Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum III. (téma lezárva)

(#251) válasza L3zl13 (#239) üzenetére

(PH! addikt)

Win98 és kényszeresen bezárok mindig mindent, amire nincs szükségem. A swapfile az lehet, de ezt eddig nem néztem.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#252) válasza Gregorius (#242) üzenetére

(PH! addikt)

Én is valami memoria gondra gyanakodtam, mi az, hogy memoriaszivárgás?
Általában független attól, hogy mivel játszom.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#253) _Petya_

_Petya_
(őstag)

Kérdésem a Kerio tűzfal beállítására vonatkozik: A chatek melyik portokat használják, mit kell kinyitni, hogy működjenek? Konkrétan a chat.hu érdekelne.
(Nem, nem őrültem meg, nem szoktam chatelni, csak rám bíztak egy netbekötést, beállítottam a tűzfalat, és nem megy a chat. Éppen ezért nem tudom melyik portot használja.)

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#254) Drótszamár válasza _Petya_ (#253) üzenetére

Drótszamár
(senior tag)

Ezt a chat oldalán a FAQ-ban találtam:

- Nem tudok belépni a chat szobába, mert valamiért nem jön létre a kapcsolat, csak annyi szerepel az ablak alján, hogy ''Sikertelen kapcsolódás...''
- Valószínűleg tűzfal mögül próbálsz kapcsolódni. Szólj a rendszergazdának, hogy engedélyezze az 53-as porton való kommunikációt.

(o Y o)

(#255) Gregorius válasza (#252) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Azt jelenti, hogy a program mélyen tisztelt írója szégyenletes munkát végzett és futás közben szépen halmozódik fel olyan már nem használt memóriaterület, amit elfelejtett felszabadítani.
Példa: Jedi Academy, na az egy irdatlan pocsék minőségű kód ilyen szempontból. Jáccol jáccol, van benne néhány quickload meg quicksave, másfél óra múlva visszadob az asztalra, hogy kevés a virtuális memória, mert a szivárgás miatt szépen felzabálta mind az 512M fizikai ramot, mind a 800M-s pagefile-t és a rendszer már nem bír újabb területet lefoglalni.
Jobb esetben az ilyen hanyagul kezelt memóriaterületek a program hatáskörébe tartoznak, ilyenkor a rendszer automatikusan eldobja a program bezárásakor. Rosszabb esetben valamilyen rendszererőforrás (pl. DirectX rajzfelület, stb...) felejtődik el, ez addig ott fog csücsülni a memóriában, amíg újra nem indítod a gépet. De láttam már ilyet tűzfaltól is, ami nem teljesen volt kompatibilis a rendszerrel és a kapcsolatok szépen beragadtak ''éppen lezárás alatt'' állapotban és a 80 bájtokból egy-két nap alatt összejött a teljes rendszermemória. Az ilyen rezidens dolgokat a legproblémásabb megfogni.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#256) somé

somé
(őstag)

Radeon 9700 Enthusiast Series

Erről hallott vki?Csak ez van a dobozra írva,meg a többi általános:256bit,8xagp,128 mb ram...

Ezt milyen gyártó csinálta?

Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.

(#257) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

szerintetek egy 48x plextor íróval, ami elvileg támogatja 99 percig a túlírást, fel lehet írni egy 890 MB-os fájlt egy 800 MB-os Cd-re?

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#258) MUŁĐER

MUŁĐER
(PH! addikt)

melyik a legrégebbi Nvidia karesz,ami belemegy 4X/8x-os agp-os lapba?Geforce 2 volt az első 4X/8X-os?

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#259) válasza Gregorius (#255) üzenetére

(PH! addikt)

Hmm, lehet, hogy ilyesmi, gondolom ezzel nem nagyon lehet mit csinálni.
Esetleg ha mellőzöm az adott program használatát...

(#260) gyufa

gyufa
(kvázi-tag)

honnan tudom letölteni a flash 5-öt?

(#261) gyufa

gyufa
(kvázi-tag)

demo is jó

(#262) Árpi bá válasza gyufa (#261) üzenetére

Árpi bá
(fanatikus tag)

Innen.
Bővebben: link

Mielőtt megszólalsz, gondold végig szebb e mint a csend, amit megtörsz vele....

(#263) MUŁĐER válasza MUŁĐER (#258) üzenetére

MUŁĐER
(PH! addikt)

?

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#264) sequator válasza somé (#256) üzenetére

sequator
(senior tag)

ez? Bővebben: link
ez elvileg Powermagic

MULDER: nVidia honlapja szerint már a Geforce 256 is 4x AGP-s:

''GeForce 256 supports up to 128MB of frame buffer memory, AGP 4X with Fast Writes – a unique feature in GeForce 256 – and a 350MHz RAMDAC to drive the most extreme resolutions and color depths, up to 2048 x 1536 @ 75Hz.''
Bővebben: link

Sautia

[Szerkesztve]

sequator

(#265) L3zl13 válasza MUŁĐER (#258) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz a Geforce1-em 1-4x-es volt, és ez már jó kell, hogy legyen egy 4-8x-as lapba.

