Hirdetés

2010. július 29., csütörtök

(#1) Whaskes

Whaskes
(senior tag)
LOGOUT blog

Itt a folytatás:

Azonnali kérdések órája Archívum I.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum II.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum III.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum IV.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum V.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VI.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VII.: [link]
Azonnali kérdések órája Archívum VIII.: [link]

Kellemes időtöltést mindenkinek!

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#2) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Nah akkor k.t.a még azt elmagyaráznád nkm h a CD-RW-nél mi a felső dielektromos réteg? Meg még azt sem tom h mi az a referencia nyák a videókártyáknál????
Előre is köszi!!

(#3) Whaskes válasza Norbo03 (#2) üzenetére

Whaskes
(senior tag)
LOGOUT blog

A referencia nyák azt jelenti hogy úgy adnak ki 1 vgat hogy nem változtatnak rajta a gyártók. hűtés ugyanaz stb. ahogy azt pl ATI nál vagy nVidiánál megálmodták. Esetleg a coolera ráraknak 1 matricát hogy Gigabyte, asus stb.

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#4) k.t.a. válasza Norbo03 (#2) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

A referencia nyák: tehát minden gyártó az nvidia vagy ati álltal megtervezett nyákot (nyomtatott áramköri kártyát) használja a videókártyái megépítéséhez. Ebből az látszik, hogy nincs túl nagy kreativitás a cégeknél. Megveszik a gpu-kat meg a terveket, aztán gyártják ezerszámra. Tisztelet a kivételnek. A másik kérdéseden még gondolkodom. :B

(#5) Norbo03 válasza k.t.a. (#4) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Oksa. Jah amugy köszike és Whaskes nkd is kösz.

(#6) casper1

casper1
(kvázi-tag)

hy! Számítógép egy 39-es hibakóddal fogadott újraindítás után még az image meghajtóm is felkiáltójeles! Rendszervisszaállításom ki volt kapcsolva úgyhogy ez kilőve! Amit a windows ajánlott azt meg már megcsináltam de semmi! Valaki tudna-e segíteni?

Asrock 775 E6300 2.8 ghz 2*1 gb DDR2 RAM ,8500 GT,500 GB Samsung 7200

(#7) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

A win-em nem akar semmiképpen sem betölteni :F
állandóan arra hivatkozik hogy hal.dll nem jó a system32 könyvtárban :F
pedig már átmásoltam egy jól működű win-ből és mégse :F
a cd-ről bootolás megvolt, feltette a file-okat, már csak tovább kellene lépnie , de error booting :F
találkozott már vki ilyennel?
esetleg tipek, színte már mindent kipróbáltam :O

Csabagyönygye ! "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét"---sötömi !!!---Eladó 19' philips 190WV wide monitor

(#8) Nicky Nygaro

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)

900 Mhz-es Celeron (9x100) szerintetek működne-e egy nagy hűtőbordával ventilátor nélkül??
Úgy értem folyamatosan...

(#9) Hasek válasza lorcsi (#7) üzenetére

Hasek
(senior tag)
LOGOUT blog

De ha egy másik gépről/winből másolod a hiányzó/hibás fájlokat, akkor azok nem jók, mert a saját wined nem fogja ismeri fel, mégha ugyan az a fájl neve;mérete.... Ajánlom, hogy csinálj, egy frissítést, vagy egy javítást.(Találkoztam már ilyennel, a csajom gépénél)

[Szerkesztve]

PH!Chat - http://logout.hu/cikk/phchat_eu/teljes.html

(#10) Nicky Nygaro válasza lorcsi (#7) üzenetére

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)

Nem túl biztató a helyzet.. Nem lehet bad sectoros a vinyód?

(#11) Xpod válasza Nicky Nygaro (#8) üzenetére

Xpod
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv

Ha hőcsöves akkor lehet elbírná, de én a helyedben azért tennék rá 1 ventit 5V-on járatva. Egy kis levegő mzgás nem árt és 5V-on még csak hangja sem lenne.

lorcsi: Lassú voltam. Mellesleg nem kell sp2 ahhoz, hogy lásd a 136GB feletti részt.

[Szerkesztve]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#12) lorcsi válasza Hasek (#9) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

Nicky Nygaro: nem semmi bad sector, volt rajta win, csak most sp2-es kell, jó lenne azt a 20G-t még kihasználni a 160-ason (eddig csak 136-ot hsznált)

fura dolog ez, mert azt is megpróbáltam hogy sp nélküli wint teszek fel, viszont úgy meg egybe látja a 136-ot, pedig szétpartícionáltam (30-49-60-11)

Hasek: frissítést hogy gondolod?

