Üdv Mindenkinek!
Van egy problémám, és már teljesen tanácstalan vagyok...
Adott egy számítógép otthon, p4 2.4@2.7, 1 db 120GB Samsung HDD beépítve, 1 db 80GB Samsung HDD rackben, 512 DDR400, meg mindenféle ami kell. Ez a gép tökéletesen működik, nincs vele baj. Adott azonban egy másik gép is, melóhelyen, amibe szoktam hordani a 80-as Samsungot. A benti gép: p4 2.6@2.6, 40GB Seagate HDD, 512 DDR400, plusz rackben a 80-as Samsung. Ha ebbe rakom a 80-ast, akkor az csak PIO módban megy, és sajnos nem a Windows téved, a maximális írási sebessége kb. 3000 KB/sec. Ami érdekes, hogy eddig ment minden flottul, de egy ideje nem hajlandó csak PIO módban menni. Ráadásul az ugyanazon kábelen lévő 40-es Seagate simán megy UDMA5 módban. A 80-as Samsungot próbáltam már az összes helyre, de mindenhol csak PIO a maximum. SMART-ot néztem a HDD-ken, de semmi figyelemreméltó. Most beraktam a 80-as helyére egy 20-as Maxtort, az meg megy UDMA5-ben. A problémás gépen volt BIOS frissítés is. Plusz tüneti jelenség, hogy a problémás gépet, ha újraindítom (lehet reset is, a lényeg, hogy ne álljon le közben), akkor már a BIOS sem látja a 80-as Samsungot. Ha leállítom, és utána újra elindítom, akkor oké. Egyszer pedig azt csinálta, hogy másolás közben elvesztette a Windows a 80-ast, utána nem is látta sem lemezkezelőben, sem eszközkezelőben.
Kérdésem az lenne, hogy mi a probléma. Találkozott már valaki ilyen hibával? HDD? Alaplap? Vagy csak egyszerűen kiszerettek egymásból? Lövésem sincs...
Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
PiSoft
Ez az ami éppen kell, / Repülök a gyógyszerrel, / Ez az adag éppen jó, / Ez az anyag éppen jó. -> Kontroll Csoport - A hang