Aki hülye, haljon meg!

(#266) MUŁĐER válasza sequator (#264) üzenetére

MUŁĐER
(PH! addikt)

de én úgy tudom,de kövezzetek meg ha nem,hogy 2x/4x agp nem kompatibilis 4x/8x -al.Még fizikailag sem.

(#267) L3zl13 válasza MUŁĐER (#266) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem. A csak 1x vagy 1-2X nem kompatibilis vele.
Az 1-4x es kártya már képes 4x-es sebességgel működni egy 4-8x-as lapban. És vice versa.

Aki hülye, haljon meg!

(#268) MUŁĐER válasza L3zl13 (#267) üzenetére

MUŁĐER
(PH! addikt)

ühüm.akkor jó THX

(#269) sequator válasza MUŁĐER (#266) üzenetére

sequator
(senior tag)

4/8x AGP-s lapba simán beletehetsz 1-2 AGP kártyát csak nem fog elindulni, ez tuti, próbáltam :))
fordítva meg nem egészséges megpróbálni a különböző AGP fesz miatt(nem próbáltam, de elvileg a a VGA-t megsütheti)

egyébként rajta vagyok a problémádon (8-10 nvidia ablak van mostc megnyitva:DD )

Sautia

sequator

(#270) L3zl13 válasza sequator (#269) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Érdekes, mert én is próbáltam, és nem ment bele a 4-8x-as lapba az 1-2x-kari, mert más helyen volt neki a kis pöcök. De ilyen védőpöcök nem minden lapon van sajnos.

Aki hülye, haljon meg!

(#271) MUŁĐER válasza sequator (#269) üzenetére

MUŁĐER
(PH! addikt)

egyébként rajta vagyok a problémádon (8-10 nvidia ablak van mostc megnyitva
micsoda eltökéltség!:D
ha már ennyire segíteni akarsz,kereshetnél valakit akinek van eladó low-end Nvidia karesza,ami belemegy a lapomba,valami TNT 2 ilyesmi.....:DD :DD :DD

(#272) Loretto válasza Loretto (#250) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

na?

Soirée...

(#273) I_Am válasza MUŁĐER (#271) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kalandornak 32 mega tnt2?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#274) Balli

Balli
(őstag)

Apának Adsl előfizuja van a kicsiny cégénél. De csak az egyik gépen van bekötve, s szeretné ha a másik három gépen is futna a net. Ehhez ugye egy megosztó kell ha nem tévedek. A kérdésem az lenne, hogy megosztás esetén mind a 4 gépen lehetne egyidőben használni a netet, valamint nem lassítanák egymást? Ha mind a 4 gépen egyszerre töltenek le maradna a 45-50kb-os sebesség?

Athens 2004

(#275) Balli válasza Balli (#274) üzenetére

Balli
(őstag)

Bár gondolom mivel a sávszél ugyanaz marad, az megoszlik a 4 gép között, igy a sebesség is a negyedére csökken. Igaz?

Athens 2004

(#276) L3zl13 válasza Balli (#275) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Milyen előfizuja van? Ha kisvállalati, és engedélyezett a netmegosztás, akkor lehet, hogy enged egyszerre több gépet is felcsatlakozni. Mondjuk 3-5 gép egyszerre.
Ha ilyen van, akkor csak egy switchre/hubra van szükség (ha még nincs). És azon kersztül csatlakozva a modemre, és mindenkinek feltelepítve az adls-t a gépre menni fog mindenkinél. (Ilyen kapcsolatnál szvsz az ügyfélszolgálat is ad tanácsot a pontos megvalósításra.)

Ha nem ilyen van, csak egyéni. (Nem enged több felcsatlakozást.) Akkor a modemtől függően szükség lehet egy routerre vagy megosztó gépre.

A sávszél természetesen oszlik. De elvileg csak használat függvényében, azaz csak folyamatos használatnál negyedelődik. Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom pl.

Aki hülye, haljon meg!

(#277) Balli válasza L3zl13 (#276) üzenetére

Balli
(őstag)

A szerződés szerintem nem gond mivel még ugy lett bevezetve, hogy ez a lehetőség még fennálhasson a jövőben.
''Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom''-ezt hogy érted? nincs számottevő sebességcsökkenés?- ez lenne inkább a lényeg mivel 'szinte csak böngészésre használnák.
Ha egyszerre töltenek le a 4 gépről akkor szépen negyedelődik a sebesség? Azaz: 50Kb/4

Athens 2004

(#278) Balli válasza Balli (#277) üzenetére

Balli
(őstag)

''Böngészésnél általában nincs folyamatos adatforgalom'' -ok, hülye vagyok most fogtam fel. Már értem
Thx

Athens 2004

(#279) Torry

Torry
(PH! addikt)

Egy régi tápból kiszereltem egy 8cm-es hűtőt, de ennek 2-es a csatlakozója, az alaplapon meg 3-as van(NF7).

