Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)

(#451) DragonR+

DragonR+
(senior tag)

Széjjel!
Nem összeveszni! :DDD

[Szerkesztve]

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#452) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Uraim, segítsetek, átnéztem egy pár fórumot, használtam a keresőt is, de nem találok infot: HDD-t hogy illetve mivel tudok letesztelni, hogy van-e rajta bad-sector, és mennyi?
És ha kiderül hogy van, akkor garanciában visszavihetem-e?
Köszönöm a segítséget előre is!

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#453) L3zl13 válasza oregcsóka (#452) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mindig legjobb a gyártó saját tesztprogijával nekiesni.
Maxtornál powermax, Seagate-nél seatools stb

Ha az azt mondja, hogy hibás akkor azt minden szerviznek el kell fogadnia garanciális csere indokként.

Aki hülye, haljon meg!

(#454) oregcsóka válasza L3zl13 (#453) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Köszönöm a választ, Samsung a vinyó, most töltöttem le a progit, de nem ismeri fel a vinyót. Egyáltalán nem. Bár nem DOS-ban futattam, hanem abban a kis ablakban, azthiszem parancssor a neve.
De viszont formázni nem tudom, az XP telepítő formázáskor kiírja, hogy lemezhiba, és csak a harmadik particióra tudtam telepíteni a rendszert, az első kettőt sem törölni, sem formázni nem lehet, és telepíteni sem lehet rá.
A chkdsk mikor lefut magától, rengeteg ilyet ír ki: a fájlrekordszegmens olvashatatlan az x meghajtón. Vírus nem lehet?

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#455) L3zl13 válasza oregcsóka (#454) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Samsung cuccát nem ismerem. SATA-s vinyó?

Melyik progit próbáltad a HUTIL-t vagy az SHDIAG-ot?

Aki hülye, haljon meg!

(#456) oregcsóka válasza L3zl13 (#455) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Nem, nem SATA, ATA133-as. SP1604N, 160GB-os, és mind a kettő progit próbáltam, egyik sem ismeri fel. Nem lehet hogy a BIOS-ban engedélyezni kell a felismerést?

(#457) LOTR

LOTR
(PH! addikt)

leadtek winfast 2001 xp tv-tuner kártyához (konkrétabban a típust sajnos nem tudom) szeretnék drivert win xp-hez, mert a dobozában csak win98-hoz van
köszi

One Ring to rule them all

(#458) L3zl13 válasza oregcsóka (#456) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

SHDIAG-nál azt írják támogatja. Szóval fel kéne ismernie.
BIOS/Gép támogatja a 160 GB-s vinyókat?

Lásd előző oldalon való hosszú vitát a 127/137GB-nél nagyobb lemezekről.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#459) oregcsóka válasza L3zl13 (#458) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Neharagudj, én voltam a balfasz.Most töltöm le megint az IDE drivert, aztán telepítem, és kipróbálom úgy is. Mentségemre legyen mondva, hogy az utóbbi két napban hatszor telepítettem fel az XP-t, és mindannyiszor be is halt. /az előző particiókon/.
Az ABIT SA7-es lapom tudja az ATA133-at, ment is a vinyó szépen, több mint fél évig, csak most összeszedtem valami vírust, vagy a vinyó szarakodik, ezt kéne kiszűrnöm.
Már csináltam fdisk/mbr-t is, meg teljes partició-formázást is, nem gyors módban, az XP telepítőjével, akkor még engedte. Most már azt se. Csak hibaüzenetek tömkelege jön, formázási kisérletkor, és patició törléskor is.
Most ez a harmadik 50GB-os partició, csodálom hogy az XP innen is be tudott bootolni.

(#460) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Na, fentvan az összes driver, telepítve van: a chipset, a siside, és még mindig nem ismeri fel a vinyót.
Mind a négyre azt írja ki, hogy none. /primari master, slave, secondari master, slave/
A gyártó progija, ez szép. Viszont a SISIDE-ben kiírja szépen a vinyó típusát is, kapacitását is, meg felismeri az activ smart is, meg a SIGurdian is.
Hát most ez van.

(#461) oregcsóka válasza oregcsóka (#460) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Most el kell mennem, majd még délután leszek, köszönöm szépen, hogy eddig is foglakoztál a problémámmal, nagyon hálás vagyok érte.
Üdv: oregcsóka /Székesfehérvárról/

(#462) L3zl13 válasza oregcsóka (#460) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mint írtam, nem ismerem a Samsung progiját, de lehet olyan gond is, hogy a progi nem kompatibilis a chipsettel.
Pl a Powermax nem kezeli a nF2-es lapokat.

Aki hülye, haljon meg!

(#463) LOTR válasza LOTR (#457) üzenetére

LOTR
(PH! addikt)

UP
vki tud segíteni?:F

One Ring to rule them all

(#464) Wolverine

Wolverine
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudja valaki, a Chaintech 7NJL1 Apogee laphoz van hátsó rear/center hangkivezetés?

