Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)

(#651) Dufresne válasza L3zl13 (#650) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

De ez egyik sem volt, se rar, se zip:)
DAT file volt és azt lehetett kicsomizni, ilyet se láttam még:D

Back to the field!? www.utv.hu

(#652) L3zl13 válasza Dufresne (#651) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Na és te mivel csumiztad ki? Nem csak a kiterjesztése volt fake?

Aki hülye, haljon meg!

(#653) Brae

Brae
(őstag)

Budapesten hol lehet cirill betűs(orosz) billentyűzetet kapni?
Csak kisker jó.

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#654) ngabor2 válasza belahege (#649) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A kernel támogatja. Innentől kezdve már a rendszernek is illene szabályos raid-ként kezelni. sw raid-et rá, és hadd szóljon.
(de szerintem a Linux, vagy a Debian topikban innentől kezdve több segítséget kapsz.)

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#655) sekli

sekli
(PH! addikt)

Na, akkor ujra, hátha valaki tudja...,l ugy szeretnék egy sfx-es exe file-t rar-rá alakítani, hogy közben nem csomagolom ki, ezt hogy lehet?
Segítsetek plz!

[ Szerkesztve ]

(#656) Dtomi

Dtomi
(őstag)

Mért nem ismeri fel a DVD-t az xp amit xp alatt írok?? A win98 ba ugyanazzal a rommal beolvassa ugyanazt a lemezt!! és másik rommal is ugyan ez a helyzet!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#657) porkey

porkey
(újonc)

Sziasztok!
Tettem a gépbe egy PCI -os USB kártyát.Az XP fel is ismeri, az illesztőprogramokat is telepíti, az eszközkezelő szerint működik is, de bármit dugok rá, semmi.Valakinek ötlete?

(#658) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Hello.

Kisebb problémám lenne a bootolással kapcsolatban - ami mégis igen zavaró.
Beindítom a gépet, proci, memória felismer, aztán elkezdi felismerni a hdd-t ( új 160 GB-os Samsung PATA ) .... kb. 20 másodpercet vár, majd megy tovább, szépen.

Az alaplap egy Abit NF7-S, tehát esélyem nincs fixen beállítani, hogy mi is van. Ugyanazon a kábelen nincs semmi, Primary masterként van bedugva és jumperelve, a S.M.A.R.T. mindent szépnek és jónak mond.
Egyébként erről bootol az XP és minden rendben van általában : kapacitás, átviteli sebességek, hőmérséklet, zaj, stb.

Hol lehet vajon a probléma?

(#659) mdk01

mdk01
(őstag)

hali!

Van egy *.pps fájlom és megy egy zene vetítés közbe.
Az a kérdés hogyan tudom kivenni a zenét a vetítés alol?

Köszi

(#660) mdk01 válasza mdk01 (#659) üzenetére

mdk01
(őstag)

Mármint úgy kivenni hogy rögzíteni egy fájlba..vagy maga a zenét tartalmazó fájlt..szóval értitek..remélem.;)

(#661) szucsi

szucsi
(őstag)

Sziasztok!

A kérdés rövid, a válasz feltételezem még rövidebb.

Lehet PIO109-essel 90 perces audiót írni? (Nero, FW ok) Mert ha nem, akkor nem veszek potyára ilyen lemezt.

Thx

(#662) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

Honlap szerkesztő progi kellene valami egyszerűbb...
MIlyeneket tudtok, eseteg linket hozzá...

(#663) T. Almeida válasza lorcsi (#662) üzenetére

T. Almeida
(senior tag)

Nem tudom, mennyire egyszerű, de nagyon jónak mondják, ráadásul teljesen ingyenes: Amaya
[link]

(#664) L3zl13 válasza szucsi (#661) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem tudom biztosra mondani, de szerintem 90-est ír, 99-est már kevésbé tartom valószinűnek.

Aki hülye, haljon meg!

(#665) L3zl13 válasza lorcsi (#662) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A progi legyen egyszerű, vagy vele a honlapszerkesztés?
Mert a legegszerűbb honlapszerkesztő a notepad... :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#666) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

Nem tud nekme valki egy egszerű használati utasítást lökni, pc-s cuccokhoz, mert a fogy védők szemétkednek, hogy ninc sleirás a cuccokhoz a boltocskámban:(...

Vagy szerintetek iylenkor mit érdemes csinálni. mert ugyibár én sem kapok, és én vagyok az árusító kisiparos:(,

esetleg neten tud valaki valami hasonló oldalt?! ahonna le lehet tölteni valamit.

