Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)

(#4001) 04ahgy válasza Vuck (#3964) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vuck!

Ha jól értelmezem a bajodat, akkor neked nem szoftveres problémád van, mert az egyik kimeneti csatorna adta be a kulcsot. Ez esetben csak úgy segíthetsz a problémán, h veszel egy 3,5mm-es sztereo Jack dugót egy boltban, és mindkét hangszórót a még működő csatornára kötöd. ezt ki kell próbálni, hogy melyik a jó még. Előre szólok, hogy forrasztani is kell!
HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#4002) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki az én bajomra gyógyírt? :F

#3922, #3938.

Nagyon fontos lenne. A pen meg sajna 2 hónapja nem garis már... :O
Meg elég drága jószág is, és nem hiszem, h tönkrement volna, inkább csak 'kiakadt' valahogy...

Előre is köszi: HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#4003) rlazol válasza 04ahgy (#4002) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

más gépben működik?
újraformázás?
BIOSod felismeri (márha képes USB felismerésére)?
amúgy szvsz nincs sok remény. :(

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#4004) liquidmoon

liquidmoon
(fanatikus tag)

Sziasztok! Lenne két kérdésem gyorsba:

1. A gépem bekapcsoláskor egy 2-3mp-es folyamatos sípolást ad ki, és csak reset után indul el rendesen. Vagy, ha elsőre elindul, akkor feláll az XP, de teljesen instabil lesz. Mindig teljesen lefagy és újraindul magától. A 2. indítás után már stabil is marad. Ez mitől lehet? Memtest lefutott hiba nélkül, és a táp is jó.

2.Van egy dvdíróm, ami besz@rt, de még van hátra a 2év gariból. Ha visszaviszem, és nem tudják megcsinálni, és már nincsen ilyen típus, akkor az akkor vásárolt árat vásárolhatom le, vagy a mostani dvdírói árat?(Akkor 24eHuf volt, most kb 10eHuf)

Előre is köszi, ha válaszoltok, csak kicsit sürgős lenne...

(#4005) Bigya válasza Vuck (#3950) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

HI! Konkrétam mi ment el? a hangkártya egyik oldala, vagy mi is van?

(#4006) föccer válasza liquidmoon (#4004) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

ha nem tudják cserélni, sem javítani, akkor a vételárat kell visszafizetniük. Tehát jelen esetben a 24 ezer forintot:)

Nézd meg hogy mi a bios hibakódja, mi az ami az első indítás során nem tetszik neki.

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#4007) liquidmoon válasza föccer (#4006) üzenetére

liquidmoon
(fanatikus tag)

Kössz a gyors választ, de csak fekete kijelző van...Nem tom mi a baja a biosnak :F

(#4008) föccer válasza liquidmoon (#4007) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

mármint a sípolásra gondolok. Minden hibának van egy fajta hangjelzése. pl : hósszú után két rövid, vagy ilyesmi. mindjárt dobok egy linket, ami jól összfoglalja a bioszok hibakódjait.

szerk:

[link] jobb oldalt van egy táblázat bios beep codes címmel. megnéze, hogy milyen biosod van, és megnézed a hiba kiváltó okát.

[Szerkesztve]

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#4009) liquidmoon válasza föccer (#4008) üzenetére

liquidmoon
(fanatikus tag)

Egy 2-3mp hosszú. Sokáig nem akartam hallgatni, mert félek, hogy tönkretesz vmit :) . Úgyhogy 3-4mp után resetet nyomok gyorsan. :B

[Szerkesztve]

(#4010) föccer válasza liquidmoon (#4009) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

elvileg, ha abios megállítja gép indulását { hibajelzést küld a felhasználónak}. akkor nem szabada romlania helyzetnek, mert a számggép még nincs igazán elindítva, csak áram alatt van.

kettővel lejebbi linkemet nézd meg, atól okasabb leszel.