Hogyan tudnék belőle 3-ast csinálni?

Thx előre is!

(#280) Wolverine válasza Torry (#279) üzenetére

Wolverine
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahogy már említették: menj el egy szimpatikus boltba, mondd el, milyen kábel kell neked és ha van, akkor kapsz.
Valószínűleg létezik ilyen egyébként...

I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

(#281) Torry válasza Wolverine (#280) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Most voltam és nincsen...

(#282) sequator válasza Torry (#279) üzenetére

sequator
(senior tag)

kell egy kés meg némi szigető szalag és a többi már jön magától :))

Sautia

sequator

(#283) somé válasza sequator (#264) üzenetére

somé
(őstag)

Igen,erre gondoltam,de ebből nem derül ki,hogy ez 9700-as.9500-ba tuti...

Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.

(#284) S.J.M.

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi az lenne a kérdésem hogy az adatiamnál lévő gép + XP pro ki fog tudni e szolgálni 3 másik gépet nettel meg játékkal hogy én is játszhassak még rajta! És miért? Mert ebben a gépben van most 4 hálókártya van :Y! Tudom hogy h*lye vagyok :DDD ezt routerrel kell de mit tegyek ha a hálókártyák ingyen voltak ;]!
Ha valaki nem értette volna mit is kérdezek valójában ez a fő kérdés: Lassulni fog e a gépem?

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#285) S.J.M.

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Na mivan mindenki kidőlt csak én szedek itt egyedül béres cseppet? :DDD :DDD
UP!!!

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#286) S.J.M. válasza S.J.M. (#285) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Naaa légyszíííí válaszoljon valaki :U
Csak annyi kéne igen/nem :P
THX

(#287) I_Am válasza S.J.M. (#284) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A neted sebbessége érezhetően fog lassulni és magas pinged lesz a játékokban.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#288) S.J.M. válasza I_Am (#287) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát igen a net az probléma lesz :(( és hogy érted azt hogy magas lesz a pingem a Netes játékokban vagy LAN-on?
És esetleg nem tudna valaki egy olyan programot amivel CSAK a netet le tudnám szabályozni a hálózaton? Már keresgéltem itt a PH-n de nem sok mindent találtam :(.

(#289) I_Am válasza S.J.M. (#288) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A neten játszott játékokban lesz magas a pinged.

(#290) S.J.M. válasza I_Am (#289) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

És nem tudsz olyan progit amivel le lehetne szabályozni a netet pl: 1.gép 10kb/s 2.gép 10kb/s 3. gép 10kb/s 4. enyém meg marad a többi :DDD

(#291) I_Am válasza S.J.M. (#290) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sajna nem, de majd nappal jön valaki aki tudja és remélhetőleg segít.

(#292) S.J.M. válasza I_Am (#291) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Kösz te voltál az első aki segített ezért neked külön taps jár :))
:C:C:C:C:C:C:C:C:C:C

(#293) Si_mon

Si_mon
(újonc)

Sziasztok
Olyan progi kellene amivel az SVCD iso-kat ki tudnám írni dvd-re és így nem kellene cd-vel hülyéskedni. A Nero-t néztem azt használom DVD írásra de ha ISO-t írok vele akkor nincs multisession:(

''Hogy tudok 2 CD-s játékkal játszani, ha csak egy CDROM-om van?''- no comment

(#294) ptiboy válasza Si_mon (#293) üzenetére

ptiboy
(senior tag)

ez nem meglepő, mivel iso
van más megoldás, pl ha magát az io file-t irod rá. így arad még hely mellette másnak

:)

(#295) Si_mon

Si_mon
(újonc)

Az a baj h. asztali lejátszóba kellene, de az megoldáslahete h. az iso-ból kimásolom a file szerkezetet és adat DVD-ként kiírogatom multisession-be?
Működhet a dolog?

[Szerkesztve]

(#296) L3zl13 válasza Si_mon (#295) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz mindegy, mert ha a PC-s DVD-k alig kezelik a multisession DVD-t, akkor az asztaliak még annyira sem...

Aki hülye, haljon meg!

(#297) ptiboy válasza L3zl13 (#296) üzenetére

ptiboy
(senior tag)

ez meg a másik

:)

(#298) Si_mon

Si_mon
(újonc)

Igazad van, de akkor h. lehetne megoldani h. pl. 4cd-nyi svcd-t kiírjak egy DVD-re és természetesen asztalival szeretném lejátszani :F

(#299) L3zl13 válasza Si_mon (#298) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Valami dvd authoring progival, minimális DVD kompatiiblilis mpeg2-re átkonvizva, menüvel. Nem tom hány SVCD-nyi cucc fér rá, de hátha.

Aki hülye, haljon meg!

(#300) Si_mon

Si_mon
(újonc)

Tudol ilyan progit ajánlani v. keresgéljek a net-en?

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum III. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.