Kedves Hörpi!
Ha problámáid vannak (fekete-fehér a kép), először a helyes bekötést ellenőrizd le. Ha továbbra is problémád van, a hiba okozója a jelet fogadó egység (TV, videó) is lehet. A SCART szabvány többféle bekötést ismer: RGB, S-Video, kompozit, stb, illetve ezek kombinációi. A berendezés leírásában erről (általában) lehet olvasni, milyen jelet képes az SCART-on (AV) fogadni. Sajnos a videók gyakran, és a TV-k sem mindig tudják fogadni az S-Video-jelet, azaz a színjelet a 15-ös lábon! Ekkor a kép feket-fehér lesz. Megoldás egy egyszerű S-Video->kompozit átalakító, mivel a SCART kompozit jelet mindig tud fogadni. Az átalakító abból áll, hogy a SCART 15-ös lábát össze kell kötni a 20-as lábbal. A SCART ugyanis a kompozit-bekötési mód esetén a kompozit-jelet a 20-as lábon fogadja. Ezáltal a SCART-csatlakozó közösítve kapja meg a világosság- és színjelet (=kompozit jel). Az összekötést lehet egy dróttal/forrasztással is elvégezni, de ajánlatos egy 470-630 pF-os kondenzátort bekötni közéjük, mégpedig a 15-ös felöl a 20-as felé irányítva.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
tomta
(fanatikus tag)

tomta
(fanatikus tag)
Kkedves Dufresne !
Remélem a szabályzatnak a segítő válaszommal r eleget tettem

qtrica
(senior tag)
A kettő nem ugyan az! 
Yoda Jr.

Hörpi
(fanatikus tag)
figyelj ugyanezzel a bekötéssel ugyanezzzel a TV-vel ugyanezzel a pc-vel ez már két éven át működött, most csak a videókátyát cseréltem tehát aza ludas nem a tv meg a kábelek, csak nem tudom hogy hol vagy milyen progival lehet beállítani a radeonoknál mert eddig nvidiás voltam...
Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

Dufresne
(PH! addikt)

Dufresne
(PH! addikt)
Így van a kettő nem ugyan az. A segítséget jónéven vesszük itt, de a warez-t nem
Back to the field!? www.utv.hu
(#4007) kadettmester válasza gaben (#3965) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 09:57:08

kadettmester
(tag)
Winyó belső mecanika behalt, a táp leadott teljesítménye kevés a cuccnak, vagy a táp halt be!
Próbálj meg 1-2 cuccot lehúzni és úgy indítani.
Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.

Blackmate
(senior tag)
100%, hogy NTSC-n van a szabvány. Az ATI-s drivereknél is ugyanúgy megtalálhatod ennek a beállítását. XP alatt ugyanúgy a Megjelenítés tulajdosnágai -> Beállítások, Speciális fül alatt kutakodj.
(#4009) Norbo03 válasza kadettmester (#4007) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 10:52:18
Már sztem Gaben nem nézbe ide már volt a nem induló gépek topijkjába is de nem jött vissza már egy ideje.
(#4010) kadettmester válasza Norbo03 (#4009) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 11:10:56

kadettmester
(tag)
Thx az infot!
A szándék a fontos... 
Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.
Lenne egy olyan kérdésem hogy:
Csaba 20 cikkjeit olvasgatom a tápőegységeklről és írt egy olyat h az AGP sín 3,3V-ról üzemel tehát max 33W teljesitményményű videókártya rakható így be és ha ennél nagyobbat rakok be akkor jönnek a gondok. Ezt hogy értette? Mert akkor ha berakok egy 50W telsesítményü karit akkor azzal tuti gobndok leszenk? Elmagyarázná nkm vlki ezt? Mert táp terén még naon kezdő vok!!! DE csaba 20 naon jók a cikkeid sokat tanultam eddig belőle!!!
[Szerkesztve]
A nagyobb felvett áram miatt előfordulhat, hogy végigégnek a vezetősávok a NYÁK-ban, de a nagyobb teljesítményű karikat a gyártó úgyis ellátja kiegészítő tápcsatival, mivel Ők is tudnak a dologról... 
Szerk.: Nem tartom kizártnak, hogy valamilyen módon védik az AGP sínt a túlterheléstől, de ha nem muszáj, akkor ne próbáld ki egy darab dróttal 
[Szerkesztve]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
Itt a kiegészitő tápcsatinál a +molex csatira gondolsz? Mert soha nem értettem h miért mondják azt a nagy videokariknál h van+ táp kábel mert az enyémhez nincs. De most már tom h azért nincs mert szvsz 33W alatti ba teljesitménye Jól gondolom? A vezető sávok alatt mit értessz?
Régebbi kártyáknál előfordul kiegészítő csatlakozóként a floppy tápcsatija, molex csati is ( bár ez egy gyártó neve, mégis jobbára mindenkinek a HDD és ODD tápcsati jut eszébe róla ), de az újabbaknak már egy hatpólusú csatijuk van ( PCI express-es kártyák ).
Vezető sávok alatt a az üvegszálas NYÁK lemezen futó réz vezetékcsíkokat értem...
A Radeon 9550 pedig nem egy amperzabáló, ezért nincs kiegészítő csatija 
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
Az lenne a kérdésem hogy honnan tudom meg hogy egy sd ram bx-es lapban is megy? Magyarul honnan tudommeg hogy ECC-s a ramom?
Pü-t írjatok elöbb észre veszem téma megjelöléssel!!

