Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum IV. (téma lezárva)

(#901) Predator666 válasza L3zl13 (#900) üzenetére

Predator666
(fanatikus tag)

aha, tehát az azt jelenti, hogy a (a memtest86 ugye ingyenes?)a boot floppiról, és beteszem a floppit, hogy arról bootoljon...
Ugye?
Mert ha igen akkor jó...

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#902) Gambit válasza j.bravo (#897) üzenetére

Gambit
(őstag)

Hát azért az erő-erőkar összefüggést nem baj, ha tudja az ember, mert elég sokszor használjuk a mindennapokban is. ;) Meg a gimiben úgyis lesznek ennél cifrábbak is, szóval tanulja csak meg! ;]

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#903) denes44

denes44
(lelkes újonc)

Lehet abból bajom, ha egy Noname (vagyis Free Style márkájú) USB-s Bluetooth-t veszek? Úgy értem pl. nem tudja az előírt 10 métert, meg ilyenek.
Esetleg újban tud valaki max 5k-ért valamit (jöhet használtan is, ha van valakinek eladó)?

(#904) bumper

bumper
(senior tag)

Vennék egy Genius 5.1 home theater-t és ehhez kellene a gépbe is egy hangkari.
Leginkább DVD-Videózáshoz és zenehallgatáshoz használnám-
Azt tudom, hogy az Audigy 2-ben játékokhoz való cucc, meg firewire port is van pluszban. Olvastam a Creative oldalát is.
A kérdésem az, hogy házimozizáshoz elég jó-e az LS (sulinetben) OEM 7400-ért?
A dobozos már 17000-be van... akkor az OEM hanmis és át akarnak b***ni ??:Y

(#905) forceberg válasza bumper (#904) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Nekem is Genius van meg A2. SZVSZ még egy live-val is jól szól... De A2-vel jobban. De az LS is bizti jó:)

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#906) Gabcsika válasza meri.enn (#889) üzenetére

Gabcsika
(tag)

Okoskodok már egy kicsit én is :D :

(Amelyekre tőlem nem kapsz választ, azt már j.bravo vagy L3zl13 megválaszolta és ebben az esetben egyetértek velük)

Nevezz meg olyan eszközöket, amelyek használatánál fontos szerepe van az erőhatás forgásállapot-változtató képességének!

A mérleg is jó példa, de pl. biztos láttál már pörgettyűt? Ott is hasonló a helyzet. Persze abban mégis kissé más, hogy a pörgettyű esetében rengeteg ún. pillanatnyi forgástengely van, azonban az erőhatások változása révén (csökkenő fordulat) a forgásállapota is megváltozik (lassul).
Jó példa még mindenféle olyan eszköz ahol valamilyen, kar (értsd: erőkar) kapcsolódik egy vagy több testhez és legalább egy forgáspont (tengely) még adott emellett.

Hogyan változik a nyomás egy autó kerekei alatt,ha egy ember helyett négyen ülnek az autóban?

''Növekszik, mert nagyobb a súly (azaz a nyomóerő a gumifelület s az aszfalt között)'' ez pontosan ennyi, nem több. A mondat másik fele butaság (egy mennyiség nem tud egyszerre csökkeni és nőni)... Gondolom itt j.bravo arra gondolt, hogy a rugalmas gumi benyomódik, ami így van, de nem a benyomódás tartja az autót, meg a fószereket odabent, hanem a felületi erőként értelmezhető erő-ellenerő erőpár, és mint ilyen egy mennyiséggel (eredő erő) jellemezhető, ami egyszerre nem csökkenhet meg nőhet is...

Miért lehet ugyanazt a húst éles késsel kissebb erővel elvágni , mint életlennel?

Mert kisebb a felület kevesebb számú molekulát kell szétszakítanod ilyenkor, ami értelemszerűen kisebb energiabefektetést igényel.

Körülbelül ennyit gondoltam hozzászólni, aztán ügyes légy ám! :)

Freedom, Nature, Love & Music

(#907) MUŁĐER

MUŁĐER
(PH! addikt)

létezik ps/2 soros átalakító? Bill-hez kéne, tesóm P2-es gépébe, de azon csak soros (vagyis a régi) bill csatlakozó van,újonnan meg már nem kapok soros billt...és kéne egy új, a régi kicsit már leharcolt..

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#908) ngabor2 válasza MUŁĐER (#907) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az IMHO AT csatlakozó... De olyan van, én is azt használom. Pontosabban a fordítottját, de olyan is van. Számtech-boltban érdeklődj.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#909) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Egy 754 procira rámegy egy sima AMD hűtő?pl igloo 2510pro ilyesmi vagy milyen cooler kell rá?

(#910) vampire17

vampire17
(senior tag)

hi! 420W os tapokban melyik a legjobb??? markas legyen ár nem szamit (de azért még kifizethető, de nem középszint :) )

(#911) Kalandor válasza vampire17 (#910) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Enermax

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#912) vampire17

vampire17
(senior tag)

ENERMAX EG425AXVE ezt talaltam 420W os kategoriaban. ez jonak mondhato?

(#913) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Valaki tudna mondani nekem egy athlon64 939 lapot márka mind1 az ár nem! olcsó legyen ha lehet!:)

(#914) kamikaze boci válasza MUŁĐER (#907) üzenetére

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

De Tescoban is lehet kapni, néhány száz forint.

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#915) Suliro

Suliro
(őstag)

Van egy honlapom, pontosabban készül. Van rajta egy látogató-számláló, de Csak úgy müxik, ha pontosan azt írom, be, hogy suliroland.uw.hu/index.php
Hiába állítom be az adminon, hogy az index. php-t nyissa meg, ha csak simán suliroland.uw.hu-t írok be, akkor sem jön be a számláló, csak ha pontosan beírom. Mi lehet a gond?

I believe in Dodge power!

(#916) ngabor2 válasza ToBeY (#913) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Abit AV8. A 3rd eye kb. parasztvakítás. Bár van, aki szerint hasznos. Én is ilyet szerettem volna de nem ment benne a 90 nm-es proci, erre figyelj. Próbáld ki mielőtt megveszed.

(#917) ToBeY válasza ngabor2 (#916) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ez is AGP nekem PCI Express-es kell

(#918) Predator666

Predator666
(fanatikus tag)

ok...akkor most megint lámáskodom, de mivel már rákerestem a googliban hogy Sp2-re (XP) Usb 2.0 driver...és nem találtam, vagy legalábbis nem néztem végig azösszeset...
Van vkinek ilyenje?
Tudna is akkor adni?

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#919) denes44

denes44
(lelkes újonc)

Senki nem tud válaszolni?

Lehet abból bajom, ha egy Noname (vagyis Free Style márkájú) USB-s Bluetooth-t veszek? Úgy értem pl. nem tudja az előírt 10 métert, meg ilyenek.
Esetleg újban tud valaki max 5k-ért valamit (jöhet használtan is, ha van valakinek eladó)?

(#920) denes44 válasza Suliro (#915) üzenetére

denes44
(lelkes újonc)

Nekem működött úgy is, hogy csak simán írtam be a címet.

(#921) Suliro válasza denes44 (#920) üzenetére

Suliro
(őstag)

Akkor csak nálam lenne a gond?
Lécci próbáljátok már meg úgy, hogy suliroland.uw.hu
Ha neketek megy, akkor lehet, hogy csak a script van úgy megírva, hogy engem ne számoljon.

(#922) denes44

denes44
(lelkes újonc)

Működik! Hidd el nekem!

(#923) Suliro válasza denes44 (#922) üzenetére

Suliro
(őstag)

Másnak is megy, akkor nálam lesz a gond.

(#924) tomcsi23

tomcsi23
(PH! addikt)

Nem tud valaki Gab cd boltjáról? A topikot sem találom, meg úgy egyáltalán, semmit ''Gab''-ra.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#925) Suliro válasza tomcsi23 (#924) üzenetére

Suliro
(őstag)

Töröltette.

(#926) tomcsi23 válasza Suliro (#925) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Köszi. Ejj, ez nem jó jel.

Amúgy megnéztem az oldalt, nálam: ''Lécci légy türelemmel, az oldal fejlesztés alatt!!!!!!!!!'' kék színben, nvídiás háttérben.

(#927) Suliro válasza tomcsi23 (#926) üzenetére

Suliro
(őstag)

A látogató számláló működik benne?

(#928) tomcsi23 válasza Suliro (#927) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Ja, az megy. Minden frissítésnél eggyel nő az érték.

(#929) Suliro válasza tomcsi23 (#928) üzenetére

Suliro
(őstag)

Akkor megnyugodhatok!

(#930) ngabor2 válasza ToBeY (#917) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez is AGP nekem PCI Express-es kell
Ja, ez nem volt benne. Akkor Abit AX8. Ennél olcsóbb szerintem nem sok van, talán majd egy ECS lap.
Hogy lehet-e kapni, azt nem tudom, de szerintem egyelőre nem árasztotta el a piacot.

(#931) yksz

yksz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem tud valaki egy 1GB koruli ingyen tárhelyet? Melyik konyvet vegyem meg, ha PHP-t akarok csinálni?

Hmmm???

(#932) ReJim válasza yksz (#931) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

a teljesen kezdő vagy, vagy akarod elkezdeni, akkor ajánlom a ''Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24óra alatt!!'' körülbellül 3-4 ezer forint!!
ha ez megfelel és megveszed, megvennéd, akkor írj egy mailt, tudok segíteni webszerver, php beüzemelésénél!
ha soknak találod az árát, és nem szeretnéd ennyiért megvenni, akkor írj egy mailt!

</end.?>

(#933) ReJim

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

nos... van egy problémám:
tegnap összeraktam az ''új'' konfigomat, és most próbálgattam, de nagyon lassú!
a gép egy p3;
epox alaplap, intell celeron 1ghz!, és 192mb ram(SD), egy geforce2mx400 64mb; és egy 10gb os seagate u series 5 gumibugyis vinyó!
egy w98 van fent, driverek jól fentvennak de pár dolog túl lassú! még a régi gépen is lassú volt!
A QUAKE 3 arena példáól nagyon akad! de a régi gépen, ami az adatoknál van ott nem akad!! pedig az integrált intel vga!
na meg megpróbáltam az UT2004-et :D de az sem megy valami fényesen! pedig emléxem a lap, és a proci val már ment a régi hején! csak a videó kártya volt más!! meg egy kicsivel több ram volt benn!

szóval mi lehet a probléma forrása??? esetleg lehet az, hogy nem 80 eres kábellel van bekötve a vinyó hanem csak 40 eressel???? (ez volt elég hosszó kéznél)
hümm? valakinek ötlete???

(jah, és a vga aszem 128bites!!!)

üdv, és kösz:
ReJim

</end.?>

(#934) ReJim válasza ReJim (#933) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

up neki!
egyébként tévedtem! nem 128bites! :( csak az aida mondott a ramra valamit! :( de nem emléxem...

</end.?>

(#935) ngabor2 válasza ReJim (#934) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha pontosabb adatokat adsz, akkor pontosabb lesz a válasz :U

Én első körben a VGA-ra tippelek, de ilyen alapon tényleg csak tipp.
most látom, szép csendesen tag lettem :C

[Szerkesztve]

(#936) yankoo

yankoo
(tag)

Szijasztok!
3 napja vettem 1 segate barrakúúdát 8 megás kessel 120 gb.
Particionáltam minden jol ment felraktam xp-t kira uj vinyo... gondoltam
de mikor töltök netröl rarokat és sfv-vel ellenőrzöm CRC hiba
játékot indítok lefagy a töltés kék halál satöbbi.
Szétkaptam a gépet mindent megnéztem BIOS-ba belöttem mindent LBA mod-ot
irt a vinyo, beállítottam, eredménytelen.
Win reinstall után is! Mitől lehet?

mit jelent a S.M.A.R.T? acpi vagy mi bevan kapcsolva.
alaplapom matsonic 8137c chipset KT266a/KT333 bios lett fríssítve régebben.

(#937) turho

turho
(őstag)

Segítsetek már hogy kell irc-zni :) egy tudatlannak.
Mlaca eladó cuccai bolhás topicban megadta laca az irc-s elérhetőségét, de nem ismerem a dolgot :), Mirc-t felraktam de nem tudom milyen mezőbe és mit kell írni hogy működjön. Elsőre nagyon ijesztő. Thx.

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#938) fendre válasza yankoo (#936) üzenetére

fendre
(tag)

CRC hiba = ellenőrzéskor hibat talált vmelyik resz file-ban. Lehet hibasan lett letoltve. De mivel amugy is fagy mas gond _is_ lehet. Haveromnak RAM kompatibilatsi gond miatt volt hasonlo tunete.

De amit írtál az alapján inkább a vincsit kéne megnezni (esetleg egy masik gepben) hogy nem bad sectoros-e. Saját gépedben pedig: teljes format (nem gyors!) utan vincsi ellenorzes.

Esetleg lehet hogy nagyon hulyeseg de a gyenge tap is okoz nagy meglepiket, es nehez detektalni a problemat. Nekem kb 1 evig csomo garis problémám volt míg egyszer olvastam egy kulföldi fórumon hogy gyenge táp csomó érdekes problémát okozhat -> csere: enermax 365W => 3/4 eve semmivel sincs gond
:U

(#939) yankoo válasza fendre (#938) üzenetére

yankoo
(tag)

400 táp :( SMART MIT JELENT?

(#940) fendre válasza fendre (#938) üzenetére

fendre
(tag)

Ja, korabban gagyi codegen tapom volt :O

(#941) yankoo válasza fendre (#940) üzenetére

yankoo
(tag)

Azt olvastam rola hogy van a vinyonak valami önszabályzó rendszere :F
bijoszba bekapcsoltam de semmi

(#942) yankoo válasza fendre (#940) üzenetére

yankoo
(tag)

Most vettem a vinyot meg a vga-t azzal nincs gond minnyá sirva fakadok:O:O:O

(#943) fendre válasza yankoo (#939) üzenetére

fendre
(tag)

SMART problamad van ? Esetleg alaplap ir ki ilyet? => ha igen gari! Nekem is volt mar :)) Eleg nehez gariztatni ha fafejuek a boltban :))
Amugy a SMART egy gyors vincsi teszt (ez egy nagyon nem pontos leiras persze csak gyorsba valaszolok :)), ami randomra tesztel dolgokat ill kiolvas bizonyos adatokat a vincsi SMART egysegebol es ebbol tud kovetkeztetni a vincsi allapotara. Az EVEREST (volt AIDA) proginak a resze, de kulon is leoltheto shareware valtozat. Azon meg tudod nezni ha problema van vele, mert jelzi ha vmelyik ertek a tureshataron tul van.

(#944) Flashback

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Na ezt oldjátok meg! Bővebben: link

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#945) fendre válasza yankoo (#942) üzenetére

fendre
(tag)

Bad sectort ellenorizd! Megvolt mar?

[Szerkesztve]

(#946) yankoo válasza fendre (#943) üzenetére

yankoo
(tag)

01 Raw Read Error Rate 6 63 55 226720992 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 0 97 96 0 Rendben: Mindig rendben
04 Start/Stop Count 20 100 100 2 Rendben: Az érték normális
05 Reallocated Sector Count 36 100 100 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 30 60 60 1213251 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 100 100 41 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 97 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 20 100 100 27 Rendben: Az érték normális
C2 Temperature 0 44 48 44 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 63 55 226720992 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben
CA <gyártó-függő> 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben

(#947) fendre válasza yankoo (#942) üzenetére

fendre
(tag)

Hibak:
- CRC: letolteskor barmikor elofordulhat, probald ujra letolteni. De olyan is van h eleve hibasan van fennt. + RAM is lehet + vincsi bad sector
- jatek fagyi: legujabb driver fennt van? Melyik game, milyen driver? Tobb jatekot is probaltal? Ha csak egy fagy akkor lehet driver. + bad sector erosen be tud kavarni szinten.

=> elsore bad sectornak tunik de mondom lehet hogy 2 kulon problemaval kuzdesz :Y

(#948) gergod

gergod
(tag)

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor a garanciával, ha veszek valamit a boltban, ami fél évvel később bezár?

(#949) yankoo válasza fendre (#947) üzenetére

yankoo
(tag)

HMm 2 probléma van akkor ram meg vinyo.
vinyo 2 napja lett full formázva frissen eredeti csomagolásban vettem.
a régi vinyo adatait másoltam rá vissza azon a vinyon jok voltak.
120gbos barracuda-nak mijen kábel kell? 80 vagy 40 eres?

(#950) yankoo válasza fendre (#947) üzenetére

yankoo
(tag)

haverom is letöltötte ugyanazt és neki jo.....
meg pl van 4 jo fájl 5crc-s letöltöm ujra és a 3is rossz lesz...:F

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.