Win98 és kényszeresen bezárok mindig mindent, amire nincs szükségem. A swapfile az lehet, de ezt eddig nem néztem.
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Win98 és kényszeresen bezárok mindig mindent, amire nincs szükségem. A swapfile az lehet, de ezt eddig nem néztem.
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Én is valami memoria gondra gyanakodtam, mi az, hogy memoriaszivárgás?
Általában független attól, hogy mivel játszom.

Kérdésem a Kerio tűzfal beállítására vonatkozik: A chatek melyik portokat használják, mit kell kinyitni, hogy működjenek? Konkrétan a chat.hu érdekelne.
(Nem, nem őrültem meg, nem szoktam chatelni, csak rám bíztak egy netbekötést, beállítottam a tűzfalat, és nem megy a chat. Éppen ezért nem tudom melyik portot használja.)
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
(#254) Drótszamár válasza _Petya_ (#253) üzenetére

Ezt a chat oldalán a FAQ-ban találtam:
- Nem tudok belépni a chat szobába, mert valamiért nem jön létre a kapcsolat, csak annyi szerepel az ablak alján, hogy ''Sikertelen kapcsolódás...''
- Valószínűleg tűzfal mögül próbálsz kapcsolódni. Szólj a rendszergazdának, hogy engedélyezze az 53-as porton való kommunikációt.
(o Y o)

Azt jelenti, hogy a program mélyen tisztelt írója szégyenletes munkát végzett és futás közben szépen halmozódik fel olyan már nem használt memóriaterület, amit elfelejtett felszabadítani.
Példa: Jedi Academy, na az egy irdatlan pocsék minőségű kód ilyen szempontból. Jáccol jáccol, van benne néhány quickload meg quicksave, másfél óra múlva visszadob az asztalra, hogy kevés a virtuális memória, mert a szivárgás miatt szépen felzabálta mind az 512M fizikai ramot, mind a 800M-s pagefile-t és a rendszer már nem bír újabb területet lefoglalni.
Jobb esetben az ilyen hanyagul kezelt memóriaterületek a program hatáskörébe tartoznak, ilyenkor a rendszer automatikusan eldobja a program bezárásakor. Rosszabb esetben valamilyen rendszererőforrás (pl. DirectX rajzfelület, stb...) felejtődik el, ez addig ott fog csücsülni a memóriában, amíg újra nem indítod a gépet. De láttam már ilyet tűzfaltól is, ami nem teljesen volt kompatibilis a rendszerrel és a kapcsolatok szépen beragadtak ''éppen lezárás alatt'' állapotban és a 80 bájtokból egy-két nap alatt összejött a teljes rendszermemória. Az ilyen rezidens dolgokat a legproblémásabb megfogni.
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

Radeon 9700 Enthusiast Series
Erről hallott vki?Csak ez van a dobozra írva,meg a többi általános:256bit,8xagp,128 mb ram...
Ezt milyen gyártó csinálta?
Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.

szerintetek egy 48x plextor íróval, ami elvileg támogatja 99 percig a túlírást, fel lehet írni egy 890 MB-os fájlt egy 800 MB-os Cd-re?
Pleased to meet you - Hope you guess my name

melyik a legrégebbi Nvidia karesz,ami belemegy 4X/8x-os agp-os lapba?Geforce 2 volt az első 4X/8X-os?
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

Hmm, lehet, hogy ilyesmi, gondolom ezzel nem nagyon lehet mit csinálni.
Esetleg ha mellőzöm az adott program használatát...

Innen.
Bővebben: link
Mielőtt megszólalsz, gondold végig szebb e mint a csend, amit megtörsz vele....

?
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

ez? Bővebben: link
ez elvileg Powermagic
MULDER: nVidia honlapja szerint már a Geforce 256 is 4x AGP-s:
''GeForce 256 supports up to 128MB of frame buffer memory, AGP 4X with Fast Writes – a unique feature in GeForce 256 – and a 350MHz RAMDAC to drive the most extreme resolutions and color depths, up to 2048 x 1536 @ 75Hz.''
Bővebben: link
Sautia
[Szerkesztve]
sequator

Szvsz a Geforce1-em 1-4x-es volt, és ez már jó kell, hogy legyen egy 4-8x-as lapba.
Aki hülye, haljon meg!

de én úgy tudom,de kövezzetek meg ha nem,hogy 2x/4x agp nem kompatibilis 4x/8x -al.Még fizikailag sem.

Nem. A csak 1x vagy 1-2X nem kompatibilis vele.
Az 1-4x es kártya már képes 4x-es sebességgel működni egy 4-8x-as lapban. És vice versa.
Aki hülye, haljon meg!

ühüm.akkor jó THX

4/8x AGP-s lapba simán beletehetsz 1-2 AGP kártyát csak nem fog elindulni, ez tuti, próbáltam 
fordítva meg nem egészséges megpróbálni a különböző AGP fesz miatt(nem próbáltam, de elvileg a a VGA-t megsütheti)
egyébként rajta vagyok a problémádon (8-10 nvidia ablak van mostc megnyitva
)
Sautia
sequator

Érdekes, mert én is próbáltam, és nem ment bele a 4-8x-as lapba az 1-2x-kari, mert más helyen volt neki a kis pöcök. De ilyen védőpöcök nem minden lapon van sajnos.
Aki hülye, haljon meg!

egyébként rajta vagyok a problémádon (8-10 nvidia ablak van mostc megnyitva
micsoda eltökéltség!
ha már ennyire segíteni akarsz,kereshetnél valakit akinek van eladó low-end Nvidia karesza,ami belemegy a lapomba,valami TNT 2 ilyesmi.....

