Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)

(#151) Batman

Batman
(VIP)
LOGOUT blog

Hali!

Az en gépemről hogy tudom megnézni a hálozat többi gépének az ip címét?
thx

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#152) Som@ válasza tildy (#144) üzenetére

Som@
(őstag)

Hna szóval kicsit utánaolvastam:
az Apache tud virtuális hostokat kezelni!
[L]http://httpd.apache.org/docs-2.0/vhosts[/L]
Szóval ez lesz a megoldás szerintem. :P

Hát persze...

(#153) L3zl13 válasza Batman (#151) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Hát, ha gépnév alapján fel tudja oldani az IP-címet, akkor ping gépnév.

Aki hülye, haljon meg!

(#154) L3zl13 válasza Som@ (#152) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Az apache persze hogy tud virtualhosztokat.
Viszont szerintem lehet, hogy emellett még szükség lesz egy névszerver szolgáltatásra is a szerveren... :F

Aki hülye, haljon meg!

(#155) Jarlaxle

Jarlaxle
(senior tag)

Most veszek egy Casetek CK-1018-2B házat. Feketét. Van most nékem egy DVD-olvasóm és egy CD-íróm. Mivel fessem ezeket feketére? Vagy adjam el és vegyek alapból feketét?

(#156) Kalandor válasza Jarlaxle (#155) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

sufnituningra un. lökhárítófestéket javasolnak az okosok, de szebb megoldás egy original fekete meghajtó.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#157) Som@ válasza L3zl13 (#154) üzenetére

Som@
(őstag)

Hja persze, azt elfelejtettem mondani. Köszi a kiegészítést. :P
Szóval mindenképpen kell DNS szerver is a gépre.

Hát persze...

(#158) Jarlaxle válasza Kalandor (#156) üzenetére

Jarlaxle
(senior tag)

THX a gyors választ! Valszeg origi feketét veszek.

(#159) w9033626

w9033626
(fanatikus tag)

Az lenne a kérdésem, hhogy hol tudok böngészgetni philips autóhifi cuccokat??? (használtam keresőt )

(#160) Bazsesz

Bazsesz
(őstag)

Üdv!

Ez tényleg azonnali lesz!

Szal van egy hálókari a gépembe, 10Mbit-es BNC/UTP. És az istennek sem akarja felismerni a vinfos ikszpé. Miért? Próbáltam két PCI slotba is, de nem írja ki, hogy új hardvert talált.

A gépem asszem itt már ismert, de ha nem, leírom:

EPoX EP-4PEA800, iC 2000, 128MB DDR, Sapphire Radeon 9200 64MB ViVo (128bit), usw

A hálókari RTL8029

Nos?

NAGYON SŰRGŐS LENNE!!!

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#161) L3zl13 válasza Bazsesz (#160) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem tudom miért nem ismeri fel, de
-Eszközkezelőbe nem teszi be ismeretlen eszközként?
-Próbáltad megkerestetni Új hardver hozzáadásával, vagy hardverváltozások keresésével?

Aki hülye, haljon meg!

(#162) Bazsesz válasza L3zl13 (#161) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Egyik sem. De előtte a másik hálókarim felismerte. És hálópartin gondolom mondhatom, hogy mennyire sürgős lenne.. :(

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#163) I_Am válasza Bazsesz (#160) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Másik PCI slotban is nézted?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#164) L3zl13 válasza Bazsesz (#162) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

BIOS bootkor kiírja a kártyát?

Aki hülye, haljon meg!

(#165) DeX válasza Bazsesz (#160) üzenetére

DeX
(kvázi-tag)

Bios-ban pnp os installed vagy valami hasonlo nevu pont be van kapcsolva?
Volt mar rtl8029 alapu halokartya a gepedbe valamikor regebben, ezzel a vindozzal?
Gondolom device manager-ben nem latszik.

[Szerkesztve]

(#166) Bazsesz válasza L3zl13 (#164) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Ez az, amit nem látok az XP bootja miatt. :(

Másik PCI-ben prószáltam.

(#167) Bazsesz válasza DeX (#165) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Ezt meglesem.

(#168) L3zl13 válasza Bazsesz (#166) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

MI az, hogy ez az ami nem látszik. Az elején, miután felismeri a meghajtókat egy pillantra mindenképp beviillantja a konfigot. Ha más nem lehúzod a vinyót, hogy ne induljon az XP.

Aki hülye, haljon meg!

(#169) Bazsesz válasza L3zl13 (#168) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Szereztem egy ugyanolyan kártyát. Ugyanaz dettó. Azt felismeri, az enyémet nem. Meghalt volna?

(#170) micro

micro
(PH! addikt)

Lehet-e, hogy egy routernek az egyik portja meghal, a többi meg megy tökéletesen?

