Divx to DVD nevű programot használom, mert a régi verziója free, de az nem tudja ezt. Ugyanezen progi legújabb ingyenes verziója megcsinálja csak mivel free lejátszáskor mindig mejelenik a képen a www.vsodivxtodvd.com (fvagy valami ilyesmi....) felirat

nem warez; családi video-k feliratozásához kellene (pl. pistike szülinapja 1860. május 40.)

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#277) slayer006 válasza Mr. Áky (#270) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

Hali

Az Advanced BIOS Features -ben állítsd át a Delay for HDD (sec) -t:
0 -ról 5 -re

Van amikor segít SATA vinyóknál, nekem egy AI7 -nél bejött.
Remélem neked is.

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#278) misi2096 válasza Hörpi (#276) üzenetére

misi2096
(újonc)

Ööö dvd-hez egy rakás program van. Sztem a basic cuccokhoz a VisionExpress nagyon barátságos meg egyszerű stb.

Tapasztalat alapján ezeket tom ajánlani:

* WinAvi
* Nero Vision
* Intervideo WinDVD Creator

A feliratozás sajnos eddig még nem megoldott.. :(

Nézz szét a doom9.org -on, ott minden le van írva ahhoz.

(#279) Shadows

Shadows
(senior tag)

[kép]

az a szövegrészt hogy lehet szinezni??

(#280) OutsideR

OutsideR
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Most tettem fel friss windows-t a (régi)új gépemre (nforce4, 6600gt) és minden windows indításnál bedobja az nvidia ablakát intézőben (azt az ablakot ahova a nvidia fájlokat rakta c:\program files\nvidia) Na most ez engem rendkívül zavar, hogy lehet ezt mexüntetni, hogy ne dobja be minden bootnál

(#281) Shadows válasza OutsideR (#280) üzenetére

Shadows
(senior tag)

msconfig futtatásba szerintem

(#282) OutsideR válasza Shadows (#281) üzenetére

OutsideR
(tag)
LOGOUT blog

nem találtam utalást az explorer-re vagy az nvidia mappára, csak az nforce tűzfal, meg a forceware indul

(#283) rebel56

rebel56
(tag)

Sziasztok!

Barátném PII gépében tönkrement az AGP Slot. Kellene bele egy PCI (nem -E! :) ) videókártya, ami bírja az 1024*768-at 85Hz-en. Van ilyen? Milyen típusok jöhetnek szóba?

Reggel mosolyogva ébredtem, egy Barkassal álmodtam. Szóba hoztam otthon, hogy vehetnénk egyet. A párom hallani sem akar róla, pszichológushoz küldene.

(#284) Joco válasza OutsideR (#282) üzenetére

Joco
(senior tag)

Van a mappa beállításoknál egy olyan, hogy ''bejelentkezéskor a korábbi bla-bla'' azt szedd ki :R

(#285) Joco válasza rebel56 (#283) üzenetére

Joco
(senior tag)

Matroxnak biztos van ilyen, ha jól rémlik atiból is van a 9es sorozatból pci-os :U

(#286) OutsideR

OutsideR
(tag)
LOGOUT blog

Na akkor pontosítok mindenben...
A problémám:
[link] ez a kép fogad induláskor :Y (WARNING 1280*1024!)
(A többi kép kicsi lesz)
[link] itt az msconfig beállítása
[link] itt pedig a regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run része
[link] és végül a Mappa beállítások

Ezt a problémát amúgy másnál is láttam már, de nem tudok rá megoldást. Valaki pls help me :F
az eddigi helpért mindenkinek :R

[Szerkesztve]

(#287) Joco válasza OutsideR (#286) üzenetére

Joco
(senior tag)

Egyszer nekem is volt, hogy így beragadt és nem tudtam leszedni. Próbáltad, hogy a mappánál be és kikapcsolod 1-1 újraindítással? Indítópultban nincs benne? :DDD

(#288) OutsideR válasza Joco (#287) üzenetére

OutsideR
(tag)
LOGOUT blog

:D
az túl egyszerű lett volna, az indítópult üres

(#289) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

ide is felteszem a kérdésem,hátha hamarabb,és több hasznos válasz érkezik :B

A videokártya hűtőhöz adnak ilyen rambordát, amin van ilyen fehér ragacs alapból.Ez már volt használva, fel lehet tenni még egyszer?Esetleg lehet külön venni ilyen fehér ragacsot, és a régit is le lehet kaparni a bordáról valahogyan?Hatásfoka nem romlik-e?

