Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) Forest_roby

Forest_roby
(őstag)

Hi!

A serveren, amiről kapom a netet letíltottak 1-2 http-s oldalt.

Meg lehet valahogy kerülni a server és meg lehet valahogy nyitni az oldalt?

Előre is köszi

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#402) terence86 válasza Menzoberanza (#398) üzenetére

terence86
(újonc)

és ha a 200mhz 400-nak felel meg ddr esetén akkor mért nem ugy irja ki? ha most nem irod le nem tudtam volna h duplának számít.

(#403) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Hi!

Programozás háziban nehezebb értelmezni a kérdéseket, mint leprogramozni :)

Feladat:

Robi diszkrét síkon él, és keresi otthonát. Írj olyan programot, amely meghatározza Robi pozícióját a kiinduló koordináták és az elmozdulások ismeretében! A kiinduló x és y koordinátákat a bemenet első sora tartalmazza, melyet az x és y irány menti elmozdulások követnek külön sorokban. Így minden sor két egész számot tartalmaz, melyeket szóköz választ el. A program kimenete három - szóközzel elválasztott - egész szám lesz, sorrendben: a végpozíció x és y koordinátája, valamint a meglátogatott pozíciók koordinátáinak szélsőértékei által meghatározott téglalap területe.

És ebből rohadtul nemértem az uccsó mondat utolsó részét, miszerint : ''valamint a meglátogatott pozíciók koordinátáinak szélsőértékei által meghatározott téglalap területe''

Bemenő adatok:

-24 12
-2 -33
20 85
34 27
22 -77
-15 -20

Kimenő adat: 35 -6 8512

Már rajzoltam, + mindent csináltam de rohadtul nemértem miféle téglalapnak kell a területe.

x1 (-24,12)
x2 (-26,-21)
x3 (-6,64)
x4 (28,91)
x5 (50,14)
x6 (35,-6)

Ezen koordinátáknak kellene a szélsőértékük alapján meghatározott téglalap területe...

Hogy jön ki ezekből a koordinátákból a keresett téglalap?

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#404) ollie válasza terence86 (#402) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A procidnak valszeg 200MHz az fsb-je, ezért megy 200-on a memória is. Egyébként azért nem 400-nak írja ki az alaplap, mert a memória valóban 200-on megy, viszont egy ciklus alatt (mivel DDR vagyis double data rate) 2 műveletet hajt végre, vagyis olyan gyors, mintha 400MHz lenne. De a lényeg, hogy 200MHz a valós órajele, csak éppen 400-nak szokták mondani (marketing).

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#405) Xpod válasza terence86 (#402) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért mert a biosban a frekvenciaérték az a proci fsb frekvenciája. Ennek a megdupázásával kapod a memória frekvenciáját.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#406) Menzoberanza válasza Forest_roby (#401) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Nem... :((

(#407) Menzoberanza válasza terence86 (#400) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

''cd van. ott is ugyanugy F6?''
Nem.
Ki kell másolni a Cd-ről a SATA driver fájlait Floppyra. Vigyázz hogy az a típus legyeen ami a gépedben van!!!

(#408) Forest_roby válasza Menzoberanza (#406) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

rossz válasz!

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#409) Menzoberanza válasza Haok (#403) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

:Y :Y :Y

''Jó Munkát!''
Kocsiné Fábián Margit

(#410) Menzoberanza válasza Forest_roby (#408) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Ha esetleg egy terminal klienssel behívsz egy távoli gépet, amely másik szerverről kapja a netet és onnan próbálod akkor menni fog!

(#411) Forest_roby válasza Menzoberanza (#410) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

ok, van ilyen gép! terminál kliens progi név(kezdésnek)?

(#412) Menzoberanza válasza Forest_roby (#411) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

mstsc azaz microsoft terminal service client...
Az xp-ben benne van beírod a futtatásba mstsc betűket, és már csak egy távoli gépet kell tudnod ;)

(#413) Bandus99

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Valami anonim proxy hasznalataval nem lehetne megoldani a problemat ??

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#414) Forest_roby válasza Menzoberanza (#412) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

ajajajja, az nem jó. A kulcsszó: Remote Desktop Connection. azt nem akarom, hogy a másik gépet ez miatt ne lehessen használni.