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#171) jerry311 válasza micro (#170) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

miért ne lehetne? :))

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#172) Bazsesz

Bazsesz
(őstag)

No router, no swich, only egy krosszkábel (ketten vagyunk.)

Valszeg a kri halott. Egy perces néma gyászt kérek. (Ilyen későn tuti, lesz. :D

(#173) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hali,
két kérdésem lenne:
1. Hol lehet az xp-ben kikapcsolni, hogy a menük áttünés nélkül 'normálisan' jöjjenek be?

2. Van egy honlapom, amiben van egy flash. Azt szeretném, hogy a flash jöjjön be utoljára, sőt még jobb lenne, ha 2 mp-s késéssel indulna. Erre van valami parancs? Dreamweavert használ(nék)ok.
köszi
Bazsiii

How much wood would a wood chuck chuck, if a wood chuck could chuck wood?

(#174) Kalandor válasza Bazsiii (#173) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. Sajátgép/Speciális/Teljesítmény
2. időben, vagy térben, vagy hogy utoljára? időben nehéz az ilyesmit megadni, hisz mindenki más idő alatt tölti le az odalt. térben pedig Dreamweaver timeline segít.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#175) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Kalandor:

köszi a gyors segítséget, időben kéne, csak annyi lenne a lényeg, hogy ne menjen le a flash mikor még jönnek be a menük stb, azt szeretném, hogy arra figyeljen, aki kattint az oldalamra. Ötlet?

(#176) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Új kérdés:
Apukámnak kellene egy gép. Amire kell, net, digitális képei tárolása /rendezgetése stb.
Vélemyényt kérnék a következő konfigról:
ECS 651-M 13650 Ft
Cel 2.0 16250 Ft
256 ddr 10000 Ft
videokártyában két választás közül nem tudom mi a jobb:

Inno 3d GF4 MX 440
Inno 3d GF FX 5200

Mindkettő 15000 Ft.
Szempont, hogy stabil legyen a gép, húzni nem kell. Kérem, aki ismeri az Ecs alaplapokat segítsen, hogy mit tud és ide illő választás-e?
köszi
Bazsiii

[Szerkesztve]

(#177) FaBatka

FaBatka
(fanatikus tag)

Mi az isten az a HDMI kábel és miért nem hagy békén miatta a kedves ügyfél????

Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...

(#178) L3zl13 válasza FaBatka (#177) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ezt egyszerűbb lett volna google-ban.
[L]http://www.ramelectronics.net/html/DVI-hdmi_cables.html[/L]

Aki hülye, haljon meg!

(#179) Som@ válasza FaBatka (#177) üzenetére

Som@
(őstag)

High Definition Multimedia Interface (HDMI)
a teljesen digitális jelátvitelt biztosító kábel
DVD lejátszókon, és plazma TV-knél használatos. Aszem a Pionner vezette be :U

A Hama biztos árul ilyeneket. :P

Hát persze...

(#180) FaBatka válasza Som@ (#179) üzenetére

FaBatka
(fanatikus tag)

Akkor HAMA gyorsan felhívom őket :D

Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...

(#181) Scorpion

Scorpion
(tag)

Sziasztok. Van egy érdekes jelenség a gépmenen. Nemrég jelentkezik. Húzom az egeret mondjuk jobbra, elindul a nyíl, megy rendesen. Idáig OK a dolog. Viszont van olyan eset, hogy a nyíl önnálló életet él, s eltűnik a képernyőről s a sarokban köt ki. Olyan mintha az egeret a sarokba vinném, de közbe másfelé tolom az egeret. Drivert is csréltem már. Mi lehet az oka? Nálatok is volt már ilyesféle? Lehet, hogy újra kéne rakni a rendszert? Köszi a válaszokat.

(#182) zdarai

zdarai
(tag)

2*256/333 dual vs. 256+512/333:F
avagy gyorsaság vs. mennyiség

[Szerkesztve]

(#183) marcee

marcee
(PH! addikt)

Pen drive-al akadt egy kis problémám:
A gép A7N8X 2.0, winxp sp1 hun, próbáltam nv nforce 3.13-mal és az Asus driver-ével is. Korábban az egér volt az egyetlen usb-s eszköz a gépen, az megy is. Most melót kaptam TwinMos 128MB-os usb1.1-es pendrive-on, a rendszer felismeri és meg is jelenik az ''cserélhető eszköz biztonságos eltávolítása''(vagy hasonló)-ikon, de nem jelenik meg meghajtó. A rendszer belassul. Egészen véletlenül volt nálam tegnap egy PCI-os usb vezérlőkártya, azzal szó nélkül használható volt.
Mi lehet a probléma?

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#184) Kalandor válasza zdarai (#182) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mire kell? milyen alaplapba?

