cd-da extractor tökéletesen működik, köszönöm szépen!
Lenne még egy kérdésem mindenkinek. Kéne egy olyan progi, amivel könnyedén! a videóból tudok kivágni, beilleszteni, másolni részeket! 
Előrre köszönöm!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Cicero
(őstag)

<>jana<>
(senior tag)
sziasztok! az lenne a problémám hogy szombaton letöltötte a frissítéseket a windows ,ujjraindítás után többet nemtudtam életet verni a windowsba,ilyet még nemláttam,javításnál elakadt,rendszervisszaállításnál lefagyott,csökkentett mód fagyott,szóval sehogysem tudtam utána elindítani. a lényeg hogy ugyan erre a partícióra felraktam egy wint hogy letudjam menteni a dolgaimat,de most nemtudok bejutni a documents and settingsben a saját mappámba,sok dolgot szeretnék onnan kiszedni.előző winben csak jelszóval volt védve,titkosítva nemvolt semmi. létezik valamilyen program amivel ezt megtehetem?
[Szerkesztve]

(Bundás)
(PH! kedvence)
ha avi, akkor virtual dub

(Bundás)
(PH! kedvence)
Erre én is kiváncsi vagyok, mert olyan biztonsági izé szaga van ennek is, moonman talán tud segíteni, win xp topic...
mod: vagyis kérdések és válaszok -> [link]
[Szerkesztve]

<>jana<>
(senior tag)
thx! írok eggyet oda is

lajo
(senior tag)
Lehet olyat csinálni, hogy a dvd lejátszóba vagy a videó lejátszóba bedugom a kábel(na arra lennék kíváncsi h van e ilyen) egyik végét ami ugyebár scart, a másik végére pedig rányoom a monitorból kilógó cuccost. Asztali lejátszó<scart----------->RGB<RGB----------Monitor.Ez hülyeség? 

Laczik
(fanatikus tag)
Az lenne a problémám h mikozben a vinyóra csináltam a Norton Ghostal egy képfájlt (ugy próba képp) egyik particióról a másikra) elment az áram.Ezután bootoláskoz ugy 5órán át a konzisztenciát ellenőrizte.
Mostmár azt irja ki hogy a lemez nem elérhető.
Ezen csak a formázás segit csak? 
[Szerkesztve]
Biztos,hogy ez az állapot így lesz vagy egy napig!
Aztán valaki meg fordít a dolgon. Vagy eleve marketing volt! Én csalódam a nagy nevekben! A szemem előtt álították le a gépem+ az összes win beállítás alapra! NAV 2003+Zone alarm pro.Abban az évben a ZA nyerte a legbiztonságosabb tűzfal címet! A NAV meg beevett valami férget. Nem tudta észrevenni,csak kínlódtam a gépemmel. A Panda vette észre.Csak két hét után volt hozzá vírusdef.A Panda meg nem ompatibilis az SP2-vel Soroljam még? ..........................
Avast+ Outpost. A semminél több,és a 2000+-on is megy! Részemről ennyi!
[Szerkesztve]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
Üdv.
Kérdés 1.:
A kánikula óta a gépem elég magas hőfokokat produkált, főleg vinyó téren. Adtam nekik egy ventit, levettem gépházat, igy proci is több levegőhöz jut, mégis játék közben jön a csonttáfagyás. AMD procc 60°C körül, két Maxtor de ők kapnak ventit, meg a ramok. Kicsit a ramokra gyanakszom, de ha azok lennének, akkor akár böngészés közben igy fagyna nem? Szerintek ha a ramok is kapnának célzottan egy ventit, akkor csökkenne a fagyás?
Kérdés 2.:
A 8 cm-es ventik között melyek azok a márkák, amelyek többet tudnak pögöni, mint 2500? Ez a ventin múlik, vagy a venti csatija dönti el, hogy mennyit pöröghet? Van egy noname hűtőm ami a proci bordáját hűti bekötve a proci melletti csatira, az 2500 megy, és van egy másik ventim, egy volt Spire forgantyú, ami egy másik csatin van, az meg 2700-at fut.
http://www.flickr.com/photos/schbence/

