Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)

(#951) DragonR+

DragonR+
(senior tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mit tud egy rage ii agp 8mb videokártya.
Szerintem ingyért adja a srác: 1500-2000 Ft
Megvegyem? :)
Van-e valami rejtett hibája...stb...stb
Feltuningolnám a régi masinám! ;]

[Szerkesztve]

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#952) mdk01

mdk01
(őstag)

Hali!

Nero 6.3.1.10 kérdés!
Na az a kérdés hogy tudom megirni a *.bin-t(vagy akinekk jobban tetszik cue-t)
egy dvd-re ugy hogy kibontsa rendes formájára és tudjak mellé más cuccokat is tenni.
A másik megoldás hogy kiirom egy dvd-rw re ''cd/kép írása'' menün belül és akkor kibontja.Ezel az a baj hogy ilyenkor lezárja a lemezt.

Na szóval még1x:
Olyan írásmód kellene ami kibontja a bin-t és tudok mellé más cuccot is tenni, vagy olyan ami engedi hogy ne zárjam le a lemezt de közbe kibontja a cue-t.

Azért akarom azt a módot ami nemzárja le a lemezt mert akkor fogom a bin-t kiirom egy dvd-rw-re ugy hogy kibontja.Majd fogom és visszamásolom winyóra amit kiirt és megirom adatként mert ott már tudok mellé más cuccot is tenni.

Próbáltam érthetően fogalmazni nem tudom mennyire sikerült.
Előre is köszi

[Szerkesztve]

(#953) Pisti79

Pisti79
(lelkes újonc)

Nos hát, akkor én is azonnal kérdezek. Szeretném lecsendesíteni a gépem, ezért arra gondoltam, hogy a geforce 2mx 200-as kártyám aktív hűtését kicserélem egy zalman passzívra. 1000Ft körül van egy olyan borda. Kérdésem, hogy elég lesz-e csak a borda, vagy maradjon a venti? Eléggé melegszik így is, és nem tudom, hogy ennek a kártyának mindenképp szüksége van-e a ventillátorra. A használható gyakorlati tanácsért nagyon hálás lennék. Sziasztok!

Nem tudnak olyan szar hangú lejátszót gyártani, hogy az a BKV-n ne szólna jól :)

(#954) erdoke válasza mdk01 (#952) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Daemon Tools-zal bemountolod a cue fájlt (jobb egér a tálcaikonján/Meghajtó:/ Mount Image), aztán arról a meghajtóról szerkeszted a DVD-t. Természetesen rakhatsz még mellé mást is, ha van hely.:P

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#955) L3zl13 válasza Pisti79 (#953) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

He?
Ha marad a venti, akkor hogy lesz csendesebb?

Egyébként egy MX200-ra bőven elég a passzív hűtés.

Aki hülye, haljon meg!

(#956) Szalma válasza DragonR+ (#951) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Vigyázz arra, hogy az alaplapi AGP slotba passzoljon a kártya! (Bevágások jó helyen legyenek itt is, ott is.) 1.5eFt-ot megér.)

Szeretettel:
Szalma

(#957) DragonR+ válasza Szalma (#956) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

Szia!

Azzal nem volt gond. Az alaplap is kb. akkor készült, mint a kártya.
Úgyhogy passzol, beröffent, kép van, majd teszek a masinába egy kisebb HDD-t aztán megröfögtetem. ;]
Úgy meg tudnád nekem mondani, hogy kb. milyen szintet üt meg a kártya?
Egy PCI-s Asus V3000 4MB-hoz viszonyítva.
Kerestem az infót, de nem találtam. :U
Jobb ennél a Rage II?
Memória szinten tuti. :D

Már csak valami doksi a kártyáról, de azt sem találtam használhatót. :O

[Szerkesztve]

(#958) Hege__

Hege__
(újonc)

Hali!

Gyors kérdés:

ASUS TUSL2-C, i815EP (ICH2) a 1011-es BIOS-szal 120 giga fölött kezeli-e a vinyót? vagy 120G a max?

kössz.

