en a multkor a lap cd-jét hagytam el 
alig találtam hangkárty drivert
természetesen az nforce driver nem volt gond
azóta meg meglett
egy kis rend és kész ![;]](/dl/s/v1.gif)
képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/
en a multkor a lap cd-jét hagytam el 
alig találtam hangkárty drivert
természetesen az nforce driver nem volt gond
azóta meg meglett
egy kis rend és kész ![;]](/dl/s/v1.gif)

Nem igazán azonnali a kérdésem, viszont nem fér be sehova értelmesen. Láttam kb. 2 éve egy magyar weblap hirdetésbannerében egy olyan led lámpát, amit egy kis csipesszel lehetett a klaviatúrára rögzíteni, és usb-ről üzemelt. Volt jó sok színben, mondjuk sztem csak a piros jó, mert az nem zavarja a szemet. 200, vagy 300 ftba került, ha valaki tudja hol lehet ilyet kapni légyszi írjon, mert nagyon praktikus dolog, és szeretnék venni egyet.
Köszi

Sziasztok!
Röviden:Házat cseréltem, és azóta a gép nem hajlandó elindulni.
Hibaleírás:Amikor bedugom a tápot, akkor a billentyűzet ledjei felvillannak, de bekapcsoláskor a monitort nem kapcsoja be.
Kiszedtem az alaplapot és az asztalon összeraktam a gépet, tehát csak alaplap, proci, memória és vga van jelen. Sajna így sem indul. Vga-t már kicseréltem, hátha az a baj, de így sem megy. Mivel 2 db 512-es memóriám van ezért kiszedtem az egyiket, dugdostam mindenhova, majd a másikkal ugyanez, semmi. A vga-t szerintem ki lehet zárni, mert a másikkal sem megy, talán a memória is kiesett.
Tehát kérdésem, szerintetek mi lehet a hiba oka?
Az, hogy tápfesz hatására felvillan a billentyű ledje gondolom még nem zárja ki az alaplap halálát. Esetleg a procim halt meg? 
<nem induló gépek topikja?><[link]>
szvsz ha eddig ment a gép, akkor a háznak a kapcsolójával van baj.
próbáld resettel, vagy a lapon összeérinteni a bekocsolésnak a két pin-jét.
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
Hát, nem tudom, mennyire megbízható ez a mérés. Koleszos nethez képest ez elég szerény
.
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Köszi a linket és a gyors választ!
A ház kapcsolója kizárt, mert az asztalon csavarhúzóvan érintettem a pineket, cmos reseten túlvagyok. A ventillátorok forodnak, de a gép... 
nm.
Ezért azonnali kérdések óraája. Néha perce 
Remélem sikerül megoldani, de azért legközelebb keresd meg a megfelelő topikot. OTt aáltalában gyorsabban megkapod a választ, mert itt a sok kérdés között elveszik a tied.
jó PH!zást.
Üdv.: föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Helo,
A gép bebootol, de az oprendszert már nem kezdi el tölteni, hanem kiírja: hiányzó NTLDR majd felajánlja az újraindítást. Mi lehet a gond?
shorter of breath and one day closer to death

Keress egy másik xp-t, onnan másold át a gyökérbe az ntldr-t.

huppsz, most veszem eszre, azt AMD Powernek kellet volna, bocsi

hi, most egy abit av8-as lapom van, megéri lecserélni egy ASROCK dual-sata2-es lapra? vagy azok nagyon gagyik
(tesztelgetek egy két karit, azért gondoltam, hogy pci-e és agp is jól jöhet 1xrre)
multkor volt plus-ba de drágább volt ha jól emléxem
de csak sima fehér LED-es
egyébéknt hasznos dolog főleg laptopnál
[Szerkesztve]

Köszi, mondjuk nekem csak pirosban kéne, mert az összes többi zavarja a szemet.

