Itt is megkérdezem. Összeraktam a régebbi gépemet, és bekapcsolás után egy nagy durranást hallottam. Mi lehetett ez?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Keress púpos/kinyílt kondenzátorokat a lapon és/vagy a tápban. Régi lapokon ezek szeretnek kiszáradni és elszállni.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

sss
(senior tag)
Kösz a gyors választ!

Ha a lapon ment szét egy kondi akkor full használhatatlan a lap?

Convex
(fanatikus tag)
Hello!
Segítséget szeretnék kérni, tegnap kezdte el a csinálni a gépem, hogy játszok(kb 15percet), aztán se szó se beszéd kikapcsol. Miután kilépett a kép a nagyon elmosódott. A videókarira gyanakszok, de furcsa, mert nem melegedett túl(62fokon megy), nincs huzva semmi a gépben. Vagy új rendszert kellene tenni?
Bocs, ha véletlenül rossz helyre tettem, de ezért nem akartam új topicot nyitni.

Lacika_
(fanatikus tag)
pont azért nem kell net mert ősrégi lassú gépek és nagyon megfogná őket egy tűzfal+antivirus, meg a w98 se túl biztonságos, bár meggondolva, ha csak annyi a dolga a tüzfalnak, hogy letiltson (nem kell monitorozni ...) akkor ez lesz a megoldás, köszi

Vangelis
(PH! kedvence)
Nem is nagyon találok neten semi leirást normálisat

Balli
(őstag)
Letötltöttem egy pdf-es file-t amit AcrobatReader-rel meg lehet nézni, viszont a nyomtatás csak writer-rel oldható meg mint irták.
Hogy értik azt hogy writer-rel tudom csak kinyomtatni
Ha AR-rel megnyitom akkor a file-ból a nyomtatás-t nem tudom kiválasztani- szürkén van is szedve
Athens 2004
Egy szakértő talán ki tudja cserélni a kondikat, és ha a többi része jó, akkor még akár működhet is. Nekem egy lapot sikerült így elrontanom, még szerencse, hogy ajándéklap volt, ami amúgy se működött rendesen.

Balli
(őstag)
Arra már rájöttem hogy ez a acrobat writer progi lenne, viszont nem találok sehol róla egy demos változatát
Csak még ma ki kellene nyomtatni ezt a vackot, nincs rá vmi más egyszerű megoldás, vagy más program ami kitudná nyomtatni?
Athens 2004

turho
(őstag)
A fiam 3 napja nyaggat Sacred magyar végigjátszás keresésével, de nem találok neki 
Tudna valaki segíteni? (Lehet hogy bénán keresem)
xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

Balli
(őstag)

Rez_Grof
(őstag)
Egy jó kis angol walkthrough : [link] Kell mellé egy szótár és már majdnem olyan, mint ha magyar lenne. 
MCITP: SA\ EA\ VA
Valaki egy jól működő codec-packot tudna nekem ajánlani? az Ace-t ismerem, de elég vegyes hangokat hallottam róla, nekem többnyire bevált. Most viszont másnak kellene egy olyan, ami biztos, hogy megy.
EIK.
ACE-t felejtsétek el.
Gordian Knot Codec Pack
Kicsi, alap, és minden megy vele, nem okoz galibát, uninstallálható.
[link]
"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

turho
(őstag)
Köszi 

turho
(őstag)
Neked is 
openoffice?
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

rii
(PH! nagyúr)
Valaki nem tudja megmondani, mi lehet a baja a lentebb írt USB-s rádió egér+bill-nek, hogy az egér nem bír kommunikálni a központegységgel?
Minden HID-at, avgy HUB-ot (vagy mi) szedjek le, és telepítsem újra?
Előr eis köszönönet .....
akárkivót'tevótá

Balli
(őstag)
Köszi letöltöttem. De a baj már ott kezdődik, hogy meg se tudom nyitni.
Openoffice writer-t elinditom, majd file-megnyitás, s ott feljön egy olyan hogy szürő kiválasztása s ott felsorol egy csomó lehetőséget, kipróbáltam egy csomót de nem nyitja meg
Bénázok, vki tud ebben segiteni?
Athens 2004
Ha az egér röcögtetésére a vevő nem reagál, akkor csinálhatsz akármit szoftveresen, nem fog menni. 