(#4011) liquidmoon válasza föccer (#4010) üzenetére

liquidmoon
(fanatikus tag)

Köszi a válaszokat :R

(#4012) 04ahgy válasza rlazol (#4003) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello!

3 másik gépben FELIMERI, hogy bedugtam egy USB drive-ot, betűjelet is ad, de rányomva: ''Nincs ilyen meghajtó!''. Formázni egy gép sem engedi a négyből. Sem a windowsos format, sem a drive gyári programja nem ok. Úgy érted, kezeli-e egyáltalán a BIOS az USB-t, vagy win nélkül, DOS-ban próbálkozzak?? Az AV-8 eddig kezelte, ugyanezt a driveot is... Más peneket is kezel.

[Szerkesztve]

(#4013) Caesarion

Caesarion
(fanatikus tag)

Ave, pls help
Mobipocket Creator 4 home-om is van seriallal, ami elvileg elösegítené hogy *.doc, *.txt, *.html fájlokat *.prc fájlokká konvertáljon, mégse megy. A berántott doc-okat mindig hmtl-be fordítja le...
hogyan lehet prc fájlokká konvertálni doc-okat? ( ezzel a programmal vagy másikkal, a lényeg a processz)

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#4014) eXodia

eXodia
(fanatikus tag)

optikai egér alá melyik a legjobb anyagú egérpad? szövet, műa, más???

''nincs ez elb@szva, csak máshoz lesz jó''

(#4015) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Tudtok nekem modnani Bécsi számtek boltokat?

(#4016) ngabor2 válasza eXodia (#4014) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mindegy, igazából nem is kell alá. ha mégis, akkor egyszínű matt legyen, lehetőleg ne fehér. a mintáson ugrál.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#4017) bumper válasza ngabor2 (#4016) üzenetére

bumper
(senior tag)

blueMerle
Hogy szolgál az egered? Mi6500x-et láttam valahol 5500-ért. Szerinted érdemes megvenni? Jól működik FPS játékoknál?
:)

[Szerkesztve]

(#4018) T. Almeida

T. Almeida
(senior tag)

Szevasztok,

Mozilla Composer-t nézegetem, de nem találom, hogy hogyan lehet vele frame-eket csinálni. Vagy egyáltalán nem lehet?

(#4019) mr_knight válasza 04ahgy (#4000) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

Köszönöm a sok választ ! :) Máskor felrakom a sima XP-t, és mellé egy rendes tűzfalat + Avast!-ot. Amúgy én is szoktam néha-néha kezdőként Pascalozni és nem mindig megy rendesen a Pascal... :S Most pl nincsen egerem a progiba. :((( Asszem nekem is van egy ilyen registry bejegyzésem a winyóhoz ami bekapcsolja... :U
Még egyszer köszönöm a válaszaidat ! :R

(#4020) L3zl13 válasza 04ahgy (#4000) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Érdekes, nekem futnak a 16bites progik SP2 alatt. :F

Csak a DOSX kell hogy legyen engedélyezve az autoexec.nt-ben, de az meg alapból úgy van... :F

Pacalt most konkrétan nem tudom, de clipperes progik jól futnak alatta. Azok meg garantáltan nem 32 bitesek. Ezekhez még DOSX sem kell.

Aki hülye, haljon meg!

(#4021) emitter

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

mindenhol keresgéltem már de sehol nem találtam karfás forgószéket (felnőtt)
max 10 ropi lenne rá
vagy vaalami relax-szék is megfelelne, ilyen árban

tudtok segíteni? használtan nem akarok venni
thx

(#4022) x_o_n válasza emitter (#4021) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

bemész a tekkoba meg az osönbe és plafonig állnak ebben az árban,

:igényes festés vállalok referenciákkal:

(#4023) Eagl3 válasza emitter (#4021) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hardver: forgószék.
:C :C :D

Sry off. :)

(#4024) Caesarion

Caesarion
(fanatikus tag)

na még1x:

Ave, pls help
Mobipocket Creator 4 home-om is van seriallal, ami elvileg elösegítené hogy *.doc, *.txt, *.html fájlokat *.prc fájlokká konvertáljon, mégse megy. A berántott doc-okat mindig hmtl-be fordítja le...
hogyan lehet prc fájlokká konvertálni doc-okat? :O

(ezzel a programmal vagy másikkal, a lényeg a folyamat)

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#4025) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hy nemtom melyik lenne a megfelelő topic szal sry ha nem az de lenne egy kérdésem
/mily meglepő/

szal arról lenne szó h az én konfigomhoz lesz egy chieftec táp és ezt be kéne szerelnem
gondolom nem olyan bonyolult de parázok, hogy vmit xarul kötök be ebbe még nagyon kezdő vok asse toom h mit hova kéne ha meg elviszem boltba nem ahol vásároltam ott meg elkérnek egy csomó zsét
szal vmi múvi kéne vagy vmi magyarázat h mit hova
vagy animáció mint a zalman vf700 ashoz [[link]
előre is kössz: eastsider

[Szerkesztve]

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#4026) c.zsolti válasza eastsider (#4025) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Nem tudod elrontani. Minden csatlakozónak egyedi alakja van, amit erőszak mentesen csak egyféleképpen tudsz csatlakoztatni. Tehát csak figyelned kell egy kicsit. :)

...

(#4027) eastsider válasza c.zsolti (#4026) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ugye nem lehet forditva rárakni??? meg milesz ha fordítva teszem rá???

(#4028) c.zsolti válasza eastsider (#4027) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Ne légy már ilyen kishitű, egyértelmű minden csati bedugása. Ha mégis elrontod, akkor.... :O

...

(#4029) 04ahgy válasza L3zl13 (#4020) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes ez az egész Windows meg Microsoft...
Mindenkinél minden máshogy viselkedik. Ha igazad van, akkor meg pláne. De én személy szerint az SP2-től idegenkedem... Azt tudom tanácsolni, hogy mindenki rakja fel egyszer, és eldöntheti hogy neki szimpatikus-e...
Üdv: HGyu ;]

(#4030) eastsider válasza c.zsolti (#4028) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

najó
megnéztem most a gépem belselyébe a tápcsatikat.... tényleg nincs sok
scak nagy a kábelrengeteg és soknak tűnt
van egy a lap jobb oldalán egy az alatt ami mellett a floppy van azok a drive-ok :D szal van 2 plusz egy pár amit nem kell táphoz kötni ugye ezeket tényleg nem kell?
ja még egy question milyen a AGP-s VGA tápcsati??? mer eddigi VGA-imon nem volt :B

(#4031) eXodia válasza ngabor2 (#4016) üzenetére

eXodia
(fanatikus tag)

thx :R

''nincs ez elb@szva, csak máshoz lesz jó''

(#4032) romeo155

romeo155
(újonc)

Segítséget szeretnék kérni. A video :F kártya asus ATI 9550. A gép bekapcsolása után a monitoron a dos rész alatt '' out of range'' ( tartományon kívüli ) felirat jelenik meg, ugyanakkor a TV -én látom ezt a részt. A windows résztől már látható minden a monitoron, a TV - én nem. Klónozás után monitoron a felállás ugyanaz, viszont a TV -én - már látható minden. A beál - speciális - megjelenítő eszk - a TV - ét folyamatosan tudom klónozni, a kártyáról lehúzott kábel esetén is !?
Előre is köszi

