Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum V. (téma lezárva)

(#201) oregcsóka válasza ToBeY (#200) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Azért látod, minden rosszban van valami jó is...

[kép]

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#202) Tigerclaw válasza Emb3rke (#188) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem, ha már új gépet veszel, Ne maradj az AGP vonalon:

Az árakat a www.e-connect.hu áraiból válogattam össze (bruttó árak)

Alaplap: Chaintech VNF4 ULTRA ZENITH (nforce4, PCIexpress, stb.) 24.660 Ft
Processzor: AMD ATHLON 64 3000+ S939 dobozos, (coolerrel?) 37.850 Ft
RAM: valueRAM 512 MB 400MHz CL3A DDR 18.860 Ft
Video: INNOVISION GEFORCE 6600 128MB TV/DVI PCI-E 26.840

Ez eddig 108.210 Ft, vagyis marad házra és tápra kb. 12 ezer forintod.

Procihűtő talán nem kell, mert a dobozos A64-hez valszeg gyári hűtő van. Ha nem így lenne a sima tálcás proci ára 3 ezerrel olcsóbb.

Ez így szerintem belefér a megadott keretbe és így generációt váltassz minden szempontból. 64 bites 939 lábú AMD proci duál memvezérléssel és PCIexpress vga.

Emellett meg kell említenem, hogy ezek csak egy webáruház árai. Máshol akár olcsóbban is találhatsz alkatrészeket.

[Szerkesztve]

(#203) Winner_hun válasza oregcsóka (#201) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Honnan vannak ezek a bíg szmájlik? :D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#204) mr_knight válasza Winner_hun (#203) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

http://hok.duf.hu/wade/smiley/kategoriak/k%F6zepes_nagys%E1g%FAak_2/medium-smiley-103.gif
innen :D

(#205) oregcsóka válasza Winner_hun (#203) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Parancsolj: Bővebben: link :D

[kép]

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#206) Winner_hun válasza oregcsóka (#205) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Thenx, ez nagyon kúúúúl, erről még nem tudtam, írtó nagy, csak modemmel lassú[kép], aztán majd jön a millás számla[kép] Jó tudom szélessáv, de az még drága[kép]

[kép]

(#207) ollie válasza oregcsóka (#197) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nincs ebből a füzetből valami pdf vagy más?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#208) oregcsóka válasza ollie (#207) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Nekem nincs sajna. Ez valamelyik havi PCWord melléklet volt, egy nő írta, nem sokat ér, feláll a hátamon a szőr az áltudományos nagyképü stílusától, de ezt a táblázatot ő is úgy copizta be...:D
Ellenben van PCtunning pdf-ben, ez is PCWORD-os készítmény, ha érdekel, dobj egy mailt, és megbeszéljük... ;)
[kép]

(#209) torz on borz válasza oregcsóka (#205) üzenetére

torz on borz
(PH! addikt)

váááá itt van ami régen aláírásomban is vót : [kép] /gyk koccintós smiley/

[Szerkesztve]

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#210) Tigerclaw válasza Tigerclaw (#202) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként most látom, hogy a PH mai cikke épp RAM-okról szól.
Ez a GOODRAM egész olcsó és élettartam garos. Szóval jobbnak tűnik, mint amit ajánlottam az előbb.

(#211) Gizmo_joe

Gizmo_joe
(lelkes újonc)

Sziasztok lenne egy kérdésem. Mértem egy hőmérsékletet Everesttel, és ezt dobta:
--------[ Érzékelő ]----------------------------------------------------------------------------------------------------

Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Asus AS99127F (SMBus 2Dh)
Alaplap neve Asus P4S533-E

Hőmérsékletek:
Alaplap 31 °C (88 °F)
CPU 37 °C (99 °F)
Aux 96 °C (205 °F)
MAXTOR 6L040J2 38 °C (100 °F)
Maxtor 4R160L0 37 °C (99 °F)

Hűtőventilátorok:
CPU 2722 RPM

Feszültség értékek:
CPU mag 1.57 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.16 V
+12 V 11.49 V
Debug Info V 62 00 D0 C0 BD 00 00 25 (01)
Debug Info T 37 31 96

És a kérdésem az Aux-al lenne, nem tudná valaki megmondani, hogy mitől lehet ez? Talán rosszul mér a lap? Vagy tényleg létezik ilyen:F?
Előre is köszi!

(#212) Winner_hun válasza Gizmo_joe (#211) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ezt kapásból írta, vagy mondjuk frissítettél is? Mert ha én betöltöm, akkor procra ír 50 fokot, aztán nyomok egy frissítést és láss csodát, 38 fok:DDD

(#213) Gizmo_joe válasza Winner_hun (#212) üzenetére

Gizmo_joe
(lelkes újonc)

Hát igen frissítettem, meg még megmértem a Speed Fan nevű progival is, és azzal is ez a végeredmény! Teljesen tanácstalan vagyok.

