Hirdetés

2010. július 29., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)

(#1) peterkeT

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az előző téma megtelt, itt a folytatás.

Előzmények:

Azonnali kérdések órája Archívum I.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum II.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum III.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum IV.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum V.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VI.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VII.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VIII.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum IX.: [link]

Kellemes időtöltést mindenkinek!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2)

(PH! addikt)

Sziasztok! Gyors help kéne!

Apám notebookjával van egy kis probléma. A céges rendszergazda feltette neki az xp profot (a home helyett), és a C: főkönyvtár tele lett ilyen felkiáltójeles fileokkal. Ami apámnak nem tetszett így átrakta őket egy másik könyvtárba, tudom láma.
Na mindegy, onnantól nem hajlandó indulni a gép.
Boot közepén ki kiírja, hogy ''hiányzó NTLDR újraindítás ctrl+alt+del''...

Csökkentett módban, nem nagyon akar elindulni(egyébként hogy kell abban indítani, sosem tudom, én F5 és F8-cal próbáltam). Meg mást se nagyon csinál.
Van valami ötletetek? Fontos lenne, nagyon gyorsan megcsinálni, mert holnapra le kell adjon egy munkát, amihez kell a laptop.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#3) peterkeT válasza (#2) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Indulj el egy másik oprendszer alól indítólemezről (CD, floppy), és másold vissza a felkiáltójeles fájlokat a gyökérkönyvtárba. Ha nincs semmi oprendszered kéznél, akkor vedd ki a vinyót, tedd be egy USB-s rack-be, és csináld meg úgy a másolást.

Ja, és ha kész vagy, sürgősen kapcsold ki a rejtett és rendszer fájlok mutatását. ;]

F8 amúgy az indítómenü, de ahhoz is kell, hogy a Windows egyáltalán megtalálja a saját rendszerfájljait.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4) válasza peterkeT (#3) üzenetére

(PH! addikt)

Van itthon egy xp telepítő cd-m(home) de arról, hogy kell indítani?
Vagy várj, Te indító cd-ről beszélsz, olyat nekem kell csinálni, ugye?

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#5) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

Helló!
Help kellene. Ismerősöm gépe kikapcsoláskor eléggé hibádzik (A lemezmeghajtó fedelével van valami baj (A: meghajtó) és kéri, hogy ellenőrizzem.)

Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?

Köszi:
Frenky87

ATi - Ultimate Visual Experience

(#6) IIIstIII válasza Frenky87 (#5) üzenetére

IIIstIII
(senior tag)

ha nem használja a floppyt akkor biosban le lehet tiltani(kikapcsolni) és akkor nem fogja észlelni.

"Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér."

(#7) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

Honnan lehet megtudnni milyen csatlakozójú vinyó van 1 notiban? (valszeg halott a vinyó, kéne bele másik.) Fujitsu-Siemens, 2004 végén gyártották, akkor csúcskategóriás volt. (kedvezményes ára volt vmi 280K).

Illetve van ilyen notiszervíz, hogy bemegyek, beviszem a notit, és aránbylag kevés munkadíjért helyből raknak bele egy másikat?

mit miótaaa???

(#8) Frenky87 válasza IIIstIII (#6) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

használja... :(

ATi - Ultimate Visual Experience

(#9) asound

asound
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy kis problémám. A gondom alapvetően az, hogy a WinXP nem hajlandó lejátszani a .gif kiterjesztésű állományokat. Internet böngészés közben tűnt fel, sem az IE sem a Mozilla nem játsza le a .gifeket. :( A PH oldalán található animált smileyk sem működnek. Gondoltam a böngésző a ludas, újratelepítettem, nem segített, újraraktam a Windowst, az sem segített. Ha valaki találkozott már hasonló problémával és esetleg tud vmi megoldást kérem válaszoljon! A segítséget előre is köszönöm!

Let's get it started

(#10) rlazol válasza asound (#9) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

nézz körül az internbeállításokban, ott van vhol h animált gif-ek engedélyezése, na arra pipa.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#11) asound válasza rlazol (#10) üzenetére

asound
(senior tag)

Szia!

Megnéztem, engedélyezve van. Akkor most nem tudom miért nem működik. A Windows rendszeren belül nincs vmi beállítás erre (mert onnan sem működnek)? Vagy vmi letölthető okosság, esetleg frissítés?

Let's get it started

(#12) orkester

orkester
(senior tag)

Sziasztok!
Egy órát szeretnék Japánból rendelni. Tudtok arról valamit, hogy ha egy bizonyos értéket meghaladja a csomag akkor még külön kell-e adóznom utána?

Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester

(#13) L3zl13 válasza orkester (#12) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Adóról nem tudok, de a vámra van egy értékhatár, ami felett már kell fizetni.

Aki hülye, haljon meg!

(#14) Eperfa válasza L3zl13 (#13) üzenetére

Eperfa
(tag)

énis így tudom (és ha így teszed fel a krédést, akkor minden valószínűség szerint bele is esel az értékhatárba)

(#15) orkester válasza L3zl13 (#13) üzenetére

orkester
(senior tag)

Köszi. Kb. 25E Ftnyi Yen, nem tudom pontosan, hogy kell-e, nem néztem még utána de az oldalon van erről szó, hogy bizonyos országokban kellhet fizetni.

Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester

(#16) F.B.I.

F.B.I.
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! :D

A procim játék közben 65-70 fok között megy egy Zalman ALCU 7000B-vel :((( .Alapon 55 fok már bekapcsoláskor.Most lett pasztázva...precízen...szerver házban van...tehát a szellőzésem eléggé jó.
Kérdésem meddig egészséges ez a procinak? ( D805 DUAL) :F

[Szerkesztve]

Légy türelmes és megértő, mert te is hülyeként kezdted az életed. Az építő jellegű válaszokat köszönöm!

(#17) Hani válasza Frenky87 (#5) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Nincs véletlenül az ismerősöd gépén Nod32 vagy hasonló vírusirtó?
Nálunk több gépen ez okozta a problémát, aztán a vírusirtóban kikapcsoltuk, hogy nézegesse ezt a részt.

(#18) jaaman

jaaman
(kvázi-tag)

Hali!

Szerintetek melyiket éri meg most megvennem??
-MSI NX6600GT-VTD128
-Gecube Radeon X700Pro
-Sapphire Radeon X1600 PRO

Enyéni tapasztalatokat szívesen veszek! :R

''He who makes a beast of himself Gets rid of the pain Of being a man.''

(#19) S_E_R_I

S_E_R_I
(fanatikus tag)

Sziasztok. Hallottam egy olyan progról, amit be lehet állítani, hogy a gép egy adott időben kikapcsoljon. Pontosan nem tudom a nevét, ez lenne az 1. kérdésem? a 2. meg hogy ezt honnan tudnám beszerezni? Segitségetek(et) elöre is köszönöm. :R

(#20) Winner_hun válasza S_E_R_I (#19) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link]

► 42-es méretű Ambergray férfi sportcipő és 10 lemezes Sony CD tár eladó! ◄

(#21) S_E_R_I válasza Winner_hun (#20) üzenetére

S_E_R_I
(fanatikus tag)

Igen ez kell nekem. Köszi a gyors reagálást. ;)

(#22) KoRner™

KoRner™
(tag)

Sziasztok!

Lehet ez fáradt gőzös, de szerintem nem az. :DDD

Valaki be tudná írni nekem, hogy szó szerint hogy is van a Káosz elmélet, vagyis a Pillangó hatás? (Ha esetleg ez nincs kéznél, akkor jó az is, ami a Pillangó Hatás c. film elején elhangzik! Bár mindkettőnek mégjobban örülnék... már ha van kettő különböző :D )

Előre is köszi!

[Szerkesztve]

(#23) morp válasza KoRner™ (#22) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

A pillangóhatás (a filmből): a káosz elmélet szerint egy olyan apróság mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.
A káoszelmélet meg gyanítom nem egy egyszerű néhánysoros definíció amit csak úgy idefirkant neked valaki :D .
Mindenesetre itt egy link a wikipéiáról:[link]

(#24) KoRner™ válasza morp (#23) üzenetére

KoRner™
(tag)

Köszi szépen a választ, gyorsan feljegyzem valahova a címet is, és ezt az idézetet. :C

(#25) ANT válasza asound (#11) üzenetére

ANT
(őstag)

Tűzfal nem tiltja le? Nekem pl. ZoneAlarm Privacy fül alatt lehet ezeket is tiltani.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#26) ANT

ANT
(őstag)

Ha erre járok, kérdeznék én is. Vettem egy A4TECH NB-90 egeret, ami időnként lefagy (de tök rendszertelenül!) Minden USB aljzatot végigpróbáltam, két különböző verziójú drivert raktam föl, legutóbb már újraraktam az op.rendszert is (XPSP2). Továbbra is fennáll a hiba :O ! Ilyenkor mi a pálya? Vigyem vissza cserére? :F

(#27) róland válasza peterkeT (#1) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legalább odaírhattad volna a cím mellé, hogy jubileumi X. topic! :)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#28) morp válasza ANT (#26) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

mit értesz az alatt hogy lefagy? csak az egér, vagy az egész oprendszer?
szvsz: ha csak az egér akkor valszeg ő a hibás, de ha az egész rendszer akkor lehet az alaplap v driver is. legjobb lenne kipróbálni másik gépen is ill ezen a gépen egy másik usb-s egeret is.