Hani
(fanatikus tag)
Alternatív megoldásként tudnám még ajánlani az MPlayert ( vagy inkább MPF.exe, mióta a windows-os Media Player-nek is MPlayer lett a neve).
Ebben beépített codec-ek vannak, nem kell hozzá semmit telepíteni - és nem rágja magát bele a registrybe, stb-be eltávolíthatatlanul.
Itt megtalálod a legújabb verzióját ( 13 MB) [link]
Leírásokhoz, régebbi verziókhoz mpf.dzm.hu: [link]
[Szerkesztve]

Hani
(fanatikus tag)
Megpróbálhatsz még keresgélni a központi egységen / egerentyűn egy ''Synchronise'' gombot, vagy ilyesmit, ami bemutatja őket egymásnak.
Akkor próbáld ki ezt:
[link]
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Balli
(őstag)
Köszi szépen Ollie a segitséget letöltöttem, de ezzel sem lehet nyomtatni 
Ugy látszik nem fog sikerülni most ez a nyomtatósdi dolog 
Athens 2004

Boolash
(fanatikus tag)
Hali!
Van egy p4p800mx alaplap amin nincs agp foglalat, de a helye ott van neki. Azt kérdezném,h boltban lehet ilyen foglalatot kapni, (mennyiért kb.) és házilag, speciális eszközök nélkül, 0 szakértelemmel bele lehet ezt rakni?
A másik, h van 1 számítógépem amit lehet eladnék, de nem tudom mennyit érhet, szóval egy kb-i árat kérnék rá. P4, 1.5GHZ 384MB SDram, 20GB vinyó+40GB vinyó, alaplap vga (sis650), alaplapi hang,hálózat, philips 48* cdíró,mobile rack,ház meg ilyesmik, Philips109E5 19'' monitor.Külön a monitor mennyi?
Köszi!

Hani
(fanatikus tag)
Ahh, valamit elfelejtettem.
Valaki a #658 - ra esetleg ( lassú winyó-felismerés) ?
A samsung tanácstalan, a neten meg nem találtam sok mindent.

Botee
(tag)
Hi all!Már próbálkoztam máshol,de nem kaptam válszt,szal sorry ha ostoba kérdésnek tűnik,de vettem most egy genius 5.1 hangcuccot,a fadobozos ''home theatert'',és a tesztelőprogival nagyon jól műkszik minden hangfal ahogy kell,de minden más hang,rendszerhangok,winamp,wmp,bs player,minden minde csak a 2 frontot használja,pedig a hangkártyán is 5.1 van beállítva,ill a windowsban a vez.pultnál is
HELP PLS!!!!!
Amíg a kelkáposztafőzelék meg nem esz engem,addig biza én sem eszem meg őt!

Hani
(fanatikus tag)
Szakértelem és spec. forrasztópáka nélkül inkább ne kezdj neki a dolognak, mert simán kinyírod az alaplapodat. Esetleg egy jobb elektronikai műszerész rá tudja applikálni a foglalatot, de még úgy sem biztos a siker, ha a fizikai ráillesztés tökéletesen sikerül... nem feltétlenül éri meg a műtét.
A gépre passz, mintha láttam volna valahol pár ''árazzátok be a gépem'' - topicot, érdemes ránézni.

Hani
(fanatikus tag)
Van esetleg valamilyen spec. vezérlóprogramod a hangkártyához?
Én pl. Abit NF7-S -es alaplapi SoundStorm kártyával használom ugyanezt, és kb. negyed óráig tököltem rajta, míg beállítottam, hogy a hangfal az analóg kimenetet használja, 5.1-ben, létrehozza a középső csatornát, létrehozza a basszus csatornát X Hz alatt, stb., stb.
Milyen hangkártya, egyébként, amivel nem megy?

Botee
(tag)
a hangkártya egy creative sb live 24 bit, 7.1 et is tudó kari,és saját sb live! progit raktam fel,műxik is rendesen,itt a speaker testtel mindet megszólaltatja gyönyörűen,de sehol másshol nem műxik,csak a 2 front,még a basszus se szól
mit tegyek szted??

