tár.hu adminisztráció nálatok müxik?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Skylark
(tag)
nálam ez az űrlap...elküldjem? ;]
Warning: Unable to connect to PostgreSQL server: could not connect to server: No route to host Is the server running on host 192.168.2.3 and accepting TCP/IP connections on port 5432? in /var/php/includes/registration.inc on line 92
Warning: pg_exec: no PostgreSQL link opened yet in /var/php/includes/registration.inc on line 93
Warning: No PostgreSQL link resource supplied in /var/php/includes/registration.inc on line 93
Warning: Supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/php/includes/registration.inc on line 94
Warning: Supplied argument is not a valid PostgreSQL result resource in /var/php/includes/registration.inc on line 95

Skylark
(tag)
Vki. nézzen már rálégyszi! [L]http://www.tar.hu/registration.phtml[/L] nálam szaródott el valami vagy a szerveren? Nálam csak a fenti hibaüzenetek jönnek.

KovacsUr
(PH! addikt)
A szerveren.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

_Petya_
(őstag)
Üdv:
Havernál én készítem elő a kábelezést kábelnet (Fibernet) bekötéshez, az lenne a kérdésem, hogy jól tudom-e: a szűrőt mindig az első leágazás elé kell tenni, vagyis úgy, hogy csak a szűrő után lehet TV?
Elég bonyolult ott a kábelTV rendszer, a padláson van az elosztó, tehát így a PC-hez 2 kábelt kellene levinni (NET, TV tuner).
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
Ha van egy ilyenem: [L]http://www.somogyi.hu/cikkccs/cikkkepek/01802.jpg[/L] meg két ilyenem: [L]http://www.somogyi.hu/cikkccs/cikkkepek/01868.jpg[/L] akkor azokat hogyan hozom össze egy kábellé? (tudom, láma kérdés, de ilyen téren az is vagyok). Ha a válasz az, hogy forrasztással, akkor egy újabb kérdés is lenne:
Sose csináltam még ilyet (forrasztás) , full kezdőként, segítség nélkül, próbálkozzak, vagy inkább nem kéne? :)
Na meg egyáltalán mi kell hozzá? Odáig, hogy forrasztópáka, OK, meg talán még odáig is, hogy ón (?), de ezeken kívűl kell még valami?
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

pumpedli
(lelkes újonc)
[Kiszerkesztve]
[Szerkesztve]
''Reality is our game ;)''

0519
(fanatikus tag)
Ezt az index főoldalról másolom ide:
(Mozilla 0.9.1)
város­védõ
alkalma­zását
adás­szünet
Milyen karakter lehet az ott? Én bevallom őszintén semmilyen karaktert se tennék oda, szerintem semmi sem hiányzik.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

Gregorius
(őstag)
Ha jól emlékszem, amikor nálunk kötöttek kábelnetet, akkor azt mondta a fickó, hogy a szűrő azért van, hogy a ratyi tévéből visszafelé jövő zajokat levágja. Tehát jön be a vonal, első elosztó, és utána csak a tévé ágon van egy szűrő.
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

pumpedli
(lelkes újonc)
mégegyszer megkérdezem, hátha....
Létezik-e olyan készülék, amit kaputelefon/telefon mikrofonjára téve eltorzul az abba beszélő ember hangja úgy hogy az érthető marad, de az esetek többségében nem felismerhető?
Ha igen, miből áll beszerezni/házilag elkészíteni egy ilyet?
más:
Ha jól tudom, van olyan kézi parabola, amiből kijön egy fejhallgató, és aránylag rövid távolságban, de az emberi hallásnak már túl messzi, hangokat, beszélgetéseket lehet vele ''megahallgatni''.
Egy ilyen szerkezetnek mekkora a hatótávolsága és a hatékonysága(pl.beszéd érthetősége)? És miből áll beszerezni/házilag elkészíteni egy ilyet?
''Reality is our game ;)''

_Petya_
(őstag)
Eddig én csak olyat láttam, ahol nem volt TV, csak net. A szűrőnek 2 kivezetése volt, a TV kimenetére 75 Ohmos lezáró került., a másikon volt a kábelmodem.
A mostani esetben a padláson van egy elosztó, amelyik 3 felé osztja a jelet. Azt találtam ki, hogy a bejövő ágat megszakítom, odateszem a szűrőt, a TV ágat pedig a meglévő elosztó bemenetére.
Egyébként én úgy tudom, hogy olyan szűrőről van szó, ami a TV sáv felett vág, tehát a TV-re nem kerül a net jele, és fordítva.
Viszont így fel kell menni a szerelőnek a padlásra, amiért vsz. pénzt fog kérni, ezért szeretném én csinálni az előkészítést. A fickó azt mondja ha a Sz.gépnél van a kábel, nem kell extra pénzt fizetni.
Viszont ha a bejövő ágat lehozom a PC-hez, és iderakom a szűrőt, és innen viszem vissza a TV ágat a régi elosztóhoz, akkor nem kell a padláson szenvedni (neki :) ) viszont hosszú lesz a kábel, nagy lesz a csillapítása.