(#667) mhif

mhif
(senior tag)

Szasztok! Lenne egy kérdésem:
Van egy ata100(40gb;2m puff) és egy ata66-os(15gb;0,5m puff) vinyóm, mind a kettő 5400 fordulatos.
Everest szrint a kisebbnek jobb az átlagos fejpozicionálási ideje, meg pár tulajdonsága... Lemértem hdtach-csal a két vinyát, a nagyobb itt kb 2* gyorsabb....
Ha windowsos boot partíciónak akarom használni vmelyiket, akkor elég lenne a kisebb is, vagy ha a nagyobbra telepitem a rendszert akkor lesz vmi látható sebességbeli különbség?? Mekkora partíciót javasoltok XP-nek? Úgy gondoltam, ha nagy kül nincs a két vinya seb-e közt akkor egészébe rárakom a wint a 15gb-ra, annyi elég neki bőven, nem?

30/412-14-13

(#668) T. Almeida válasza Vangelis (#666) üzenetére

T. Almeida
(senior tag)

Csá,
Ezt töltsd le, az első jópár oldalról össze tucc ollózni valami leírást:
[link]

(#669) cousin333 válasza mhif (#667) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a nagyobbikra tenném a Win-t (többek között a nagyobb puffer miatt).
Partíciónak mekkora méret? Ha csak a Win-t teszed ide, akkor 4-5GB elég. Ha a Telepített programokat is (lásd Program Files), akkor a használt programok számától, és típusától (sok kis lejátszó progi vs. pl. AutoCAD, 3DS Max, Matlab...) függően 10-25GB.

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#670) Vangelis válasza T. Almeida (#668) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

:R

(#671) Vangelis válasza T. Almeida (#668) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

nem pont iylenre gondoltam,:)

(#672) mhif

mhif
(senior tag)

Oksa, kösz cusinom :)
kering itt prohardveren, egy link ahol 4-5k-t adnak régi 15gb körüli vinyókért!!
Irja már meg vki mi az a link!!
Kösz, mhif

[Szerkesztve]

30/412-14-13

(#673) L3zl13 válasza Vangelis (#671) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Most mire gondolsz pontosabban?

Milyen tipusú HW-hoz kellenének?

Aki hülye, haljon meg!

(#674) Vangelis válasza L3zl13 (#673) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

ezek a férgek, memóriához, opt drivokhoz,alapalp, cpu ..... stb a legutolsó hardvehez is kéne leirás, stb... honna származik stb, ki gyártotta, hol?! végülis mindehez amit árulunk, itt matakoltak...
akármit mondtunk

(#675) atuci válasza Vangelis (#674) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

menj be egy masik szamtech boltba es kerdezd meg nekik van-e valami.

A Mistralnak van egy kis fuzetecskeje, amiben eleg sokmindent leirnak.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#676) KMan

KMan
(őstag)

Sziasztok!

Excel programozás – VBA – Makró könyvet keresek teljesen kezdő szintről, van valakinek tapasztalata, hogy mely könyvek jók ebből a témából?

Köszi szépen.

Csak a balekok alszanak „Mindennek, aminek nekifogunk, célja a VÁLTS_ – és mindent, amin VÁLToztatunk_, jobbá és a Nissanra jellemzőbbé teszünk” – Carlos Ghosn [SAS]

(#677) mdk01

mdk01
(őstag)

#659 PLS

(#678) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hello! [link] Tudtok segíteni?

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#679) petakpa1

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt a hibaüzit írja ki a chello smtp kiszolgálója és nem tudok mailt küldeni outlokkal. Az ő vagy az én oldalomon van a hiba?

Az üzenet nem küldhető el, mert a kiszolgáló visszautasította az egyik címzettet. A visszautasított e-mail cím a következő volt: ''t...@freemail.hu”. Tárgy 'Fw: Audi', Fiók: 'freemail.hu', Kiszolgáló: 'mail.chello.hu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '551 Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 551, Hibaszám: 0x800CCC79

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#680) Steelheart válasza Finwe (#678) üzenetére

Steelheart
(senior tag)

Hát ha minden hardware-es hiba megoldódott - ami egyébként sem nagyban befolyásolja az MSN-t - akkor valszeg a fagyáskor megsérült valamilyen nethez köthető progid. Újra is telepítetted az MSN-t? Tűzfalat nézted? Netkapcsolat rendben van? Ja, és el sem indul az MSN, vagy scak nem kapcsolódik? (Utóbbi esetben nethibára gyanaxom, előbbiben meg reinstall kéne talán, de lehet ám, hogy a win is meghibásodott. Scandisk sosem árt rendszerhiba/fagyás után.)

[Szerkesztve]

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#681) petakpa1

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

UP

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#682) rii

rii
(PH! nagyúr)

Ezt a POST-ot egér használata nélkül követtem el. Hogy mia nehéz benne? Ne tudd meg....

haverná' kiment a rádiós ehgységből azt egér
Abszolút nem ragál semmire .... elem csere az elején megoldást hozott.
A köztponti vevő egység LED-je a bill. -el kommunikálva villog, egérre semmi reakció.

