Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum V. (téma lezárva)

(#3001) sky77 válasza bebean (#2997) üzenetére

sky77
(fanatikus tag)

Elvileg a képernyő tulajdonságainál, ott ahol a frissítést is be tudod állítane, van egy jelölőnégyzet ''A képernyő által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése'' címmel. Ha be van állítva a monitor pontos típusa, ennek működnie kéne, ha jól értem a problémát.

[Szerkesztve]

''Emberek, vessetek a mókusok elé!''

(#3002) L3zl13 válasza róland (#2999) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Li-ION akksija van.

Aki hülye, haljon meg!

(#3003) bebean

bebean
(fanatikus tag)

BlackWoOd, sky77 - köszi a tippeket. nem fogalmaztam meg jol a problemat. egy laptop kijelzorol van szo. nincs drivere telepitve (mert nem kaptam hozza semmi ilyesmit), tehat ''alapertelmezett kepernyö'', vga driver fel van rakva. 1024-es felbontaban mukodik, latszik az egesz desktop. ha atvaltok pl. 1280x800-ra akkor nem a kijelzö keretein belül allitodik at az asztal, hanem kilog jobbra balra. olyan, mintha pl. egy keprnyöfelbontasanal nagyobb kepet nyitnek meg. tehat pl. a talca csak felig latszik kb. az egerrel tudom mozgatni az asztalt, tehat ha jobb szelre huzom, akkor jobbra tolodik stb. azt kene vhogy megcsinalnom, hogy az atallitott asztalmeret beleferjen a kijelzöbe. lehet, hogy igy is erthetetlen, raadasul szerintem kivitelezhetetlen az egesz, de azert hatha...

...

(#3004) djsunny

djsunny
(fanatikus tag)

Van nekem egy bescannelt térképem .jpg formátumban! Ezt szeretném kinyomtatni több oldalra. A kép felbontása 5320X3808! Tudtok mondani olyan programot ami szétdarabolja négy-öt felé a képet és külön oldalakra nyomtatja ki?
Thx.

(#3005) BlackWoOd válasza bebean (#3003) üzenetére

BlackWoOd
(fanatikus tag)

Sajnos/szerencsére vannak notik, melyeken ez így működik (szerintem teljesen jól, pont ezt szeretném én is megoldani asztali vacak esetében :O).

De ahogy így megfogalmaztad a problémát: próbáld ki az előző hsz-ekben javasolt beállításokat. A kettőnek együtt biztosan működnie kell!
(képernyő = digitális képernyőpanel 1024x768, meg a beállítás, hogy rejtse a nem megfelelő felbontásokat)

Kutya az élet, te pont megszüntetni akarod ezt a fícsört, én meg összehozni...:((
Utálom az ámítástechnikát, leszek inkább kertész, juhász vagy favágó...

< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

(#3006) Obi-1 válasza vakcina (#2995) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Ezt nem tudom, miért írod nekem. Nem állítottam magamról, hogy profi lennék bármiben is. Neked is válaszoltam, amennyit tudtam segíteni.

Az azonnali kérdések téma szvsz azért született, hogy a láma kérdéseknek ne kelljen külön témát nyitni. Ha megnézed, egy csomó mindenkinek igyekeztem válaszolni. A profi kérdésekben nem tudok segíteni, ezt írtam az előbb.

Szerintem jössz egy bocsánatkéréssel...

Only a Sith deals in absolutes.

(#3007) róland válasza djsunny (#3004) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze: pl. Windows Paint is képes rá, csak egy kis segítségre van szükség tőled és már darabokban is van a kép.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#3008) zsoi

zsoi
(senior tag)

Excell help kellene. A problem:
- megosztott mappában (pc 1.)egy excell tábla amit ''állandoan'' modositanak (legalább is elég gyakran),
- ezt az excell táblát egy másik gépen (pc 2.) folyamatosan nyomonkövetik
(''on-lin'' nézik)
A kérdés az: meglehet-e oldani hogy a 2. pc-n mindig az aktuális (frissitett) dokumentum legyen láthato? -ne kelljen mindig bezárni ujra megnyitni-

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#3009) snt

snt
(senior tag)

TFT monitorokat mivel szabad tisztítani? Antistatikus portörlő OK, de esetleg vmi speckó tisztitószer? Vagy akármilyen háztartásban megtalálható cucc?

