:F
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eladó KINGSTON 4096MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT, és Kingmax 1333mhz-es value ram 2gb-os
Komplett vízhűtés eladó nem hétköznapi válogatott darabok EK, Phobya, MO-RA!!! változás figyelem!!!
Intel® Core™ Duo Processor T2050 (2M Cache, 1.60 GHz, 533 MHz FSB) eladó!
OLCSÓBBAN Újszerű garanciás Wayteq xTAB 100 ajándék 8GB SD kártyával
Hirdetés
Zoltán
(őstag)
Nem kell összekötni őket. Ha sima switchet használsz elosztani az ADSL modemen bejövő netet, akkor nem tudsz egyszerre netezni mindhármon, ha routerrel osztod 3 felé, akkor mindhármon egyszerre tudsz netezni. Router egy kicsit drágább csak.
http://just-tea.hu

Zoltán
(őstag)
Samsung ML1510-es lézer. Nagyon olcsó (br. 45.000 alatt!) és nagyon gazdaságos a toner. A minősége jó, Én is nemrég vettem egyet. Linux, Windows és Macintosh driver van hozzá alapból.

Boolash
(fanatikus tag)
Ok. Szóval ott tartok, hogy bejön az adsl a telefonvonalon és utánna mi is történik vele??

Jarlaxle
(senior tag)
Szia!
Az én hynix D43 ramjaimnak 2.8v-ot adok. Az alapfesze asszem 2.6v.
Ehh ezt így kérdezni?:F
Na az van, hogy az adsl egy olyan technológia, ami azt használja ki, hogy a telefonvezeték fémből van, és ezen keresztül lehet vinni mind analóg, mind digitális jeleket.Az adsl ebben az esetben digitális jel,
Az ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line = aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) technológiával a hagyományos (analóg) telefonvonal nagysebességű internetezésre alkalmas digitális vonallá alakítható.
Az adatkommunikáció két irányának (feltöltés és letöltés) sebessége eltérő (aszimmetrikus), a legtöbb internetező számára fontos letöltési irány sokkal gyorsabb, mint az általában alig használt feltöltési irány.
Eza digitális vonal pedig rácsatlakozik szépen a hálókártyádra, vagy a routerre.Ennyi.
Amennyiben nem wlanod van, akkor a 3 gépet bizony össze kell kötnia routerrel, kábellel.
[Szerkesztve]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Zoltán
(őstag)
Nem kell összekötni. Szerintem úgy érti, hogy a 3 gépet külön összekötni. Tehát azt nem kell. Az meg természetes, hogy mindhárom gépből megy az utp kábel a routerbe. De attól a 3 gép még nem tud egymásról, és nem is kell. A routerből meg megy egy másik utp kábel az adsl-modembe, onnam meg a falba.
(A gépekben lévő hálókártyába megy az uto kábel a routerből)
[Szerkesztve]

Boolash
(fanatikus tag)
Szóval: veszek egy ilyen routert (kb mennyi?) amit nagyjából a 3 gép között érdemes elhelyezni. Ebből a routerből kimegy 3 kábel(métere kb mennyi?) a három gép hálókarijába amin megy nekik a net. És ebbe a routerbe megy egy kábel ami kintről jön, amin kapjuk a netet? Jól értelmeztem??
Ezzel lehet egyidejűleg netezni a 3 gépen? Úgy nem olcsóbb/jobb ha hagyományos módon (HUBbal) összekötöm a 3 gépet, látják egymást, lehet LAN-ba gamezni, szóval úgy menne a net?
Köszi!!

Viktor77
(MODERÁTOR)
Please, ne 10 percenként, a Moderátorok nem szeretik.
Bazinga!