PS2-es egér is halott, hiábba tettem fel.

Ha a rádiós egység romlott el, akkor miért nem lehet PS2es egeret feltenni?
Vagy ha maga az egérkezelés halt meg valamilyen ok folytán a windowsban, attól még a rádiós ''központ'' LEDjének villognia kellene, ha az egér aktivitást mutat.

akárkivót'tevótá

(#683) sekli

sekli
(PH! addikt)

[link] ???

[ Szerkesztve ]

(#684) Dufresne válasza Vangelis (#674) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Ki úszíthatta rád ezeket???:(
Én legtöbb boltban még sohasem kaptam leírást a cuccokhoz, kivéve persze a dobozosakhoz..
Sztem valaki tged nagyon el akar áztatni.
Amúgy valóban mistrál füzetébe sokminden van, akár onnan is ollózhatnál:)
Amúgy mégis miféle lerást akarnak mondjuk egy procihoz? Valami idióta amerikaiaknak valót, hogy ne aard fordítva behelyezni, mert az nemjó, meg nem annyi lábas foglalatba ne fog működni még akkor sem ha levagdosod a lábat, stb :F

(#685) Dufresne válasza sekli (#683) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Gondolom ezt úgy akarod végrehajtani, hogy közben az sfx kiterjesztés megszűnjön és az exe simán rar-á váljon, vagy nemjól értem.
Mert akár simán ráengedhetsz sztem rar-t a filera, csak gondolom az nemjó neked...

(#686) Dufresne válasza rii (#682) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

USB-s egér? ;]

Amúgy esetleg windows chkdsk-je tlán talál valamit, vagyesetleg eszközkezelő reinstall, de ezeket gondolom próbáltad már. Ja meg a rádiós cucc driverének eltávolítása talán..

(#687) L3zl13 válasza Vangelis (#674) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Amihez lehet, úgy csinálnék leírást, hogy fognék egy dobozos cuccot, amihez van magyar leírás. Abból kiszedném a tipus/gyártó specifikus dolgokat és kész.

Aki hülye, haljon meg!

(#688) L3zl13 válasza sekli (#683) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, hogy létezik erre megoldás. Értelmét garantáltan nem látom... :F

Aki hülye, haljon meg!

(#689) szjoci

szjoci
(senior tag)

Emberek!!! I need HELP! Otthon gallyra ment valami a gépemben... Diagnózis a következő (időrendi sorrendben) : 2 wincsi van a gépemben, 1 160GB-os seagate (primary) és 1 40GB-os maxtor (secondary) 1 IDE-n. Torrentezgetek és a maxtorra szoktam töltögetni lefelé. Egyik nap megyek haza, gép standby üzemmódban, egér mozgat, gép nem éled, billentyűzet ver, gép nem éled -> hardweres reset. Gép indul rendesen, torrentes progi indít (azureus) gép elkezd hash-elni a maxtoron. Halk tompa ''klatty'' (pár darab) a winchyből, gép megfagy annyira hogy hardweres reset. Ugyanezt eljátszottam vagy 2x, utána átmentettem a cuccot a seagate-re és folytattam onnan a letöltéseket. Feldobtam a Speedfan nevezetű progit hogy rásasoljak a SMART-ra és a maxtornál kivés a seek error rate-nél egy baxott nagy piros minusz jelet... Na mondom bizti behalt szerencsétlen maxtorom ami már vagy 5-6 éves... Nézelődök még ebbe a speedfan-ba és a feszültségeknél -12V-nál mért érték -16 körüli, -5V-nál pedig -8 körüli. Mondom ez qúúúva jó (valami M betűs gagyi 400W-os táp, nem jut eszembe a neve...) Gép kikapcs, ház oldala levesz, maxtorról lekap táp- és IDE kábel. Gép bekapcs, elkezd sípolni ütemesen mint állat, sötét képenyő... Gép kikapcs, bekapcs (nincs már sípolás) keresi a primary wincsit, nem találja... Gép újraindít, belép bios, ott sem találja a seagate-ot... És itt megállt a tudomány... Szerintetek mi a fene mehetett gallyra: tápegység, alaplap IDE vezérlője, (ne adja isten) a wincsijeim? Ha valaki tudna segíteni azt naon megköszönném...
:O
Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, remélem lesznek jó hardwaresek akik végigolvassák és tudnak segíteni mit csináljak... Most melóból firkálgatok, és délután kellene tudnom hogy mi a fenét vegyek a gépembe, mivel hétvégén marha nagy szükségem lenne rá.. :F

[Szerkesztve]

(#690) Vangelis válasza Dufresne (#684) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

származási ország, gyártó cég, forgalmazó, esetleg használati utasítás:(

én egyik cucchoz sem kapok nagykerben leirást:(

de valahogy pótolni kéne:(, de cak ki fogok találni valamit:( s.o.s

(#691) mynames

mynames
(senior tag)

Sziasztok!

