Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Okoska2 válasza WillChi (#450) üzenetére

Okoska2
(fanatikus tag)

''Így van, mint az előttem szólók is leírták (1. adj másik IRQ-t''
Jo de hogy? Xp prof vant fent es nem engedi. Csak automatan rakja. Nem tudom kivenni a pipat.

Milyen operációs rendszert használsz? - Lidocaint és szikét.

(#452) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Hi!

Programozás háziban nehezebb értelmezni a kérdéseket, mint leprogramozni :)

Feladat:

Robi diszkrét síkon él, és keresi otthonát. Írj olyan programot, amely meghatározza Robi pozícióját a kiinduló koordináták és az elmozdulások ismeretében! A kiinduló x és y koordinátákat a bemenet első sora tartalmazza, melyet az x és y irány menti elmozdulások követnek külön sorokban. Így minden sor két egész számot tartalmaz, melyeket szóköz választ el. A program kimenete három - szóközzel elválasztott - egész szám lesz, sorrendben: a végpozíció x és y koordinátája, valamint a meglátogatott pozíciók koordinátáinak szélsőértékei által meghatározott téglalap területe.

És ebből rohadtul nemértem az uccsó mondat utolsó részét, miszerint : ''valamint a meglátogatott pozíciók koordinátáinak szélsőértékei által meghatározott téglalap területe''

Bemenő adatok:

-24 12
-2 -33
20 85
34 27
22 -77
-15 -20

Kimenő adat: 35 -6 8512

Már rajzoltam, + mindent csináltam de rohadtul nemértem miféle téglalapnak kell a területe.

x1 (-24,12)
x2 (-26,-21)
x3 (-6,64)
x4 (28,91)
x5 (50,14)
x6 (35,-6)

Ezen koordinátáknak kellene a szélsőértékük alapján meghatározott téglalap területe...

Hogy jön ki ezekből a koordinátákból a keresett téglalap?

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#453) WillChi válasza Okoska2 (#451) üzenetére

WillChi
(őstag)

Esetleg az alaplap BIOS-ában be lehet állítani az egyes PCI slot-okhoz kiosztott IRQ-t. Ha nem megy, akkor át másik PCI slotba.

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#454) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az lehetséges h az én netem is azért megy el mert szar a hálókari???
de töltés nélkül is meg szokott akadni
lap: asus a7v8x-x

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#455) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

SOS help!

Valaki legyen szives kisegíteni. Van egy ''kissebb'' hardverütközésem vagy mi a fene. Nemrég vettem egy RAID vezérlőt és hosszas bajlódás után be is lett lőve rendesen.

Azonban 10 újraindításból és Bios buzerálásból egyszer sikerült csak elindítani a telepítőt... Az esetek többségében már akkor kiakad a gép, mikor felpörög a cd és el akarja indítani a telepítőt. Miután kikapcsoltam a bios-ban az auto ESCD-t sikerült elindítani a telepítőt, azonban a restart után ugyan az a helyzet és többet már a cd-ről sem bootol be..
Jah és pakolgattam már az összes PCI slotba. :((
Hogy lehetne ezt megoldani ?

[Szerkesztve]

(#456) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Hali!
Hogyan lehet az Outlook-ban lévő leveleimet úgy lementeni, h ha újratelepítem a gépet akkor utána vissza tudja tenni őket oda ahol most vannak?
:F

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#457) KrenAtesz válasza SzalaiG (#456) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

C:\Documents and Settings\''userneved''\Local Settings\Application Data\Identities\{''hosszú számsor''}\Microsoft\Outlook Express
Itt van minden e-mail, majd mikor újratelepítetted, akkor Outlook és Importálás. :)
Üdv: Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#458) Jester01 válasza Haok (#452) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Tulajdonképpen az a legkisebb téglalap kell, amiben benne van az összes pont.
''bal alsó'' sarka (min(xi), min(yi))
''jobb felsõ'' sarka (max(xi), max(yi))
Ebbõl a kért terület: (max(xi) - min(xi)) * (max(yi) - min(yi))

[Szerkesztve]

Jester

(#459) Freddy TNT válasza Freddy TNT (#455) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Up ! Erre legyen szives valaki ! Köszönöm :R

(#460) föccer válasza Freddy TNT (#459) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Amikor elindul a gép, akkor van pár másodpercig egy felirat a képernyőn, hogy milyen bill kombinációval tudsz belépni a raid kártya beállító paneljába.

A hardver ütközés csúnya dolog, inkább nem is mondok semmi beállítást, mert nagyon kicsike vagyok a témában....

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#461) SzalaiG válasza KrenAtesz (#457) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Köszi! Megpróbálom.