Hani
(fanatikus tag)
Hmm... furi.
Pedig azokkal szépen működni szokott, max. a center nem szól - amit a hozzá adott átalakítóval meg lehet oldani.
Biztosan minden jól van beállítva a kártya körül?
Ha igen, Meg lehetne próbálni letölteni hozzá egy frissebb drivert..
Ez működik, ha minden igaz (bár talán nem a legújabb):
[link]
Ha nem, nem tudom, hogy jártál-e már a Genius HT 5.1 topicban - van egy pár ember arrafele, aki szintén Live-val használja, és szépen megy; érdemes lehet őket megkérdezni.
Szerk:
Megnézegettem, pl NetFuggO - nek volt hasonló gondja ( #815 - ös hozzászólás) - talán tud valami okosat mondani
Ja, a Genius topic itt: [link]
[Szerkesztve]

Botee
(tag)
sztem jól van beállítva,mondom tesztnél tökéletes,és szépen berakja 5.1 nek a bassz már szól mert bekapcsoltam vmi bass redirectet,de a többi még mmindig nem
nem értem,de tesztnél akkor miért tökéletes??
na szétnézek még kicsit..
azért thx!

sekli
(PH! addikt)
Hello
Van valami program, amivel meg lehet oldani, hogy a jobb és a bal csatornának külön be lehet állítani az equalizert?
[ Szerkesztve ]
Először is, tudom ajánlani Hani #771-ben kifejtett gondolatait (és a programot).
Annyit tennék még hozzá reklámképpen, hogy nagyon egyszerű a kezelőfelülete, semmi sallang, de egész sok mindent lehet állítani (pláne parancssorral). Ezen felül szinte minden formátummal megbirkózik, legyen az avi, mpeg, mov, DVD iso
...
Ha pedig valaki ragaszkodik a többi lejátszóhoz, akkor szerintem felejtsétek el a codec pack-okat
. Elegendő feltenni az alábbi dolgokat ahhoz, hogy a filmek 99,9%-a hanggal együtt jól menjen:
- Windows Media Player 10 (pl. egyes wmv-khez)
- Quicktime (mov-hoz)
- DivX
- XVid
- AC3 filter
- Ogg Vorbis directshow
Esetleg még Windows Media Encoder ill. FLAC (tömörítetlen zenéhez).
[Szerkesztve]
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

chop
(őstag)
ffdshow
ennel jobb nincs, mindent lejatszik, es nem ganyol bele a rendszerbe

chop
(őstag)
erdeles kerdeseim lennenek, valszeg latatlanban nem is lesz ra valasz, de hatha:
1. en raktam ossze a gepem, es a reset gomb windows alatt powerkent funkcional, bootkor es dosban resetkent. mar millio1x megneztem a doksiban, es tuti, hogy jol van bekotve a csati. szerencsere ritkan fagyok, de amikor igen, akkor nem lehet ujrainditani a gepet, csak kikapcsolni, es para, hogy egyszercsak odabasz vmit az elektronikanak a hirtelen ''aramelvetel''
2. nemtudom mas is talalkozott-e mar olyasmivel, hogy a boot franko, gyors, kikapcsolasnal viszont kilep a windowsbol, marmint az asztalrol, beadja a welcome screent es itt vege. altalaban 2-3 perc gondolkodas utan kilep, de volt mar olyan is,hogy negyed oraig hagytam, hatha kikapcsol a tap, aztan kilottem. erdekes.
3. neha olyat is csinal, hogy bekapcsolom, es nem ismeri fel az ide drive-okat. amint ujrainditom, meggyogyul
nyilvan ezek nem olyan hibak, amik tul surun elofordulnak, de aze' vhol idegesiti az embert, hogy porszem kerult a gepezetbe...

chop
(őstag)
erdeles kerdeseim lennenek, valszeg latatlanban nem is lesz ra valasz, de hatha:
1. en raktam ossze a gepem, es a reset gomb windows alatt powerkent funkcional, bootkor es dosban resetkent. mar millio1x megneztem a doksiban, es tuti, hogy jol van bekotve a csati. szerencsere ritkan fagyok, de amikor igen, akkor nem lehet ujrainditani a gepet, csak kikapcsolni, es para, hogy egyszercsak odabasz vmit az elektronikanak a hirtelen ''aramelvetel''
2. nemtudom mas is talalkozott-e mar olyasmivel, hogy a boot franko, gyors, kikapcsolasnal viszont kilep a windowsbol, marmint az asztalrol, beadja a welcome screent es itt vege. altalaban 2-3 perc gondolkodas utan kilep, de volt mar olyan is,hogy negyed oraig hagytam, hatha kikapcsol a tap, aztan kilottem. erdekes.
3. neha olyat is csinal, hogy bekapcsolom, es nem ismeri fel az ide drive-okat. amint ujrainditom, meggyogyul
nyilvan ezek nem olyan hibak, amik tul surun elofordulnak, de aze' vhol idegesiti az embert, hogy porszem kerult a gepezetbe...