Zoltán
(őstag)
Nagyjából jól látod, csak annyi a különbség, hogy a routerből nem a ''falba'' megy a kábel, hanem az adsl-modembe, és onnan megy a ''falba''. Tehát onnan jön be a lakásba a net. (A falon egy doboz van...) HUB-bal ma már nem érdemes vacakolni. Kábel mindegy hány méter, mert az utp kábel akár 100m -nél is hosszabb lehet, tehát akkora kell, amekkora elér a géphez :) Mindegyik gépen tudsz így egyszerre netezni. Router kb. 15-20E forinttól indul.
itt is felteszem hátha tutuk segíteni:
nah szóval egy bittorrent klienst fordítok és vannak egész érdekes szavak benne amihez egy kis fantázia is kéne, az meg most luxus vizsgák után :)
hogy mondanátok magyarul, hogy ''seed'' és ''peer'' (vmi értelemeset, tehát a seed helyett szvsz nem a legjobb a ''csíra'' )
(a seed egy olyan user aki megoszt egy teljesen letöltött fájlt a peer meg olyan user akitől félig letöltött fájlt töltesz)
előre is kösz a segítséget! (fontos lenne mivel marha soxor szerepel ez a két szó és nincs keresés opció a fordító pluginben h később visszakeressem őket :)
Religion – causing genocides over differing imaginary friends

mdk01
(őstag)
Figyi!
Ez mind szép és jó amit ajánlottak de valójában (ha otthoni adsl-t rendeltél) a szerződésben nincs engedélyezve az hogy több gépet köss a netre.
Igaz hogy nem nagyon törődnek vele és belehet vállalni a dolgot de van benne kockázat mert véletlenszerüen ellenőriznek.(nem személyes hanem neten keresztül nézelődnek).
A másik hogy ha van egy régi géped(alaplap,proci,stb.)csinálj belőle ''szervert''.
Ha van egy rendszergazda imerősöd vagy aki komolyabban ért a gépekhez az megtudja csinálni.Ebbe az a jó hogyha linux van a szerveren akkor nem veszik észre hogy több gép van a hálózaton.A másik jó dolog pedig hogy igy nem kell több ip címet csinálni(mint routernél aminek az is hátránya hogy bármikor ledobhat)Müködik egyébként switch-el is a dolog de az nem tud több ip címet generálni.
Meg lehet csinálni hogy egyszerre a három gépen megy a net.
Ha a három gépen egyszerre dolgoztok/töltetek/játszotok akkor arányosan oszlik el a sebesség ami attól függ mit csináltok az egyes gépeken.
Pl.:ha vki csak oldalakat nézeget akkor nem zabálja annyira a másik gép elöl a kbit-eket montha játszana/töltene.
Na ekkor ennyi írás után még leirom nálunk hogy van.
Adsl 512 belemegy a szerverbe amibe van két 10mbit-es kártya(BNC).
Mindegyik kártyára rávan kötve 1-1 gép, BNC kábellel a szerverre.
Belemegy a szerverbe a net és a másik két gép lanon keresztül csatlakozik a szerverhez ahonnan a netre.
Azért igy van megoldva mert:
1.Volt egy felesleges 333-as Pentium hozzátartozó alaplap, ház, stb.
2.Volt vagy 30m BNC kábel
3.3db 10mbit-es kártya ami mellé szereztem még egyet
4.fölös 1GB vinyó
5.ismerős rendszregazda aki kioktatott miért jó Linux-ot tenni a serverre(amit már irtam is)
Igazából nem muszály szervert csinálni az ''elosztó'' gépből de nekünk azt mondták hogy, ha már ilyen faxa géppel akarjuk elosztani a netet akkor legyen server is.
Lehet lanozni az én megoldásommal is meg a routerrel/hubbal/switchel is.
Sőt én tesommal játszottam neten keresztül(CS, WAR3) úgy hogy én az egyik szobába ő meg a másikba.
A gyengébbek kedvéért leirom hogy 10mbit=10000kbit és ebből következik hogy egy ilyen kábel/kártya is elég egy 512kbit/sec-os adsl kiszolgálására.
De ha ez nem tetszik akkor:
Router=20k(de van ez alatt és felett is)
Kábel=200Ft/m(de ez mondenhol más)
Utp(10/100) kártya=1700Ft/db
Ahogy neked jó.
A sávszéleség legyen veled!
[Szerkesztve]
Elmondaná valaki mia router a switch és a hub közti különbség?
Csak amiatt mert úgy vettem észre, hogy bnc-s hálózathoz elég csak kábellel rendelkezni, és össze lehet kötni a gépeket mindenféle segédeszköz nélkül, míg ugye utp-n....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