(#3010) Gabcsika

Gabcsika
(tag)

Hogy a francba lehet eltűntetni az MSN 7.0-ban a párbeszédablak alján a ''Kattintson ide az MSN Messenger testreszabásához.'' szöveget?
Rakattintok, nem tűnik el. Nincs ilyen menüpont...,stb.

Freedom, Nature, Love & Music

(#3011) SteveGo

SteveGo
(újonc)

Hali mindenkinek!

Vga bios frissítésben szeretnék segítséget kérni.
Inno3d fx 5900xt kártyám van és megszeretném tunningolni egy 5950 v. 5950 ultra bios-al. Honnan tölthetnék le ilyet?

(#3012) SteveGo

SteveGo
(újonc)

Mail:insperger@freemail.hu
fontos lenne.

(#3013) bebean válasza SteveGo (#3012) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

itt nezz körül: Bővebben: link
meg itt:
Bővebben: link
Bővebben: link

[Szerkesztve]

...

(#3014) SteveGo válasza bebean (#3013) üzenetére

SteveGo
(újonc)

Köszi a segítséget!
:DD

(#3015) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az imént játszottam,és elkezdett kattogni az egyik vinyóm.Gyorsan kiléptem,és annyit írt ki,hogy nem sikerült a késletetett írás a d: meghajtón.

majd belassult a vinyó.

lekapcsoltam,megizéltem a kábeleket,visszarakta,és megy.

annyit írt,hogy nem tudott írni $MFT-be,és belassult.

mi ez?

(#3016) róland válasza snt (#3009) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valamelyik optikusnál vegyél egy jobb szemüvegtisztító kendőt. Nekem van olyan mikroszálas, amelyik rendesen magába szív minden mocskot (port, zsírt, vizet, stb.), és ha nagyon koszos langyos mosószeres vízben kimosod, megszárítod és már használható is újra. Esetleg olyat keress, amit műanyag lencsékhez ajánlanak, azok kíméletesebbek minden anyaggal.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#3017) bebean válasza _Volkovy_ (#3015) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

mft: master file table - ntfs filerendszerben. rekordokban tarolja a particion levo fajlok helyet. a hibat nem tudom mi idezhette elö. :F
esetleg meg kene probalni egy töredezettsegmentesitest. tudom, hogy ntfs-nel nem szokas, de hatha segit vmit...

[Szerkesztve]

...

(#3018) _Volkovy_ válasza bebean (#3017) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen..Ezért nem értem,hogy mi baja lehet!

Egyszer csak kattant egyet-kettőt,kiírta a hibát,majd belassult.
újraindítás után megint jó.

lehet ez kábelhiba:F

(#3019) róland válasza bebean (#3017) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ha a M$-nél nem látták volna szükségesnek a töredezettségmentesítést, akkor talán nem is lenne benne az oprendszerben a progarm. Szerintem azért nem árt ott sem töredezettségmentesíteni.

(#3020) bebean válasza _Volkovy_ (#3018) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

ez az mft egy file, folyamatosan csökken, növekszik a merete, tehat töredezhet, en erre gyanakszom. nincs nagyon tele az a hdd? nem hiszem, hogy kabelhiba lenne, de mivel csak talalgatok, nem kizart.... :F
esetleg vmi lemezellenőrzőt futtass le. diskeeper vagy ilyesmi...

...