(#462) Freddy TNT válasza föccer (#460) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

A RAID kártya be van lőve. A hardverütközést csak tippelem. :F

(#463) föccer válasza Freddy TNT (#462) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

És a avinyókkal minden rendben? Milyen raidet használsz?

Nem vagyok egy raid mágus sajna....

Egyforma vinyók <láma kérdés....>

passz...

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#464) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Hali!
X700-am van.
A Cod uo-val akartam játszani multiplayeren a haverokkal és miután feltettem a gamét megy is minden csak kb percenként megáll pár mp-re és addig ugy megölnek. Mitől lehet ez? Olyan mintha megfagyna a videokari, aztán újraindulna. Kilépek újraindítom aztán már el sem indul a game, mert az opengl-t nem találja.
:F

(#465) Loveless

Loveless
(senior tag)

hello,

ezek a pártízezer forintos asztali dvd játékosok viszik a wmv formátumot?

thx

>>> Viva la Anarchia! <<<

(#466) SzalaiG válasza Loveless (#465) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Nekem egy Panda van /9999Ft a Tescoban/ és viszi a wmv-t és a divx-et is.
Vigyázat! A haver vett egy Pavasovanic-ot és a dobozán dvx felírat van. Divx-et nem is játszik. :Y

[Szerkesztve]

(#467) Freddy TNT válasza föccer (#463) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

A vinyók rendben vannak. A RAID tömb is jó. A kártyával lehet valami :O

(#468) Loveless válasza SzalaiG (#466) üzenetére

Loveless
(senior tag)

nem venni akarok, csak vinnék valahová egy wmv videót. köszi a választ!

>>> Viva la Anarchia! <<<

(#469) Heineken Tom

Heineken Tom
(tag)

Hali!

Hogy tudom megváltoztatni a CD vagy DVD meghajtó betűjét?

(#470) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Valaki legyen szives megmondani, hogy hogy lehetne a Biosban az IRQ-t átállítani ? Egyszerűen nem találom ezt a menüpontot.... :( Van egy IRQ/PCi féleség,de abban csak resolved és auto funkció van....

Ötletek ? :R

(#471) Winner_hun válasza Freddy TNT (#470) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen BIOS? Csakmert többféle van:U

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#472) Freddy TNT válasza Winner_hun (#471) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Jogos..... Award- phoenix bios v6.00PG
Asus a7n8x-e deluxe wifi deszkán.

A legfrissebb 1013-as biossal.

(#473) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

Milyen asztali billentyűzet annyira hangtalan mint a noti billentyűzet?

(#474) Winner_hun válasza lorcsi (#473) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szilikonos. És még hajtogatható is:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#475) lorcsi válasza Winner_hun (#474) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

hátránya?
amúgy jól hangzik
mennyi körül adják?

(#476) SzalaiG válasza lorcsi (#473) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Logitech BlackSlim. :D Szeretem.

[Szerkesztve]

(#477) Heineken Tom válasza Heineken Tom (#469) üzenetére

Heineken Tom
(tag)

Enyémre senki? :F

(#478) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!!!!
A kollégiumban a tv-m megmakkant!
Képe van(a hangyák futkároznak össze meg vissza)hangja nincs!
Én egy kis ezüst szinű dobozra gyanakszom amibe bemegy a koax-kábel :DD
de ki tudja??
A biztosítékokat megnéztem,és nem láttam semmi érdekeset benne.help mert nem fogom tudni megnézni szerda este a született feleségeket!!!!
valaki nem venné fel nekem??? :))

(#479) daraiz

daraiz
(újonc)

Sziasztok!

Egy nagyon furcsa problémával kerültem szembe, és nem tudom mitévő legyek!
A helyzet az, hogy amikor egy mappa testreszabása során lecserélem az ikonját, a mappának megváltozik az attribútuma, nevezetesen system lesz, és ezért pl Total commanderbe nem is látszik, csak ha bekapcsolom az opciót, hogy tegye őket láthatóvá.
Vajon miért lehet ez?
Hogyan lehet a mappa attribútumát visszaállítani ''normálisra''?
THX

(#480) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Nah #452 megoldódott :B

10 percig tartott megírni a progit, 3 napig mire rájöttem, hogy mit is kell megírni pontosan :D:D:D

Akit érdekel : A legkisebb és legnagyobb x koordináták abszolút összege, valamint a legkisebb és legnagyobb y koordináták abszolútértékének összege, ezek kiadták a téglalap oldalainak hosszát, utána csak összekellett szorozni. :B

(#481) Jester01 válasza Haok (#480) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

A #458-ban már írtam.
Azt tudod, hogy a te megoldásod nem jó, ugye? :Y
(nem abszolút összeg kell, ui. ha a minimum is pozitív akkor rossz eredményt kapsz)

Jester

(#482) adam1 válasza Heineken Tom (#477) üzenetére

adam1
(fanatikus tag)

Startmenü-felügyeletieszközök-számitógépkezelés-tárólás-lemezkezelés jobbklikk meghajtóbetüjelének modósitása. :C

[Szerkesztve]

Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!