1. Ha egy rádiós egér ''elugrik'' az mehet garnciába? Vagy mi okozhatja?
2. Ha egy rádiós egér ''megbolondul'' (COD 2-ben elkezdtem körbeforogni az égre nézve )ezerrel, annak mi lehet az oka? Gariba mehet az ilyen?
2. Rádiós egérhez kell vmi spéci egérpad?

wassup homie?

(#692) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy Scythe Ninja hűtőbordát vásárolni , ha valaki tudja , hogy Debrecen környékén hol tehetem ezt meg legyen szíves segítsen nekem.
Vagy ha online megrendelhető akkor hol lehet ?
A segítséget előre is köszönöm. :R

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#693) Mozsa

Mozsa
(tag)

Hali

A kérdésem a következő:

Eladtam a gépem, otthon még tökéletes volt, a gyerek hazavitte.
Ott bekapcs, semmi, ezután sikerült elindítani, bootol, majd Win töltése közben hibaüzenet, s behal
c:\win....\system nem található

ezekután végső megoldásként új XP-t gondoltunk telepíteni, de az sem megy mivel a telepítőben a licenc elfogadása után kékhalál.
(registry_error, stop: 0x00000003, 0x00000003,0x00000000,0xE1135000)

Azt hiszem azóta bootolás előtt írja a következőt:
Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed Mi lehet a probléma?

Winyó, szalagkábel, esetleg alaplap? (viedókártya, memória jó)

Plíz segítsen valaki, már jópár napja szenvedek vele.
Köszi :F

(#694) westlake válasza Mozsa (#693) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

lehet, hogy a szallitas kozben megserult fizikailag a vinyo..
elso korben kicserelnem a zsalagkabelt.. ha ez nem segit, akkor attennem egy masik portra a vinyot

I'm out.

(#695) L3zl13 válasza mynames (#691) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

1. Nem. Sok minden. Először is milyen egérről van szó?
2. Milyen egér? Nem.
3. Nem.

Jó volna tudni milyen egered van. Lehet, hogy egyszerűen alkalmatlan játékra.
Nekem MX700-am van. Néha bekattan, ha nem nyúltam hozzá egy ideig. Ilyenkor fel kell emelnem és visszatennem. Ez a legjobb rádiós egerek közé tartozik, de játékra még ezt sem nagyon ajánlják. Nekem megfelel játékra, de nem is játszom sokat. FPS-t meg egyátalán.

Szóval lehet, hogy az egered egyszerűen csak gagyi. Lehet az is, hogy hibás. Ezt max egy másik olyan egérrel összevetve lehetne szerintem megmondani. De valószinűtlen, hogy ez alapján kicserélik.

Aki hülye, haljon meg!

(#696) Mozsa válasza westlake (#694) üzenetére

Mozsa
(tag)

Köszi a segítséget, sajnos
másik szalagkábellel is néztem, illetve másik porton is, úgy is rossz.

(másik vinyóval nem néztem még mert mi van ha más halt be (táp, alaplap) és pl azt is kinyírja, (ez lehet hogy hülyeség))

Még annyit, hogy azóta nem simán Maxtor 2F0...-ként látja, hanem
VAM51JJ0 MAxtor 2F0..., jelent ez valamit?

Köszi előre is.

(#697) mynames válasza L3zl13 (#695) üzenetére

mynames
(senior tag)

Ezt vettem meg:
[link]
[link]

Hát akkor játékra lehet, hogy gagyi? :O

wassup homie?

(#698) mynames válasza Mozsa (#696) üzenetére

mynames
(senior tag)

ha volt olyan szakasza az üzletnek, hogy a gyerek belepiszkálhatott akkor mindent nézz meg!
''Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed'' Hát hova lett a 80-eres (''sűrű'') kábel?
És miért secondary? Nem piszkálta el a biost az új tulaj? Jumperek rendben?

wassup homie?

(#699) szjoci

szjoci
(senior tag)

#689 -re valaki valami okosat, plíííz... :O

(#700) L3zl13 válasza mynames (#697) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ismerősöm vett egy Labtec Settet annó. Neki a billentyűzettel volt baja játékok kapcsán.
Egérnek sem egy klasszis a Labtec szerintem. Wirelessben szvsz garantáltan nem egy gamer cucc. :(

Irodai használatra van tervezve szerintem...

Aki hülye, haljon meg!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.