(#959) 9CS

9CS
(senior tag)

Egyszerű kérdés, egy bizonyos Horizontális képfrissítéshez milyen Vertikálisnak kell(ene) tartoznia? Egy V2-őn néztem, hogy 60-Hz-en megy amonitor 800*600-ban, de a drivere sem engedte feljebb húzni, pedig lenne egy 85Hz-es rész is a csúszkán. Viszont a reg.-ben találtam egy sort miszerint Glide alatt 800*600 60 Hz, átírtam 85-re és jó is de valahogy fura az arány, mert: rendes 85 Hz, ami rendesen lett beállítva (Monitor OSD adatai jönnek: ) FH: +91,2 Khz és FV: +85,0 Hz. A Voodoo2 glide képe pedig: FH: - 53,6 Khz, FV: -85,1 Hz. Ez noOrmális?

[Szerkesztve]

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#960) mdk01 válasza erdoke (#954) üzenetére

mdk01
(őstag)

Na most vagy te vagy én értettem félre.
A neroval szertnék megírni 3db játék mellé még egyet csak ez az utolsó cuebe van.
Ezérrtt kérdezem mert elöször vagy ki kellene bontani amire egy mód van:
Kiirom dvd-rw-re ''cd/kép írás''sal és visszamásolom vinyóra.
Vagy mondtok egy olyan variásiót ahol áthúzom a 3 játékot majd mellérakom a cue-t amit egybe majd ki is bont.
Remélem igy már érthetőbb a fogalmazásom.

(#961) Pisti79 válasza L3zl13 (#955) üzenetére

Pisti79
(lelkes újonc)

A ventillátor nem marad (terveim szerint), pont azért kérdeztem, hogy kell-e neki a levegőforgató, vagy sem. Ha nem, veszem a zalman bordát, és kihajítom a ventit, ha igen marad a házban a régi rend. Csak megtapizva a kártyát nagyon forrónak tűnik, még így is, ezért gondoltam, hogy megkérdezem tapasztaltabb kollégáimat. Köszi a választ.

Nem tudnak olyan szar hangú lejátszót gyártani, hogy az a BKV-n ne szólna jól :)

(#962) mdk01 válasza mdk01 (#960) üzenetére

mdk01
(őstag)

A /=(+'''/''=/( kivan ám már a dvd írással.
Mos rájöttem hogy akkor is újra lehet íni a dvd-rw-t ha le van zárva a lemez.

Most az a baj hogy nem tudok ''cd/kép írás''t alkalmazni mert nem lehet átállítani dvd-re.Mindig kidbja a dvd -t mert azt mondja hogy nem cd.
Most akkor hogy irjak dvd-rw-re cue-t?

(#963) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Még mindig fennáll az a problémám, hogy egy zsír új, gyári intel alaplapra (875 Bonanza) nem lehet feltelepíteni a gyári originál Windows XP-t. A konfigban 3,2 GHz-es CPU, 2 X 512 Corsair RAM, ATI 9800 Pro, Maxtor 80 gigás HDD és egy Toshiba 1712-es DVDROM van. A WinXP telepítésnél a ''press any key to boot from CD...'' után a kék képernyő lefagy, amikor alul töltené be a drivereket a szürke csíkban. Próbáltam már úgy is, hogy 1 db RAM van csak benne, és úgy is hogy mindkét eszköz masteron van az IDE csatornán...

Esetleg vki tudna mondani ezügyben vmit?

~ Arcana ~

(#964) Flameus válasza Vikthor (#963) üzenetére

Flameus
(fanatikus tag)

memtest86?

None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu

(#965) Vikthor válasza Flameus (#964) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a RAM hibátlan, mert egy AMD-s gépben teljesen jól feltelepül a WinXP 1 db-al és 2 db-al is... :F

~ Arcana ~

(#966) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

re #963

senki? :(

~ Arcana ~

(#967) nagyimi válasza erdoke (#931) üzenetére

nagyimi
(újonc)

''Először normálisan fel kell telepíteni az alaplap USB 2.0 driverét, utána rádugni a scannert.''

Sajnos, csak most tudtam megnézni a választ - az USB 2.0 driverével úgy gondolom, nincs semmi gond, más eszközöket (nyomtató, webkamera, blutooth adapter, fényképezőgép) is használok az USB-n keresztül. Igaz, egyik sem USB 2.0 szabványú, de a scanner sem.