(#3021) _Volkovy_ válasza bebean (#3020) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tele van egy 160-as!

amúgy szerintem megvan a hiba oka!

még nincsenek meg a 92mm-es ventilátoraim a hdd-k hűtésére,így ma egész nap hűtés nélkül mentek.egymás fölött közvetlenül három.az everest a legfölsőre írt 45 fokot,lekaptam az oldalát,és bizony,a fölső meleg volt,az alsó kettő pedig iszonyatosan forró!

ez az oka,igaz?nem ment tönkre semmi,csak készült.

(#3022) bebean válasza _Volkovy_ (#3021) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

igen lehet. ha jol tudom tükrözi magat a file, tehat serüles eseten nincs akkora vesz. egy ellenőrzes azert sztrongli rekommended.

...

(#3023) _Volkovy_ válasza bebean (#3022) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meglesz.

azért remélem hogy minden oké!

(#3024) szesa

szesa
(senior tag)

Tudna vki mondani par olyan asztali dvdjatekost amiben van DTS dekoder es analog kimenetei vannak?

ˇ7ˇ - out of office -

(#3025) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hi

gyors kérdés: mibe kerül egy pata-sata átalakító? Problem, h haver véletlen sata-s vinyát vett, és nem sata képes az alaplapja, és kéne venni egy ilyen átalakítót, mibe kerül?

(#3026) ngabor2 válasza ALI_G (#3025) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyszerűbb, és időtállóbb, ha vesz egy SATA RAID kártyát. Az is kb. annyi, mint egy ilyen átalakító. Utoljára 4-5eF-ért láttam, most nem találom árlistán. Vagyis a Mistral oldalán látom, de ott vásárolni egy kicsit necces :F

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#3027) doglotthal

doglotthal
(fanatikus tag)

Helló mindenkinek. Egyre több probléma van a gépemmel sajna. Most a következö jelent meg: Van egy LG 52x32x52x-es cd-rw-m ami ezidáig tökéletesen müködött. De most beteszem a lemezt, felpörgeti, majd leáll, és se kép se hang, a tálcát sem adja ki, csak a kis zöld led világít az elején. Mi lehet a hiba?

A másik amit már ide írtam, de választ még nem kaptam: Az internet explorerben nem tudok hosszú ö és ü betqt (látjátok!) írni. Csak az explorerben nem mqködik. :F
Mi lehet a hiba?

A válszokat elQre is köszönöm.

[Szerkesztve]

(#3028) doglotthal válasza doglotthal (#3027) üzenetére

doglotthal
(fanatikus tag)

Bocs, a hosszú ö-helyett Q-t ír, mig a hosszú ü-helyett q-t!

(#3029) forceberg válasza doglotthal (#3028) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Ezt már más is mondta nekem, de nem tudom, mitől lehet...:))

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#3030) forceberg

forceberg
(PH! addikt)

Tud valaki elvi vagy kapcsolási rajzokat az alaplapokon alkalmazott FET-es stabilizárorokról?
Előre is kösz mindenkinek!

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#3031) Zotya84 válasza ALI_G (#3025) üzenetére

Zotya84
(tag)

Sztem megérné neki beruházni egy pcios sata vezérlőre, ha van szabad pci helye, mert az sem drágább mint egy átalakító. Ára asszem olyan 5-7EFt körül mozog.

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#3032) gergo84

gergo84
(fanatikus tag)

miért tudok feltölteni a 64kb/s helyett csak 2,2kb/s al:F

(#3033) turho válasza doglotthal (#3027) üzenetére

turho
(őstag)

Részben akkor juthat ilyen hosszú ciklusba egy optikai drive, ha felismeri ugyan a lemezt, de éppenhogy nem tud olvasni róla értelmes adatot. Ilyenkor lassan és a végtelenségig próbálja a tartalomjegyzéket beolvasni. És előfordul hogy nem reagál az eject-re.
Amúgy meg az eszközkezelőben is nézd meg, nincs-e probléma a hardverrel vagy az illesztőprogival.