Sztem elég megbítható. De ugye ezt a szerényt csak viccből írtad? Az egész kolesz azon van rajta 
Szerk.: off
[Szerkesztve]
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

Sziasztok! 
szeretném a segitségeteket kérni, mert hatalmas problémába ütköztem.
tegnap este meghülyült a winxp.
probbáltam csinálni egy frissitö telepitést, mert sok dolog eltünt csak ugy belöle.
De nem sikerült, mert az eszközök telepitésénél egy ponton (ugyanott) kifagyott...
Pl.: felügyeleti eszközök
aztán elvittem a haveromat, hogy letöröljük a C particiót, vagyis leformázzuk..
azt követeöen hazajöttem. és mivel nagyon poros volt a gép, kitakaritottam,
a szokásos módon (ecsettel könnyedén mindent végigtörlök, a porszivoval meg kiszippantom a kavargo port)
beraktam a winyómat (mobilrackben tartom)
aztán semmi, se kép, se hang
inditáskor a monitor nem kapcsolodik be csak készenléti állpotban marad, s ennyi!
mit tegyek?
segitsetek, légyszi, mert nagyon szeretnék számitogépezni! 
[Szerkesztve]
(#316) Winner_hun válasza gergo84 (#315) üzenetére
Még jobban ki kéne tisztítani. Ha nincs kép, valszeg a VGA csatlakozóban por van. Vagy a táp nincs jól rádugva valahol. Be sem kapcsol?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Adott egy gép. XP SP1-el. Fullosan új xp(2 napos). Adott egy scanner: Canon Lide 60
A gond a következő: Öcsémenk full ugyanolyan gépe van, mint nekem. Neki felmegy a scanner drivere gond nélkül. Nekem nem. Ha elíndítom akkor addig jut el, hogy elíndítja a cd-t és amikor a telepítésre katintanák akkor kiírja, hogy demoshield hibát észlelt ezért leállt. Ez miért van?
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
(#318) gergo84 válasza Winner_hun (#316) üzenetére

Még jobban ki kéne tisztítani. -> ennél tisztább már nem is lehet 
Ha nincs kép, valszeg a VGA csatlakozóban por van.
Vagy a táp nincs jól rádugva valahol -> megpróbáltam már másik tápvezetéket rádugni, de akkor is semmi.
Be sem kapcsol? -> bekapcsol a gép, meg hallani hogy el is indul. (amig csak tud, rendszer hiányában). Aztán vége
A monitor nem indul el. Készenléti állapotban marad. És nem látom mit csinál a gép...
Ja! rákötöttem a tv-t az svideo kimenetre, hogy akkor lássam aazon, de ott sincs kép
[Szerkesztve]
(#319) Winner_hun válasza gergo84 (#318) üzenetére
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Ha jól emlékszem akkor az emberi szem számára a zöld a legmegnyugtatóbb szín ami még szép is.
Ahogy haladsz a színskálán a fekete felé, úgy kapsz egyre inkább olyan szineket amelyek az emberi szemet egyre kevésbé ingerlik.

kolleganőm P1-es gépt kell megnézem
A tünet.
Hosszú SÍP, hosszú SZÜNET
ez minek a bajára akar utalni?
szerk.: lehúztam a HDD-t a 12V-ról, és egyből van kép, meg minden ...
szerk2.: másik HDD-t rádugva is sípol .... másik HDD kábel ..? Az maiak jók, vagy sem?
------------ ------------ ------------ ------------ ------------ ------------ ------------ ------------
#300 - sekli: köszönet, megnézem.
[Szerkesztve]
akárkivót'tevótá

bammeg .. ez már kész X akta
az eredtei HDD cable-n volt egy HDD, és egy CDROM
4.ik próbálkozásképp már le volt húzva a CDROM, és a CABLE-t áttettem a secondery alapi csatlakozóba.
Így :
az eredeti HDD-vel BIOS bejön,
HDD detect HDD felismer,
majd BIOS SAVE,
POWER OFF,
CDROM-ra DATA CABLE rá
POWER ON
Sííííííííííííííííííp
POWER OFF
CDROM ról DATA CABLE le
POWER ON
és megint Siiiiiiiiiiiiiiip, mikor már egy HDD-vel a secondery-ről tökéletesen ment!!!!!!!!!!!!!
akárkivót'tevótá

Egy MAI alaplaphoz adott DATA CABLE jó lehet egy kb 1998-1999-es MOTHERBOARDHOZ? Persze tűk száma stimmel .....
csak ugye ATA-33/66 VS. ATA 133
sztem meg van törve a DATA CABLE ... mert ''másik'' ''pozicioba'' helyeztem és már jó, de mivel valszeg törött, ezért a CDROM felejtős .......
[Szerkesztve]
akárkivót'tevótá

Ha valami hardver baja van vagy valami nem érintkezik és azért sípol akkor abban tudok [link]segíteni
[Szerkesztve]

köszi, most már jó a gép, a data cable volt a ludas, csak azt nem értem, miért ''egy hosszú''-t sípol, mikor az memória ...
szal, köszönet!!!!!
akárkivót'tevótá