[Szerkesztve]

(#415) Forest_roby válasza Bandus99 (#413) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

nem, azt már próbáltam

(#416) Forest_roby válasza Menzoberanza (#412) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

és, ha nem gépre akarok rácsatlakozni, hanem routerre, úgy is működhet? persze nem az xp-s programmal

(#417) Menzoberanza válasza Forest_roby (#416) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Rooterre telneten webes felületen vagy com, usb, direkt link kábelekkel tudsz csatlakozni. És csak akkor ha van admin jogod. A feltörésre igen kicsi az esélyed, de amúgy nics is sok értelme jelen esetben. A terminal kliens módban pedig az a szép, hogy akihez csatlakozol az ugyanúgy dolgozhat tovább.. .
Ez a több munkamenetű terminal kliens előnye.

(#418) D.Orion válasza Winner_hun (#394) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Lakótelepi körtelefon elíndult, hogy kinek van Lexmark Z510-e vagy drivere hozzá. Ha van akkor holnap reggelre felrakom valami ingyenes tárhelyre azt szedheted.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#419) Forest_roby válasza Menzoberanza (#417) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

''A terminal kliens módban pedig az a szép, hogy akihez csatlakozol az ugyanúgy dolgozhat tovább.. .''

Ez a windows xp - ben nincs így!!! (már ha jól tudom)
ha felcsatlakozol egy gépre, akkor annak a monitora elsötétedik és nem lehet vele tovább gépezni, vagy vmi ilyesmi történik...

(#420) Uzmany

Uzmany
(őstag)

Sziasztok, nagy gondom lenne :(
Nem tudok megnyitni egy worldben készített doc kiterjesztésű fájlt. Egy szakdolgozat lenne. Valami ötletetek lenne?
Előre is köszönöm a segítséget.

®

(#421) Menzoberanza válasza Uzmany (#420) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

http://www.officerecovery.com/word/
http://www.freedownloadscenter.com/Best/doc-repair-free.html
Vagy kuka!!!

(#422) rii

rii
(PH! nagyúr)

hetenként egyszer kb mindig mmegjátsza a gépem, hogy rohadtul befagy.
Se NumLock. se egér nem reagűl (ebből következtetek mindig arra, hogy ez aztán teéljesen befagyott)

Miért? 1 éves agép, 1 éves rajta az XP
Vírus nem lehet, van AVG-m, talán spy?

akárkivót'tevótá

(#423) MyKonzerv válasza Uzmany (#420) üzenetére

MyKonzerv
(senior tag)

prübáld más progival: wordpad, notepad esteleg másik gépen
lehet, hogy régebbi worddel akarsz ojjant megnyitni, amit újabb worddel írtak

Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.

(#424) Menzoberanza válasza MyKonzerv (#423) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

ojjant ???
talán olyat esetleg olyant
Helyesírás elégtelen!!!

(#425) RAM válasza MyKonzerv (#423) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

xp megnyitja a 2003-mat úgy tudom

Csak tisztán

(#426) RAM válasza Menzoberanza (#424) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

:DDD ;) nem csak ez van benne

Csak tisztán

(#427) Menzoberanza válasza rii (#422) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Ez lehet alkatrész túlmelegedés, memória hiba, esetleg swap file méret hiba, de akár billentyűzet-egér probléma is...
Konkrétan milyen a konfig?

(#428) Menzoberanza válasza RAM (#426) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

:Y
:O
:C

(#429) Fecsy

Fecsy
(tag)
LOGOUT blog

Hi!

Tervzem egy usb-s DVD író vásárlását,és érdekelne,hogy egy DVD-lemez mennyire alkalmas adatmentésre. Úgy értem ha pl teleírom mp3-mal vagy mpeg-el,akkor azt később felismeri-e mondjuk egy asztali dvd lejátszó vagy ugyanolyan biztonságban megmaradnak rajta az adatok mint pl egy cd lemezen. Bocsi,ha túl láma a kérdés,de ebben a témában még nem ástam mélyebbre... :DDD

(#430) kgergely23

kgergely23
(senior tag)

Sziasztok!

