Hirdetés

2012. február 9., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)

(#1) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ez itt az Azonnali kérdések órája topic ([L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=35975[/L]) topic folytatása

Sokszor veszem észre, hogy az embernek lenne egy aprócska kis kérdése, amivel nem tud mit kezdeni: vagy nyit egy új topicot, aminek sok jövője nincs, vagy keres egy megfelelő topicot, ahol felteheti azt.
Gondoltam nyitok egy ilyen, gyors kérdéseknek szentelt topicot, ahol egyszerű kérdésekre lehetne egyszerű, gyors választ adni.

Példakérdés: a 2400+ már csak Tbred-B lehet? Példaválasz: Igen :)
S kész, ennyi; semmi flame, semmi vita, semmi továbbgondolás. Csak egy válasz a kérdésre.
Remélem menni fog a dolog, ha nem, akkor előre elnézést :)

Mindent szabad tinéktek, de nem minden válik javatokra (Szent Pál)

(#2) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az új kérdéseket itt tegyük fel, a másikban megválaszolatlanokat pedig átmásolgatom ide :)

(#3) Bazsesz

Bazsesz
(őstag)

Sziasztok!

Valaki vázolja már fel nekem, hogy milyen a gravírozófej, ami multifunkciós csiszológépbe kell!

Köszi!

Üdv: balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#4) tildy

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Adobe photoshop 7ben van-e olyan rész, ami az asztalon lévő egy adott programról csinál screenshotot?Ha van , hol találom?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5) Szalma válasza tildy (#4) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Windowsban van ilyen rész: Alt+PrintScreen az éppen fókuszált ablakról tesz egy DBM-et a vágólapra, amit be lehet illeszteni a PShopba is...)

Szeretettel:
Szalma

(#6) tildy válasza Szalma (#5) üzenetére

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Thx...Eddig mindig csaka sima printscreent használtam, Gimpben meg alapból van ilyen funkció.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7) Balli

Balli
(őstag)

Az 8-as photoshop mennyivel jobb a 7-nél? (mert ügye most az a legújabb)
A 7-eshez van magyarosítás?

Athens 2004

(#8) Kalandor válasza Balli (#7) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én 5.5 óta nagy változást nem észlelek (olyat, ami segítene is a munkában)

(#9) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

mivel lehet 1 cd-ről az alkoholos filcet leszedni?körömlakklemosoó?ha nem akkor mivel?nem tesz semmi kárt a cd-ben.persze nem fogom az irott oldalt összekenni.
köszi

Soirée...

(#10) Kalandor válasza Loretto (#9) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

arcszesz + szivacs kombó
múlt hétvégén ezzel szórakoztam :)

(#11) Bazsesz válasza Bazsesz (#3) üzenetére

Bazsesz
(őstag)

Valaki tud az én problémámra megoldást? Nagyon fontos lenne.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#12) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Két gyors kérdés:
Hogy lehet egy 3,06 GHz-es P4-ről megállapítani, hogy HT-s e vagy sem?
És mi történik ha úgy telepítem fel az XP-t a BIOS-ban engedélyezett a HT, de a CPU nem HT-s?

A két kérdés (tegyük fel) egymástól független, tehát az első kérdéshez feltételezhetjük azt, hogy van felrakva Windows :)

[Szerkesztve]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#13) Loretto válasza Kalandor (#10) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

banyek.alig van arcszeszem:)) azé kösz.nem oldja le esetleg a festéket?

Soirée...

(#14) turho válasza Kalandor (#10) üzenetére

turho
(őstag)

Igazándiból a tisztaszesz erre a leghatékonyabb...

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#15) Balli válasza Kalandor (#8) üzenetére

Balli
(őstag)

Én csak hobbiból használom, amatőr szinten s persze a 7-se is bővenelég nekem, csakhát érdeklődnék :)
A 7-ben már volt azért egy jó kis fejlesztés a 6-hoz képest: sokkal szebben/egyszerűbben ki lehet a healing brush segitségével javítani a képen a hibákat: anyajegyek stb...

Athens 2004

(#16) Kalandor válasza turho (#14) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nálam olyan nincs a fürdőszobában:)

(#17) Kalandor válasza Balli (#15) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem ismerem ezt a brush-t de feltételezem, hogy egyfajta clone stamp ez is

(#18) turho válasza Kalandor (#16) üzenetére

turho
(őstag)

Én meg nem a fürdőszobában írok cédét... :DDD
Viccen kívül, az arcszesznek nemcsak alkoholtartalma van, sőt abból több is lehetne némelyikben. Bár az illatos lemez ajándéknak se rossz :DDD

(#19) Loretto válasza turho (#14) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

az meg milyen?tiszta alkoholrol halottam.denat.szesz?