Azért sípol csak egy hosszút, mert a gépeket is emberek tervezték. Ebből az okból kifolyólag ők is tévedhetnek akárcsak mi ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerk.: Már megint túl gyorsan írtam és pontatlan lett.
[Szerkesztve]

sziasztok! a következő lenne a kérdésem: bármelyik lejátszóval nézek filmet (win media player, vlc, jetaudio, bsplayer stb), kb 1 óra után megáll a kép , a hang az megy tovább, és valami memória betelésre hivatkozik a lejátszó. 1,5 GB lapozó file van megadva, és 1 GB ram van a gépemben. mi lehet a gond? csak a win reinstall segít?
''nincs ez elb@szva, csak máshoz lesz jó''
Nem viccből írtam
. Igaz, nekem még rosszabb lett...
. Mindenesetre az elméleti limithez képest gyalázatos (az enyém). Nyilván a külföldi szerver miatt.
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Hát én azért elfogadnám itthonra 
[Szerkesztve]
Otthonra én is
(modem suxx)

A zöld meg a sárga tényleg a legmegnyugtatóbb az elme számára, de a szemet legkevésbé a piros zavarja. Már nem emlékszem miért, de asszem az erre érzékeny csapokból van a legkevesebb az emberi szemben, ja és az emlősök közül csak a főemlősök látják a pirosat, ha piros led mellett netezek éjjel, akkor még a szavannán sem ugrik a nyakamba egy párduc
- persze sajnos a fényt fogja látja, csak azt nem, hogy piros, tehát mégis rám fog ugrani...
[Szerkesztve]

Oké, rendben van mester

Hali!
Lenne egy azonnali kérdésem amire eddig nem találtam választ
A 3Ghz-es, 32 bites p4 530-as 32 biten ugynolyan sebességre képes, mint a 64bites 531-es, tehát a 64 bites utasításokon kívül teljesen megegyezik vele?

Az a baj, hogy fogalmam sincs már, hogy nem csak egy agyament baromság-e az, amit leírtam
Van egy olyan emlékem, hogy valamiért a piros fény fárasztja ki legkevésbé a szemet, de fogalmam sincs, hogy miért, és ez így magában elég bizarr állításnak tűnik
Az biztos, hogy a piros a leghoszabb hullámhosszú fény, és az is, hogy csak a főemlősök látják, de pl. már abban nem vagyok biztos, hogy kevesebb ilyen csap lenne a szemünkben. Ha valaki tudja miért van így írja már be, mert különben reggelig ezt fogom keresni a neten, annyira elkezdett érdekelni
Akkor legalább mi is megtudjuk a választ. 
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

sziasztok!
van e olyan program amivel lehet halkitani, lassitani a samsung SP1213N nevu vinyot?
eladom nem használt cuccaim: pc alkatrészek, néha egy-egy laptop - http://pixelkameleon.hu/bazar/

Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!

Hitachi Feature Tool <Ez a progi bevállt már Maxtor winyóknál is. Gondolom itt is segít. A program előnye, hogy nem lassúl tőle a winyó. Nem csökken a másolási/írási sebesség. Az elérési ídő sem nő meg.

Na találtam egy olyat, hogy mivel a pirosnak van a legnagyobb hullámhossza, ezért ez ingerli legritkábban a rá érzékeny csapot a szemben, és így az az idegsejt (pirosra érzékeny), amivel x ideig piros fényben tartózkodott valaki, még mindig képes ingerületbe jönni fehér fény mellett, és ezért nem lép még fel utószín jelenség. Míg ha kék fényben megvilágított szobában lettünk volna, ugyanennyi ideig, akkor a kékre érzékeny sejtek már ingerelhetetlenek lennének, és ezért fehér fényben nem látnánk a kék színt, ezért (a kék hiánya miatt) mindent más színűnek látnánk, csak pirosból, és zöldből kevernénk a színeket.
Lehet, hogy kevertem össze azzal, hogy a piros a legkevésbé zavaró/ fárasztó szín. De eszerint csak nagyon kicsi időkülönbség léphet fel, szerintem ezt biztos észre se venné senki. Amúgy ti is úgy érzitek, hogy egy sötét szobában a tisztán piros világítás kevésbé zavaró, mint bármelyik másik szín?
Engem inkább vadít. Bár ha egy tűzpiros Ferrariról van szó, akkor lehet, hogy nyugtatólag hatna. 
[Szerkesztve]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