Digital
(PH! addikt)
A Thunderbird 1.5.0.4-es verziót hogyan lehet beállítani hogy üzenet érkezésekor jelezzen? (hang+kép/szöveg) Eszközök-beállítások- ''új üzenet érkezésekor'' mindkét lehetőség kipipálva,de nem történik semmi
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

misi2096
(újonc)
Hát ha kánikula miatt fagy a gép, akkor érdemes szétnézned a házban, pl nem tömődött-e el vlmelyik ventillátor stb. Amugy előző nyáron jól ment? Máshonnan nézve nem érdemes levenni a házat (csak végső esetben), mert úgy lészen kialakítva hogy huzatot csináljon => ha leveszed az oldalait nem lesz huzat.
Egy rokonom viszont megoldotta, oldalfalak le, és egy sima asztali ventillátor fújja keresztül a levegőt a gépen.
Egyéb kérdés amit nemtom melyik fórumba kéne feltenni:
Lehet 1.0-ás Bluetooth-ot felfejleszteni úgy hogy 100 méterig jó legyen? (Gondolom ez chipcserével is jár majd) Konkrétan egy HTC Blueangel (T-mobile MDA III) modulját akarom upgradelni.
Ha bárkinek van infója erről légyszi írjon!
Előre is köszi!
''I want it all, and I want it now!'' - Queen

misi2096
(újonc)
Ugyan nem vagyok Ghost-os, átestem már jó pár izgi vinyó újjáélesztésen.
Pár ötlet amit alkalmazhatnál:
1. nézd meg bios-ban mit ír ki a gép. ha felismeri a helyes méretét és nem írja ki hogy ''új lemez'' akkor már félsiker. Ha igen, az már macerásabb, de nem lehetetlen.
2. ha hozzáértő vagy, vedd ki a vinyót és rakd be egy másik gépbe. usb-n is jó.
3. szedd le vlhonnan az R-Studio nevű progit és szedd ki az adataidat. aztán format és visszamásol.
Ha nemtod honnan szedd le, lehet h tudok segíteni..dobj egy privit.

pahngeil
(újonc)
Ezt lehetne picit egyszerűbben is,h. mit és hol nézzek meg??
Üdv.
Holnap szerzek még pár ventillátort, aztan előre meg hátra a géphez rakok kettőt-kettőt, hátul szívja majd a levegőt, elöl meg tolja ki, aztan ezzel a rásegítő áramlattal csak lesz egy normális hőfok. Azt nem tudom csak, hogy a memóriákat hogyan tartsam hűvösen, mert nem nagyon akarok súlyos ezreket kiadni hűtőbordára, ventit meg lövésem sincsen hogyan rakom eléjük. : /
http://www.flickr.com/photos/schbence/

szandisas
(őstag)
Érdekes dologra lettem figyemes. Néha nem működnek bizonyos gombok a bill-emen. régebben a bal-Shift, és az Ő nem ment
, most pedig a DEL.
A shift, és az ő megjavult már, de nem tudom mikor lesz a del és okés. valami általános bill, semmi extra, és orange a márkája. Tapasztaltatok már ilyentet? 
aláírás

gogle
(senior tag)
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Van egy laptop (nemrég lett véve jogtiszta xp-volt rajta csak leformáztuk és feltelepítettünk egy másikat)
Felraktuk a Nero-t és nem tud másolni a dvd író.(legalábbis nem tudja végig írni)
A kérdésem hogy lehet hogy nem jó az író?
Vagy az xp-é?
Felfrissitettem az xp-ét de akkor sem jó.
Most a DVD Decrypter-rel próbálkozok de ha ez sem jó akkor már nem tudom hogy mivan!
Kb 1-hónapos az egész cumó és nem sokat lett írva.
Na most járt le a DVD Decrypter-és láss csodát megírta!
Akkor a Neroval lessz baj?
Van egy jogtiszta is de az sem ír.
Viszont amikor az xp-is jogtiszta volt akkor megírta! 
Valaki segítsen!!
[Szerkesztve]
(#217) --=Gefi=-- válasza gogle (#216) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 07:19:28

--=Gefi=--
(tag)
Esetleg IBM lenne a noti? Mert ott szokott előfordulni, hogy előre telepítenek egy XP-t azokkal a driverekkel, amikkel tutira megy minden. Ha ezt legyalultad, és felraktál egy másik XP-t, akkor ez pl okozhatja a problémát.
Hogy esetleg a Nero rossz-e azt meg ki tudod deríteni azáltal, hogy telepítesz egy másikat, esetleg Alcohol nevű íróprogival is próbáld meg.
''Your life, your choice...''