(#214) cosman

cosman
(kvázi-tag)

Felraktam a legújabb biost, és azóta nem lehet filmet nézni, mert szaggatnak, játék nem indul, kilövi a monitort, vagy egyéb. Vissza sem tudom tenni a korábbi verziókat.Létszi segítsetek!Köszi előre is!

(#215) Winner_hun válasza Gizmo_joe (#213) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na a speed fanban ne bízzál, havernak !!!600.000!!!-es prochűtőfordulatot írt ki, na szerintem annyi még egy repcsiinek sincsen. Nekem eddig csk 10.000 volt a max fordulat, amit kiírt, közben az Everest meg 5000 írt ki, szal nam tudom, azt sem tudom, mi az az AUX:F

(#216) Winner_hun válasza cosman (#214) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Energiatakarékos módokat kapcsold le, a monitor talán azért kapcsolhat ki, mert a bios-ban mindent újra be kéne állítani, és vagy nem állítottad át, vagy elfelejtetted vagy mittudomén:)

(#217) tomcsi23 válasza cosman (#214) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Nem hiszem, hogy a más bios miatt, inkább tényleg csak valami beállítás nem tetszik neki.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#218) Gizmo_joe válasza Winner_hun (#215) üzenetére

Gizmo_joe
(lelkes újonc)

Na még ilyent sem hallottam, jó, hogy nem ''szállt el'' a gép:DDD
Hát pontosan még én sem vágom, mert legtöbbször inkább csak az erősítőknél láttam ilyen feliratot (AUX), de majd kiderül talán.:F

(#219) Winner_hun válasza cosman (#214) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Esetleg driverfrissítésekkel próbálkoztál?:F

(#220) mr_knight

mr_knight
(senior tag)

[kép]
[kép]

(#221) Winner_hun válasza mr_knight (#220) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[kép]

(#222) mr_knight válasza Winner_hun (#221) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

[kép]

(#223) cosman

cosman
(kvázi-tag)

Elöször is köszi a tippeket.Drivert frissítettem meg már lassan mindent probáltam.Nem windows alatt kapcsolja le a monitort, hanem ha felmegy az eredeti bios, újraindul és akkor nem jön be rajta semmi csak kiad pár hangot a speaker.

(#224) deedee

deedee
(őstag)

hali!

samsung syncmaster,17 colos,2-3 éves moncsi 13 k-ért megéri megvenni?

(#225) Winner_hun válasza cosman (#223) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt nézd meg, itt a sípolások alapján be tudod azonosítani a hibát: Bővebben: link

(#226) Winner_hun válasza deedee (#224) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha semmi baja, szvsz igen

[Szerkesztve]

(#227) Winner_hun válasza mr_knight (#222) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[kép][kép]

(#229) Winner_hun

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B:B
Elfogott a szmájli-hév:B:B:B:B:B:B:B:B:B

(#230) oregcsóka válasza ollie (#207) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Ollie, mail ment, izzithatod a commandert...:D

[kép]

(#231) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Gyerekek picit vegyetek vissza a smiley-kből, mert én fogom kapni a letolást...

[kép]

(#232) deedee válasza Winner_hun (#226) üzenetére

deedee
(őstag)

oksa..... :)

(#233) Winner_hun válasza oregcsóka (#231) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már töröltetem, de qva jók:)

(#234) gulu

gulu
(újonc)

Üdv! Ismerősöm elhozta gépét, mondván, hogy nem tudja kikapcsolni, csak ha kihuzza a tápot. Összerakom, bedugom, s máris pörögnek a ventilátorok. Tehát ahogy bedugom, vagy a táponlévő kapcsolót (hátul) bekapcsolom fölpörög a gép, ám az öntesz el sem indul. Ez egy Abit KR7A alaplap. Látok az alaplapon két ilágító led-et az egyik zöld a másik sárga fényt ad. A képernyőn pedig elöbb a no signal, majd bevált készelétijelre. Mi lehet. Alaplapi hiba? Vidieó? Vagy táp? Vagy minden?

(#235) vegh

vegh
(kvázi-tag)

üdv,

milyen progival lehetnem egy teljes formázást nyomni a vinyonak? maxtor 6Y160PO???

(#236) oregcsóka válasza vegh (#235) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hát azt tudsz adni az XP telepítő CD-vel is, de jobb ha leszeded a Maxtor ''powermax'' nevü progiját, ez gyári, és kimondottan a vinyódhoz való.
/beírod a Googleba, és megtalálja.../;)

(#237) vegh válasza oregcsóka (#236) üzenetére

vegh
(kvázi-tag)

thx, nem jutott eszembe a progi neve

kb mennyi ideig tart a formázás?