(#4033) ngabor2 válasza emitter (#4021) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

imho ennyiért nehéz lesz szerezni... én is 12k-ért vettem pár éve az enyémet, de pár hét múlva le is szedtem a karfát. relax szék meg abszolút esélytelen.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#4034) rlazol válasza eastsider (#4030) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

mint már a többiek is elmondták, mindent csak egyféleképp és egy helyhre tudsz dugni. Az egyetlen kivétel, ha régi típusú floppy meghajtód és floopy adatkábeled van, azt lehet, de azt legfeljebb megfordítod, nem baj, ha rosszul rakod rá. viszont az adatkábelhez nem fogsz nyúlni, a tápot meg nem lehet fordítva.
Tápcsatiból van olyan, ami vékony és szürke, ez neked nincs mert ez a SATA, amúgy van a széles fejű (kb 25*5 mm), amibe megy 4, színes vezeték (piros, sárga, középen két fekete), ez megy az winyók+CD+essetleg a hűtők egy része, a másik típus szintén négy, de kicsi és lapos (kábé fele akkora), ez megy a floopyba, van nagyon pici, 3 kábeles, ez a ventik másik részéhez (meg a hűtődből is ilyen jön ki), és van a nagyon sok kábeles széles, lapos (kb 6*1 cm), ez az alaplapi tápcsati. Ja, és ha olyan a lapod, akkor az előzőhöz hasonló, mintha annak 4 egységéből állna, négyzet alapú és kábé centi*centi-ennek is az alaplapon van a helye.

A hűtőből kijövő tápcsatit valószínüleg nem kell majd bántanod, mert az alaplapról kapja manapság a papit, így ki se fogod húzni. Ésszerű kábelezés, hogy áttekinthető legyen. Táp dugását nem lehet elcseszni, hajrá. Ha nagyon félsz, készíts egy képet, töltsd fel, bevonalkázzuk. :)

(#4035) rlazol válasza romeo155 (#4032) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

romeo155
nem egészen értem, konkrétan mi a problémád? :F

(#4036) rlph

rlph
(tag)

Hali!

Van egy gondom, nem tudom a regedit-et elíndítani, miért?

Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

(#4037) Bubu79 válasza romeo155 (#4032) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A monitor nem egy 1730-as LG TFT?
Az egyik ismerősömnél ez a monitor egy 9600XT-vel nem hajlandó belépni a BIOS-ba - ugyanazt írja ki, mint nálad: Out of Range. Valószínűleg nem hajlandó az adott felbontásban ( 640X480/320X240 - nem tudom, hogy a BIOS melyiket használja a kettő közül ) működni.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#4038) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
Egy talán láma kérdésem volna :B Tts bazárja miért nem jelenik meg nekem az aktív témák között, a 100 legaktívabb témára gondolok.Ha írok az adott topikba akkor sem lesz benne a 100-as topban :) Másnál mi a helyzet?

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#4039) T. Almeida válasza T. Almeida (#4018) üzenetére

T. Almeida
(senior tag)

upsz...senki nem tud segíteni? :(

Esetleg ajánlhatnátok egy tök primcsó weblapkészítőt, ami tud frame-eket.

(#4040) rlph válasza T. Almeida (#4039) üzenetére

rlph
(tag)

1stpage/firstpage
ingyenesen letölthető és sztem nem rossz, csak van a progiban egy vírus, de az nem csinál elvileg semmi galibát.

Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

(#4041) T. Almeida válasza rlph (#4040) üzenetére

T. Almeida
(senior tag)

Köszi! :R
Csak elfelejtettem említeni, hogy Linux alá kellene a cucc...

(#4043) emitter válasza ngabor2 (#4033) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

hát sajnos én is reménytelennek látom, de azért még nyitva tartom a szemem az akciókra...
te miért is szedted le a karfáját? :U
még ősszel láttam valamelyik nagyobb áruházban (a honlapján) egy relax-szék féleséget, tökjó dizájon volt (ja asszem ikea), 8k-ba volt, csak akkor még nem volt pénz :( most meg nemtalálom

egyébként valakinek van tapasztalata ilyen relax-székekkel? hogy hosszútávon megéri íróasztalhoz ilyet használni forgószék helyett? vagy egy idő után ez is kényelmetlen lesz :U

(#4044) tévészerlős

tévészerlős
(újonc)

Sziasztok nem tudjátok hogyan lehet a canon ip 2000 nyomtatóm rom-át törölni mert megtelt és nem tudok vele nyomtatni többet köszi a segítséget :O :O

(#4045) rlazol válasza tévészerlős (#4044) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

hogy mijét akarod törölni?
a ROM nekem még úgy rémlik, mint a Read Only Memory - csak olvasható memória, miért akarnád törölni? mitől telt meg? :F

(#4046) negro

negro
(tag)

Sziasztok! A TV kartyamal lenne egy kis gond.