mdk01
(őstag)
Most ezt igy kicsit nehéz ,meg én se tudom neked szakszavakkal elmondani(de lehet hogy jobb is mert érthető lesz).
Ha a gépek hubbal vannak összekötve akkor ha az egyik gépről küldesz vmi adatot egy másik gépre az átmegy mindegyik gépen míg eljutt a célálomáshoz.
Ez lasabb és megterheli mindegyik gépet.(már amelyik be van kapcsolva)
A Switch-el lett ez kiküszöbölve amit másnéven úgy is hívnak,hogy ''csillagelosztó''.
Ez annyival jobb hogyha az egyik gépről küldesz egy adatot egy másik gépre az belemegy a switchbe és rögtön a kitüzött gépre küldi a cuccot és nem magy át minden gépen.Amivel egyben ''gyorsabb'' és nem terheli le a többi gépet.
A routerrel kapcsolatba nem mindent tudok csak annyit hogy alapjába ugyanaz mint a switch csak tud több ip címet generálni.
A routerrel kapcsolatba én se vagyok teljesen tisztába hogy hogyan csinál ip címet meg minek de az biztos hogy csinál.
A BNC az egyik legrégibb összekötési módszer a soros és a párhuzamos portok után (meg ki tudja mi volt még elötte).
Ott nem kell semmi elosztó csak a gépeket kell összekötni aminek egy hátránya van hogy kicsit több kábelre van szükség és nem tud 100Mbit/sec-es adatátvitelt.
Manapság már nem érdemes venni ilyen kábelt mert egy árba van az UTP-vel de ha érdeklődtök hogy melyik irodában bontanak régi hálózatot és cserélik le újra akkor olcsón hozzá lehet jutni(ha nem ingyen).
Mint irtam nekünk is van sok méter ilyen kábel de mégis vettünk switchet és kábeleket azért hogy 100Mbit-en másoljunk LanParty-n.(mert ugye ott kell)
A lényeg ez, de mint látom te ki vagy éhezve a szakszövegre úgyhogy majd hátha jön vki és elmondja úgy is.
De van még1 jó megoldás ha ellátogatsz ide:[L]http://www.pcworld.hu[/L]
Ez jobb mert ez nem csak egy hagyományos fórum és témekörökre van osztva minden topic és biztos vagyk benne hogy megtalálod a neked való szakszöveget.

mdk01
(őstag)
Az igaz hogy lehet hoszabb 100m-nél is nem mint a BNC de azért azzal is vigyázni kell mert a több mint 100m csak papiron igaz nem mint valóságba.
Szóval ha vkinek nem muszály az ne csinálja mert átviteli hibával járhat és egyben a kapcsolat se lesz stabil.
Na az a lényeg ha valaki olcsón akar több gépet összekötni, akkor a legolcsóbb a BNC-s megoldás.Ráadásul ha jól tudom hasonlóan a hagyományos telefonvezetékhez, eljön még az idő, amikor visszajöna BNC.Valami új technológiával simán veri a szokásos UTP-t.
Én kolihálón használtam mind UTP-t , mind BNC-t, és nem vettem észre sebesség beli külnbséget.
Meg amúgyis, BNC-s hálóhoz csak a kábelt kell megvenni:D
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=35&swhat=router%20hub%20switch&show=AND&ssep=%20&sid=[/L] :P
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.
überlama kérdés: minden Audigy2-n ugyanolyan chip van? (SB0240) vagy esetleg változó?
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.
THx.