Volna egy igen kellemetlen, kb. 2 éve visszatérő problémám.
Szóval: nagyobb sebességű letöltésnél (1-2M) gyakran elmegy az internet, főképp ha megszakítom a letöltést vagy befejeződik. alaplapi hálókártyám van (ASUS A7V8X-X alaplapon), 2 éve csinálja ezt, bárhogy bármilyen windows-konfig van fönt. A driverfrissítés sem segít. Sőt, semmi nem segített eddig. Ha hozzáértőt kérdezek, vállvonogatás van és fevont szemöldök...
Szóval nagyobb sebességű letöltés, lelassul a nullára / teljesen elmegy a net. Mi lehet ennek az oka?

Köszi a segítséget előre is!

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

(#431) Menzoberanza válasza Fecsy (#429) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Ha normális lemezre írsz pl- Verbatim TDK akkor elviekben a gyártó lifetime garit vállal a lemez adattartalmának megmaradására.
Ugyanakkor adatmentésre még mindíg a szekvenciális adatkazetták a legalkalmasabbak ugyanis az Optikai lemezek felülete könnyen oxidálódhat ha nem kellő körülmények közt tároljuk őket.

[Szerkesztve]

(#432) Menzoberanza válasza kgergely23 (#430) üzenetére

Menzoberanza
(lelkes újonc)

Egy x kerestmetszetű csövön egységnyi idő alatt n számú részecske áramlik keresztül.
Ha a keresztmetszet változatlan marad azaz nem vesszük figyelebe a hőtágulási tényezőt, a részecskék számát növelve ciklusonként n+1 -gyel y idő elteltével a rendszer eldugul!!!
Másik magyarázat a szolgáltató sávszélesség korlátozása...

(#433) kgergely23 válasza Menzoberanza (#432) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Köszi, értem nagyjából mi az ábra, de korlátlan letöltéses T3-as netem van, nincs szolgáltató, mert ez egy kollégium, és mindenkire érvényes itt ez a dolog, de ez a gond csak velem játszódik le. Mihelyt újraindítom a gépet, van net, nagysebességű, mint azelőtt. Szóval én leginkább a hálókártyára gondolok, nem lehet valami típushibája vagy rossz gyártmány?
Szolgáltató és eldugulás kizárva, mert egyedül nekem van ez a bajom, mióta ez a gépem van.

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

(#434) rii válasza Menzoberanza (#427) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

amúgy kizárnám a hardveres problémát, mert a gép egyfolytában, az utóbbi hónapban 7/24-ben ment (a hét miden napján, minden órában) ugyanis Terragennerl képet rendelgetek, és gey kép van hogy nem megy 40 óra alá redelés időben... és néha van egy ilyen totális fagyás, aztán megint minden rendben megy .... És most nem is render közben, hanem az 50 órás render után pár órával történt a gebasz ...

a vas:
-------------------------------
abit IC7
Intel P4 3Ghz, Prescott
1 GB mem
ATI Radeon 9600 256 MB

akárkivót'tevótá

(#435) jerry311 válasza rii (#434) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

1 éves windows??? :Y :Y :Y
Szvsz próbálj reinstall-t vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor figyeld meg melyik proginál (programrésznél) fagy meg és megvan a hibás :))

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#436) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

sziasztok!

lenne egy sürgős kérdésem...

adott az alábbi helyi hálózat:
UTP kábelekkel összekötött gépek internet-megosztás céjából routerrel

kérdés: hogy meg lehet e oldani azt, hogy egy gépről lássam a többi gép fájljait mappáit...
azaz egy tényleges helyi hálózatot hozzak létre...

ha valahol valamit rosszul írtam vagy értelmeztem akkor bocs

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#437) WillChi válasza Hörpi (#436) üzenetére

WillChi
(őstag)

Remélem, hogy jól értelmeztem a kérdést. Megosztod azokat a meghajtókat, mappákat, amit látni szeretnél, aztán, ha akarod a saját gépeden hálózati meghajtóként is felpakolhatod őket, ha jólesik...

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#438) Hörpi válasza WillChi (#437) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

hát igazából arra szolgálna hogy egy gépről ellenőrizni tudjam a több tartalmát a nélkül hogy felállnék és odamennék (mint például a sulikban a tanár-diák gépek...)

megoldható?

