Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)

(#751) sss

sss
(senior tag)

Itt is megkérdezem. Összeraktam a régebbi gépemet, és bekapcsolás után egy nagy durranást hallottam. Mi lehetett ez?

(#752) ngabor2 válasza sss (#751) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Keress púpos/kinyílt kondenzátorokat a lapon és/vagy a tápban. Régi lapokon ezek szeretnek kiszáradni és elszállni.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#753) sss válasza ngabor2 (#752) üzenetére

sss
(senior tag)

Kösz a gyors választ! :R :R :R
Ha a lapon ment szét egy kondi akkor full használhatatlan a lap?

(#754) Convex

Convex
(fanatikus tag)

Hello!

Segítséget szeretnék kérni, tegnap kezdte el a csinálni a gépem, hogy játszok(kb 15percet), aztán se szó se beszéd kikapcsol. Miután kilépett a kép a nagyon elmosódott. A videókarira gyanakszok, de furcsa, mert nem melegedett túl(62fokon megy), nincs huzva semmi a gépben. Vagy új rendszert kellene tenni?

Bocs, ha véletlenül rossz helyre tettem, de ezért nem akartam új topicot nyitni.

(#755) Lacika_ válasza rii (#746) üzenetére

Lacika_
(fanatikus tag)

pont azért nem kell net mert ősrégi lassú gépek és nagyon megfogná őket egy tűzfal+antivirus, meg a w98 se túl biztonságos, bár meggondolva, ha csak annyi a dolga a tüzfalnak, hogy letiltson (nem kell monitorozni ...) akkor ez lesz a megoldás, köszi

(#756) Vangelis válasza Vangelis (#690) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Nem is nagyon találok neten semi leirást normálisat

(#757) Balli

Balli
(őstag)

Letötltöttem egy pdf-es file-t amit AcrobatReader-rel meg lehet nézni, viszont a nyomtatás csak writer-rel oldható meg mint irták.
Hogy értik azt hogy writer-rel tudom csak kinyomtatni :F Ha AR-rel megnyitom akkor a file-ból a nyomtatás-t nem tudom kiválasztani- szürkén van is szedve

Athens 2004

(#758) ngabor2 válasza sss (#753) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy szakértő talán ki tudja cserélni a kondikat, és ha a többi része jó, akkor még akár működhet is. Nekem egy lapot sikerült így elrontanom, még szerencse, hogy ajándéklap volt, ami amúgy se működött rendesen.

(#759) Balli válasza Balli (#757) üzenetére

Balli
(őstag)

Arra már rájöttem hogy ez a acrobat writer progi lenne, viszont nem találok sehol róla egy demos változatát :O Csak még ma ki kellene nyomtatni ezt a vackot, nincs rá vmi más egyszerű megoldás, vagy más program ami kitudná nyomtatni?

Athens 2004

(#760) turho

turho
(őstag)

A fiam 3 napja nyaggat Sacred magyar végigjátszás keresésével, de nem találok neki :(
Tudna valaki segíteni? (Lehet hogy bénán keresem)

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#761) Balli válasza turho (#760) üzenetére

Balli
(őstag)

Kerestem, de én se találtam, lehet sztem, hogy nincs is.
Mindenesetre itt tuti tudnak segíteni ebben, +abban is ha valahol elakadt a fiad- megmondják hogyan tovább
[link]
+még ajánlom ezt az oldalt amit találtam (ha itt nincs végigjátszás akkor szerintem nincs is)
[link]

Athens 2004

(#762) Rez_Grof válasza turho (#760) üzenetére

Rez_Grof
(őstag)

Egy jó kis angol walkthrough : [link] Kell mellé egy szótár és már majdnem olyan, mint ha magyar lenne. :D

MCITP: SA\ EA\ VA

(#763) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valaki egy jól működő codec-packot tudna nekem ajánlani? az Ace-t ismerem, de elég vegyes hangokat hallottam róla, nekem többnyire bevált. Most viszont másnak kellene egy olyan, ami biztos, hogy megy.
EIK.

(#764) The DJ válasza ngabor2 (#763) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

ACE-t felejtsétek el.

Gordian Knot Codec Pack
Kicsi, alap, és minden megy vele, nem okoz galibát, uninstallálható.

[link]

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#765) turho válasza Balli (#761) üzenetére

turho
(őstag)

Köszi :R

(#766) turho válasza Rez_Grof (#762) üzenetére

turho
(őstag)

Neked is :R

(#767) ollie válasza Balli (#759) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

openoffice?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#768) rii

rii
(PH! nagyúr)

Valaki nem tudja megmondani, mi lehet a baja a lentebb írt USB-s rádió egér+bill-nek, hogy az egér nem bír kommunikálni a központegységgel?