[Szerkesztve]

Csabagyönygye ! "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét"---sötömi !!!---Eladó 19' philips 190WV wide monitor

(#13) Hasek válasza lorcsi (#12) üzenetére

Hasek
(senior tag)
LOGOUT blog

Olyan mint az újratelepítés, csak az álltalásnos beállításaid megmaradnak, illetve a feltelepített programokat is felismeri, és nem kell azokat újratelepíteni.

(#14) föccer válasza Hasek (#13) üzenetére

föccer
(őstag)
LOGOUT blog

már megint betelt 1??

on:

Melyik Tankcsapda albumon van rajta a Menyországturist?

thx

szerk: nem válasz akart lenni

[Szerkesztve]

********** Kiadó garzonok. Érdeklődj nálam privátban, vagy telefonon.********** HDMI kábel eladó. Infó: http://hardverapro.hu/apro/hdmi_kabel_5m-es/friss.html

(#15) Hasek válasza föccer (#14) üzenetére

Hasek
(senior tag)
LOGOUT blog

Legjobb Mérgek!

Szerk: Válasz akar lenni! :)

(#16) Xpod

Xpod
(őstag)
LOGOUT blog

Akarni a wc-n kell. :D

(#17) [amne]

[amne]
(senior tag)

Tehát, előzőben kérdeztem, de kicsit tévútra szaladtak a válaszok ezért újra. Játékok kilépnek, hibaüzenet nélkül, mert DXT texture compression nem működik. DirectX-et próbáltam újra rakni, de mivel a legfrissebb verzió van fent (azt hiszem), ezért nem akart rátelepülne, törölni pedig nem tudom hogy kéne. Egy linket jó néven vennék új verzióra, illetve egy tanácsot, hogy miként töröljem a régit. Már ha ebben van a hiba. Valaki még kérdezte, hogy nem lehet-e vírus vagy hogy a rendszer összeomlott volna. Nem hiszem, mert minden más kifogástalanul működik, gyors is a gép, és ez a jelenség is csak úgy egyik napról a másikra állt elő. Ötletek?

מת(נ)יהו

(#18) Xpod válasza [amne] (#17) üzenetére

Xpod
(őstag)
LOGOUT blog

Nem olvastam az előzőt, de ha jól sejtem DX9c van fenn. Linket nem tudok adni, de le lehet szedni a DX-et, csak kell hozzá a win telepítője is. DirectX Uninstaller a prog neve, a win telepítőn található dx-re állítja vissza a cuccot. Ez XP esetében asszem DX8.

[Szerkesztve]

(#19) ollie válasza Xpod (#18) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

SP2-es XP-nél tuti DX9 lesz, sőt talán már c változat.

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#20) ollie válasza [amne] (#17) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valami DX tweaker-rel kéne megnézned a beállításokat.

dxdiag-ot nézted már? A display fülön van néhány cucc amit ki/be lehet kapcsolgatni.

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#21) mobal

mobal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok! usb -röl töltöm az mp3 lejátszóm. Töltés alatt ujra lehet inditani a gépet? a töltés nem szakad meg?

(#22) Xpod válasza mobal (#21) üzenetére

Xpod
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nem kapcsolod ki, akkor nem szűnik meg az áramellátása, ergo elvileg tölti tovább.

ollie: úgytudom a DX9c később jött ki mint az SP2 így max DX9b lehet benne. Amúgy meg csak a sima DX-et szokták bele tenni alapból, a betűseket nem.

[Szerkesztve]

(#23) föccer válasza mobal (#21) üzenetére

föccer
(őstag)
LOGOUT blog

Ha csak újraindítod, akkor elvileg nem. <újraindításnál nincs áramtalanítva a gép>

********** Kiadó garzonok. Érdeklődj nálam privátban, vagy telefonon.********** HDMI kábel eladó. Infó: http://hardverapro.hu/apro/hdmi_kabel_5m-es/friss.html

(#24) mobal válasza Xpod (#22) üzenetére

mobal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

betűs dx van az sp2höz. tudtommal a c. bár az sokat nemér, megéri az új librarykat alapból felcuccolni.

(#25) Norbo03 válasza [amne] (#17) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Az előző topikba k.t.a kollega leírta h mitől lehet. de beyírom ide még egyszer vcgyis bemásolom!!!!!
'DXT directx textúra tömörítés. Ez olyasmi, mint amikor a kép fájlokat nem bmp-ben, hanem jpg-ben tárolod, mert úgy kevesebb helyet foglal. Csak itt a videó memóriában tárolt textúrákról van szó. A hibaüzenet alapján a Te videókártyád nem támogatja ezt, és ezért lépked ki a játékokból. Ha a Gf3 Ti van akkor bizony előfordulhat ez. Próbálj olyan játékkal játszani, aminek csak DX7 vagy DX8 kell. Azok még el fognak menni, bár a DX8-al is lehetnek gondok. Sajnos öreg már a kártyád.'' Sztem nem írt hülyeséget.

Mod: Hasek igazad van nem figyeltem eléggé.
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#26) Hasek válasza Norbo03 (#25) üzenetére

Hasek
(senior tag)
LOGOUT blog

De [amne] (Boccs hogy én ''is'' válaszolok) Írta, hogy neki már nem GF3 Ti-je van, csak elfelejtette frissíteni a konfignál. Neki most ha minden igaz, akkor egy ATI X600 pro-ja van.

[Szerkesztve]

(#27) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

MP3-at hogyan tudok szoftveresen hangosítani?

Back to the field? www.utv.hu

(#28) Hasek válasza Dufresne (#27) üzenetére

Hasek
(senior tag)
LOGOUT blog

Sound Force nevezetű progival eléggé sok mindent véghez lehet vinni a MP3-kal. Köztük a hangerő növelését is.

(#29) Dufresne válasza Hasek (#28) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Kipróbálom majd azzal, de közben Nero wave editorban is megtaláltam a módját:D
köszi

Back to the field? www.utv.hu

(#30) C^^

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Lenne egy kérdésem.
Google videót, ha letöltöm fileként, és aztán google player meg letölti, azt nem lehet avi-ba vagy valami ''használható'' fileba kimenteni ?

"Kaja a lábtörlő alatt, kulcs a sütőben...Ha nem írok, ne válaszolj!"

(#31) k.t.a. válasza [amne] (#17) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

Hali!
Ha a legfrissebb DirectX kell, akkor a micro$oft honlapján biztos megtalálod, csak arra figyelj, hogy a 9.0c-nek is van egy idei kiadása 2006 februári ha jól emléxem. Nem tudom pontosan miben tér el, de pl az NFSMW is ezt rakja fel. Ha ez sem segít akkor már csak a driver lehet szerintem a gubanc. Keress abból is valami újat. Esetleg lefuttathatnál egy 3dmark06-ot, vagy a 2005-öst, mert ha azok lefutnak rendesen, akkor a játékkal lehet a gond. Illetve a 2006-os 3DMark infó részében kiírja, hogy a kártyád milyen textúra formátumokat támogat. Nekem DXT5 van ott legjobbnak írva, és nincs ilyen gondom. Ha nálad kisebb számú lenne (pl.: csak DXT4), akkor szerintem driver vagy directx gond lesz, mert tudtommal az X600 is tudja mindet, ha az van neked.

Egy link directx-re. Mi a szösz, már áprilisi verzió is van!
[link]

[Szerkesztve]

(#32) mdk01 válasza k.t.a. (#31) üzenetére

mdk01
(őstag)

kari müxik faxán?

(#33) k.t.a. válasza mdk01 (#32) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

Ez vagy nem nekem szólt, vagy nem értem. :F

Ja már értem! Valahonnan ismerős voltál, aztán utána néztem a régi privik közt. Hogy őszinte legyek nem tudom, a gépem azóta nem túl stabil, kilépked, újraindul. Már sok mindent kicseréltem, úgyhogy a karira gyanaxom, de mivel le van sarkazva elég valószínű is. Valamikor napokig tudok vele játszani, valamikor meg 5 perc után kilép a gémből. De azért elviselhető. Vissza már nem viszem mert nem tudom megmondani, hogy tőled kaptam így, vagy én csináltam.

[Szerkesztve]

(#34) Derrrick

Derrrick
(tag)

Szevasztok, adjatok tanácsot kérlek, hogy melyik alkalmazással lehet (fényképezőgépről letöltött) fotókat tömegesen, automatizáltan átnevezni úgy, hogy a fájlnevek így nézzenek ki: xxyyzznnn (x: év, y: hónap, z:nap, n: sorszám), tehát a név végén a sorszám 3 számjegyű legyen.

Kösz a válaszokat. :R

(#35) zso73

zso73
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Lehet valahol mo-n kapni 90°-os SATA kábelt?? A winyó felé eső résznél kellene a hajlítás.
Thx!

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.'' Pink CD-ket vennék!

(#36) k.t.a. válasza Derrrick (#34) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

Azért nem mennek ilyen gyorsan a dolgok, meg nem mindenki tudja a választ sem. De ha vígasztal C-ben meg tudnám írni, és még segítenék is ha elakadnál. Más ötletem nincs. Mellesleg mi alapján lenne eldöntve, hogy milyen dátum kerül a fájlnévbe, vagy ha mindig az aktuális, akkor a totalcommander is jó rá, asszem.

(#37) RAM válasza Derrrick (#34) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

TC?

Csak tisztán

(#38) Derrrick válasza RAM (#37) üzenetére

Derrrick
(tag)

Azzal nem próbáltam még, de ha működik vele akkor nekifutok.

(#39) Derrrick válasza RAM (#37) üzenetére

Derrrick
(tag)

Nem találom benne ezt a lehetőséget.

Tehát a cél hogy a pl. DSC00001.jpb-ből pl. 060415001.jpg legyen, ahol a
06: év
04: hónap
15: nap
001: sorszám

(#40) k.t.a. válasza Derrrick (#39) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

TC-ben mindkét panelen jelenítsd meg ugyanazt, ahol a képek vannak. Jelöld ki mind. Shift+F6. majd a *.* helyére írd azt, hogy 060415*.jpg, és ok. Ekkor csak két számot fog sorszámként utána rakni, de kicsit a helpben, vagy valahol utána nézel biztos lesz megoldás.

Mod.: Kis javítás: a sorszám nem műxik, a csillag helyére valami más kell, mert nekem meghagyta a régi nevében ott lévő karaktereket, ami pont jó volt, de neked nem biztos, h jó.

[Szerkesztve]

(#41) Derrrick válasza k.t.a. (#40) üzenetére

Derrrick
(tag)

O.K., kösz a tippet. Akkor lehet, hogy nem írtam le pontosan, de én azt szeretném, hogy mindezt a program maga automatikusan végezze el, úgy hogy a fájl metaadataiból kiszedi a fényép készítésének év/hó/nap adatait és mögé tesz egy háromjegyű sorszámot.

(#42) k.t.a. válasza Derrrick (#41) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

Hát így egy kicsit más, azért nézd meg miket lehet csinálni a TC-ben a Ctrl+M-el. Hátha megteszi alternatívának. Én akkor is programozást ajánlanék, ha értesz valamilyen nyelvhez.

(#43) lorcsi válasza Nicky Nygaro (#10) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

ráadásul olyan helyre akarom tenn a win-t ami eddig nem is volt használva
amit eddig használtam ezt is leformáztam már, elvileg nem kellene érzékelnir az előző wint

(#44) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Elmagyarázná nkm vlki h mi az a NRZI kód? Cd-vel kapcsolatos ennyit tok.
- Meg elmagyarázná nkm vlki h mi az az EFM?

(#45) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Még egy kérdésem lenne még pedig az h mi az a tápfeszültség konverter? Jah ha tudnátok lécci adjatok róla képet. Előre is köszi mindenkinek!!! :))

[Szerkesztve]

(#46) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Nah csak lenne még egykérdésem még pedig az h mi az a ASPI Layer?

(#47) D.Orion válasza Norbo03 (#44) üzenetére

D.Orion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

NRZI - Non Return to Zero Invertive: Nullára nem visszatérő, ''megszakadásos''. A 0 bitnek nulla szint felel meg. Az 1 értékű bithez vagy nulla vagy +V szint tartozik a következő szabály szerint: ha az előző 1-eshez nulla szint tartozott, akkor +V lesz, ha az előző 1-eshez +V tartozott, akkor 0 szint lesz a bithez rendelt feszültség. 0 bitet követő 1 értékű bit mindig +V feszültségű.
NRZI kódolás:Ez a módszer az NRZ kisebb sávszélességét kombinálja a szinkronizálást biztosító kötelező jelváltásokkal, sok nulla esetén itt is használható a bitbeszúrás.

Szerk.: googleban hírtelen ennyi

[Szerkesztve]

Én már az oviban tudtam, hogy melyik kezem melyik. Jobb az egeres, bal a billentyűzetes! xD http://d.orion.mybrute.com http://logout.hu/bejegyzes/d_orion/a_forumhasznalat_kulonbsege_regiek_es_ujak_kozott/hsz_1-50.html

(#48) Norbo03 válasza D.Orion (#47) üzenetére

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Thx a választ!!!! Azt szeretném még megkérdezni h van itt apumnak egy Lapotopja. REgész este bevolt dugva a töltőre. Kihuztam a töltőt bekacsoltam és 95%-os töltöttség volt ekkor 95%-os töltöttségre 36 percet írt. De ha már megnéztem 5 pec múlva vagy még annyi időmulva se akkor már 55 percet írt ez mitől lehet?

(#49) Balli

Balli
(őstag)

Winreinstall előtt állok. Hogyan tudom az Outlookomból lementeni a leveleket HDD-re?
Van egy mappám amibe beleraktam a fontosabb leveleket azt kellene ugy ahogy van felmoasolni valahogy a vinyóra

Athens 2004

(#50) oregcsóka válasza zso73 (#35) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Biztos lehet, mert nekem is van. Menyit érne meg neked ha postán elküldeném? ;)

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.