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#3034) vakcina válasza Obi-1 (#3006) üzenetére

vakcina
(újonc)

nyertél. csak ideges voltam, mert ez a problémát nagyon sürgősen meg kéne oldani, már csak egy hetünk van, és igazából mindenki (más fórumokon is) kicsit leszól, meg ''minek kell neked az öcsi, vegyé egy lézernyomtatót 20 millióért'' típusú válaszokkal szolgál (tisztelet a kivételnek!!!), és téged is hozzájuk kapcsoltalak, de rosszul tettem. még a Canon szakijai sem tudtak segíteni, de nem hinném, hogy az informatika 30 (vagy még több) éves története során még senkiben nem merült fel, hogy egy gépre több nyomtatót csatlakoztasson, hogy a nyomtatást gyorsítsa.... kész.. :) nekünk csak annyi kéne, hogy (usb hub már van, tehát rákötni rálehet) a winfos intelligensen (bár a windows és az intelligens szó egy mondatban való használata lehet, hogy nem okos) elossza a feladatot a 4 nyomtató között. A baj az az, hogy 4 db drivert nem lehet egymás mellé telepíteni (a nyomtatók teljesen ugyanolyanok) és egy driver meg csak egy nyomtatót tud vezérelni.... szóval passz. azért lenne fontos, mert ha ez nem jön össze, a rendezvényre minden nap 3 db asztali pc-t kell kicipelni, a nyomtatás bonyolultabb, este hazacipelni az egész nato központot, és másnap reggel ujra vissza. ha ez összejönne, kéne 1 laptop, a 4 nyomtató, és napi 10 kattintás....... HELP! :)

coitus interruptus

(#3035) turho válasza szesa (#3024) üzenetére

turho
(őstag)

Panasonic DVD-s 35
Panasonic DVD-s 75

[Szerkesztve]

(#3036) vakcina válasza gergo84 (#3032) üzenetére

vakcina
(újonc)

lehet, hogy közben letöltesz? attól ugyebár, mivel nem bérelt vonalad van, eléggé belassulhat, továbbá lehet, hogy akihez feltöltesz, csak ennyivel tud fogadni, még lehet, hogy valami kém/adatgyüjtő/spam levél továbbító virusféleség fut a gépeden, ami használja a sávszélességedet a spamek küldéséhez. vagy beállításbeli probléma, de ahhoz ott kéne ülnöm, hogy megnézzem :)

futtass le egy ilyen spy remover programot (pl spysweeper) hátha talál valami, ismerősömnek ez volt a megoldás.

sok sikert!

coitus interruptus

(#3037) turho válasza _Volkovy_ (#3021) üzenetére

turho
(őstag)

azért a poén kedvéért: márka?
/Egyébként saját tapasztalatom hogy a seagate és a hitachi vinyók 55 celsius-fokig jól elvannak, a Maxtor kb. 50 fokosan hajlamos hasonlót csinálni, mint amit leírtál. A teóriám: az alkalmazott motorvezérlő vagy feszstabilizátor hővédelme miatt leorlátoz. Szerintem ez a Maxtor adatvesztések egyik x-aktája./.

(#3038) gergo84 válasza vakcina (#3036) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

csak a szerverre való feltöltés megy, semmi letöltés.
végigfutattam a spyware doctor-t, a talált hibákat kijavitotta.
windows commander tölt fel egy rar betömöritett fájlt az externet szerverére

igy is csak 8,4kb/s :(((

(#3039) vakcina válasza gergo84 (#3038) üzenetére

vakcina
(újonc)

gondolom ez axelero, vagy chello. hívj egy helpdesket, onnan ők rálátnak arra, hogy mi is történik...

esetleg ha chellós vagy, előfjordulhat, hogy túllépted a havi limitedet (mint én már sajna megtettem párszor) és igen csúnyán lekorlátozzák a sévszélességedet a hónap végéig. kb tizedére. és 512 helyett kb egy modemes feltöltési sebességgel tudtam feltölteni. ha igaz, és túllépted, arról kaptál figyelmeztető emileket.