Minden HID-at, avgy HUB-ot (vagy mi) szedjek le, és telepítsem újra?

Előr eis köszönönet .....

akárkivót'tevótá

(#769) Balli válasza ollie (#767) üzenetére

Balli
(őstag)

Köszi letöltöttem. De a baj már ott kezdődik, hogy meg se tudom nyitni.
Openoffice writer-t elinditom, majd file-megnyitás, s ott feljön egy olyan hogy szürő kiválasztása s ott felsorol egy csomó lehetőséget, kipróbáltam egy csomót de nem nyitja meg:( Bénázok, vki tud ebben segiteni?

Athens 2004

(#770) ngabor2 válasza rii (#768) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha az egér röcögtetésére a vevő nem reagál, akkor csinálhatsz akármit szoftveresen, nem fog menni. :(

(#771) Hani válasza ngabor2 (#763) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Alternatív megoldásként tudnám még ajánlani az MPlayert ( vagy inkább MPF.exe, mióta a windows-os Media Player-nek is MPlayer lett a neve).
Ebben beépített codec-ek vannak, nem kell hozzá semmit telepíteni - és nem rágja magát bele a registrybe, stb-be eltávolíthatatlanul.
Itt megtalálod a legújabb verzióját ( 13 MB) [link]
Leírásokhoz, régebbi verziókhoz mpf.dzm.hu: [link]

[Szerkesztve]

(#772) Hani válasza rii (#768) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Megpróbálhatsz még keresgélni a központi egységen / egerentyűn egy ''Synchronise'' gombot, vagy ilyesmit, ami bemutatja őket egymásnak.

(#773) ollie válasza Balli (#769) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor próbáld ki ezt:
[link]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#774) Balli válasza ollie (#773) üzenetére

Balli
(őstag)

Köszi szépen Ollie a segitséget letöltöttem, de ezzel sem lehet nyomtatni :(
Ugy látszik nem fog sikerülni most ez a nyomtatósdi dolog :(

Athens 2004

(#775) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Hali!
Van egy p4p800mx alaplap amin nincs agp foglalat, de a helye ott van neki. Azt kérdezném,h boltban lehet ilyen foglalatot kapni, (mennyiért kb.) és házilag, speciális eszközök nélkül, 0 szakértelemmel bele lehet ezt rakni?
A másik, h van 1 számítógépem amit lehet eladnék, de nem tudom mennyit érhet, szóval egy kb-i árat kérnék rá. P4, 1.5GHZ 384MB SDram, 20GB vinyó+40GB vinyó, alaplap vga (sis650), alaplapi hang,hálózat, philips 48* cdíró,mobile rack,ház meg ilyesmik, Philips109E5 19'' monitor.Külön a monitor mennyi?
Köszi!

(#776) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Ahh, valamit elfelejtettem.
Valaki a #658 - ra esetleg ( lassú winyó-felismerés) ?

A samsung tanácstalan, a neten meg nem találtam sok mindent.

(#777) Botee

Botee
(tag)

Hi all!Már próbálkoztam máshol,de nem kaptam válszt,szal sorry ha ostoba kérdésnek tűnik,de vettem most egy genius 5.1 hangcuccot,a fadobozos ''home theatert'',és a tesztelőprogival nagyon jól műkszik minden hangfal ahogy kell,de minden más hang,rendszerhangok,winamp,wmp,bs player,minden minde csak a 2 frontot használja,pedig a hangkártyán is 5.1 van beállítva,ill a windowsban a vez.pultnál is:( HELP PLS!!!!!

Amíg a kelkáposztafőzelék meg nem esz engem,addig biza én sem eszem meg őt!

(#778) Hani válasza Boolash (#775) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Szakértelem és spec. forrasztópáka nélkül inkább ne kezdj neki a dolognak, mert simán kinyírod az alaplapodat. Esetleg egy jobb elektronikai műszerész rá tudja applikálni a foglalatot, de még úgy sem biztos a siker, ha a fizikai ráillesztés tökéletesen sikerül... nem feltétlenül éri meg a műtét.

A gépre passz, mintha láttam volna valahol pár ''árazzátok be a gépem'' - topicot, érdemes ránézni.

(#779) Hani válasza Botee (#777) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Van esetleg valamilyen spec. vezérlóprogramod a hangkártyához?
Én pl. Abit NF7-S -es alaplapi SoundStorm kártyával használom ugyanezt, és kb. negyed óráig tököltem rajta, míg beállítottam, hogy a hangfal az analóg kimenetet használja, 5.1-ben, létrehozza a középső csatornát, létrehozza a basszus csatornát X Hz alatt, stb., stb.

Milyen hangkártya, egyébként, amivel nem megy?