(#29) turho

turho
(őstag)

Hát ez féloff kérdés, de fontos: rendelt már valaki a www-dretschler.com siteról? 22 k értékben összeszedtem konzolokhoz bizbazt, de semmi válasz, annyi van hogy 0609-én feladtam a rendelést 8péntek este), majd a siteon amikor bejelentkeztem hétfő este, annyi van hogy 06.12: feldolgozás alatt. Írtam nekik hogyha 1 termék bajos, akkor összevárom az egészet ha nem tart sokáig. De elvileg kellett volna hogy tájékoztassanak. Azóta írta 2 vevőszolgálati maillt, de azokra se semmi...És most az a lényeg, nem tudom, mit és mikor kapok meg, de ha máshonnan rendelnék, akkó tuti ogy megjönne innen is egyből :DDD a rendelést törölni nem tudom (nem is akarnám).

(#30) szucsi

szucsi
(őstag)

Sziasztok!

Szeretnék feltölteni egy pár videót a netre. A cél az, hogy egy blogoldalról belinkelve megnyíljon a videó, de az oldal ne navigáljon el a webtárhely oldalára. Eddig az extránál és a cjb-nél próbáltam, de a linkre kattintva mindkettő átnavigál, és természetesen mindkét helyen megjelenik egy-két ordas muff, vagy orgazmusszakértő a háttérben. Nem tudja valaki, létezik olyan ingyenes tárhely, ahova ha feltöltök videót és belinkelem máshonnan, akkor a linkre kattintva simán megnyitja a videót és nem navigál el, nem tolja tele az arcot bannerrel?

Köszi!

''Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, ami kellően megmagyarázható az ostobasággal.''

(#31) DragonR+ válasza S_E_R_I (#19) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

AMP WinOFF 4.10 [link]
Mod: Ooops, látom már kaptál egyet a #20-ban. :B
Most legalább tudsz választani. :D

[Szerkesztve]

(#32) Winner_hun válasza szucsi (#30) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

uw?

(#33) szucsi válasza Winner_hun (#32) üzenetére

szucsi
(őstag)

köszi! :R :C

''Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, ami kellően megmagyarázható az ostobasággal.''

(#34) ANT válasza morp (#28) üzenetére

ANT
(őstag)

Csak az egérkurzor fagy meg. Munkahelyi notimra rátettem másfél napra, addig ment, de ez nem jelent semmit, mert az otthoni gépen is volt, hogy ment két napig hiba nélkül, utána 2 órán belül fagyizott háromszor. Én egérhibára tippelnék. Másik USB-s egeret pillanatnyilag nem tudok szerezni.

(#35) morp válasza ANT (#34) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

milyen driverrel próbáltad? usb v. az egér saját drivere? meg kellene próbálni ezekkel ill ezek nélkül is.

(#36) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

linux alatt maximálisan kihasználom az egeres másolást (kijelölés, majd középső gombbal kattintás). win alatt ez nem működik... rá lehet valahogy venni a wint (akár külön progival is), hogy működjön? nagyon felgyorsítaná a munkámat, különösen azért, mert arra, hogy itt nem megy, általáan akkor jövök rá, mikor már a középső gombos kattintásnál járok :D

(#37) Hideyoshi válasza ANT (#34) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Azért tedd vissza a másik gépre. Ha ott is fagy, akkor kuka. De ha csak az otthonival, akkor ott huba. Lehet driver, alaplap, vagy egy újratelepítés :Y

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#38) tbs válasza ngabor2 (#36) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Driver. A4Tech és Logitech egereknél láttam ilyesmi beállítási lehetőséget. Win alapból sztem nem tudja.

(#39) ANT válasza morp (#35) üzenetére

ANT
(őstag)

Egér saját driverével (két különböző verzió!) XP-hez tudtommal nem kell külön USB drivert rakni, az egér saját driver nélkül meg ugyanolyan, mint a szabvány PS/2 egerek. A köv. lépés az lesz, hogy odaadom a jószágot a kollégámnak kipróbálásra. Ha nála is szarakodik, akkor viszem cserére. Amúgy egeret cserélnek gar.-ba?

