?????
Ügy még nem volt hogy valahogy ne lett volna...

?????
Ügy még nem volt hogy valahogy ne lett volna...

Sziasztok!
Konfigomat megtaláljátok az adataimnál. A konfig kb két hónapos, és egy idegesítő problémám van vele, aminek nem tudom az okát.
A windows bootolása teljesen kaotikus. Van, amikor csak párszor fut el a csík a képernyőn, és gyorsan feláll a rendszer, de van, amikor akár 2 percig is szaladgál a csík.
Ilyen esetben is feláll a rendszer mindenféle hibaüzenet nélkül.
Kb. 2-3 alkalommal előfordult az is, hogy bootolás közben lefagyott a gép, megállt az addig szaladgáló csík. Reset-es újrainduláskor felajánlja a lehetséges indítási módokat, és normál indítást választva problémamentesen és gyorsan feláll a rendszer.
Ha már felállt a rendszer, akkor atomstabil, sosem fagyott még.
Az oprendszer XP Pro SP2-vel.
Én elsősorban szoftveres problémára gondolok, ha hardveres lenne, akkor valszeg használat közben is akadnának problémák.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gáz? 
Help please!
Talán vinyó, nézd meg a smart értékeket.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Hi!
Komoly problémám van a géppel, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Játék (NFS Most Wanted, NFSU2, Punisher) közben és 3DMark-ban (03, 05) komoly textúrahibák vannak: plusz elemek, szemetelés, torzulások. A 3DMark végigmegy, pontszámban is hozza amit kell. Windows, film alatt semmi. A DirectX diagnosztikai tesztelőjét végigfuttattam, semmi probléma. Próbáltam új Winnel (SP2), új DirectX, új driver, még a Sata vinyóm helyett is kipróbáltam egy másikat, de semmi. Már totál kész vagyok. Ez a gond egyik pillanatról a másikra jelentkezett. Nekem azt mondták, hogy ha a v.kártya a probléma, akkor a DirectX diag-ban is és Winben is csinálná. Tud valaki segíteni? E-mailben tudok screenshotot küldeni a problémával kapcsolatban. Előre is köszi: Balázs.
[Szerkesztve]
P4 3E Ghz, Abit IS-7, Gigabyte Radeon 9700 Pro+Zalman, Samsung 80GB SATA, Kingston 512MB DDR 400Mhz, MS 400W

köcce. Rá is repülök a témára.
bobsurf@tvnetwork.hu

Bootolás alatt amikor kifagy, nem forgatja véletlenül a vinyót?Nem világit folyamatosan a vinyó led?
Yoda Jr.

Olyan gondom van hogy néha a vincsim annyira dolgozik a háttérben hogy szinte semmit nem tudok csinálni a gépen. Ilyenkor még a dvd írás is belassul 1x-esre. Egy explorer megnyitás is fél percbe telik. (Udma mód rendben van, kábel nem hibás, memóriahiba kizárva.) Mi lehet ez? Esetleg meg lehet nézni valamivel hogy mivel dolgozik a vincsi a háttérben?

Igen, CTRL-ALT-DEL >>> Folyamatok fül alatt. 
Yoda Jr.
Első körben szerintem a lehetséges okok:
- indexelő szolgáltatás
- rendszer-visszaállító szolgáltatás (bár ez a kettő elvileg észrevétlenül dolgozik)
- időzített töredezettségmentesítés
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato
nem tud vki full partition magicet???
url 
képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

Yoda Jr.
A forumon nem tehetsz fel ilyen kérdést. Tekintve, hogy fizetős programmról van szó, ezért wareznak számít. 
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