Hideyoshi
(kvázi-tag)
Hali!
Én most oldottam meg a házam hűtését. Nekem is az volt bajom, hogy az A64-esem igencsak melegedett, volt 65 fokos is.
Igaz nem fagyott.
Vettem két Zalman ventit, darabját kb 1000-ért, ZM-F1 a jele, [link] És pörgik a 3000-et. De van hozzá egy csati ellenállással, ezzel lehet csendesíteni, igaz akkor csak 1700-at pördül. Nekem fullon járnak, majd ha hűvösebb lesz halkítom őket 
Egyiket betettem előre a vinyók elé, ez szívja be a levegőt a házba, a másikat hátra a táp alá, ez pedig fújja ki. Volt még egy 12 cm-es CoolerMaste Ultra Silent ventim, annak pedig vágtam a ház oldalán lyukat, mégpedig úgy, hogy a ramokat, illetve a híd passzív hűtését leheli. Így megvan a háznak az állandó légáramlása, és ezzel nyertem a vinyóknál 6-7 fokot, az alaplapon 5 fokot, a procinál 10 fokot. Úgy, hogy amikor a 65 fokot mértem, még jóval hűvösebb volt itt a szobában! Tehát ezekhez még hozzá lehet adni 3-4 fokot biztos. 
[Szerkesztve]
Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!
(#219) gogle válasza --=Gefi=-- (#217) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 07:29:49

gogle
(senior tag)
Háát kööszike.
A noti: Fujitsu.
Kitrószálom az Alcohol-lal is.
A Nero az jó mert én is ezt használom.
Volna még egy kérdés.
Szerettem volna játszani az Empire Earth-al interneten ip-cím alapján.
De azt írja ki hogy tűzfal védi a szervert.
Ki lett kapcsolva de akkor is ezt írja ki.
Mind a két gépben van ruter-viszont annak a tűzfala is ki lett kapcsolva.
Emlékszem régebben játszottam vele neten.
Valaki? 
[Szerkesztve]

gogle
(senior tag)
Na megírta a lemezt Alcohol 120-al is!
Ezt akkor nem értem! 
Felraktam a jogtiszta Nero-t is és az sem megy!
[Szerkesztve]
(#221) --=Gefi=-- válasza gogle (#220) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 07:47:09

--=Gefi=--
(tag)
Akkor nagyon úgy tűnik hogy a Nero akad össze valamivel... Ha jogtiszta, akkor hívd a supportjukat, biztosan tudnak segíteni.
''Your life, your choice...''
Mi a címed? BSA

[Szerkesztve]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

gogle
(senior tag)
Milyen címem? 
csak szórakozott 
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

misi2096
(újonc)
Csak viccel 
A kérdés után ott van egy BSA felirat. Ez a szoftverrendőrség nevének rövidítése 
-----------
Van valakinek Blutooth flash-elésről bármi infója?

Hani
(fanatikus tag)
Hello mindenkinek!
Egy roppant idegesítő problémám van: van egy routerre kötve két gépem, megosztott mappákkal. Viszont az egyik gép egy idő után ''eldobja'' a kapcsolatot: nem tudok belenézni a megosztott mappákba, nem látok ki a netre arról a gépről, totál meghal a hálózati része, míg a másik gépen megy szépen. Akkor jön vissza, ha letiltom, majd újra engedélyezem a hálókártyát, vagy ha kihúzom/bedugom a hálókábelt... néha még akkor sem. Úgy néz ki egyébként, mintha egy bizonyos várakozási idő után szállna el, de szerintem nem állítottam semmi ilyesmit sehol.
Maga a kábel szerintem okés, a router szintén, szóval tippem sincs, mi lehet a gáz.
Valaki esetleg?