(#483) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

tudom hogy a google jó dolog de nem találok érdemlegeset a témában...

kellene nekem egy(vagy esetleg több) olyan oldal, ahol magyarországon rendelhető spoilerek/küszöbök vannak volvo s40-hez

árakkal képekkel...

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#484) nofreenick válasza nofreenick (#443) üzenetére

nofreenick
(senior tag)

namég1x... hátha vki tud vmit mondani rá...

azóta vettem 1 új hálókártyát, de szeretném megtudni, h mi lehet a hiba ok, nehogy ez is tönkremenjen 1 hónap múlva... :(

Ha nem sikerül felrobbantani az atomerőművet akkor itt vannak a másodlagos célpontok: egy szájharmonika-gyár és egy pantomim akadémia...

(#485) helkis

helkis
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek! help me! :R

srácok, találkoztatok már ilyennel? : MSI 9600xtm VGA, csak egy analóg csati van rajta, meg egy svideo, passzív borda. 128Mb/128bit. a helyzet a következő: standard ati radeon driver nem ismeri fel!!! inf hibával (gondolom az azonosítószám nincs benne) elszáll..
gyári MSI driverCD-ről felrakva 4.9-es egyébként.. alapban nem ismeri fel, mert ismeretlen eszköz és elöbb szabványos vga-nak telepítsem fel, amit nem lehet hála xp.. (utoljára egyébként ilyet 98.ben tudtam csinálni..) de ha kicsomagolom kézzel, és külön a drivert felrakom, meg a cp-t, akkor felismeri 9600series karinak, de 3D-s alkalmazások vesszettül lassu a licsike, és szaggat a hang. VIA KT600-as lap szintés MSI-ben van, hyperion-os és sima alaplapi driverrel is ezt csinálja.. végezetül kipróbáltam omegadriverrel, ami ATi Radeon Mobility 9600-nak ismeri fel és ugyanolyan lassú vele de nem kell trükközni hogy felmenjen a cucc. azonosítója egyébként 4e50-es, ha ez segít valakinek.. ja a netről gyártótól szedett kifejezetten ehhez a karizoz készült driver se ismeri fel, mivel az everest is mobilitynek ismeri fel körülnéztem atiéknál is van-e driver hozzá, driver helyett egy szép oldal fogad, hogy keressem meg a notbook-gyártómnál a drivert!
akinek van tippje ne kíméljen! köszi! :R

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#486) 04ahgy válasza helkis (#485) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megpróbálhatod a kártya BIOS-át kicserélni egy tuti jó 9600 XT BIOS-t rakj be az eredeti helyett! Nem túl rizikós, mert egy PCI VGA kártya segítségével vissza tudod állítani az eredeti állapotot, ha nem lenne jó. A fő az, hogy le kell menteni az eredeti flash tartalmat is!
Ha bele mersz vágni, szívesen segítek!
Nekem így lett a 9800-ból 9800 pro!!!

Azt, hogy most épp mi a baja, azt nem tudom, a BIOS csere csak egy lehetséges megoldás!

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#487) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello!

Abban tudna-e valaki segíteni, ami az én problémám lenne: Adott 3 gép egy routeren, hálózatban. IP címek rendre, a routerrel kezdve: 192.168.2.1, 192.168.2.2, 192.168.2.3, 192.168.2.4 Tehát szépen sorban. A két középső egy-egy asztali gép, az utolsó meg egy noti.
Amíg egyszerű filemegosztás van beállítva, addig minden ok, mindegyik látja egymást, tehát a hálóval nincs gond! Ha kikapcsolom az egyszerű fájlmegosztást, akkor viszont egy gond akad: az adott gépre való belépés előtt jelszót kér. Utána soha többet, amíg ki és be nem kapcsolom az egyik (bármelyik résztvevő) gépet! Ha adok neki jelszót, akkor OK minden. De korábban nem kért jelszót ilyenkor sem, ha van megosztott tartalom. Mit állítsak be, hogy jó legyen ismét? (A Biztonság fülön, az engedélyeknél kotorásztam: mindenki és felhasználók full jogot kaptak, de eredménytelen volt!) Azon kívül, hogy pipáljam be, hogy 'jelszó megjegyzése' valami egyéb megoldást tudna valaki javasolni?
Megj.: net minden esetben minden gépen van.

