Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)

(#1001) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy gyors kérdés:
Miután leszedtem a linuxot a gépről, a grub elcsesződött, így nuku boot. Az mrb-t visszaállítani? A következő eszközök használhatóak fel: UHU linux boot floppy, Windows XP prof. telepítő, egy csomó féle linux boot CD (UHU, Debian, MDK, stb.), Live linux.

A megfejtéseket előre is köszönöm :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#1002) zsiga667 válasza Cathfaern (#1001) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

XP Prof cd-t be, boot cdről, helyreállítási konzol, fixmbr.

(#1003) Cathfaern válasza zsiga667 (#1002) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszönöm. (azért egy kérdés, bár gondolom ha odaérek, biztos megtalálom majd: a helyreállítási konzolr igy lehet elérni?)

Újabb feladvány:
Hol lehet a Mozillában (RC1) beálítani azt, hogy minden ablakot/tabot ugyanolyan nagyságú nagyítással nyisson meg? (mert jelenleg ha beállítom, akkor csak az adott tab bezárásáig marad akkora)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#1004) L3zl13 válasza Cathfaern (#1003) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Bebootolsz, elindítod a telepítőt, majd telepítés előtt meg kell kérdeznie, hogy most új wint telepítesz, vagy helyreállítasz. Itt válaszd a helyreállítást, majd azon belül a konzolt.

(Ez win2k-volt, de elvileg XP-n ugyanígy van...)

Aki hülye, haljon meg!

(#1005) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Na megcsináltam csak filternél bekellet álitani a codec-et és a bit ratet,meg hogy 48 kbit stereo és kb 3/4-e lett avi-ba:)

(#1006) KovacsUr válasza ToBeY (#1005) üzenetére

KovacsUr
(PH! addikt)

Továbbra is fenntartom, hogy kár volt újratömöríteni -- így romlik a minőség, de leked rajta :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#1007) Brae

Brae
(őstag)

Lehet kapni újonnan lockmentes Applebred magos Duront?

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#1008) TrollBalint válasza Cathfaern (#1001) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Ha van 98-as rendszer lemezed vagy egyéb lehetőséged dos-ra, akkor oda beirod, hogy fdisk /mbr ez helyre hozza

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#1009) T_bee válasza TrollBalint (#1008) üzenetére

T_bee
(fanatikus tag)

ott van, hogy ''nuku boot'' szerinted akkor hogy bootoljon dosra??

Brae : szerintem már nem, én inkább vennék mongyuk itt a PH!n használtan egyet ami tuti lockmentes.

mod: néjjedmán, Fan tag lettem :DD

[Szerkesztve]

''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/

(#1010) Cathfaern válasza zsiga667 (#1002) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hmmm...érdekes dolog történt. Szóval elakadtam ott, hogy előhozzam ezt a helyreálítási konzolt, ugyanis a letörölt linux partícióját hozzácsaptam a rendszeréhez, így viszont az XP telepítő nem volt hajlandó felismerni, hogy ott bizony telepített Windows van (csak azt írta, hogy talált egy WIndows mappát). Ekkor kiléptem a telepítőből, ami újraindította a gépet. Aztán jöttem ide, kérdezni hogy akkor most mi van? Erre ránézek a gépre, s látom, hogy bebootolt a Windows :F Szóval nem igazán értem, mitől törlődött az mbr, de végül sikerült :)

(#1011) [w] válasza Cathfaern (#1010) üzenetére

[w]
(őstag)

szerethetnek téged odafent :)

(#1012) Brae válasza T_bee (#1009) üzenetére

Brae
(őstag)

Kösz az infót.

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#1013) Cathfaern válasza Cathfaern (#1003) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyrészt feluppolnám ezt a kérdést, másrészt tennék fel egy következőt: Mi annak a cookie-nak a pontos neve, ami az utolsó hsz-ekért felelős itt a PH!-n?

(#1014) mdk01

mdk01
(őstag)

# 962 re vki?
Mondjuk ERDOKE?

[Szerkesztve]

(#1015) Bash válasza Cathfaern (#1013) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Két cookie tárolja az utolsó hozzászólásokat:

mymsgCookie, a topic-ok id-ját tartalmazza:
45879|61684|53578|47678|61393|61282|61040|61271|60972|52533|60957|60824|51908|60449|60419|5965

mymsglvlCookie, a topic-ok címét tartalmazza:
Moderátort keresek!|Viz alatt használhato digitális fényképezögép?|OFF TOPIC 10|Amerikából jöttem...|Office xp kerdes|Fileok rendszerezése, törlése|Ingyen lehet telefonálni vasárnap!|Elloptak 1 piros suzuki swift sedant (gpb-686) 05.18-05.19. közt ix. ker. pipa u.|Mp3 grab - bajban vagyok|Arckép request|Ilyen lámát ?! |[Re: Cikk] AOpen XC Cube AV Edition|A posta színvonala ma, avagy esetem az elkallódott küldeményekkel...|[Re: Hír] Apró tábla PC|[Re: Hír] Kulcsméretû pendrive-ok a Sonytól|Javítsuk a Prohardvert!