oregcsóka
(őstag)
Hali, nem tudja valaki, hogy mi lehet az NVSVC32.EXE fájl, a feladatkezelő szerint a SYSTEM használja, és minden indításkor lefoglallja a processzor-teljesítmény 88-98%-át. De ha a feladatkezelőben leállítom, akkor utána minden fut rendesen, és ennek a működése nem hiányzik semminek./legalábbis remélem.../ :P
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

zsoi
(senior tag)
Nincs fennt norton anvtirus? mintha annak a processzeként lenne ismerős...
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

L3zl13
(PH! nagyúr)
[L]http://www.reger24.de/prozesse/nvsvc32.exe.php[/L]
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!
Hogy lehet Mozillában (1.7 RC1, de gyanítom ez most lényegtelen) beállítani, hogy minden oldalt adott nagyítással nyisson meg? Mert jelenleg ha új tabot vagy böngészőt nyitok, visszaáll 100%-ra :(
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

zsoi
(senior tag)
Ahhhh.... asszem mára befejztem.
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

oregcsóka
(őstag)
De, a Norton antivírus 2003 fent van. A linket pedig megnéztem, csak hát sokkal okosabb nem lettem tőle, mivel nem értem, hogy mit írnak.....
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
- Privát
- 2004-05-17 18:07:31

.:InnoMan:.
(őstag)
Tudna vki olyan honlapot mutatni ahol régebbi Asus házak vannak?! :O
Ne Asus hivatalos honlapját mondjátok azon nincsenek régebbi házak! :)
Előre is THX!
CommanDos

[w]
(őstag)
NVIDIA Driver Helper Service
tehát ilyen gyártmányú kártyák súgószolgáltatása.
teljesen felesleges, kilőhető.
(#882) .:InnoMan:. válasza .:InnoMan:. (#880) üzenetére
- Privát
- 2004-05-17 18:11:01

(őstag)
?
CommanDos
(#883) .:InnoMan:. válasza .:InnoMan:. (#880) üzenetére
- Privát
- 2004-05-17 18:17:05

(őstag)
Az Acorp.hu és com kivételével ahol a régebbi Acorp házak vannak!!
Vki segítsen! :) Ja most látom előbb Asus házat írtam! :B
Előre is THX!
CommanDos

oregcsóka
(őstag)
Köszönöm szépen, most már megnyugodtam, akkor talán kilőhetem az automatikusan induló progik közül is....:P
(#885) .:InnoMan:. válasza .:InnoMan:. (#883) üzenetére
- Privát
- 2004-05-17 18:26:12

(őstag)
Senki?
CommanDos
Nos? Senkinem sincs ötlete?
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

dbali
(fanatikus tag)
bocsesz nem láttam hogy van még egy oldal és hogy már adtak infót..
[Szerkesztve]
Okos enged ha már szenved!

mdk01
(őstag)
Olcsobb az biztos ráadásul ha játszol ott nem is veszel észre különbséget mert a 10Mbit/sec is bőven elég.
Nekünk is csak arra kellett a 100Mbit/sec, hogy egymástól átmásoljuk az nrg/cue-t és a fél év alatt felgyülemlett cuccokat.