gogle
(senior tag)

Feltettem a Nero 7-et is ugyan ezt csinálja!!
Most 16%-nál állt meg!
Az összes létező író működik csak a Nero nem!
Formatálni nem szeretnék mivel elég sok kütyü van rajta.
Valami bezavarja a Nero-t de nem tudom mi?! 

misi2096
(újonc)
Hát ennyire nem értek ehhez, de segítene ha leírnál pár dolgot a hálóról. Milyen router? Milyen hálókártya? Tűzfal? NAT? ''Élő'' kapcsolatnál bele tudsz nézni a mappákba vagy egyáltalán nem? Op.rendszer? 

tothbe
(PH! addikt)
dhcp-vel kap ip-t? Mert akkor vszleg a dhcp elévülése van valahol túl kicsire véve (pl. a router-en) vagy az idle timout-nál van beállitva, hogy dobja a connection-t.
Vagy a hálókártya ment tönkre.Akkor próbálj meg egy folyamatos stressz-tesztet a hálókarira (pl. nagy fájlok másolása hálón folyamatosan), hogy akkor is eldobja-e, ha közben megy a forgalom, mert akkor tuti hálókártya probléma(esetleg csere elött egy driverfrissitést is meg lehet próbálni hozzá).
By(e) Tothbe
[link]
igazából itt kellene kutatnod, lehet hogy valaki már szembesült ezzel. szerintem is vmi nero vs. op.rendszer lehet a ludas. 
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
Valszeg a router van elkalibrálva, mert a DHCP-k tudnak olyat, hogy 1 bizonyos idő után a kiosztott IP cím lejár (IP expire vagy vmi hasonló). Azt viszont nem tudom neked megmondani fixen, hogy a te routered ezt külön címenként tudja vagy globálisan az összes ip-re lehet beállítani.
Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

mahatma
(fanatikus tag)
az miért van, hogy el akarom indítani a FF böngészőt, és a win nem csinál semmit..kint van a homokóra 10 mp, aztán semmi. Alkalmazásoknál/folyamatoknál sem fut. Hiába kattintok az ikonjára, bárhonnan, egyszerűen nem indul el. CPU használat 2%...újraindítás segít, de azért mégis....ha meg újraindítom, akkor látom hogy fut a Firefox, csak éppen sehol nem jelzi.
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

misi2096
(újonc)
Vírus? 
- Privát
- 2006-06-21 10:35:08

Stylewars_kp
(senior tag)
Én még nemrég kezdtem ell foglalkozni a gépekkel (kb.2 éve) és még nem tudom hogy mi az a sarkazás?légyszíves magyarázátok
ell előre is köcce
2 GB Ingyen tárhely! http://db.tt/nW2tpb7Y

Dufresne
(PH! addikt)
Nem vírus ez, inkább jól elhasznált windowsra utal, legalábbis nekem is volt ilyesmi más progival, vagy az adott program újratelepítése segített, vagy egy alapos registry tisztogatás, én utóbbit javallanám megfelelő progival.
Back to the field!? www.utv.hu

Hörpi
(fanatikus tag)
Én is a windows-ra gyanakodnék, bár én inkább egy format + újratelepítésre esküszöm!
Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

mahatma
(fanatikus tag)
októberi windows van rajta, registryt szoktam puccolgatni, de lehet hogy megint ráfér
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

L3zl13
(PH! nagyúr)
Nem hinném hogy erről van szó.
IP nem frissül, amíg el nem ereszted, újra nem indítod a gépet vagy hasonló.
Tehát ha menet közben le is járna az IP bérlet, a kliens oldalon továbbra is azokat a beállításokat használná a gép, amit kapott legutóbb.
Egyébként a bérlet lejáratot meg is lehet nézni egy ipconfig /all parancsal.
Ráadásul az IP bérlet alapértelmezetten több nap kéne hogy legyen. 
Aki hülye, haljon meg!
(#240) Joco válasza Stylewars_kp (#234) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 10:48:31