Amint látható, nem csak 10-t tárol, nálam speciel 16-t most, de ebből a RI/OS R3 csak 10-t jelenít meg.

http://bashtravel.com/

(#1016) Torry

Torry
(PH! addikt)

Hi all!

Mennyi a még OK CPU hőmérséklet?
És az alaplapnál?

(#1017) b0unCe válasza Torry (#1016) üzenetére

b0unCe
(senior tag)

milyen lap? milyen proci? milyen hutes?

Mert ugye nitrogen hutesnel a 40C az erdekes, de passzivan egy prescottol vicces.

[Szerkesztve]

''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged

(#1018) erdoke válasza mdk01 (#962) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Például Blindwrite-tal. Esetleg még az is megoldás lehet, hogy Daemon Tools-ban bemountolod, és a virtuális DVD-meghajtóról átmásolod, vagy ha film, akkor Neroval inkább behúzod a Video_TS könyvtárba.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#1019) Krisz1975

Krisz1975
(újonc)

Sziasztok!

Akkor 1 gyors kérdés v. kérés!?

Tud valaki bios chippet ill. hol tudok beszerezni?

A következő érdekelne: SST49LF020 (AsusA7V266-E lapon volt a kicsike)

Minden megoldás érdekel!

Köszike!

(#1020) mdk01 válasza erdoke (#1018) üzenetére

mdk01
(őstag)

Oké már megoldottam.
Kiirtam cd-rw re az kibontotta majd visszamásoltam.
De végül cue ba kellett megirnom mert nem tudtam az eredeti cd nevét amiről lett csinálva a cue és nem találta a 2cd-t.
Mind1.
Jó ez cueba is.
Daemonnal beolvasom dvd-ről azt megy faxán.

(#1021) Torry válasza b0unCe (#1017) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

NF7 V1.1
2500+ Barton
Spire Falconrock II

(#1022) Grafiqs

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy IBM P72-ről lenne szó, valójában ez egy Sony Trinitron monitor ''17-os. A probléma a következő. Bizonyos játékok, BF 1942 - BFV indítása után fekete képernyő és csak kattog és kattog majd hibaüzenettel kiszáll. Ja a rendszer WinXP Pro HUN. Ugyanezt W2k-val nem csinálta. Eddig 2 alkalommal sikerült a BF 1942 elindítani. Kérnék egy kis segítséget ötletet?! Előre is kösz!

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#1023) erdoke válasza Grafiqs (#1022) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez talán nem a monitor, hanem az XP és a videókártya (driver) kellemetlen kölcsönhatása. Több driverrel is csinálja?

(#1024) Grafiqs válasza erdoke (#1023) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A legújabb 4.XX (nem tudom pontosan) Catalist van fenn + 9.0b DirectX. +próbáltam, hogy lehúztam a hardevergyorsítást a vinfosban. Semmi! Utána visszavettem a felbontást egészen 800*600-ig és 60Hz-re. Akkor nem kattogott csak kidobta ugyanazt a hibaüzenetet.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#1025) Grafiqs válasza Grafiqs (#1022) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Esetleg másik Catalist?

(#1026) erdoke válasza Grafiqs (#1025) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Milyen videókártya milyen lapban, milyen beállításokkal?

(#1027) Grafiqs válasza erdoke (#1026) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Everest (Ex Aida32) szerint:
Számítógép:
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 1
Internet Explorer 6.0.2800.1106 (IE 6.0 SP1)
DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b)
Számítógép név TYPO
Felhasználó neve Gábor

Alaplap:
CPU típusa AMD Athlon XP, 1466 MHz 1700+
Alaplap neve ECS K7VTA3 v3 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8367 Apollo KT333
Rendszer memória 1024 MB
BIOS típusa Award (09/02/02)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
Videokártya GIGABYTE RADEON 9200 - Secondary (128 MB)
Videokártya GIGABYTE RADEON 9200 (128 MB)
3D gyorsító ATI Radeon 9200 (RV280)
Képernyő IBM 6556 P72 (66-B1253)

[Szerkesztve]

(#1028) Grafiqs válasza erdoke (#1026) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Catalist 4.4
Minden alap beállításon
1280*1024 32bit

(#1029) b0unCe válasza Torry (#1021) üzenetére

b0unCe
(senior tag)

Proci: ha nincs huzva akkor 40-45 terheletlenul. terhelten 45-50
chipset: 40 alatt. idelaisan 30fok korul.