na?
Soirée...
Kalandornak 32 mega tnt2?
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

Apának Adsl előfizuja van a kicsiny cégénél. De csak az egyik gépen van bekötve, s szeretné ha a másik három gépen is futna a net. Ehhez ugye egy megosztó kell ha nem tévedek. A kérdésem az lenne, hogy megosztás esetén mind a 4 gépen lehetne egyidőben használni a netet, valamint nem lassítanák egymást? Ha mind a 4 gépen egyszerre töltenek le maradna a 45-50kb-os sebesség?
Athens 2004

Bár gondolom mivel a sávszél ugyanaz marad, az megoszlik a 4 gép között, igy a sebesség is a negyedére csökken. Igaz?
Athens 2004

Milyen előfizuja van? Ha kisvállalati, és engedélyezett a netmegosztás, akkor lehet, hogy enged egyszerre több gépet is felcsatlakozni. Mondjuk 3-5 gép egyszerre.
Ha ilyen van, akkor csak egy switchre/hubra van szükség (ha még nincs). És azon kersztül csatlakozva a modemre, és mindenkinek feltelepítve az adls-t a gépre menni fog mindenkinél. (Ilyen kapcsolatnál szvsz az ügyfélszolgálat is ad tanácsot a pontos megvalósításra.)
Ha nem ilyen van, csak egyéni. (Nem enged több felcsatlakozást.) Akkor a modemtől függően szükség lehet egy routerre vagy megosztó gépre.
A sávszél természetesen oszlik. De elvileg csak használat függvényében, azaz csak folyamatos használatnál negyedelődik. Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom pl.
Aki hülye, haljon meg!

A szerződés szerintem nem gond mivel még ugy lett bevezetve, hogy ez a lehetőség még fennálhasson a jövőben.
''Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom''-ezt hogy érted? nincs számottevő sebességcsökkenés?- ez lenne inkább a lényeg mivel 'szinte csak böngészésre használnák.
Ha egyszerre töltenek le a 4 gépről akkor szépen negyedelődik a sebesség? Azaz: 50Kb/4
Athens 2004

''Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom'' -ok, hülye vagyok most fogtam fel. Már értem
Thx
Athens 2004

Egy régi tápból kiszereltem egy 8cm-es hűtőt, de ennek 2-es a csatlakozója, az alaplapon meg 3-as van(NF7).
Hogyan tudnék belőle 3-ast csinálni?
Thx előre is!
Ahogy már említették: menj el egy szimpatikus boltba, mondd el, milyen kábel kell neked és ha van, akkor kapsz.
Valószínűleg létezik ilyen egyébként...
I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

Most voltam és nincsen...

kell egy kés meg némi szigető szalag és a többi már jön magától 
Sautia
sequator

Igen,erre gondoltam,de ebből nem derül ki,hogy ez 9700-as.9500-ba tuti...
Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.
Hi az lenne a kérdésem hogy az adatiamnál lévő gép + XP pro ki fog tudni e szolgálni 3 másik gépet nettel meg játékkal hogy én is játszhassak még rajta! És miért? Mert ebben a gépben van most 4 hálókártya van
! Tudom hogy h*lye vagyok
ezt routerrel kell de mit tegyek ha a hálókártyák ingyen voltak
!
Ha valaki nem értette volna mit is kérdezek valójában ez a fő kérdés: Lassulni fog e a gépem?
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
Na mivan mindenki kidőlt csak én szedek itt egyedül béres cseppet?

UP!!!
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
Naaa légyszíííí válaszoljon valaki 
Csak annyi kéne igen/nem 
THX
A neted sebbessége érezhetően fog lassulni és magas pinged lesz a játékokban.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic
Hát igen a net az probléma lesz
és hogy érted azt hogy magas lesz a pingem a Netes játékokban vagy LAN-on?
És esetleg nem tudna valaki egy olyan programot amivel CSAK a netet le tudnám szabályozni a hálózaton? Már keresgéltem itt a PH-n de nem sok mindent találtam
.
A neten játszott játékokban lesz magas a pinged.
És nem tudsz olyan progit amivel le lehetne szabályozni a netet pl: 1.gép 10kb/s 2.gép 10kb/s 3. gép 10kb/s 4. enyém meg marad a többi 
Sajna nem, de majd nappal jön valaki aki tudja és remélhetőleg segít.
Kösz te voltál az első aki segített ezért neked külön taps jár 

Sziasztok
Olyan progi kellene amivel az SVCD iso-kat ki tudnám írni dvd-re és így nem kellene cd-vel hülyéskedni. A Nero-t néztem azt használom DVD írásra de ha ISO-t írok vele akkor nincs multisession
''Hogy tudok 2 CD-s játékkal játszani, ha csak egy CDROM-om van?''- no comment

ez nem meglepő, mivel iso
van más megoldás, pl ha magát az io file-t irod rá. így arad még hely mellette másnak
:)

Az a baj h. asztali lejátszóba kellene, de az megoldáslahete h. az iso-ból kimásolom a file szerkezetet és adat DVD-ként kiírogatom multisession-be?
Működhet a dolog?
[Szerkesztve]

Szvsz mindegy, mert ha a PC-s DVD-k alig kezelik a multisession DVD-t, akkor az asztaliak még annyira sem...
Aki hülye, haljon meg!

ez meg a másik
:)

Igazad van, de akkor h. lehetne megoldani h. pl. 4cd-nyi svcd-t kiírjak egy DVD-re és természetesen asztalival szeretném lejátszani 

Valami dvd authoring progival, minimális DVD kompatiiblilis mpeg2-re átkonvizva, menüvel. Nem tom hány SVCD-nyi cucc fér rá, de hátha.
Aki hülye, haljon meg!