I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

(#465) erdoke válasza LOTR (#463) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

www.google.co.hu -> Leadtek TV tuner 2001 driver -> Keres

Az első és a hatodik biztatónak látszik.:P

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#466) oregcsóka válasza L3zl13 (#462) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Nos, DOS alól indítva a gépet, a fenti progik gond nélkül lefutottak.A baj csak az, hogy értelmezni nem igen tudom az eredményeket, mivel nem tudok angolul.
Az SHDIAG VERSION 1.25 szerint:
YOUR SAMSUNG HDD HAS NO ERRORS

Viszont a HUTIL progi szerint:
CHECK M.C. Error: Data is uncorrectable
SIMPLE SURFACE SCAN Error: Data is uncorrectable
RANDOM SURFACE SCAN Error: This drive has some defects

If you have any question about Hutil, contact us via http://www.samsunghdd.com

SELF DIAGNOSTIC (Hutil v1.19)
Service code => AJ22 : Not ready
Error: The program is locked
If you have any question about Hutil, contact us via http....

Hát ha a fentieket segítene valaki értelmezni, aki tud angolul, nagyon hálás lennék.

(#467) tkesy

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis segítséget kérnék... A következő a gondom:

Van két winchester-em, mindkettő 120GB/7200/8M Seagate, az egyik a PM masternek,- ezen van az oprendszer: XP SP1,- a másik pedig a PS cable select-nek jumperolva....
Az Aida szerint mindkettő tudja az ATA-100 at, de a PM csak ATA-66 on megy:F, míg az ugyanazon kábelen logó PS ATA-100-asként...
(Az alaplap egy TH7-II-es, i850 chipsettel)

Valakinek valami 5lete, hogy miért van ez és hogy lehetne a PM-t is rávenni az ATA-100-as müködésre:F:F

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#468) erdoke válasza tkesy (#467) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

IAA fönt van, vagy i850-hez már nincs?
Egyébként a 66 MB/s elég a Seagate vinyónak szvsz.

(#469) Bazsesz

Bazsesz
(őstag)

Hi!

Anyámékat szeretném rábeszélni egy DVD-íróra sulinetesen, ezért szeretnék egy-két kérdést feltenni:

DVD+/-RW LG 4081B /SN/ 32140
DVD+/-RW Mercury 4x /SN/ 31430
DVD+/-RW NEC ND-2500 /SN/ 35900

Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni?

Mercury-t nem ismerem, mint optikai meghajtót, a NEC-et sem (floppimeghajtót ismerem, azok halhatatlanok. :)) ), LG meg mittomén.

Szal melyiket kéne rájukbeszélni, hogy vegyék meg nekem?

Üdv: balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#470) L3zl13 válasza tkesy (#467) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

IDE driver újratelepítés. Előtte esetleg távolítsd el eszközkezelőből a Primary ide vezérlőt.

Aki hülye, haljon meg!

(#471) L3zl13 válasza Bazsesz (#469) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mercury-ban nem tudom mi van belül, biztos nem saját maga gyártja, tehát így első körben nagyívben elkerülném.
NEC és LG közül szvsz a NEC a jobb kategória, viszont egyeseknek voltak gondjai bizonyos tipusú lemezek írásával.

LG-ről nem sokat hallottam, de szerintem a topikokban találsz leírva személyes tapasztalatokat.

Aki hülye, haljon meg!

(#472) turho válasza Bazsesz (#469) üzenetére

turho
(őstag)

3 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy LG 4040b-nek és egy 4081b-nek. Amondó vagyok, ha gondtalan dvd-írást szeretnél, viszonylag nyersanyag-függetlenül, akkor nyugodtan vállald be az LG 4081b-t. Maximum ha a régebbi firmware van rajta, akkor frissíts és kész. Minden nyers lemezt meg tudtam vele eddig írni hibátlanul, ami nálam járt. A gagyibb, gyanúsabb példányokat 2x-esen írtam és kész /princo és tsai/.
Második helyre sorolnám a NEC írót, a háklisabb írás, és a gyengébb olvasási minőség miatt.
A Mercury meg szerintem szarul nézne ki bármilyen gépben ezzel a névvel :D

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#473) zsoi válasza deedee (#28) üzenetére

zsoi
(senior tag)

Hasznalni nem hasznal neki az tuti. Gondolom 7200 RPM-es... Csavarozd csak be. Ha nem akarsz BAD sectorokat tul hamar.

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#474) Bazsesz válasza turho (#472) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Tehát vegyek LG-t. Okés, megbeszélem ma anyámékkal.

THX!

Üdv: Balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#475) BlackWoOd válasza Bazsesz (#474) üzenetére

BlackWoOd
(fanatikus tag)

Ha még nem tetted, keress rá az LG-re és az NEC-re is itt a PH!-n...
Sok vélemény + egyéb érdekesség van mindkettőről.
(Pontos típusra keresve is megleled...)

Én az NEC-t választanám(tottam).

< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

(#476) Segnior_Barthez

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

helló mindenkinek!
médiaismeret tárgyhoz pps-t kell készítenem... (insertkép, írásvetítő transzparens)
Az a kérdésem, hogyan lehet a guglival megtalálni a *.pps kiterjesztésű fáljokat, úgy, hogy azonnal megnézhessem?
sürget az idő - thx :B

ps.
''*.pps'' site:.hu - ez még gyengusz eredményeket produkál

[Szerkesztve]

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#477) marcee

marcee
(PH! addikt)

Ha egy gépben 2 db memória modul van, 1x256MB + 1x128MB SD Ram, egy Abit ST6 első és második memória slot-jában és a memtest 263.8 és 304.0MB között talál hibákat, akkor ez azt jelenti, hogy a 128-assal van a baj?
(naponta fagyott a gép, most reinstall, de jó lenne tudni, hogy melyiket vegyük)

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#478) Bazsesz válasza BlackWoOd (#475) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Rákeresgettem. Asszem az LG mellett maradok, mert valamivel olcsóbb, meg úgyse nagyon irogatok (7,5GB-os vinyóm van), szal arra a célra megfelel.

THX!

[Szerkesztve]

(#479) erdoke válasza Bazsesz (#469) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem a Pioneer DVR-107D se drágább az NEC-nél, és mostanság az az egyik legjobb. Sulinetben is van.

(#480) Bazsesz válasza erdoke (#479) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Sajnos ide csak 5-féle DVD-meghajtót hoznak le sulinettel. MSI, LG, Merury, ASUS, NEC. Ennyi van sajna.

(#481) oregcsóka válasza LOTR (#457) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hát neked meg senki sem segít? :(
Nekem is ilyen tunerkártyám van, keresd fel a Leadtek oldalát, ott megtalálsz minden drivert hozzá, le is töltheted...
Ha nem találod, akkor szóljál, és belinkelem neked.... :P

(#482) TexT-BoY

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mit kell egy szűz gépre rakni?
szombaton lessz vazsi uj gépem és nemtom mit kell felrakni a legoptimálisabb működés érdekébe...
ha megmondanátok milyen dolgokat szedjek le a netröl akkor most elkezdeném és kiirnám dvd-re hogy amikor kész a gépcsak insatlálni kelyen:)
szobal:
Abit IS7-E2
2000mhz cerka
2x256mb 400mhz PQI ram
GeXcube 9600 PROse
80gigás MAXXTOr:D vinyó

XP-t is szeretnék rakni és szeretném ha minden:) elmenne rajta... pl egy videon nem kell szenvedni aztán java és hasonlókra gondolok .... de nemtom hogy mi az alap egyx PH!-s user-nek?:D

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#483) Shim válasza TexT-BoY (#482) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=51945&arc=f[/L]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#484) TexT-BoY válasza Shim (#483) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és azt nemtod hogy ehez milyen alaplapi driver + catalyst egyebek kellenek?
köszi a lniket

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#485) vuk

vuk
(újonc)

abit kr7a 133-as nem raidos alaplapom van
pc1600 és pc 2100 ddr sdram memória belemegy az tuti de a 2700-es tényleg belemegy? ha belemegy akkror 333-ast v 400-ast vegyek mert ha később lecserélem más alaplapra még jól jöhet???

vuk

(#486) erdoke válasza oregcsóka (#481) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A #465-ben már segítettem, ha minden igaz.:P

(#487) erdoke válasza vuk (#485) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem mindegyik belemegy, csak 266-on fogja alapból hajtani. Hacsak az SPD be nem kavar. A legjobb lenne belepróbálni, mielőtt megveszed.
Ezzel e logikával mindenképpen 400-ast vegyél.

(#488) Strottler

Strottler
(tag)

Vettem egy Chieftec HPC-360-as tápot. Most hogy így beszereltem, látom, hogy lehet fejjel lefelé szereltem be. Számít ez valamit? Vagy jól raktam be, csak a venti mögötti matrica áll rosszul?

Gigabyte GA-7N400E; 2500+ (Barton); AeroCool Glacier

(#489) Bazsesz válasza Strottler (#488) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Ezzel ki tudtak engem is készíteni. a tápot nemhiszem, hogy be lehet fordítva szerelni, mivel a csavar helyei máshol vannak mindegyiknél, tehát ha forgatok rajta 180 fokot, nem tudok becsavarozni.

A cimke ne tévesszen meg, nekem is fejjel lefele van.

Üdv: Balu

(#490) Strottler válasza Bazsesz (#489) üzenetére

Strottler
(tag)

Most megnéztem a tápegység tesztet (megateszt) és ott is fordítva van az asztalon, mint ahogyan én szereltem be.... :) Ott meg az oldalán áll fejjel lefelé az írás.

Gigabyte GA-7N400E; 2500+ (Barton); AeroCool Glacier

(#491) Sick Boy

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

rájöttem, hogy inkább itt kellene ezt, tehát:

nekem az lenne a kérdésem, hogy frontpage-ben hol lehet megadni, hogy a kijelölt képeim miniatürré alakításakor én állíthassam be a méretet, mielőtt átkonvertálná és ne utána kelljen egyenként (meg akkor már szar a minőség is)
előre is köszi a triviális kérdésemre adott választ!