''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged

(#1030) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

Bodza szörp receptet tud valaki ajánlani? Esetleg egy oldalt ahol lehet? A google-val nem találtam, és itt fórum sem dobott ki a kereső semmit a ''bodza'' témában :(

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#1031) erdoke válasza Grafiqs (#1028) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

1280x1024-ben bírja a játékot a 9200? Talán be van kapcsolva az AA vagy az AF, esetleg mindkettő.:F

(#1032) Szél

Szél
(tag)

Szia erdoke! ezek szerint akkor a jumper hiánya okozza azt, hogy a winyomat nem ismeri fel a rendszer?
A másik kérdésem: jó így?
40 GB ide primery master - oprendszer miatt
160GB sata secondary master.

(#1033) erdoke válasza Szél (#1032) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A SATA hogyan kerül az IDE Secondary-ra?:F
SATA SATA-ra...

(#1034) Szél válasza erdoke (#1033) üzenetére

Szél
(tag)

OK bocsi!

(#1035) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Leszeretném tesztelni a memóriám a gépben hogy nem-e hibás mivel?

(#1036) erdoke válasza ToBeY (#1035) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Memtest, Goldmemory, illetve a MS-nak is van egy progija.
Egyébként egy 16M SuperPí közel megteszi, ha nem lép ki.

(#1037) ToBeY válasza erdoke (#1036) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Melyik a legjobb memóriatesztelő progi?

(#1038) LOTR

LOTR
(PH! addikt)

Mi lehet annak a monitornak a baja amelyikből néha (de csak ha bizonyos helyre van rakva, pl: egyik fal mellett, de nem mindegy, hogy melyik mellett ) hiányzik pár helyről a szín? pl: kék.
Kicsit furcsa, az egyik helyen a monitor bal szélétől úgy 2 cm-nyi csíkban nem volt piros szín, így narancssárga lett az amúgy piros szín, most egy másik helyen, a bal felső sarka(a sarkából olyan 2-3 cm sugaró ívben) a fejléc kék színéhez képest olyan lilás, a jobb felső sarkából meg hiányzik a kék szín, de csak a sarkokból.

Remélem tudtok vmi értelmes választ adni, mert akkor sem a moncsi fogja megmondani hova rakjam őt.

ui: érdekes a szobámban semmi baja sem volt :)
ellenben az öcsém szobájában volt az a narancssárga csíkos eset, a szobám előtt meg ez a sarkos eset, de ezzel a fallal szembeninél szintén semmi baja sem volt

One Ring to rule them all

(#1039) I_Am válasza LOTR (#1038) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A ''színeződést'' általában mágneses tér okozza (akár elég egy fülhallgató a közelében''. Szerintem ebben az irányban indulj el és keresgélj.:P

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#1040) süti5

süti5
(senior tag)

Plexit mivel lehet vágni?
Nem kell, hogy szép legyen, nem házhoz lesz.

(#1041) Shim válasza LOTR (#1038) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

biztos vmi mágneses cucc van a közelben, de akár egy kis ébresztőóra is bezavarhat.

szerk. hopp elnéztem, #1039 ott a megoldás ^^

[Szerkesztve]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#1042) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Azt hallottam ha rackbe rakom a vinyóm, akkor melegebb lesz. De mi van ha ventis rackbe rakom? Hűvösebb lesz?

(#1043) Krisz1975 válasza TrollBalint (#1030) üzenetére

Krisz1975
(újonc)

Szia!

Ha kell még bodzás recept, délutánra lesz!

(#1044) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Mé nem megy Kingston 400Mhz 400-on??? 396, feljebb kiakad!!!

Hörcsög Powa'

(#1045) fokukac válasza Sundesz (#1044) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

lehet, hogy az alaplap (v. a proc) nem bírja.

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#1046) ShadowLord

ShadowLord
(senior tag)

Nos Nekem Bartonra lenne a kérdésem 2500@3200/200Fsb a ram 2x256/400 Samsung az Alaplap Asus A7N8X 2.0 a legfrisebb biosszal.Hogyan kell beállítani a ramokat hogy leggyorsabban menjenek az időzítések is érdekelnének!HELP!

Aki kételkedne megbizhatóságomban http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=ShadowLord

(#1047) ShadowLord

ShadowLord
(senior tag)

feltenném a kérdést minek ez a topic ha ''azonnal'' nem felel senki pedig egy tuning gurunak 1 perc se lenne idefirkantani a kérdésemre a választ:U

Aki kételkedne megbizhatóságomban http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=ShadowLord

(#1048) Shim válasza ShadowLord (#1047) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

minden tuning guru ebédel :D (mellesleg nem született erről már vagy ezer totyik?)

(#1049) ShadowLord válasza Shim (#1048) üzenetére

ShadowLord
(senior tag)

nincs időm végigolvasni őket és ezért nem nyitottam új topicot és írtam ide az AZONALI KÉRDÉSEK'' közzé:)

(#1050) Shim válasza ShadowLord (#1049) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

nagyon gyorsan húzni akarsz, látom :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.