Soirée...

(#20) turho válasza Loretto (#19) üzenetére

turho
(őstag)

Jó, lehet hogy parasztossan montam he :D
Az a gyógyszertári 96 %-os alkohol. Arra gondoltam. Szesz-szesz :)

(#21) Kalandor válasza turho (#18) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én pitralon-minőségű terméket használok, abban az alkohoplon kívül nem sok minden van :)
nem szeretem nagyon a színes-szagos arcszeszeket :)

de még az óccpájszer is jó ilyesmi célra, nem nagyüzem ez :)

(#22) turho válasza Kalandor (#21) üzenetére

turho
(őstag)

Az sirály. Hiába, az ember manapság már 16 év felett nem ad magára :D
Én se szoktam divatolni, mer jó kapcsolatom van a párommal. De az tény hogy jóminőségű jelölőfilcet a legegyszerűbb 96 %-ossal ledúrni. Mondjuk nekem van olyan jelölőfilctollam hogy fém, és 1200 ft belőle egy db. De amit azzal írok, az nehezen jön le bármiről, nem egy ICO alkoholos filc :D

(#23) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Olyan progira lene szükségem,(már ha létezik ilyen)hogy van egy szövegrész és azt felolvasa nekem?!

Eladó cuccaim http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=ToBeY&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#24) Arhel válasza Cathfaern (#12) üzenetére

Arhel
(senior tag)

1. a 3,06-os P4-ek mindegyike HT-s!
2. ha a proci nem HT-s akor nem tudod BIOS-ban engedélyezni!
:P

(#25) panda válasza turho (#14) üzenetére

panda
(kvázi-tag)

leszedte a foliat is, pedig gyenged voltam :O

Our choices define us, sometimes doom...

(#26) Loretto válasza panda (#25) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

hűha.hogy sikerült?simán lekapta?

Soirée...

(#27) erdoke válasza Cathfaern (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

1. Ahogy előttem már mondták, ha 3,06-os, akkor csak HT-s lehet. A telepített Windows is látja a két processzort, csak vacakol, ha nem úgy telepítetted.
2. Semmi nem történik.

Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#28) deedee

deedee
(őstag)

egy egyszerü kérdés:szétpakoltam a gépet és miután összerakta,akkor jutott eszembe,hogy a vinyót nem csavaroztam be a foglalatba.most így megy kb 1 hete.a müködés közbe létrejövő rezgések és egyebek miatt nem fog valami gond előállni?becsavarozhatnám,de lusta vagyok ,másrészt......SZVAL LUSTA ÉS KÉSZ....

(#29) tildy

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyan Editort keresek, ami színezi a php kódot, de ez még semmi, mert ilyenem van is(Editplus).De olyan Editor kéne , ami emellett azt is tudja, hogyha átcopízom word doksiba, akkor memarad a színezés.

(#30) Zoltán

Zoltán
(őstag)

Ajánljatok Pesten légyszi egy jó dvd szervízt, ahol ahol tudnák frissíteni az asztali lejátszóm firmwarejét vagy software-jét vagy milyét!!! :O

http://just-tea.hu

(#31) Kalandor válasza tildy (#29) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dreamweaver színezi meg a Bluefish is asszem

(#32) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg vírust (vagy trójait) szedtem be a céges gépre...:O
Win2000, svchost.exe leáll. Fixblast.exe nem talál semmit. Ha most újraidítom, az office irányítópult nem tud betöltődni:O:O:O
Kellene valami floppyról futtatható víruskereső, hamardeízibe...

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#33) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP!

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#34) Kalandor válasza Egon (#32) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

indítsd újra. ''csökkentett mód hálózattal'' indítsd, így a vírusok egy része nem töltődik be :P aztán vírusírtás: [L]http://www.free-av.com[/L]

(#35) Kalandor válasza Zoltán (#30) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

firmware frissítést jó esetben te is, otthon meg tudod oldani általában :) milyen típus?

(#36) Kalandor válasza deedee (#28) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

csavarozd be. nem ázkódik és jobban elvezetődik a hő is.