DTF
(fanatikus tag)
Van egy 40 GB vinyóm, ami két részre van osztva: 10 GB (ezen van a windows) és 30GB. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a két részből újból egy legyen? (a két részre osztást nem én csináltam, henem a bolt ahol anno vettem - én nem értek hozzá)
DTF

Gabás
(őstag)
Partition Magic. persze egy formázás előtte nem árt
[ Szerkesztve ]

Lala6
(őstag)
Ha ugyis leformázza akkor felesleges a Partition Magic...
Konfigom: http://lala.digiportal.hu

DTF
(fanatikus tag)
Köszönöm a segítséget, de ezt a dolgot nem lehet formázás nélkül megoldani? Mert tele van mindenféléve kb 35 GB (zenék, fényképek, programok, stb.) és hát ezeket nem tudom hova tenni addig (hogy hova tenném azt se tudom)?
Ja és még soha nem formáztam...
[Szerkesztve]
DTF
partici magical vagy ha win98-at telepitesz akkor fdisk-el az XP telepitisénél mikor megkérdezi hogy hova akarod telepiteni a wint akkor ott felajánlja hogy össze rakod a particiot vagy sem! Azt jo ha tudod hogy minden fontos adatot ments el egy másik vinyora vagy dvd-cd-re mert minden elfog veszni!!
inkább ne rakd össze! mindened elfog veszni !! jo igy!!

Gabás
(őstag)
hát, meg lehet formázás nélkül is, de az eredmény nem garantált. Az igazság az, hogy nekem még úgy soha se jött össze, meg általában másnak se. Ha le tudod menteni az adataidat előtte, csak akkor kísérletezz
[ Szerkesztve ]

DTF
(fanatikus tag)
Azért akarom összerakni, mert a fő meghajtón (ami 10GB) már csak vmi 150 MB hely van (kb 3 hónapja) és nagyon lassú az egész.
DTF

Gabás
(őstag)
hát ja, de az olyan lúzefrendli 
[ Szerkesztve ]

DTF
(fanatikus tag)
Nem tudom lemenrti max DVD-re, másik vinyóm nincsen. Akkor inkább hagyom így azt kész!
DTF
inkább hagyd igy!! Uninstallálj olyan progikat amit nem használsz szabadits fel helyet!!

Gabás
(őstag)
nos, ha csak ennyi, először egy Disk Cleanup (explorer/jobb klikk/properties/disk clenup), utána a megmaradó időszakos fájlok törlése (bekapcsol rejtett fájlok mutatása, majd explorer/felhasználónév/local settings/temp/mindent törölsz)
ajánlott olvasmány:[link]
a végén kedig egy defragment a c-nek
[Szerkesztve]
[ Szerkesztve ]
Jobban járnál, ha injább másképp szabadítanál fel helyet - pl. felesleges programok leszedésével, swap fájl áthelyezésével, vagy keresnél egy ismerőst, akihez át tudod dobni a D meghajtó anyagát ideiglenesen, mert hacsak nincs szünetmentes tápod, akármi is történhet...
PQ Magic-kel tényleg megoldható a dolog több lépésben, de ez időigényes - esetleg megpróbálhatod átméretezni a két partíciót, de ez is eltart egy darabig ( a D-ből lecsípsz egy darabot és hozzácsapod a C-hez. Ennek annyi hátránya van, hogy a D-n lévő adatokat elcsúsztatja / áthelyezi /, és ez nem két perc... )
Teljesen biztonságosan csak előzetes adatmentéssel tudod megcsinálni, mert a technika kisördöge sosem alszik...
z lenne a kérdésem hogy honnan tudom meg hogy egy sd ram bx-es lapban is megy? Magyarul honnan tudommeg hogy ECC-s a ramom?
kaphatnék választ?
sziasztok! kérdésem. a directx 9.0c me et egy játék telepítéskor felültudja írni 7.0 -re? win xp.
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

