MySQL guruk pls help me! Nem tudom eldönteni, hogy egy 255 karakternél hoszabb karaktersorozatot hogyan tároljak benne, valamint abban is, hogy hogyan tudom rávenni a mysql-t, hogy az ékezetes karaktereket is megegye!
Ha 65k-nál rövidebb, akkor TEXT (asszem 4.x-től LONG VARCHAR-ként is aposztrofálható), ha hosszabb, akkor MEDIUMTEXT. Ha bináris, akkor BLOB, MEDIUMBLOB v. LONGBLOB. Bizonyos SQL szolgáltatások korlátozottan élnek (indexelés, order by, stb.) ezeknek pontosan utána kellene nézni, mert eléggé verziófüggő. Ha csak írod és olvasod, akkor oké.
Emlékeim szerint az ékezetes karaktereket simán eszi, defaultként iso-8859-1 a karakterkészlete. 8 bites programból ez alapból jó, 16 bitesnél (pl. Java) az ő, ű betűket tárolás előtt és kiolvasás után konvertálni kell. Ha rendezni is kell, akkor mindenképp át kéne állítani magyarra, de ilyesmivel mi nem próbálkoztunk. (Elvi lehetőség van rá, kérdés, hogy letölthető-e valahonnan, vagy meg kell írni.)
(Pár éve már nem használom, nem vagyok naprakész, bocs.)
[Szerkesztve]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''