(#780) Botee válasza Hani (#779) üzenetére

Botee
(tag)

a hangkártya egy creative sb live 24 bit, 7.1 et is tudó kari,és saját sb live! progit raktam fel,műxik is rendesen,itt a speaker testtel mindet megszólaltatja gyönyörűen,de sehol másshol nem műxik,csak a 2 front,még a basszus se szól:(mit tegyek szted??

(#781) Hani válasza Botee (#780) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Hmm... furi.
Pedig azokkal szépen működni szokott, max. a center nem szól - amit a hozzá adott átalakítóval meg lehet oldani.

Biztosan minden jól van beállítva a kártya körül?
Ha igen, Meg lehetne próbálni letölteni hozzá egy frissebb drivert..
Ez működik, ha minden igaz (bár talán nem a legújabb):
[link]

Ha nem, nem tudom, hogy jártál-e már a Genius HT 5.1 topicban - van egy pár ember arrafele, aki szintén Live-val használja, és szépen megy; érdemes lehet őket megkérdezni.

Szerk:
Megnézegettem, pl NetFuggO - nek volt hasonló gondja ( #815 - ös hozzászólás) - talán tud valami okosat mondani

Ja, a Genius topic itt: [link]

[Szerkesztve]

(#782) Botee válasza Hani (#781) üzenetére

Botee
(tag)

sztem jól van beállítva,mondom tesztnél tökéletes,és szépen berakja 5.1 nek a bassz már szól mert bekapcsoltam vmi bass redirectet,de a többi még mmindig nem
nem értem,de tesztnél akkor miért tökéletes?? :F na szétnézek még kicsit..
azért thx!

(#783) sekli

sekli
(PH! addikt)

Hello
Van valami program, amivel meg lehet oldani, hogy a jobb és a bal csatornának külön be lehet állítani az equalizert?

[ Szerkesztve ]

(#784) cousin333 válasza The DJ (#764) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Először is, tudom ajánlani Hani #771-ben kifejtett gondolatait (és a programot).
Annyit tennék még hozzá reklámképpen, hogy nagyon egyszerű a kezelőfelülete, semmi sallang, de egész sok mindent lehet állítani (pláne parancssorral). Ezen felül szinte minden formátummal megbirkózik, legyen az avi, mpeg, mov, DVD iso :)...

Ha pedig valaki ragaszkodik a többi lejátszóhoz, akkor szerintem felejtsétek el a codec pack-okat ;]. Elegendő feltenni az alábbi dolgokat ahhoz, hogy a filmek 99,9%-a hanggal együtt jól menjen:

- Windows Media Player 10 (pl. egyes wmv-khez)
- Quicktime (mov-hoz)

- DivX
- XVid
- AC3 filter
- Ogg Vorbis directshow

Esetleg még Windows Media Encoder ill. FLAC (tömörítetlen zenéhez).

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#785) chop válasza ngabor2 (#763) üzenetére

chop
(őstag)

ffdshow
ennel jobb nincs, mindent lejatszik, es nem ganyol bele a rendszerbe

(#786) chop

chop
(őstag)

erdeles kerdeseim lennenek, valszeg latatlanban nem is lesz ra valasz, de hatha:
1. en raktam ossze a gepem, es a reset gomb windows alatt powerkent funkcional, bootkor es dosban resetkent. mar millio1x megneztem a doksiban, es tuti, hogy jol van bekotve a csati. szerencsere ritkan fagyok, de amikor igen, akkor nem lehet ujrainditani a gepet, csak kikapcsolni, es para, hogy egyszercsak odabasz vmit az elektronikanak a hirtelen ''aramelvetel''
2. nemtudom mas is talalkozott-e mar olyasmivel, hogy a boot franko, gyors, kikapcsolasnal viszont kilep a windowsbol, marmint az asztalrol, beadja a welcome screent es itt vege. altalaban 2-3 perc gondolkodas utan kilep, de volt mar olyan is,hogy negyed oraig hagytam, hatha kikapcsol a tap, aztan kilottem. erdekes.
3. neha olyat is csinal, hogy bekapcsolom, es nem ismeri fel az ide drive-okat. amint ujrainditom, meggyogyul

nyilvan ezek nem olyan hibak, amik tul surun elofordulnak, de aze' vhol idegesiti az embert, hogy porszem kerult a gepezetbe...