Ma reggel meg semmi gond nem volt vele es most este ahogy bekapcsoltam volna nincsen kep! Illetve van de fekete vagyis nem no signalos kek hatter van. Hang ugyancsak van ahogy kapcsolok csatornarol csatornara. A gephez nem is nyultam szoval nem nagyon ertem mi lehet a gond. Ja a tv kartya az PixelView Play TV Pro (bt878)
Preview modban van kepem de ilyenkor ugye 320x240 es igy ha kiteszem fullscreenre szemcses szar lesz szoval overlay modban fekete a kep...

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#4047) Bubu79 válasza negro (#4046) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem raktál fel valamilyen új programot?
Én is ilyen kártyát használok és néhány furcsaságot már tapasztaltam. Rögtön a megvétel után jött az első csapás - nem akart menni a kártya. Hosszas szivattyúzás után ( mint a torkos borz ;] :DDD ) kiderült, hogy a kártya meghajtója nem igazán komálja 6.3-as Nero-t. Ezt frissítve 6.6-ra a kártya életre kelt, de lomhán tölt be :U .
A gyártó tesz rá magasról, hogy a vásárlói mennyire elégedettek a termékével és nem hajlandó frissíteni a termék meghajtóit - az én kártyámhoz ( PixelView PlayTV Pro PV-BT878P+FM.RC REV 9K ) nincsen frissítés :((( Pedig kb. egy éve vettem...

Esetleg nézz szét, hátha Neked szerencséd lesz a driver frissítéssel, csak ne felejtsd el ellenőrizni a revíziószámot a drivernél, mert a gyártó kb. 1000 féle különböző tunert használt az azonos fantázianév alatt futó kártyáihoz :U

Soha az életben többet nem veszek PixelView terméket...

Egyébként itt a kártyák topikja: [link]

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#4048) Caesarion

Caesarion
(fanatikus tag)

na még1x:

Ave, pls help
hogyan lehet prc fájlokká konvertálni doc-okat?

(ezzel a programmal vagy másikkal, a lényeg a folyamat)

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#4049) 04ahgy válasza Bubu79 (#4047) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A lelkemből szóltál... Vettem használtan anno egy pixelview tunert (FM nélkülit), adták hozzá a cd-jét is... Két hét próbálkozás után feladtam. DE! A szomszéd fiú PIII-as gépében (akadozva ugyan) ment. Gyorsan meghirdettem és eladtam. Aki megvette utána küldött 1 héttel egy SMS-t, hogy nagyon hálás, stb. Imádta a kártyát...
Tanulság: Előbb veszek sima PCI-s All-In-Wonder Radeon 9200-at, mint valaha is tunert!
Az meg legalább jó lesz egy második monitorhoz is... :)

Szal Pixelview = lol...

HGyu

(#4050) Bubu79 válasza 04ahgy (#4049) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából én is elégedett lennék vele, mert a körülményekhez képest ( zsúfolt PC ház ) egészen szép a képe, de azt nagyon rühellem benne, hogy a progi indítása után kb. fél perccel jelenik csak meg a kép...
Próbáltam az univerzális meghajtóval telepíteni a kártyát ( az előbbi hsz-emben linkelt topikban rá lehet bukkanni ), de az nem volt hajlandó kezelni a tunert ( TVision 5V TVF-8533-B/DF ) - S-Video, Composit bemenet ment gond nélkül.

MOD.: OFF

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.