L3zl13
(PH! nagyúr)
Nem csak a sebességbeli eltérés van.
A hálózati topológiából adódóan ha egy kábelen valakinek öszehánnya magát a gépe, az egész hálózat megfekszik.
Meg aztán, ha jól emlékszem ovodás hálózati ismeretek tanulmányaimra, BNC-nél a 10Mbites korlát az egész kábelre vonatkozik, tehát az összes gép forgalma lehet max 10Mbit/s egyszerre. Ha 20 gép egyszerre dumál, akkor arányosan oszlik a sebesség...
Míg csillagpontos UTP hálózatban keresztbe dumáló gépek nem befolyásolják egymás sebességét. (Azaz ha 1-es és 3-as gép kommunikál, az nem befolyásolja a 2-es és 4-es közti kommunikációt, még akkor sem ha közös switch-en vannak.)
Aki hülye, haljon meg!
Tudom milyen a BNC, FBI-os voltam a Kandó koliban, én voltam a hálózati szintfelelős az 5.-en, ahol csak most január környékén váltottunk BNCről UTPre.Nem annyire durva az, mitn ahogy hiszitek.Egy félévben kábé kétszer kellett szakadás miatt végignézni a szegmenst, ez kb 4-5 szoba volt...Nem sok:)
Mit értesz összehányáson? Mert egy sima összehányás(tehát ha valakinek nem a hálókaresszel, hanem a többivel van baj) nem b...sza szét a hálózatot.
6 évig használtam BNC-t, a széthúzások miatt, és szakadás miatt volt csak vele gond.De hamar ki lett javítva.
[Szerkesztve]

oregcsóka
(őstag)
Megtudná valaki mondani, hogy az XP-ben hol tudom megváltoztatni az aktivációs kódot?

[w]
(őstag)
kollégák, kis segítséget kérek:
az MSI féle Delta-L-hez és az ILSR-hez milyen hátlapi kivezetéseket adnak?
(gondolok itt D-bracket, S-bracket, bluetooth, stb.)
[L]http://kszk.sch.bme.hu/net/howto/xpsp1/XPkeychanger.vbs[/L]
töltsd le ezt és futtasd...

jasonka
(fanatikus tag)
Infraportot szeretnék venni - de ehhez mondjátok meg lécci, hogy a háromféle típus (alaplapi, soros, USB-re csatlakozó) között felhasználhatóság, üzembiztosság - esetleg adatsebesség - vonatkozásában mi a KÜLÖNBSÉG ?
Másképpen megfogalmazva valszeg rossz lesz a gondolatmenetem)
- a legnagyobb adatsebességű általában az USB port -.
Viszont minden lánc csak a leggyengébb láncszem erősségű - tehát ha az infra adatsebessége lassabb akkor az USB-n sem ér el nagyobb sebességet ? -
Ismét másképpen : ha az alaplapomon van 5 tűs, soros csatlakozó de van USB-m is - hardver és szoftver telepítés után - az USB-n is ''megjelenik'' az infra adatátvitel lehetősége ? (Egyébként ELSŐSORBAN mobil adatátvitelre kellene - de a későbbiekben esetleg netezésre is - ezt tekintve melyik a jobb ? -)
Homályosítsatok fel kérlek !
Hja kérem ! A Belváros !...
alaplapi:házilag is el tudod készíteni, kb 1200Ftból kijön, ha valaki megcsinalja neked:2-3E, boltban 5E.
Nem minden alaplapon egyforma a csati, szet kell szedni a házat hozzá, stb.
soros porti: a gép távvezérló progik szeretik, én ezt vennék ha vennék
usb-s:előnye sok gépbe belemegy, hátrány:nem tudoma gép távvezérlő progik mennyire szeretik....

oregcsóka
(őstag)
Köszike, megpróbálom....
(#897) .:InnoMan:. válasza .:InnoMan:. (#883) üzenetére
- Privát
- 2004-05-18 19:00:29

(őstag)
Valaki segitsen :O
CommanDos

oregcsóka
(őstag)
Kedves Tildy, a link amit adtál nekem nem jött be, sajnos.Ellenben találtam egy másik oldalt, ahol gyönyörüen le vannak írva a teendők, én ma kipróbáltam, és működik a dolog!
[L]http://www.extra.hu/bestof411/XPSP1.htm[/L]
Erről az oldalról néztem le, hogy hogyan kell csinálni, bár ahogy most próbálom nem igazán akar bejönni az oldal.
Üdv: oregcsóka :P

adam1
(fanatikus tag)
Hello.Karcos monitort lehet javitani?
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
huh ez engem is érdekel :D
enyémen nem olyan mélyek a karcok de meglátszanak...polír???
°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°