(#37) L3zl13 válasza tildy (#29) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz ilyet nem találsz, mert ha másolod a kódot, akkor az egyszerű szöveg formájában lesz másolva, ababn meg nincs szín. :(

Aki hülye, haljon meg!

(#38) Kalandor válasza L3zl13 (#37) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

máshogy fordítunk :) nekem a ''memarad'' az ''nem marad''. a ''megmarad'' verzió eszembe se jutott :) pontosan azért, mert ilyen színátvivős dolgot még nem láttam :)

(#39) Zoltán válasza Kalandor (#35) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Dimarson DM 300-as. De a forgalmazó honlapján pont ehhez a tipushoz nincs frissítés.

Ha van iylen szakszervíz akkor az is jó lenne. A Samsung gyártja valójában, szóval érdemes Samsung szakszervízben próbálkoznom?

[Szerkesztve]

http://just-tea.hu

(#40) deedee válasza Kalandor (#36) üzenetére

deedee
(őstag)

na jó....megyek a csavarhúzóért....../kicsit később,most csettegek/

(#41) Balli

Balli
(őstag)

Van egy digi fotógépünk. Ha pl.: lefotózok egy szerződést, akkor van/létezik olyan program mely felismeri a betűket, s átbirom vinni mondjuk a wordbe? (s ott tudom szerkezgetni)

Athens 2004

(#42) crab

crab
(őstag)

Kéne nekem egy free tiff > pdf konverter! kösszmá:)

(#43) L3zl13 válasza Balli (#41) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

OCR vagy karakterfelismerő proginak hívják az ilyet. Recognita pl ilyen.

Aki hülye, haljon meg!

(#44) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Van 1 fontos kérdésem! Video kártya csere elött állok. Gforce-rol Ati-ra. Simán kidobom a régit, és bele az újat, vagy kellene még 1-2 hókusz-pókusz a tutihoz??? Ez alatt azt értem, hogy az nvidiának volt valami softvere, amit felraktam, azt gond nélkül uninstallálom majd, de kell-e még csere elött még valamit megtenni, vagy bízzam az új telepitő cd-re, az majd legyakja a régi cuccokat? O.K: persze, nem a driverre gondolok, mert azt ugye cseréli, de másvalami kell-e? :B
(i am láma, amatööör, stb...)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#45) L3zl13 válasza Allien (#44) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Én simán váltottam, anélkül hogy uninstalláltam volna bármit is. De valaki szerint egy teljes újratelepítés kell a tutihoz... :F

Az Ati telepítője nem fogja legyakni az nvidia cuccait magától. Külön uninstallálhatod, ha akarod.
És a helyedben azért előre letölteném a legfrissebb catalyst-ot, vagy ati omega drivert a biztonság kedvéért. A mellékelt verziók nem mindig a legjobbak.

Aki hülye, haljon meg!

(#46) TrollBalint válasza deedee (#40) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Elárulok egy titkot :) (Most volt pont a múlt héten előadásunk a winyokről személyesen Dr Kürti Sándor előadásában) az iró-olvasó fej a vinyoban nagyon kicsi, és rendkivülkönnyü, ha megy a gép (pl. laptop), és autóban viszed, semmi baja nem lehet és nem is lesz a vinyonak. Persze azért ne dobálgasd menet közben :))

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#47) TrollBalint válasza Allien (#44) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Én is Nvidiáról váltottam Ati-ra. De ez miatt nem ftelepitgettem újra. Viszont annyiból jobb letörölni mindent, ami nem kell, hogy nem foglalja a helyet, és az erőforrást :)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#48) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Köszi a válaszokat! Nem akarom újra installálni a winxp-t, ha nem muszály, de lehet, beugrik majd az is. Most olvasgatok más topikokat is, van 1-2 ötlet hozzá.
Mi ez az omega driver, és miben, vagy mennyiben jobb, mint a catalist?

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#49) Monya78

Monya78
(PH! kedvence)

Mi történik ha leáll a Tápegységben a ventillátor???

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#50) L3zl13 válasza Monya78 (#49) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Eleinte talán semmi...
Aztán ha túlmelegszik benne valami, akkor eldurrannak a kondik stb. Utánna rossz esetben valami zárlat keletkezik, és hazavágja az alaplapod, procid, és minden mást ami a gépben van.
Ez után következhet esetleg még egy kis tűz, aminek következtében leég a ház/lakás stb, ezáltal megsemmisítve a tápegységet is...

Aki hülye, haljon meg!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.