(#787) chop

chop
(őstag)

erdeles kerdeseim lennenek, valszeg latatlanban nem is lesz ra valasz, de hatha:
1. en raktam ossze a gepem, es a reset gomb windows alatt powerkent funkcional, bootkor es dosban resetkent. mar millio1x megneztem a doksiban, es tuti, hogy jol van bekotve a csati. szerencsere ritkan fagyok, de amikor igen, akkor nem lehet ujrainditani a gepet, csak kikapcsolni, es para, hogy egyszercsak odabasz vmit az elektronikanak a hirtelen ''aramelvetel''
2. nemtudom mas is talalkozott-e mar olyasmivel, hogy a boot franko, gyors, kikapcsolasnal viszont kilep a windowsbol, marmint az asztalrol, beadja a welcome screent es itt vege. altalaban 2-3 perc gondolkodas utan kilep, de volt mar olyan is,hogy negyed oraig hagytam, hatha kikapcsol a tap, aztan kilottem. erdekes.
3. neha olyat is csinal, hogy bekapcsolom, es nem ismeri fel az ide drive-okat. amint ujrainditom, meggyogyul

nyilvan ezek nem olyan hibak, amik tul surun elofordulnak, de aze' vhol idegesiti az embert, hogy porszem kerult a gepezetbe...

(#788) chop

chop
(őstag)

(#789) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Megtudná nekem valaki mondani, hogy a 1x PCI Express (x16) - nak mi az alapórajele 100 vagy 133Mhz?

Fontos lenne tuning szempontjából nem tom mire állítsam fixre 90-150Mhz-ig ajánlja fel a bios!

Köszönöm.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#790) X Factor válasza Sárpac (#789) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

100mhz az alap.

(L) Atiradeonika (L)

(#791) sekli válasza sekli (#783) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

[link] :F

[ Szerkesztve ]

(#792) Sárpac válasza X Factor (#790) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Köszönöm, ugye jól gondolom, ha emelem az fsb-t akkor emelkedik ez is ha nem fixálom 100ra csak autón hagyom?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#793) tgabi

tgabi
(kvázi-tag)

Hali!
Van egy kis gondom. 2 vinyó van a gépemben, mindkettőn XP, a boot.ini fájlt megszerkesztettem hogy tudjak választani indításkor hogy melyik OS-t indítsa el. Ha biosban az elsődleges van beállitva bootolásra akkor is választhatok és ha a másik akkor is.
Namost mindig csak az a rendszer hajlandó elindulni amelyik a biosban bootolásra van állítva.
Ha a listában a másik XP -t szeretném indítani mint ami a bios bootra van állítva akkor kidob egy üzenetet hogy hardverhiba miatt nem lehet indítani a rendszert.
Ezt kipróbáltam akkor is ha megfordítom a boot sorrendet a biosban, és ugyanezt irja ki a Win. Kétlem hogy mindkét vinyóm rossz lenne.
Szal csak arról indul a rendszer ami biosban be van állitva, hiába van választási lehetőségem 2 XP közül.
Légyszi írjatok valami megoldást, lehet hogy csak rosszul adtam meg a boot.ini -nek valamit.
Thx.
Üdv.

'' Senki se tud semmit! ''

(#794) kenwood

kenwood
(tag)

http://kepfeltoltes.hu/view/051120/untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
mi lehet a problema oka ?

[Szerkesztve]

(#795) Jorus válasza kenwood (#794) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

http://forums.slsknet.org/ipb/lofiversion/index.php/t4751.html

BTW: nem tudja vki hol kaphatok pad surfert? Az egérhez kapott már elfogyott.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#796) kenwood válasza Jorus (#795) üzenetére

kenwood
(tag)

koszi,de nekem mas a hibauzenet.
valami ntdll.dll gond.
egy ideig a nod32-vel akadt ossze,azota avg van.
de nem hinnem,h egyetlen slsk user sem hasznal virusirtot ;)

(#797) Mukidi

Mukidi
(újonc)

Hi !

Teljesen kezdő ,vagyok. Most vettem egy Conceptronic C100BRS4H routert és nem tudom beizzítani.Lépésről lépésre kellene . Lehet , hogy erről már volt szó , de nem találom .különben chellom van. Kösz :o :o

(#798) stancy

stancy
(tag)

sziasztok

Lenne egy luser kérdésem. Létezik sorosport-usb átalakitó kábel? vagy csak pci-s csatoloval oldható meg. (sajna az uj lapomon nincs soros csati, és a skenner meg ilyen)

köszi.

http://primosite.co.cc.. hogy tudj okosan kérdezni.

(#799) Boolash válasza Hani (#778) üzenetére

Boolash
(fanatikus tag)

Tehát akkor egy ilyen lapba nem lehet videókártyát belerakni????????Ez hihetetlennek tűnik. Vagy van olyan bolt ahol ezt meg tudják csinálni?Vagy mit kell ilyenkor tenni????

(#800) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Biztos sok helyen megbeszeltetek mar, de azert itt megkerdezem:

Meddig fog meg tartani, h ennyire kohog a PH szervere? Masfel ev ota jarok ide rendszeresen, eddig villamgyors volt, de az utso 2 hetben ez a helyzet. Miert?

Pingelesre is timeout a valasz.

[Szerkesztve]

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.