Dufresne
(PH! addikt)
Gondolom igen, ha mondjuk rákérdez, hogy felülírod-e az újabb file-okat, amit talált. De magátólnemhinném, hogy felülírja
Back to the field!? www.utv.hu
jó mert nemkérdezet semmt csak előjött egy ablak ,hogy reinstall directx és cancle. én a canclera katintottam amugy a dxdiag szerint még mindig dx 9.0 c ugyhogy oks.
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

zolilaoce
(tag)
Sziasztok!
A gépemmel van egy csomó probléma, korábban már ti is segítettetek, de most egy memória teszt során kiderült, hogy mind a két modulom hibás (2X256RAM,Samsung), ráadásul az egy éves gari már lejárt!
A kérdésem az hogy milyen memóriát ajánlotok 1024et szeretnék, és hol a legolcsóbb?
Z
Én a helyedbe kingston-t vennék nem is egy utolsó márka sőt minőség is meg meg is fizethető. Esetleg ide nézz be. [link]
[Szerkesztve]

zolilaoce
(tag)
Kingmaxról mi a véleményed kicsit olcsóbb mint a Kingston?!
Z.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
'' Az itt látható árlistán az árváltoztatás jogát fenttartjuk,az árak a jogszabályban meghatározott adó tartalmat nem tartalmazzák. ''
Az oldal legalján találod!(hamár törlöd a kérdést, akkor OFF-ba teszem!)
Én is Kingmaxot fogok ''majd'' venni, és még senki nem mondott róla rosszat, szóval szerintem az jó.
[Szerkesztve]
Peace! | Arckép és képszerkesztés - linkgyűjtemény - http://href.hu/x/fq4z | Arckép és képszerkesztéssek kapcsolatban ne írj privátot! Mindennek megvan a megfelelő topicja, ott bátran kérhetsz segítséget!

sekli
(PH! addikt)
Ha nem nagy probléma, valaki regisztráljon itt nekem egyet! [link]
[ Szerkesztve ]
Hát szinte ugyan az a kingmax mint akingston van egy kis minőség külömbség de nem sok. Sztem jó mind a 2.
(#4040) kadettmester válasza zolilaoce (#4034) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 16:54:51

kadettmester
(tag)

WOW27
(tag)
Tud valaki kék ledes optikai egeret hol kapok? A lányom kivánsága,de mindenhol csak piros néha zöld van!
be
baromira nem emlékszem aszem -r <méret>
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
Van kék is! Itt nézz körül! Vannak nagyon COOL egerek is köztük!(Inkabb a második lapon vannak az ilyen színesen világítós egerek, és ha érdekel, akkor minden más tuning cucc is fellelhető ezen az oldalon!)
[Szerkesztve]
Peace! | Arckép és képszerkesztés - linkgyűjtemény - http://href.hu/x/fq4z | Arckép és képszerkesztéssek kapcsolatban ne írj privátot! Mindennek megvan a megfelelő topicja, ott bátran kérhetsz segítséget!
hol is nézzen körül? 
[Szerkesztve]
#4030 Senki nem tudja a kérdésemre a választ?
(#4046) kadettmester válasza WOW27 (#4041) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 17:52:55

kadettmester
(tag)
[link]Samsung egeret keress!
UPSZ! Ezer bocs! Nem vagyok képben mostanában!
To WOW27:
Tehát! Itt körül nézhetsz:[link]
[Szerkesztve]

DTF
(fanatikus tag)
A következő lenne még a kérdésem: az emuleéval töltöttem le 2 db videót. kb mindegyiket már 50%-ig letöltötte. Az emulát vhogy eltávolítottam, de a Temp mappa megmaradt, menne a 2 db video PART és BAK fájlaival. Miután újból fötelepítettem az emulét, a letöltés mezőben nem szerepel a 2 db videó, de a Temp mappában ott vannak a BAK és PART fájlok. a kérdésem: hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a letöltés mezőbe vhogy beteszem ezeket a fájlokat?
DTF
(#4049) kadettmester válasza WOW27 (#4041) üzenetére
- Privát
- 2006-04-01 18:20:08

kadettmester
(tag)