(#290) Joco válasza ToBeY (#289) üzenetére

Joco
(senior tag)

Ha nem állat módon van letépve, akkor jó eséllyel fel tudod tenni még1x.

(#291) rlazol válasza ToBeY (#289) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

lehet venni külön ragacsot, kb 300 HuF, alkoholos vattával lejön.
Tedd föl úgy ahogy van, nézd meg a hőértékeket, ha nem megfelleő, akkor vegyél ragacsot, tísztítsd meg és kész.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#292) Agostino válasza Hideyoshi (#269) üzenetére

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

3 helyem van, abból egyet visz a proci, de 1-1 venti két oldalt szerintem elegendő légmozgást fog majd adni.

Sajna Komló/Pécs városát képviselem, mind Győr, mind BP messze van ide, de azért kösz. : )))

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#293) forceberg

forceberg
(PH! addikt)

Help me please!
Megtámadt ma egy hadtest az alábbi tankokkal:
[kép]
Mik ezek, s mivel vehetem fel ellenük a harcot siker reményében?
:Y :Y :(( :F

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#294) Winner_hun válasza forceberg (#293) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csapd őket agyon;]
Amúgy ajánlom még az OT-ba [link] való beírását eme kérdésednek, hátha ott tudnak segíteni, ha itt nem kapnál választ;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#295) forceberg válasza Winner_hun (#294) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

A képen már kilőtt egyedek vannak, de tutira fognak még offenzívát indítani! :Y

(#296) brd válasza forceberg (#293) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ez csótánynak néz ki. Megkeresed, hogy honnan jöhetnek és annak a közelébe teszel egy (vagy több, a helytől függ, hogy merre szoktak kisétálni onnan) olyan csapdát, amelyben van egy tabletta, amelynek ellenállhatatlan szaga van számukra, viszont a tabletta körül egy ragadós cucc van, amibe szépen beleragadnak. Sajnos a pontos nevét nem tudom a csapdának, már nem emlékszem rá, de egy sima kartonból készített darab, akár te is csinálhatsz ilyet, megfelelő csalival és megfelelő ragasztóval. Marha jól néz ki, hogy ha egy zseblámpával odavilágítasz az egy hete mozdulatlanul a ragacsban álló rovarra, akkor elkezd mozogni ide oda (nem szeretik a fényt, sőt, ha jól tudom, fájdalmat is okoz), amennyire a ragacs engedi. :) Hihetetlen, meddig bírják kaja nélkül. A nagyobb probléma az az, hogy a kis genyák beveszik magukat valami résbe és tojják a tojásaikat (petéket) rendületlenül (no nem egészen így működik a dolog, de a lényeget tekintve mindegy), úgyhogy ezt a helyet kéne neked felfedezni és onnan kitakarítani a petéket, vagy az összes rovart befogni ezzel a ragacsos csapdával, különben sosem szabadulsz tőlük. 3 hónapig küzdöttünk egy ilyen offenzívával, mert valahogy bekerült a konyhába egy (vagy néhány) egyed. Marha kellemetlen volt, hetekig kerestük, hogy hol kelnek ki az újabb rovarok, aztán kb. 1 hétig csönd volt, majd kezdődött elölről... :(

One trend a day keeps the doctor away

(#297) forceberg válasza brd (#296) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Ezek a csótányok??? Sztem nem. A google-ban csótányra rákeresve nem ilyen képet mutatott. Meg ha jól emléxem, akkor a csótány rovar, ezek meg nálam bogarak. Ja, olyan egy-másfél centisek.

(#298) gogle válasza forceberg (#297) üzenetére

gogle
(senior tag)

Nekem úgy tűnik hogy ezek ártatlan bogarak.
Tudnak repűlni?
Mert akkor ezek a fa leveleit zabálják.
Szerintem a közelbe van valami gyümölcsfátok,ott néz körül és permetezd le a rohadékokat! :DDD

(#299) slayer006 válasza ToBeY (#289) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

Hali

Ilyen ''ragacsot'' már régen keresek én is, de nem talállok. :(
Viszont az Extreme Digital -ba (Blaha) az eladó srác adott egy darab kétoldalú ragasztószallagot. Most ezt használom. Gondolom, ha ebben a melegben (emeleti szoba, üveggyapot a tető alatt :Y :Y ) bírja, akkor nem lehet olyan rossz a hatásfoka.

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#300) Fercsa válasza slayer006 (#299) üzenetére

Fercsa
(senior tag)

bahh:D
folyamatosan olvasva ugy tunt mintha csotany ragacsot kerestel volna az xtrem-be:DDD

[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.