Mellékesen: én úgy tudtam - de javíts ki, ha tévedek - hogy az Sp1-tartalmazza az USB 2.0 drivert... az alaplap cd-jén sincs éppen ezért USB2 driver az XP-hez...

(#968) L3zl13 válasza Vikthor (#965) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

No ez még nem jelentene semmit, mert lehet, hogy a lap és a mem nem szeretik egymást.

Próbáltad PAT nélkül? BIOS default beállításokkal stb?

Aki hülye, haljon meg!

(#969) Vikthor válasza L3zl13 (#968) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1. BIOS-t nem frissítek, mert ugrik a gari. :(
2. PAT-ot nem tudom deaktiválni, mert egy i875-ös alaplapról van szó, írtam ha jól emléxem ez egy intel Bonanza
3. Akkor miért indul el a régi WinXP ami a HDD-n van és a memtest miért nem dob ki hibát????

~ Arcana ~

(#970) L3zl13 válasza Vikthor (#969) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Bocsi a 3-at nem írtad (vagy legalábbis a legutolsóban nem, az eredetit meg nem olvastam).
2. 875-öt konkrétan nem ismerem, csak általános tanácsokat próbáltam adni, hogy beszűkíthesd a problémát
1. nem bios frissítést írtam, hanem resetet, vagy load BIOS defaults vagy valami hasonló. Minden beállítást visszarakni legkonzervatívabbra.

Aki hülye, haljon meg!

(#971) DragonR+

DragonR+
(senior tag)

Segítség!

Egy nem józan pillanatomban véletlenül ráböktem ezen topik hozzászólás-értesítésére?

Most micsináljak?
Az IncrediMail-féle legyem itt köröz 2 percenként. :O
Vissza lehetne csinálni valahogy? :F

[Szerkesztve]

(#972) L3zl13 válasza DragonR+ (#971) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Asszem a kikapcsolás nem működik, szóval javasolnám a moderátort keresek topicot, vagy az e-mail cím változtatást. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#973) Vikthor válasza L3zl13 (#970) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már próbáltam defaulton is , de úgy fagy mint az Északi sark... :(

~ Arcana ~

(#974) DragonR+ válasza L3zl13 (#972) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

Nafene!

Azért köszi.
Keresek egy moderátort!
Javasolni fogom újításként az értesítés kikapcsolásának lehetőségét. :D

(#975) DragonR+ válasza L3zl13 (#972) üzenetére

DragonR+
(senior tag)

Nafene!

Azért köszi.
Keresek egy moderátort!
Javasolni fogom újításként az értesítés kikapcsolásának lehetőségét. :D

(#976) Zoltán

Zoltán
(őstag)

Sima, 8 eres UTP kábel (nem cross-link) jó-e arra, hogy a PC -ben lévő ISDN kártyát összekössem a fali ISDN dobozzal?

http://just-tea.hu

(#977) L3zl13 válasza Zoltán (#976) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Elvileg jó kéne, hogy legyen, mert minden egyes ér ugyanahhoz az érintkezőhöz csatlakozik mindkét oldalon.

Aki hülye, haljon meg!

(#978) Zoltán válasza L3zl13 (#977) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Aha. További tapasztalatokat is várok azért.

(#979) lesaux válasza DragonR+ (#975) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ki lehet kapcsolni. Kiszeded a pipát az értesítés mellôl, és mehet.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#980) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

mpeg-et mivel lehet vágni?Vdub megvágja de nem engedit elmenetni!

(#981) VladimirR válasza ToBeY (#980) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

engedi az menteni, csak nem mpeg-be
ha van sok helyed, mentsd le tomoritetlenbe, aztan goto: tmpegenc (bar lehet, hogy az is tud vagni)

(#982) Zoltán

Zoltán
(őstag)

Sima, 8 eres UTP kábel (nem cross-link) jó-e arra, hogy a PC -ben lévő ISDN kártyát összekössem a fali ISDN dobozzal?

(#983) lesaux válasza Zoltán (#982) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nem tudod kipróbálni pl. egy ISDN-telefonnal? Belemegy egyáltalán?