(#185) Kalandor válasza Scorpion (#181) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

volt ilyen, és egérhalál lett a vége

(#186) Kalandor válasza Bazsiii (#176) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a kártyák közül inkább az 5200-t venném

a papának pedig egy amd-s gép olcsóbban megszámítódik ennyi pénzből. vegyél egy új k7s8x alaplapot és (itt) használtan egy procit, pénz is megmarad :)

(#187) L3zl13 válasza marcee (#183) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nézd meg lemezkezelőben látszik-e. Ha látszik, és nincs hozzá betűjel csatolva, akkor csatolj hozzá.

Mindig ugyanabba az USB csatlakozóba próbálod? Próbáld másikban is.

Aki hülye, haljon meg!

(#188) w9033626

w9033626
(fanatikus tag)

Hi all!
Srácok az lenne a gondom, hogy kellene egy kapcsolási rajz a philips 22rc239/00-ás autórádióhoz., vagy az is jó, ha valaki perfekt orosz, mivel csak ilyen oldalakat találtam.
előre is köszi

(#189) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kéne valamilyen program, ami képes arra, hogy a Windost időzítetten lelövi. Lehetőleg minél több opció legyen benne (mondjuk jó lenne, ha tudna olyat, hogy egy program bezárásakor kapcsolja ki a gépet)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#190) Kalandor válasza Cathfaern (#189) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[L]http://www.honositomuhely.hu/ism/kat8/sys/shutdown.php[/L]

(#191) Cathfaern válasza Kalandor (#190) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kösz. Egyébként nem tesz jót nekem ez a topic, az utóbbi időben teljesen ellustultam tőle :(

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#192) Kalandor válasza Cathfaern (#191) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hát ja :DDD [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=51748&arc=f[/L]
de azért így is szeretünk :P

(#193) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

egy kis 1700+ fura-kérdés: :C

le van nekem foglalózva egy 1700+. a proci be van építve, nem tudja most megmondani a steppingjért a srác, se azt, hogy milyen magos :O

annyit tudok, hogy a proc elmondása szerint alapfeszen megy 1733Mhz-et biztosan megy, de jobb lapban többet is. ennyi alapján legalább a palo magot ki lehet zárni?
mert 2000-re szeretném tolni :)

(#194) Flameus válasza Kalandor (#193) üzenetére

Flameus
(fanatikus tag)

Nem tudom mi a kérdés! De zárjuk ki a palo magot!? :P
[L]http://139.95.253.214/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=16,E=0000000000148406305,K=2116,Sxi=11,Case=obj(1224)[/L]

None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu

(#195) Kalandor válasza Flameus (#194) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

zárjuk ki :) de hogy?:)

1733-at megy, akkor az 13x266 :) ezekszerint lockmentes lenne :F

(#196) Flameus válasza Kalandor (#195) üzenetére

Flameus
(fanatikus tag)

Hát ha Thoroughbred magos, akkor az alapfrekije úgye 1,6 V és 11*133, a tiéd pedig viszi az: 1,6 V 13*133. Ha Palomino akkor ugyen ez csak 1,75 V-n.
Ez alapján bizony nem lehet kizárni. :(((
Ha be van építve akkor mért nem néznek egy default bioszt?

None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu

(#197) Kalandor válasza Flameus (#196) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mert nem fér a géphez szombatig vagy mi.... :(

ez elég kevés info, sajnos. nem akarok egy palo-hőerőművet :( ez most kétesélyes mi is lesz, de azt mondtam megveszem, úgyhogy megveszem

(#198) Som@

Som@
(őstag)

Vagy esetleg egy AIDA. :U

Szerk: látom lassu voltam. :(

Szerk2: de gyorsabb, mint Kalandor. :D

Hát persze...

(#199) Kalandor válasza Som@ (#198) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mert nem fér a géphez szombatig vagy mi....

no ezért :)

(#200) Bazsiii válasza Kalandor (#186) üzenetére

Bazsiii
(tag)

Kalandor,

köszi a választ, amd-t csak azért nem akarok, mert nekem még sosem volt és esetleg ha van vele valami, nem nagyon tudnék hozzászólni. A használt cuccok kiesnek a képből, az ecs alaplapról tudsz esetleg mondani valamit? Megbízható, stabil, stb?

Közben lett egy új kérdésem:
Van egy honlap, amiben van 2 frame, egy main, és felette egy topframe, szóval ketté van vágva a képernyő vízszintesen. A topframe-ben van egy legördülő menü, amiből sajnos nem látszik semmi, mert a main frame 'mögé' gördül.

Ezeknek működni kell a framek között is, de hogy? Rá tudom bírni, hogy a main frame elé gördüljön normálisan? A framek mérete adott.
köszi
Bazsiii

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.