_Petya_
(őstag)
A forrasztás nem nagy cucc, de ha még soha nem volt a kezedben páka, nem lesz egyszerű. A legjobb, ha keresel valakit itt a PH!-n, aki megcsinálja egy üveg sörért. :DD
Amúgy nem árt megtanulni forrasztani, ha van pákád, ónod, akkor hajrá, de ne olyan cuccokkal próbálkoz először, amit utána használni is akarsz, főleg audiojel átvitelére.
Ha mégis megpróbálod, és elakadsz, szólj, segítek'
Petya
Szhelyi vagyok, szóval eléggé lecsökken a megkérhető emberek száma :P Egyébként én is úgy gondolom, hogy nem ártana megtanulni, ezért is akarok belekezdeni...egyébként az audiókábelen való gyakorlásnak megvan az az előnye, hogy hallom, hogy mennyire jól sikerült :D Na majd meglátom, még gondolkozok rajta, hogy mi legyen :)
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

_Petya_
(őstag)
Szerintem mindenképpen érdemes megtanulnod. Van egyáltalán pákád? Ónod?
Próbálj először vékony kábeleket, drótdarabokat összeforrasztani, akkor meglátod, mennyire megy a dolog :)
[Szerkesztve]

Skylark
(tag)
Mondjatok légyszi a tar.hu-n kívül más olyan tárhelyet, ahova ingyenesen tölthetnék fel képeket.
Ui. a tar.hu nálam nem müxik, csak hibaüzi hegyeket kapok
www.freeweb.hu, www.home.ro (Kell egy kis romántudás a regihez, de lehet, hogy angol is van), geocities.com
Linux.... The choice of a GNU generation.

moonman
(Jómunkásember)
valaki legyen szíves megpingetni a www.bross.hu -t, az ip-cím érdekelne. köszi!
Sent from my Windows Phone

rog
(PH! kedvence)
miért?
(194.149.13.9)

moonman
(Jómunkásember)
mert bentről nem tudom elérni, mivel a belső domaint is így hívják, így névfeloldási hiba van :) (amúgy én vagyok az egyik rendszergazdája, bütykölés van)

rog
(PH! kedvence)
jiik..
az nem túl megnyugtató, ha a rendszergazda nem tudja elérni a saját szerverét :D
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
mivel a belső domain is bross.hu ezért szükségem volt az ip-re. amúgy én csak a holding rendszergazdája vagyok a bross.hu az a security (társcég)

Tithian
(őstag)
Szeretnék tanácsot kérni:
Mivel lehet transport stream (.ts) fájlokat lejátszani?
A VLC csak bizonyos sebességig (8-10Mbit/s) viszi :(. Linuxra van lejátszó, de Linuxom nincs.
Ti mit használtok ilyen célra?
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

moonman
(Jómunkásember)
[L]http://www.elecard.net.ru/download/[/L]

Tithian
(őstag)
Köszönöm!
Mindent ez sem visz, de végre van egy jobb lejátszóm :)
A Kínáról nemrég készült természet-dokumentumfilmet (1080i) próbálom megnézni, lehet, hogy először átnyomom WMV-HD-be valahogy.
Kétlem, hogy a HDD nem bírná a 2.2MB/s adatátvitelt, de megoldom valahogy.
A fájl nem hinném, hogy hibás, az MPEG Transporter gond nélkül beolvassa :F
szerk.: utánanézek a 2.2-nek, hátha az segít.
[Szerkesztve]

Tithian
(őstag)
Úgy tűnik, az adott fájl a hibás, mivel semmi sem viszi.
Megnéztem nagyobb bitsebességű fájlt is, és az ment, tehát probléma megoldva :)
Hát, tulajdonképpen nincs, de ahogy utánanéztem, fillérekért hozzávágnak az emberhez egyet, szóval ettől nem függ a dolog.
- Privát
- 2004-07-09 13:29:46

FlasH-BacK
(senior tag)
Hello mindenki!
Az lenne a problémám, hogy internet explorerben, mikor ''ű'' betüt akarok beírni, akkor ''q''-t ír be, ha ''ő''-t írok, akkor meg ''Q'' jelenik meg. Ha meg máshonnan copyzok egy ilyen betüt, akkor rendesen megjelenik, csak hát az kicsit kényelmetlen. Ja, más programban nincs ez a gond, próbálgattam ie-ben más kódolásokat is, de nem segített:(.
Milyen progival lehet dvd képeket csinálni egy lemezről?

L3zl13
(PH! nagyúr)
Mármint image-et? Szvsz minde dvd író progi tud ilyet. Pl Nero val is lehet.
Aki hülye, haljon meg!
Én CD Burner XP-t használok, de az nem nagyon tud(vagy legalább is nem találtam) A Nerot nem szeretem mást tudsz ajánlani?

L3zl13
(PH! nagyúr)
Alcohol talán? Nem tom, én Nero-t használok többnyire.
Aki hülye, haljon meg!

ToBeY
(PH! nagyúr)
Szerintetek melyik telót vegyem meg?Samsung X450 vagy Samsung SGH300?
az x450-rol nem tudok mit mondani de nekem sgh300s van és nekem eddig bejött.
Mennyiért tudod őket megvenni vagy boltban veszed?
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

ToBeY
(PH! nagyúr)
zsír új (nem bolti)30-35k között tudok,de nem tudom melyik a job kb egy árban tudom mind2-t
Bemész a boltba azt kérsz mindkettőből 1et, jol megnézegeted azt amelyik jobban tetszik vagy kézreáll, azt veszed meg.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman