Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum IV. (téma lezárva)

(#751) LinX

LinX
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Néha csinál olyanokat az STLab routerem, hogy elmegy a hálozati kapcsolat, vagy elérhető, de ha sokáig nincs rajta forgalom, akkor a bőngésző úgy viselkedik, mintha nem lenne netkapcsolat. Újabb Firmware-t nemtaláltam. Van valakinek ötlete?
Orvosolható, vagy kuka és új router??? :F
Előre is köszi a válasz(oka)t...

LinX

Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt?

(#752) Kalandor válasza _Volkovy_ (#749) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én nem szeretem az automatikus tuningot, 5 mhz-enkénti emeléssel hamar megtalálod a végét (közben vmi gyorsan induló 3D alkalmazás, pl 3Dmark)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#753) vegh

vegh
(kvázi-tag)

Üdv!

Lehet hogy hülye kérdés de én nem vágom!

Haveer gépébe betettem egy 160-as Hitachi SATA vinyot, de az XP nem látja. :F
Van valami RAIDTool progi az látja.
Elég lenne megformázni mondjuk Partition magic-kel?
Egyébként ABIT VI7-es lapról van szó.

(#754) kisqpi

kisqpi
(őstag)
LOGOUT blog

Van egy procim, amit az EVEREST Applebread tituál. Ezzel nincs baj, mert 1400 MHz-esként vettem.
Most 1890 MHz-en megy.
Hogy tudnék ebből kisajtolni valamit?
A memóriám egy PC2100 512Mb DDR? -> Ez alapból hány MHz-el megy?

Most 180-as az FSB. Sztem itt ez a max. Hogy tudnék kicsivel több kraftot kiszedni?

Egy jó OCR progi többet ér bármilyen gyors és gépíró tanfolyamnál!

(#755) aronocs

aronocs
(tag)

WinXP alatt néha az újonan letöltött filet akarom áthelyezni, de ugyanarra a meghajtóra. Néha-néha előjön a ''Másik személy vagy program használja...'' tipusu, igy nem tudom athelyezni. Eleg bosszanto, mert szemmel láthatóan nem fut semmi. Gondolom csak ''beragad'' valahova a nagy-nagy kuszasagba.

Előre is köszönöm a válaszokat.

aronocs

Aut inveniam viam aut faciam.

(#756) bumper válasza aronocs (#755) üzenetére

bumper
(senior tag)

gyakori probléma a letöltögetősök közt :((
megoldás
jobbklikk properties (tulajdonságok)
Security (biztonság)
Az első sorban lévő számára Mindent letilt !
Utána csinálhatsz vele ami csak jólesik
de rögtön után érdemes visszarakni mindent az eredeti engedélyezési szintre

(#757) Bigya

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Nem tudok több fájlt vcd re égetni, mert az írja az íróprogi, hogy valamelyik pal valamelyik ntsc formátumban van. Ezek a fájlok avi, illetve mpeg kiterjesztésüek.
Mondkatok progik amivel convertálni tudom őket, hogy egyfélék legyenek, és írhassam!

THX!

(#758) MIFtIli

MIFtIli
(fanatikus tag)

hogyan kell egy új videokarit a gépbe dobni berakom meg minden de egy nagy síp aztán semmise kép az nincs ez természetes de ha visszarakom az eredetit akkor minden simán megy most egy PCI-os sal nyomom de ez most mindegy szóval kössz

(#759) Bigya válasza MIFtIli (#758) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

HI!

Biztos, hogy stimmel a lap agp portja, meg a kártya tulajdonsága?
Nekem is volt ilyen, megvettem az új lapot, összeraktam, de mehettem egy új videókariért, mertaz új lap nem támogatta a régebbi kártya 2x agp felületét...

(#760) denes44

denes44
(lelkes újonc)

Venni akarok használtan egy Tecom BT3030 usb-s bluetooth donglet. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire jó?
Van abból hátrány, hogy ez csak USB 1.1-es, és nem 2.0-ás?

Másik:
A Bluetooth 1.1 és az 1.2 között mi a külömbség? Mert ez csak 1.1-et tud.

(#761) Notes

Notes
(őstag)

Nos előre szólok, hogy nem az én gépemről van szó, ezért információim korlátozottak, de megígértem az illetőnek, hogy felvetem a kérdést, íme:
XP boot közben amikor a felhasználó ikonjára klikkel az illető a gép újraindul. Csökkentett módban szépen elindul. Vírus nincs.
Eddigi javaslatok:
- XP CD-n F2, majd kétes kimenetelű javítási kísérlet
- Esetleg valami SATA driver gond? SATA-m sosem volt. Ehhez nem értek...
- Ki kéne kapcsolni az XP beállításoknál a hiba esetén történő újraindítást, hogy legalább egy kékhalálig eljussunk.

Minden segítséget szívesen veszünk. Fődíj: virtual túró rudolf...

Thx!

[Szerkesztve]

Romanes eunt domus!

(#762) _Hunter_

_Hunter_
(őstag)

Pinnacle Studio Version 8
Dvd-t próbálok szerkeszteni. Az mpg fájlok már megvannak, tehát azt nem kellett levenni a kamról. Rámegyek az editre és kiválasztom az mpg fájlt. Elkezdeni tölteni az mikor behozná azt írja ki, hogy hibát észlelt. Most akkor mit tegyek?
Sony kamhoz adtak egy imagemixer progit azzal nem tudtam megcsinálni a dvdt szal gondoltam ezzel. VAgy valaki mondja meg hogy melyik progival esetleg linkelne valamit? Előre is köszi

Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!

(#763) _Hunter_ válasza _Hunter_ (#762) üzenetére

_Hunter_
(őstag)

Lehet, hogy nincs meg a full version és az a baj? :(
Ezt adták a dvd íromhoz de akkor ez szerintem csak demo mivel a help menünél van olyan opció hogy full upgrade.

Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!

(#764) Jam.

Jam.
(fanatikus tag)

Kellenének nekem képek csillagokról, csillagképekről, égitestekről, üstökösökről,stb..., tehát ilyen témában.
Tudtok nekem segíteni, hogy hol találok ilyen képeket?

MSI GX701x

(#765) ollie válasza Jam. (#764) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Bővebben: link

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#766) Gazs

Gazs
(tag)

Egy rövidke kérdés:) Mér van az hogy ha 160fbs-röl (ekkor a memoria 400mhz van) magasabra rakom az fbs-est akkor a winfos inditásnál azt írja ki, hogy megsérült egy fájl, és rakjam be a winfos cd-ét és inditsam el a javitás funkciot??:(Még nem probáltam inditani a javitást de ha senkinek sincs jó ötlete akkor az lesz a vége:U Szoval elöre is kösz:)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#767) forceberg válasza Jam. (#764) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Kikereseb a kívánt dolgot az angol szótárból, beírod a Google-ba, és rámész a képekre.
Pl. csillagkép: constellation

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#768) ollie válasza Gazs (#766) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valszeg a CPU már hibázik, nem bírja a magasabb FSB-t (vagy a memória).

(#769) Gazs válasza ollie (#768) üzenetére

Gazs
(tag)

De egy hete probáltam a 3.0-et és azt birták a ramjaim:) Egy pár napja van ez a hülyeség:(

(#770) forceberg válasza Gazs (#766) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

A memókat vedd visszább. Állítsd a BIOS-ban szinkronba az FSB-vel, vagy állítsd by SPD-re vagy auto-ra a memók frekvenciáját.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#771) operator10

operator10
(senior tag)

Szevasztok.
Kaptam egy Epson FX-800-as mátrixnyomtatót.Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudom azt meg biztosan hogy hány tűs,Tehát 9, 24 stb.Már keresgéltem de semmilyen leírást adatot legalább is ilyen téren nem találtam róla:Köszi a segítséget:C

"Hogy nem vagyok magyar?Azért 1990-ben már a "te"hazád határát őriztem" -SVÉDORSZÁG- ngelbreksgatan 16 , 211 33 Malmö

(#772) Jam.

Jam.
(fanatikus tag)

Köszi a segítségeket! :)

MSI GX701x

(#773) 0519 válasza denes44 (#760) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

Azt, hogy a márka mennyire jó nem tudom.
Az biztos nem probléma, hogy usb 1.1-et támogat, mivel ez is messze több, mint amire a bluetooth képes.

Csak sebességben van különbség.

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#774) Bigya

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Nem tudok több fájlt vcd re égetni, mert az írja az íróprogi, hogy valamelyik pal valamelyik ntsc formátumban van. Ezek a fájlok avi, illetve mpeg kiterjesztésüek.
Mondkatok progik amivel convertálni tudom őket, hogy egyfélék legyenek, és írhassam!

THX!

(#775) ollie válasza Bigya (#774) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mpeg-be: tmpgenc
avi-ba: virtualdub

(#776) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Haliho. Pendrive-on milyen filerendszert érdemes használni?

Soirée...

(#777) erdeya

erdeya
(senior tag)

Pénteken kötik be a kábelnetet. Ki kellett választani, hogy Ethernet vagy USB csatlakozás legyen a géphez. Mondok: USB. Aztán kiderült, hogy az USB csak 1.1. De az is jó a 384-es nethez? Vagy vegyek hálókártyát? Van egy 10 Mb/s régi hálókártyám. Az elég? Csak mert már 100-asokat kapni.

Pár szóban gyors választ légyszi.

Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti

(#778) kamikaze boci válasza erdeya (#777) üzenetére

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

Én ethernetet választottam volna, minek foglaljon egy USB helyet feleslegesen (az usb-vel ráadásul több gond). 10-es kártya bőven elég, itt kilókrál van szó, nem megákról ;) A kártya UTP-s legyen.

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#779) erdeya válasza kamikaze boci (#778) üzenetére

erdeya
(senior tag)

Mi is az hogy UTP-s??

Hálókártya és hálókártya közt van különbség?

Nem sebességre értem...

[Szerkesztve]

Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti

(#780) erdeya

erdeya
(senior tag)

naaa help már, mert ha aszondjátok a hálókari jobb, akkor módosítanom kell mielőbb a szerződést, amíg nem jösznek a bácsik!!!

(#781) Bigya válasza erdeya (#779) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

UnTwistedPairs - sodratlan érpár

Kar-kari között sebességbeni különbségvan 10/100/1000 Mb/s.
Illetve csatlakozás is eltérő lehet, de mivel utp-kérdeztél most mindegy.

Nekem usb-s wireless van mindenhol, kivéve az irodában. UTP-jobb!

[Szerkesztve]

(#782) Szalma válasza Bigya (#781) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Ajaj... Bővebben: link)

Szeretettel:
Szalma

(#783) Bigya válasza Szalma (#782) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Ajaj:
Rosszul emlékeztem! De legalább sikeresen bemutattad a kereső használatát!

[Szerkesztve]

(#784) erdeya válasza Bigya (#781) üzenetére

erdeya
(senior tag)

Még 1 kérdés: Tehát akkor USB 1.1-en is jól műxik a net?

(#785) Szalma válasza erdeya (#784) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Igen. De inkább UTP, mert azt könnyebb állítgatni...)

Szeretettel:
Szalma

(#786) kamikaze boci válasza erdeya (#784) üzenetére

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

Sebességgel nem lesz gond USB-n sem, nagyságrendi különbség van.
UTP. Meked olyan 10-es hálókártya kell, amibe a telefon csatlakozójához hasonló dugó kell. (Van olyan is -a BNC-s- aminek a csatlakozója a tv antennájára emlékeztet.)

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#787) Bigya válasza erdeya (#784) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Persze, jó esetben is 1024kB/sec-ről van szó, USB meg valamenyi MB/sec!
Nyugodtan.

(#788) L3zl13 válasza Bigya (#787) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igen. Ahol a valamennyi = 1~1,5.

Az internet viszont valószinűleg csak 1000-1500 kbit/s nem pedig kB

Aki hülye, haljon meg!

(#789) Bigya válasza L3zl13 (#788) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Ez most fáradt gőz, vagy azonnali kérdések órája? A lényeg érthető nem?

(#790) L3zl13 válasza Bigya (#789) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A lényeg érthető, de ha már adatokkal dobálózol, akkor figyel arra, hogy azok helyesek legyenek.

Aki hülye, haljon meg!

(#791) Bigya válasza L3zl13 (#790) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

én kérek elnézést

(#792) gabesz82

gabesz82
(senior tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy az Outlook névjegyalbum egyszerre többen megosztva is használhassák tartományi hálózaton???

"Gyalog jártam, mint az állatok és vizet ittam mint a palánta!"

(#793) gabesz82

gabesz82
(senior tag)

Ja azt nem mondtam, hogy van fenn Exchange Server is, azon belül meg lehet oldani??

(#794) erdeya

erdeya
(senior tag)

Köszi mindenkinek a válaszokat! Azt hiszem mégis inkább az a 10-es hálókari lesz a nyerő. Ne kelljen az USB-n osztozkodni a nyomtatóval meg a szkennerrel.

Köszi még 1x

(#795) Hercooles

Hercooles
(fanatikus tag)

ABIT 9550 VGA-T MELYIK PROGRAMMAL LEHET TUNINGOLNI? OVER.... MICSODA!???? SÜRGŐS! KÖSZI

(#796) L3zl13 válasza gabesz82 (#793) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Meg lehet, mert nálunk van ilyesmi, de hogy pontosan hogyan kell... :F

Van egy Public Folders rész az Exchange-ben oda bemásolod a névjegyalbumot, és adsz rá megfelelő jogosultságot a népnek.

Aki hülye, haljon meg!

(#797) DonElvis

DonElvis
(kvázi-tag)

Üdvezletem hölgyekurak.

Nekem is egy kis hardver (?) poroblémám lenne, ha tudtok segitsetek az elhárításában.

Némely progiknál a gép azt csinálja, hogy amikor bármelyik gomdbot az egeren megnyomom, kivág a progiból. Olyan a jelenség mintha a windovs gombot nyomtam vólna le. Teljesen véletlenszerűen történik a dolog, de már kezd idegesíteni. Éppen kapná a fejest az ellen, amikor eccercsak háttér.... Utána ha rákattintok alul a progira onnan megy tovább minden ahonnan kivágott.

Szerijtetek mi okozza ezt?

Jah és nem ir ki semilyen hibaüzenetet.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#798) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

WinXp profnál mit kell állítani, hogy kihasználja mindkét (illetve mind a négy, mert HT-s) processzort? Nem megy 25% fölé soha a processzorhasználat.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#799) gabesz82 válasza L3zl13 (#796) üzenetére

gabesz82
(senior tag)

Aha! Már sikerült, de azért köszi, Nyilvános mappákba kell áthúzni az outlook-on belül és adni a jogosultságokat, ahogy te mondtad, köszi mégegyszer!

(#800) Gazs

Gazs
(tag)

A rohadt életbe :O :O :O :O tudjátok hogy jártam:(:( A pöcs kártyámra raktam föl a vga silencer-t és egy nagyon picit minimálisan (a rohadt életbe is:( ) megkarcsoltam a kártyát:(:( És most minden 3d alkamazásnál szemetel:( Alyinkor mi a teendő? dobja ki vagy mi?:( Valamit lehet ilyenkor csinálni:(

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.