(#439) Protezis válasza Hörpi (#438) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Melyik suliban csinálják így? :DDD
Windows súgóban keress rá erre: Fájlok és mappák megosztása – áttekintés

[Szerkesztve]

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#440) WillChi válasza Hörpi (#438) üzenetére

WillChi
(őstag)

Kész van már a háló?

[Szerkesztve]

(#441) Hörpi válasza WillChi (#440) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

igen működik is, a net is megy már csak a megosztás van hátra...

nem suliban lessz

(#442) Carsee válasza Hörpi (#438) üzenetére

Carsee
(tag)

Megoldható!

Ecerűbb eset ha egy munkacsoprtba rakod őket.

De ha esetleg tartományod van otthon akkor mi sem eccerűbb. :DDD Bár kétlem hogy Windóze Server-t futtatnál az otthoni gépeden.

Ha nem látod a megosztott gépeket a Hálózatoknál akkor ip-t írj be a futtatásba pl.: //192.168.1.25 formában.

Be is mappolhatod a meghajtókat. Ekkor betüjelet kapnak a ''sajátgépben'' :))

(#443) nofreenick

nofreenick
(senior tag)

hátha így többen látják: [link] pls help!

szerk: valójában arr alennék kiváncsi, h mi okozhatja ezt... alaplap, modem?

[Szerkesztve]

Ha nem sikerül felrobbantani az atomerőművet akkor itt vannak a másodlagos célpontok: egy szájharmonika-gyár és egy pantomim akadémia...

(#444) WillChi válasza Hörpi (#441) üzenetére

WillChi
(őstag)

A Te géped is egy hálón van a többivel? Egy munkacsoport, úgy, ahogy már előzőleg is leírták, és megy.

(#445) Okoska2

Okoska2
(fanatikus tag)

Sziasztok.Kerdesem lenne. Lehet e baj ha a videokartya es a hangkartya ugyanazt az IRQ-t hasznalja? 16-ost. Neha akadoznak a jatekok de nem tudom miert mar csak erre gondolok. A gep:AMD 64 3200 GF6800GT Audigy4 2Giga ram. Nem hiszem hogy ilyen gepen szaggatnia kellene par jateknak. Termeszetesen softver dolgokon mar tulvagyok.

Milyen operációs rendszert használsz? - Lidocaint és szikét.

(#446) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Nemhinném, de akár ezis elképzelhető.
Nézz ki egy másik üres IRQ-t és add azt az egyiknek.

Back to the field!? www.utv.hu

(#447) Okoska2 válasza Dufresne (#446) üzenetére

Okoska2
(fanatikus tag)

Hat probalgatom. De sajna nem sikerul. Egyszeruen nem engedi a win allitani az IRQ-t. Hiaba irom fixre a biosban leszarja. :) Az ACPI-t meg nem lehet kikapcsolni. Nincs olyan opcio a biosban. De kozben olvasgatok es paran irkalnak pont errol. Szoval ha a hang a vidkartyaval osztozik egy IRQ-n elofordulhatnak pillanatnyi akadasok. Legalabb is szerintuk. Na most vajon mit csinaljak? :O Mar egy ideje kinlodok vele. Neten szoktam jatszani es nagyon zavaro. A net biztos jo mert a masik gep siman megy. Csak az nem ilyen jo mint az enyem.

Milyen operációs rendszert használsz? - Lidocaint és szikét.

(#448) qtrica válasza Okoska2 (#445) üzenetére

qtrica
(senior tag)

Hangkártyát próbáld meg másik slotban.

Yoda Jr.

(#449) nofreenick válasza nofreenick (#443) üzenetére

nofreenick
(senior tag)

erre vki? :F fontos lenne...

Ha nem sikerül felrobbantani az atomerőművet akkor itt vannak a másodlagos célpontok: egy szájharmonika-gyár és egy pantomim akadémia...

(#450) WillChi válasza Okoska2 (#447) üzenetére

WillChi
(őstag)

Így van, mint az előttem szólók is leírták (1. adj másik IRQ-t, 2. tedd át másik slotba a hangkarit (ez is gyakorlatilag IRQ váltást eredményezhet)), de ha nem jó egyik sem, akkor próbáld ki azt, hogy kiveszed a hangkártyát, és ha úgy is szaggat, akkor teljesen máshol kell keresni a hiba gyökerét.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.