[Szerkesztve]

(#238) oregcsóka válasza vegh (#237) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Olyan fél óra, kb.;)

(#239) t_ferenc válasza cosman (#223) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

cmos reset megvolt bios frissítés után?

if you fall seven times, stand up eight

(#240) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fura kérdés következik barátaim. én még sosem láttam ilyet, és kezdek lilafejű lenni, de elég keményen.

konfig: asus a7n8x-e deluxe (1007bios), mobil barton2400+@2200mhz, 2*512/400 kingston valueRAM, maxtor diamondmax+9 80gb rendszervinyó, 7200rpm, 8mb cache, 120as 7200es 2megás samsung, 120as sata seagate, 160as sata seagate, audigy2, sapphire radeon 9800se@pro, asus drw-0804p (pio107) és philips dvdrom.

tények: nemrég behalt a windows másfél év után se kép se hang, így a napokban újratelepítettem. fizikai változás a gépben nem törént, kábelek, driveok, ramok, vidkari, minden maradt a helyén, semmihez nem nyúltam. mivel otthon net nincs, és nem kaptam/hoztam haza adatot, így kizárom a vírus lehetőségét.

probléma: bármilyen alkalmazásnál (dvdírás, zenehallgatás, filmnézés, ezek együttvéve, vagy különkülön) szabálytalannak mondható időközönként a gép megáll kb 5 másodpercre. a hang megszakad, a video megáll, stb stb, olyan mintha lefagyna. kb 5 másodperc után azonban minden megy tovább, és kb 10 perc múlva ez megint, aztán megint, aztán megint...

kérdés:MI A FRANC EZ?

köszönöm a válaszokat.

ui: kéretik a hosszászólást tüzetesen átolvasni, nem kérek:'' biztos nincs vírus? nem mozdult el valami?'' tanácsokat. köszönöm.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#241) Szalma válasza NoLF (#240) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Windows akkor szokott ilyen szinten fennakadni, ha valamelyik irq-hoz kötött eszköz HAL drivere megfogja. Tehát szerintem rosszul osztogatott irq-k a ludasak, ami a rengeteg (S)ATA eszközt látva nem csoda. Legrosszabb esetben valamelyik irq kötött io eszközöd haldoklik...

Ha nincs más tünet, akkor a fentiek. Szétszedném a gépet, és darabonkéti bekapcsolásokkal újra összeraknám. 1 nap meló...

De biztos nem modult el..? :) )

Szeretettel:
Szalma

(#242) L3zl13 válasza NoLF (#240) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Prociterhelést nézted? Nem ugrál szakaszosan, mikor akadozik a cucc?

Ja és nem vírusos? Vagy esetleg kimozdult valami? :P

Aki hülye, haljon meg!

(#243) NoLF válasza Szalma (#241) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt hiszem ez lesz, szétszed, darabonként összerak. kösz. többnyire zsírúj cuccok, szal nem kéne halódni az ide és sata eszközöknek.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#244) Szalma válasza NoLF (#243) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Héló! ''Zsírúj cuccok'' vs. ''windows behal 1.5 év után''..? Te valamit titkolsz... Biztos elmozdult valami... :) )

Szeretettel:
Szalma

(#245) NoLF válasza L3zl13 (#242) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó ötlet, megnézem majd a prociterhelést is.

(#246) NoLF válasza Szalma (#244) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ugyanez a lap volt régen is, csak az behalt, vettem egy ugyanolyat, igy nem kellett reinstallni a winfost. a dvdíró dvd olvasó, a vinyók a rendszervinyón kívül újak, új a proci, vidkari sem régi... ilyesmire gondoltam amikor irtam hogy újak.

(#247) Szalma válasza NoLF (#246) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Videokártya, ram és hangkártya (stb.) is io eszköz. Szerelgetés mián lehet kisültél valamin.)

Szeretettel:
Szalma

(#248) Blackmate

Blackmate
(senior tag)

Gyors kérdés - gyors válasz.

''Apró'' fájlokra (mp3) melyik fájlrendszer érdemes használni. (Későbbi DVD írás végett, hogy ne legyen probléma a vissza olvasással).

Szóval az NTFS vagy a FAT32 gyorsabb kisméretű fájlok esetében?

(#249) Szalma válasza Blackmate (#248) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Nem lesz probléma a visszaolvasással... Egyébként NTFS. Némileg megbízhatóbb... Nem fog egy áramszünet után kukázódni a ''gyűjtemény''...)

Szeretettel:
Szalma

(#250) NoLF válasza Szalma (#247) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt nem vágtam teljesen.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.