chop
(őstag)

Sárpac
(PH! nagyúr)
Sziasztok!
Megtudná nekem valaki mondani, hogy a 1x PCI Express (x16) - nak mi az alapórajele 100 vagy 133Mhz?
Fontos lenne tuning szempontjából nem tom mire állítsam fixre 90-150Mhz-ig ajánlja fel a bios!
Köszönöm.
Alapfesz alatt a maximumon túl!

X Factor
(PH! addikt)
100mhz az alap.
(L) Atiradeonika (L)

sekli
(PH! addikt)
[ Szerkesztve ]

Sárpac
(PH! nagyúr)
Köszönöm, ugye jól gondolom, ha emelem az fsb-t akkor emelkedik ez is ha nem fixálom 100ra csak autón hagyom?
Alapfesz alatt a maximumon túl!

tgabi
(kvázi-tag)
Hali!
Van egy kis gondom. 2 vinyó van a gépemben, mindkettőn XP, a boot.ini fájlt megszerkesztettem hogy tudjak választani indításkor hogy melyik OS-t indítsa el. Ha biosban az elsődleges van beállitva bootolásra akkor is választhatok és ha a másik akkor is.
Namost mindig csak az a rendszer hajlandó elindulni amelyik a biosban bootolásra van állítva.
Ha a listában a másik XP -t szeretném indítani mint ami a bios bootra van állítva akkor kidob egy üzenetet hogy hardverhiba miatt nem lehet indítani a rendszert.
Ezt kipróbáltam akkor is ha megfordítom a boot sorrendet a biosban, és ugyanezt irja ki a Win. Kétlem hogy mindkét vinyóm rossz lenne.
Szal csak arról indul a rendszer ami biosban be van állitva, hiába van választási lehetőségem 2 XP közül.
Légyszi írjatok valami megoldást, lehet hogy csak rosszul adtam meg a boot.ini -nek valamit.
Thx.
Üdv.
'' Senki se tud semmit! ''

kenwood
(tag)
http://kepfeltoltes.hu/view/051120/untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
mi lehet a problema oka ?
[Szerkesztve]
http://forums.slsknet.org/ipb/lofiversion/index.php/t4751.html
BTW: nem tudja vki hol kaphatok pad surfert? Az egérhez kapott már elfogyott.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

kenwood
(tag)
koszi,de nekem mas a hibauzenet.
valami ntdll.dll gond.
egy ideig a nod32-vel akadt ossze,azota avg van.
de nem hinnem,h egyetlen slsk user sem hasznal virusirtot 

Mukidi
(újonc)
Hi !
Teljesen kezdő ,vagyok. Most vettem egy Conceptronic C100BRS4H routert és nem tudom beizzítani.Lépésről lépésre kellene . Lehet , hogy erről már volt szó , de nem találom .különben chellom van. Kösz

stancy
(tag)
sziasztok
Lenne egy luser kérdésem. Létezik sorosport-usb átalakitó kábel? vagy csak pci-s csatoloval oldható meg. (sajna az uj lapomon nincs soros csati, és a skenner meg ilyen)
köszi.
http://primosite.co.cc.. hogy tudj okosan kérdezni.

Boolash
(fanatikus tag)
Tehát akkor egy ilyen lapba nem lehet videókártyát belerakni????????Ez hihetetlennek tűnik. Vagy van olyan bolt ahol ezt meg tudják csinálni?Vagy mit kell ilyenkor tenni????

RpPRO
(őstag)
Biztos sok helyen megbeszeltetek mar, de azert itt megkerdezem:
Meddig fog meg tartani, h ennyire kohog a PH szervere? Masfel ev ota jarok ide rendszeresen, eddig villamgyors volt, de az utso 2 hetben ez a helyzet. Miert?
Pingelesre is timeout a valasz.
[Szerkesztve]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.