(#40) ANT válasza Hideyoshi (#37) üzenetére

ANT
(őstag)

Alaplapra én is gondoltam egy ideig, mert a lapom topikjában is panaszkodott valaki, hogy instabil az USB-je. Csak az az érdekes, hogy nekem a többi USB-s cucc (nyomtató, scanner, fényképezőgép, telefon) soha nem problémázott. :(

(#41) wiggen123 válasza F.B.I. (#16) üzenetére

wiggen123
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Milyen progival nézed a hőmérsékletet? Mert lehet hogy a diódát jelzi ki, ami a proci magjának a hőmérsékletét mutatja. ( Asus lapok biasban azt mutatják ) Everest-el nézd meg az mutatja a diódát meg a normált is. Ha tényleg annyi lenne szerintem már rég kikapcsolta volna magát a procid magától :)

"Si vis pacem, para bellum."

(#42) Dufresne válasza wiggen123 (#41) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Azért 65-70-nél még nem kapcsolja le magát, de esetleg a risztás már életbe léphet, persze csak ha nincs letiltva. De ettől még tényleg elég magas ez a hőmérséklet

Back to the field? www.utv.hu

(#43) Tatoo6

Tatoo6
(újonc)

Sziasztok!

Van nekem egy Internet keyboardom amin van 19 plusz gomb amivel a böngészőt meg a médialejátszót lehet irányítani meg ilyesmi. Leszedtem hozzá egy Microsoft IntellyType pro 5.5 nevű progit amivel tökéletesen megy minden. De! A winamp classic skinjeivel is működnek a gombok de ha átrakom modern skin-re akkor nem történik semmi :((
Erre kéne nekem egy megoldás.

csácsá

(#44) Dufresne válasza Tatoo6 (#43) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Nézz fel a www.winamp.com-ra hátha van valami plugin ennek orvoslására...

Back to the field? www.utv.hu

(#45) shteer

shteer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meghibásodott az alaplapom a gépemben (Abit IC7)
szerviz bevizsgálás megtörtént: túláram-villámkár

így meglévő lakásbiztosításunk (ne kérdezd milyen, nem tudom) fedezné az alaktrészt, DE nem jó nekik az eredeti számlája (ráadásul nem is az én nevemre szól)... hanem ''friss'' számlát kérnek, mert ''jelenlegi áron'' térítenek - ez viszont lehetetlen, ki ad nekem csak 1 számlát?

1. valakinek volt már hasonló ügye?
2. ha más fajta alaplapot veszek, arról viszek számlát, godolom az nem jó

Gigabyte HD5670 OC 1GB új eladó garival - 24k| "Ottoka patkányhoz hasonlította az egyik házigazdát, előéletét is figyelembe véve 1 hét jutalomszabadságban részesül" | Hirdetéseim: http://href.hu/x/83ry

(#46) Winner_hun válasza shteer (#45) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link]

amúgy amit leírtál, igen érdekes, számomra furcsa. Nekem egy gariztatásnál, amit nem én végeztem, mert nem én vettem meg a perifériát az volt, hogy a DVD író vissza lett véve, mert nem jó, bevizsgálták, majd megállapították, hogy szar, így a VÉTELÁRnak megfelelő összegben beszámolták az új írómba. Pedig az író akkor már 2-3k-val kevesebbet ért, mint a vásárlásokor.

(#47) shteer válasza Winner_hun (#46) üzenetére

shteer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkopr jól jártál.. átnéztem a másik topikba :R

Gigabyte HD5670 OC 1GB új eladó garival - 24k| "Ottoka patkányhoz hasonlította az egyik házigazdát, előéletét is figyelembe véve 1 hét jutalomszabadságban részesül" | Hirdetéseim: http://href.hu/x/83ry

(#48) Winner_hun válasza shteer (#47) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy csak át akarnak vágni?:F

(#49) shteer válasza Winner_hun (#48) üzenetére

shteer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem, mert ismerős intézi a biztosítást és elvileg ezek kellenének

(#50) tothbe válasza shteer (#45) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

valamit nagyon félreérthettél. Nekik a régi számla is okés, friss árat kérhetnek esetleg, de sztm ezt is nekik kell megoldaniuk, szóval kérdezz rá náluk még1x

Még az lehet, hogy megveszed és ök utólag kifizetik, de erre mindenképp kérdezz rá elötte.

[Szerkesztve]

By(e) Tothbe

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum X. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.