Igazából arra gondolok, hogy pl. az egeremben lévő vörös led nem zavar, míg a monitor alján, vagy az egyik ventilátorba épített 4 kék led borzasztóan idegesít, olyan mintha a szememet szurkálná egy idő után. Volt egy darabig vörös ledes ventilátor is benne, az semennyire nem zavart. Elég szomorú, hogy egyre több eszköz készenlétjelzőjét ilyen kékre cserélik, régen mind vörös, és szinte észre sem vettem őket, ha nem akartam, ezek a kékek, meg elviselhetetlenek.
Így értettem, hogy nem zavar. Ti hogy vagytok ezzel, titeket nem zavar ez az új kék?
Én épp múlt héten tanultam (hallottam előadáson, le is írtam, csak nincs nálam a jegyzet), hogy a zöld színre a legérzékenyebb a szem. Spectral power distribution -ra keress rá google-ban.
Ha jól értem az angol szöveget, nagyjából ezt az állítást támasztja alá a köv oldal The Human Eye alatti része: [link]
(ha jól értem, ez függ a fényviszonyoktól)
Az USB-s lámpát pedig házilag is meg lehet csinálni, régebben olvastam is magyar nyelvű leírást róla. Modder oldalakon keresgélj, sajnos már nem tudom, hol láttam.
[Szerkesztve]
The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX
Sziasztok! Kérdés: Létezik Konkrétan olyan,hogy Alaplap tesztelő program? vagy hogy lehet kideriteni,hogy melyik alkatrész bibis 1 gépben? Tünetek a következők:
[link]
Megfejelve,hogy most 1 win reinstall után recseg a hang,és kb 30 perc játék után újraindul a gép 
http://www.cargorent.hu - A cégautókölcsönző

UFF!
Nékem MSN winks registry kód kellene. Válaszokat köszönöm!
Üdv.
Nem vagyok otthon a banki szférába, ezért nem tudom megoldhato-e az, hogy interneten ellenorizni tudjam, milyen összegek lettek utalva az OTPs számlámra? Junior karim van.
http://www.flickr.com/photos/schbence/

Szia !
Van!
Az a neve, hogy OTP Direkt szolgáltatás. Bemész egy akármilyen bankfiókba ( természetesen Otp) és ott mindent elmondanak és meg is kötheted a szerződést. Utánna pedíg telefonon vagy neten még utalhatsz is ha akarsz.

Sziasztok!
Elkelne számomra egy kis segítség ill tanács. A gondom a következő: A procimat szeretném húzni és nem szeretnék fejetlenül nekivágni. Még nincs igazán tapasztalatom. Kb 15 max 20 % ot szeretnék rajta tolni ha összejön.A konfigot gondolom azért nem ártana tudni. Szóval:
CPU: P4 EE 3,73 Ghz 1066 Fsb
Alaplap: ASUS P5N32-Sli Deluxe
Mem: 2*1G DDR II 667 Dualban
Előre is köszi a segítséget , hogy mit? hogyan? kb ilyen kérdéseim lennének.
Thx 

mért akarsz húzni rajta így ís elég erős

Ahh szuper köszönöm szépen. Azt hittem, hogy ezt sittysutty gépen regelem aztan jolvan. Thx!
http://www.flickr.com/photos/schbence/

Szerintem is felesleges, meg úgysem számít olyan sokat. Hacsak nem túl nagy a növekedés, 15-20ért sztem kár. Inkább a videokártyád babráld meg. De ha akarod: Bios ott állíthatsz fsb-t, meg szorzót, de lehet csak fsb-t tudsz (pl.:11*200 a 11 a szorzó a 200 az fsb akkor így lenne 2200mhz). Beállít ment, majd xp-be ha beindul Prime95 - Torture test 1-2 órát, 3d mark05-06 végigfut, ha stabil akkor mehet tovább. Csak kis lépésekben kb 10 enként felfele(inkább lassaban). Ha nem indul akkor sem kell megilyedni, jumper átrak, vissza alapra. Viszont ha ez ellenére sem akkor kezhetsz aggódni
! Meg a proc feszt is tod emelni, de azon sem érdemes sokat, csak ha nem megy tovább akkor esetleg egy kicsit (pl.:1.65ről 1.7-re) de ez legyen az utolsó lépés mert akkor jobban melegedhet. Meg figyeld Everestel a hőmérsékletet is, nem célszerű a mostanitól túl sokkal eltérni (terhelve/terheletlen). DE MINT MODTAM SZERINTEM NEKED FELESLEGES! 
[Szerkesztve]