Köszönettel: HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#488) 04ahgy válasza Heineken Tom (#469) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés -> Lemezkezelés -> Alul jobb klikk a megfelelő meghajtóra -> Meghajtóbetűjel módosítása -> Kiválasztod, amit enged, és amelyik szimpatikus...

MOD: Most látom, hogy Adam válaszolt... Gyorsan átfutva csak a 469-es hsz-re kerestem választ, hát az nem volt... Bocs a duplázásért!

HGyu

[Szerkesztve]

(#489) helkis válasza 04ahgy (#487) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

vendégfiok=on?

amúgy érdekes a vga-s story mert a dobozán van az hogy ''9600xtm'' az msi honlápján már 9600se-t-nek hívják, viszont 0x4e50-es ID-vel MOBILITY RADEON 9600/9700 (M10/M11 4E50) - dob rá minden.. :F

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#490) Haok válasza Jester01 (#481) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

uhhhhhh :Y :Y

Igaz! Köszi szépen!

(#491) misu

misu
(senior tag)

Hy!

kérdésem a következő lenne:

Windows XP ben:
Document and setting/(az én bejelentkezésem)/local setting/Temporary Internet Files/Content.IE5/ itt van nekem 24 darab könyvtáram!

Hogyan lehetne ezek számát drasztikusn (kb. 5-re ) lecsökkenteni?
tudom, tudom, DEL billenytyű...:))
De reboot után újra 24 van... :F

soxor szoktam benne kutatni letöltött file-ok után...és egyszerübb lenne 5ben, mint 24ben.
Köszi!

Bye!

Bűn az élet.

(#492) Rez_Grof válasza 04ahgy (#487) üzenetére

Rez_Grof
(őstag)

Az egyik megoldás, hogy létrehozod ugyanazokat a felhasználokat(név/jelszó) mind a 3 gépen.. Ekkor nem fog jelszót kérni, mert a jelszó megegyezik azzal amit a win elküld ha a megosztáshoz nyúl. az egyszerű file megosztásnak pont az a lényege, hogy semmi féle azonosítást nem kér.

MCITP: SA\ EA\ VA

(#493) netboy

netboy
(senior tag)

Helósztok! Tud valaki olyan progit mint a dvd shrink csak támogassa azt, hogy eltávolítsak egyes videókat a lemezről?
Vagy ti hogy szoktatok a családi 9GB-os DVD változatából 4,7es változatot csinálni a rokonoknak?

(#494) netboy

netboy
(senior tag)

Egy kérés!
Ha valakinek van egy windows 98 SE hun cd-je akkor dobbja már be pls és a boot particiót mentse már le isoba és küldje már el! (1-2MB)
(az enyém megsérült)
Az iso buster nevű software-el könnyen megoldható!

(#495) Heineken Tom válasza adam1 (#482) üzenetére

Heineken Tom
(tag)

Kösz, de azóta már rájöttem! :R

(#496) rlazol

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Abit BE6 II. v2.0-s lapban eddig 2*128+64 Mb volt a ramkiosztás, most ezt 256+128+128-ra módosítottam. A gép mégis csak 383 Mb-t lát (bootoláskor, a Rendszer menüben is és az EVEREST/Memóriában is). DE az EVERST mindhárom memóriamodult látja. Mi lehet a baj?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#497) netboy válasza rlazol (#496) üzenetére

netboy
(senior tag)

Szerintem:

Próbáld meg más slotba tenni, vedd ki tedd be mert nekem volt már olyan hogy ezek miatt nem látta a memót 100%-ba.

Ha eztán se ismeri fel 100% ba akkor az lesz a baj, hogy nem mindegy az ilyen régebbi lapoknál, hogy egy oldalas vagy kettő...

(#498) piqla

piqla
(őstag)

udv!
van olyan program, amelyikkel egyszerre tobb file nevet is meg tudom valtoztatni?
konkretan: van egy rakat mp3, aminek 01-cim,02-cim,03-cim, ahol XX az eloado lenne.
es a szamokat kicserelnem az eloadora, hogy winampom atlathatobb legyen...
szoval tud erre valaki valamifele programot?

Szereted az állatokat?

(#499) föccer válasza piqla (#498) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Winamp-nak hívják.....

Van benne egy olyan funkció, hogy edit file infó vagy valami ilyesmi. Ott asszem meg lehet adni, hogy playlistben szereplő elemek mindegyikére hajtsa végre a módosítást. <ha jól emlékszem...>

(#500) [amne]

[amne]
(senior tag)

Nekem csak egy rövid kérdésem lenne, milyen programmal lehet egy képet vektor grafikussá tenni, egyszerű az ábra, nem kell semmi összetett képre gondolni. köszi.

מת(נ)יהו

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.