coitus interruptus

(#3040) turho válasza gergo84 (#3038) üzenetére

turho
(őstag)

szerkesztve: hülye vagyok :)

[Szerkesztve]

(#3041) vakcina válasza turho (#3040) üzenetére

vakcina
(újonc)

mondjuk ha 8- al tud feltölteni, az már kb a maximum... a 2,2 az tényleg túl alacsony, de a 7-8 az már reális...

coitus interruptus

(#3042) gergo84 válasza vakcina (#3039) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

externetes vagyok, nincs korlátozás
elvileg 128kb/s le
64kb/s fel

nem kaptam semmi emailt.
jelenleg 3,8kb/s megy csak

(#3043) vakcina válasza gergo84 (#3032) üzenetére

vakcina
(újonc)

na várj. 64 kilóBIT per sec vagy 64 kilóBÁJT per sec??? mer nem mindegy! :)

ha 64 kBIT per sec, akkor 8-nál többel nem fox feltölteni, de ha 64kilóBÁJT per sec helyett töltesz 8-al, az GÁZ :)

coitus interruptus

(#3044) turho válasza vakcina (#3043) üzenetére

turho
(őstag)

3038-ban ezt boncolgattam, csak kitöröltem. A 8 kilobájt/sec az 64 kbit/sec...ugyebár. És ez a maximum, ritka amikor fullon eléri....

(#3045) gergo84 válasza vakcina (#3041) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

nem értem a 8 miért reális... a wincom nem helyes adatot mutat?

ha 64 lenne akkor a számlálón egy másodpercben 64000 bájtonként kéne ugorni
most 3,3 és annyit is megy tehát 3xxx bytot egy másodpercben

(#3046) vakcina válasza turho (#3044) üzenetére

vakcina
(újonc)

na tehát. az átváltó szám az 8.
1 kilóbájt az 8 kilóbit.
nekem chellom van, 1500/512 kilóBIT. tehát 172 kilóBÁJT lefelé, és 64kilóBÁJT felfelé. Ha Neked 64 kilóBIT a feltöltési sebességed, akkor ( a windows commander kilóBÁJT-ban mutatja!!!!) 8-nál többet ne várj, az is csoda, ha ezt eléri!

coitus interruptus

(#3047) gergo84

gergo84
(fanatikus tag)

Jaaaaaaaa!

igy már világos.
nos
a szerzödésben igy van megadva. kategória 512. sebesség (kb/s) min: 64 up; 128 down
a win commander ezt irja.
feltöltés: xx xxx xxx bytes, 2,9kbytes/s, 2:53h

(#3048) vakcina válasza gergo84 (#3047) üzenetére

vakcina
(újonc)

na igen. a kb, az a kilóbit. tehát. a 64 up osztva 8-al, az ugye 8. tehát ha jó napod ban, akkor 8 kilóbyte-al tudsz feltölteni. ez a 2,9 elég kaki. de sajna ezek eléggé megbízhatatlan adatok. nekem is volt ugyanilyen sebességű netem, és az 5-nek már örültem... és sajna belekötni sem lehet, mert van apróbetűs rész a szerződésben. bár a chellónál az volt, hogy MAXIMUM 1500/512, tehát egy szavad sem lehet, ha nem éri el. ki van ez találva. de ha Neked az van benne, hogy MINIMUM ennyi, akkor lehetne reklamálni, de ugyis rá fogják fogni arra, hogy a te gépeddel , vagy a másik géppel (amire feltöltesz) van a baj....

coitus interruptus

(#3049) turho válasza vakcina (#3046) üzenetére

turho
(őstag)

Ezt nem nekem akartad írni sztem.... :)

(#3050) gergo84 válasza vakcina (#3048) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

a bit és kbit között mennyi a váltószám (NEM BÁJT!)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.