Joco
(senior tag)
A processzor(legyen szó cpu-ról, gpu-ról) egy szilicium lapkán készül. Ez végeredményben egy kristály, ami ebből kifolyólag kemény, éppen ezért törik. Ha nincs rajta védőburkolat(pl. újabb procikon fém sapka alias kupak), mint pl. az athlonoknál, akkor elég jól ki van téve fizikai hatásoknak. Teszem az hűtő felhelyezés. Mivel azt elég nagy erővel fogatod rá, ha nem megfelelően helyezed fel, akkor letörhetsz/pattinthatsz egy darabot a szilicium lapkáról. Ez onnan látszik, hogy az eredetinek egyenes határozott élei vannak, míg a sérült darabnak alaktalan, fémes csillogású(aluminium töréséhez hasonlító) része is lesz a körvonal mentén. Jobb szemmel látható is a folytonossági hiány.
Ez mivel általában elég kis területet érint különböző hibajelenségeket produkálhat, instabilitás, stabil órajel csökkenése, teljes müködőképtelenség.
Így röviden. 
Mi az, hogy Hé! ?

[Szerkesztve]
''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
(#241) Stylewars_kp válasza Joco (#240) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 10:51:56

Stylewars_kp
(senior tag)
Köcce szépen a válaszodat
(A hé!-t azért mondtam mert senki se akart válaszolni!)
2 GB Ingyen tárhely! http://db.tt/nW2tpb7Y

Joco
(senior tag)
Ez a DHCP normális müködése. Arra találták ki, hogy bent ragadó kliensek(pl. reset után) ne éljék fel a cím tartományt. Ez azonban élő gépnél nem lehetne probléma, mert ugye él a kapcsolat, tehát nem kéne, hogy sor kerüljön címvisszavételre.
Azt kéne inkább ilyenkor megpróbálni, hogy a gépről el lehet-e érni a routert(pl. ping), ha nem akkor ott más lesz a gáz, érdemes lenne kicserélni(ha van rá lehetőség, tehát nem fix) a kábelt vagy kipróbálni a router másik portjába csatlakoztatni, mert picit olyan kontakt hiba jellege van a dolognak a leírtak alapján 
''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
(#243) Hörpi válasza Stylewars_kp (#237) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 10:54:36

Hörpi
(fanatikus tag)
ha proci sarkazásról van szó, akkor valami hasonlóra emlékszem az előző Azonnali kérdések órája topic-ból
szerintem lapozz visszá úgy 4800-4900 körül van
Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...
ff uninstall, (regből kipucolni, bár sztem nem szükséges), ff reinstall. legrosszabb esetben win reinstall.
(#245) Joco válasza Stylewars_kp (#241) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 10:55:34

Joco
(senior tag)
Itt egymásnak próbálunk segíteni, ha vlki tud válaszol. Lehet hogy éppen nincs senki. Ennyire ne légy türelmetlen. 
(#246) supesz válasza Stylewars_kp (#241) üzenetére
- Privát
- 2006-06-21 10:56:20
az inkább UP! 

mahatma
(fanatikus tag)
egyelőre egy restart megteszi
ha lesz lelki erőm délután ebben a hőségben, pucolok egy kis registryt, meg vírust nézek, aztán lehet h reinstall....köszi mindenkinek
sorry, nem erre akartam válaszolni, bár sok jelentősége nincs

Joco
(senior tag)
Szerintem ha lejár a cím érvényessége, akkor a kliens oldalról kell egy request, hogy frissüljön
Release, akkor van ha pl. kikapcsolod a gépet. De javíts ki, ha tévedek.

Dufresne
(PH! addikt)
Elvleg kéne jönnie ilyen requestnek, de csak akkor ha nincs éppen IP-je a gépnek, mert ha előtte kapott, akkor sztem csak úgy magától nem fog újért sikoltani, szóval lehet manuálisan kell egy kapcsolat javítást bedobni és akkor megy csak ki újra request.
Back to the field!? www.utv.hu