Az indexelőt kapcsoljam ki?
Az időzített töredezettségmentesítést hol lehet kikapcsolni?
De, valamelyik hivatalos viszonteladónál biztosan beszerezhető.
Bár inkább vennék egy új 200-250-es HDD-t és átmásolnám arra a fontos adatokat, majd újra particionálnám a HDD-imet.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato
Nos, szerintem kapcsold ki az indexelőt (minden meghajtóra), azért nem nagy kár. Aztán használd a gépedet egy darabig és figyelj. Ha újra előjön a probléma, akkor nem ez volt a baj.
Automata programok: Vezérlőpult -> teljesítmény és karbantartás -> időzített feladatok (vagy valami ilyesmi, nekem angol Windowsom van). Szerintem alapból NINCS bekapcsolva. Ezen kívül, ha valaki tett fel a gépedre egy töredezettségmentesítő progit (pl. Diskeeper), akkor annak a beállításait nézd meg.
Jah, és addig is, próbálj minél több adatot gyűjteni a hibáról. Milyen gyakran, rendszeresen, vagy változó időközönként jön-e elő. Milyen programok futnak, amikor előjön... stb.
[Szerkesztve]

start/programok/kellékek/rendszereszkzök/lemezkarbantartó ha jól gondolom.
Yoda Jr.

nekem küldj egy képet, de kicsinyítsd le, mert e-mailben nem jok a nagy képek...
[ Szerkesztve ]

Képet küldtem. Remélem tudsz valami bíztatót mondani.
P4 3E Ghz, Abit IS-7, Gigabyte Radeon 9700 Pro+Zalman, Samsung 80GB SATA, Kingston 512MB DDR 400Mhz, MS 400W

ez a 9700pro+Zalman?
melyik Zalman?
egyébként elsőre nem is annyira feltűnő...
[Szerkesztve]
[ Szerkesztve ]

Ha esetleg még tudna valaki az előző oldalon említett problémámmal kapcsolatban tanácsot adni, megköszönném.

Hello! Volna egy problémám!
Van egy ATI RADEON 9550-es videókarim ami 3d-s alkalmazásokban egy kis idő múlva vagy megfagy vagy a monitor készenlétbe kapcsol. Elvittem a kártyát az egyik haveromhoz és nála pedig tökéletes volt. Mi lehet a gond. A válaszokat előre is köszönöm!

esetleg OP1, és nem lehet, hogy ez nem 9700PRO, hanem 9500@9700PRO ?
[ Szerkesztve ]

lehet, hogy nem szellőzik a géped eléggé...
[ Szerkesztve ]

Azért küldtem még egyet... És ez csak fokozódik.
Zalman: egy brutál hűtőborda alul-felül(1350 cm2), gázzal összekötve +egy hűtőventi oldalt. Ez rendben van.

Nincs húzva a kártya, tuti 9700 Pro. Meg szellőzik is rendesen. Mi lehet a gond?

ismerem nekem is ez van, de én ráraktam egy ventit is...
[ Szerkesztve ]

és nem is volt húzva?, mert nekem van egy 9500(@9700) kártyám, ami most kuka, mert ''széthúzta'' az előző tulaj...
(ja, persze jónak adta el....
) de az már az XP bootscreen alatt is szemetel...
[ Szerkesztve ]

Nem, ez gyári, csak gondok elkerülése végett kapott egy erőteljesebb hűtést (megnéztem:ZM80C-HP+OP-1). Semmi nem volt még húzva a gépben. Nem is lesz.
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Nekem a következő kérdésem van.
Aloki írta, hogy neki az Airliner Terminator házában a 80 cm-es alaplapi tápcsatlakozó rövidnek bizonyult.
Namost, én szeretnék venni egy ilyen házat, és nekem meg kéne valahogy oldani, hogy elérjen a tápcsatlakozó az alaplapig, mert jelenleg 40-50 cm között van, és nem akarok emiatt új tápot venni. Van valami megoldás az alaplapi tápcsatlakozó meghosszabbítására?
Minden relatív.

akkor passzolok
[ Szerkesztve ]

Hi mindenkinek!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
Van nekem egy Creative Ispire P5800-asom és ezt szeretném egy Genius SW 5.1 Home Theatre-re cserélni! Szinte minden forumot elolvastam és sok jót hallotam róla, de nem vagyok benne teljesen biztos hogy annyival többet nyújtana hogy megérné lecserélni. Ha valaki esetleg má hallota mindkettőt létszi írja le hogy nagy-e a külömbség a kettő között. Persze nem arra számítok hogy ég és föld, de ha azért jelentősseb akkor lehet hogy váltanék egy olyan cuccra. Meg még az érdekelne hogy a mély hangokban mekkor külömbség van, érezhetően jobban szól-e?
A válaszaitokat előre is köszönöm.