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#984) KovacsUr válasza VladimirR (#981) üzenetére

KovacsUr
(PH! addikt)

Tud. :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#985) ToBeY válasza VladimirR (#981) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ja tömörítetlenűl lementi 50mb csinál 1,5GB :(((
Vdubal nem lehet egyből tömöríteni valahogyan?

(#986) L3zl13 válasza ToBeY (#985) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Dehogynem. Aviba...

Aki hülye, haljon meg!

(#987) VladimirR válasza ToBeY (#985) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

tud o tomoriteni, csak nem mpeg-be (iiletve nem mpeg1-2-be, mpeg4-be tud)
amilyen avi codec (pontosabban encoder) fent van a gepeden, abba tud menteni
1.5GB: nem is sok, erre mondtam, hogy ha van sok helyed, nekem egy 2 oras film (1CD) nem fert el 40GB-on

(#988) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hogyan tudom elővarázsolni az XP helyreállítási konzolját? A telepítőCD nem találja a vinyót a gépben, (mivel SATA-s, és nincs éppen nálam a driverfloppy...) viszont sürgősen le kellene futtatnom egy fixmbr-t. Valami ötlet?

(#989) zsiga667 válasza zsiga667 (#988) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

UP
Tényleg fontos lenne...

(Elnézést, hogy addikt létemre 5percenként UPolok... :B)

(#990) L3zl13 válasza zsiga667 (#988) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mi van, ha a telepítőt normális módon F6-tal és driver betöltéssel indítod?

Aki hülye, haljon meg!

(#991) zsiga667 válasza L3zl13 (#990) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Normális módon? :F

Ha cd-ről bootolok, és utána F6-ot nyomok, akkor kéri a driverfloppyt. Ezzel csak 2 probléma van: 1. Otthon van a lemez. 2. Nincs bekötve a floppy-drive...

(#992) X-COM

X-COM
(PH! nagyúr)

csak a driverlemezzel fog az menni, mindenképpen elő kell kerítened egyet valahonnét

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#993) L3zl13 válasza zsiga667 (#991) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Az 1. megoldható, mert netről le lehet tölteni a drivert. A 2. meg te tudod, hogy megldható-e helyileg.

Aki hülye, haljon meg!

(#994) zsiga667 válasza X-COM (#992) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Valahogy be lehet állítani a Win-t, hogy boot-nál kérdezze meg, hogy GUI-ba akarok bootolni vagy a helyreállító konzolba... A kis telepítési útmutatóban bennevan, csak az meg bent van a cégnél...

Szerk.: Asszem megvan. :

A Helyreállítási konzol telepítése indítási beállításként
A Windows rendszer működése közben helyezze a telepítő CD-t a CD-ROM-meghajtóba.
Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
Írja be az alábbi parancsot (a D: parancsösszetevő a CD-ROM-meghajtó betűjele):
D:i386winnt32.exe /cmdcons

Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
Megjegyzés

A Helyreállítási konzol futtatásához indítsa újra a számítógépet, majd a megjelenő listából válassza a Helyreállítási konzol elemet.

[Szerkesztve]

(#995) X-COM válasza zsiga667 (#994) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

igen, ha fel van neki telepítve külön a recovery console

winnt32 /cmdcons

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#996) zsiga667 válasza X-COM (#995) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Ezaz. :D
Közben megtaláltam a helpben. Thx! :D

(#997) Zoltán válasza lesaux (#983) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Sajnos nem tudom kipróbálni, mert még nem vettem meg a kábelt. Meg most nincs is a közelemben a PC. Szóval a kérdés még mindig adott.

(#998) ToBeY válasza VladimirR (#987) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ez egy 50mb videoklip elég hülyén néz ki hogy 1db video annyi mint a másik 140db klippem..:(((

(#999) VladimirR válasza ToBeY (#998) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

''mentsd le tomoritetlenbe, aztan goto: tmpegenc - ez azt jelentette, hogy tmpegenc nevu progival tomoritsd be ujbol... (bar azota KovacsUr elarulta, hogy a tmpeg maga is tud vagni, szoval a tomoritetlen avi hasznalata felesleges...)

(#1000) KovacsUr

KovacsUr
(PH! addikt)

Bizony, TMPGEnc. Jó lesz az. (A keresővel ezt találtam hirtelen: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=41473&arc=f[/L])

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.