Bocs, azt nem írtam, hogy ez egy fordított elrendezésű ház, amibe az alaplapot fordítva kell beszerelni, és a proci a ház aljában egy légcsatornában van.
Minden relatív.

Molex ''hosszabító'' úgy tudom létetik, talán az is amit te keresel. Javaslom hívj fel néhány boltot.
(vagy nem félsz tőle, akkor hosszabítsd meg házilag, de... óvatosan)

Tehát senki nem találkozott még a problémámmal? Legalább ezt a jelenséget elnevezhetik rólam...

Azért köszi.

Másik gépben próbáltad a kártyát? (ha másik gépben is ugyanúgy hibázik akkor nagyon valószínű a kártya hiba és nem más okozza a gondot)
FiveOmens clan

Molex? Az nem csak a vincsikre és optikai meghajtókra menő 4-tűs tápcsati (a +5 és +12 V meg a két föld)? Nekem az alaplapi ATX tápcsatlakozót kellene meghosszabbítanom (ami 20 tűs) . Hívtam már egy mod boltot, ahol volt mindenféle átalakító, de ott is azt mondták, hogy ''igen, már keresték egy párszor, azt hiszem, létezik, de nem tudunk ilyet beszerezni''.
Amúgy láttam ilyet ''ATX hosszabbító'' néven, amikor a google-lal kerestem rá, de azóta az oldal nem elérhető. Az volt az egyetlen találat.
Minden relatív.

Másikban nem volt gond. Nálam úgy jött, hogy beraktam egy FX5200-as után, frankón ment. Aztán, hogy ne akadjon össze, Win újra, és jött a probléma.
két gép közé egyenes vagy kereszt kábel kell?

Gép-gép között kereszt (crosslink) kábel kell.
Minden relatív.
Kereszt (Crosslink).
ejj: 17 mp...
[Szerkesztve]
köszi
közben havert visszahívtam (akinek kellett), mert eszembe jutott nekem is 
[Szerkesztve]

Lehet hogy az alaplapod nem kedveli igazán a kártyát. Másik gépben ment a tiédbe meg új win-en nem megy de az fx-után megy...tényleg érdekes...
FiveOmens clan

Ja, páran már leakadtak a témán, mert igen ritka.

De igen, molex az a 4 eres, csak arra írtam h létezik, és akkor talán az is amit te keresel (mert ha lehet rövid egy molex tápkábel, akkor egy 20 tűs alaplapi tápcsatlakozó is lehet az).
szerk.:
De ha boltban azt mondják, hogy nem tudnak szerezni, akkor kevés a remény, persze több bolttal is próbálkozhatsz.
[Szerkesztve]

Szerintem nézz utánna hogy másoknak nem-e akadt ilyen kompatibilitási problémái ezzel a kártyával + alaplapal. Ha teljesen egyedien a tied ilyen(lehet valami baja van a kártyának de nembiztos ) akkor próbáld meg eladni valakinek akinél jól megy és vegyél egy másik kártyát.
FiveOmens clan

Nézd meg mégegyszer. Lehet hogy kábelezési gond lesz!
Celeron 1,8Ghz, 768MB RAM, ATi Radeon 9600pro

Köszi. Ha az lesz, akkor inkább menjen az alaplap.

Van egy kis gondom! Az origon akarok filmelőzetest nézni. Bejön valai Origoplayer, de nem csinál semmit. Kiírja, hogy ''buffering'', meg mozog a kis nyíl, majd egy idő után azt, hogy Ready azt csá! Mi kell ahhoz, hogy azon a szaron is meg tudjam nézni az előzeteseket. (Nem a jobb gomb Cél mentése más névennel nem lehet letölteni).
Köxi!
Celeron 1,8Ghz, 768MB RAM, ATi Radeon 9600pro