Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)

(#951) sky77 válasza sky77 (#949) üzenetére

sky77
(fanatikus tag)

Kaptam egy egészen jó ötletet, miszerint kérdezzem meg az Acorp mo.-i képviseletét. Ez megtörtént. A problémám, hogy lepottyant egy dióda a lapról, de nem tudom milyen típusú. A szervíz adott egy címet és egy árajánlatot (3200,- Ft+ Áfa), de ennyiért megveszem az alaplapot mégegyszer (persze használtan, de legalább működni fog). :((( Sejtésem szerint a forrasztóón közel sem kerül ennyibe, úgyhogy nagyon élvezném, ha rá tudnám szerkeszteni ezt az elveszett diódát...
De milyen dióda az? :F Nincs a közelben egy 6via86 tulajdonos? Help Plíííííz! :O Csak egy pillantást kéne vetni a saját lapodra. Naaaa, légyszi! (k*rvára nem akarok a semmiért ennyit fizetni). :(
Köszi!

''Emberek, vessetek a mókusok elé!''

(#952) Kalandor válasza oregcsóka (#950) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Error Checking & Correcting RAM
rendszerint szerverekbe kerül, megbízható, stb. s jó drága

szerk: és nézd meg a #132 hozzászólást, mert ott és azt követőern nagyon részletesen ott az info :)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#953) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

A Centrino azonos a Pentium M-mel, vagy sem?

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#954) Kalandor válasza j.bravo (#953) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

emlékezetem szerint a Centrino a proci köré épülő minden elem is, ami energiatakarékos, stb.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#955) j.bravo válasza Kalandor (#954) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Szóval a Centrino a komplett mobil technológia, és a proci, ami ebben van, a Pentium M? :)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#956) Kalandor válasza j.bravo (#955) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

olyasmi :)
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=291[/L]

jogilag az intel szépen megszabja, hogy mikor, milyen feltételekkel használhatja a gyártó a centrino nevet. ravasz...

A Centrinóról fontos tudni, hogy valójában egy mobil számítógép-platformot takar a név, tehát egy csomagról van szó, nem csupán egy processzorról. A Pentium-M processzoron kívül a Centrino márkanév alkalmazásához a gyártónak az Intel 855 chipsetjét és WLAN megoldásai egyikét kell használnia.
stb

(#957) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Zápor jelleggel zúdítom a kérdéseket :DD

Tud-e valaki olyan oldalt, ami a procik teljesítményét veti össze?
Nem szintetikus benchmarkokra, hanem MIPS / FLOPS adatokra gondolok, Esetleg memória sávszélesség, ilyenek.
nem csak AMD vs Intel,(de az is valami) hanem egyéb versenyzők is (Transmeta, VIA stb...)

Valamint van-e az AMD-nek mobil célra szánt procija?

(#958) Kalandor válasza j.bravo (#957) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valamint van-e az AMD-nek mobil célra szánt procija?
XP-M néven emlegetve, van:
egy kis teszt: [L]http://www20.tomshardware.com/mobile/20030102/[/L]

(#959) j.bravo válasza Kalandor (#958) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Köszönöm!
Te vagy az egyetlen aktív fórumozó, vagy csak sajnos az egyetlen aki nézi ezt az igen hasznos topikot?

(#960) Kalandor válasza j.bravo (#959) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

most talán csak én vagyok itt. azért ennyi HSZ-t (majdnem 1000) nem én termeltem :)

(#961) oregcsóka válasza Kalandor (#952) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Kösz a válaszodat, és megyek megnézem amit javasolsz.
Üdv: oregcsóka

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#962) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok Kalandor, vagy bárki:

Miért van az, hogy egy 3GHz P4C, ami egy intel D875PBZ-n (Bonanza) csücsül, nem hajlandó a Windows XP feltelepülni? 1 HDD primaryn van masterként (Maxtor 80/7200/2MB/ATA133) és a secondaryn van masterként egy Plextor T3 Premium.

Tünet: bebootol az XP setup CD, press any key to boot from CD... billentyű lenyom, előjön a kék képernyő, Windows Setup a bal felső sarokban és alul nem tölti be a drivereket, hanem leáll.

Windows 2000 meg simán elindul így. Ötlet?

~ Arcana ~

(#963) Kalandor válasza Vikthor (#962) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

másik HDD-vel próbáltad?

(#964) Vikthor válasza Kalandor (#963) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3-al. 2 Maxtor, 1 Fujitsu. De nem a HDD a hibás szerintem, mert akkor a Windows2k sem ment fel volna, nem? :F

~ Arcana ~

(#965) Kalandor válasza Vikthor (#964) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

más telepító CD? vidd vissza és mond, hjogy hibás, kérj egy újat :)

(#966) Vikthor válasza Kalandor (#965) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is az lesz a gáz, lehet, hogy crackes a WinXP setup CD és azt nem szereti, pedig idáig ezt használtam... :( Ki tudja. Most van nálam egy eredeti WinXP duplikáció... talán azzal.

~ Arcana ~

(#967) sky77 válasza sky77 (#951) üzenetére

sky77
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Mivel gallyrament az alaplapom, gondolkodom a csere lehetőségén, de ez felvet néhány kérdést. Minden alkatrészem működik, csak a lap nem, úgyhogy olyanra kéne cserélni, amibe ezek belemennek.
Én spec. az ECS k7s5a-ra gondoltam, csak azt nem tudom, hogy ha egy izmosabb (mármint a jelenleginél) procit rakok bele bírni fogják-e az sdramjaim (pc-133 ha jól emlékszem).
Lehet gond nélkül a memória sebessége fölé rakni az fsb-t?

(#968) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

hello
nincsen valami progi ami ki ir minden a vga-ról,mondjuk arra lenék kiváncsi hogy hány ns rammok vanak rajta! Azt Tudom hogy Hynix B81533.09020!

(#969) Taky

Taky
(senior tag)

Hi!
Csak annyi lenne a kérdés,h egy Epox 8KRA2I lapban, amin ugye 8x-es AGP van, megy-e benne egy 4x-es a AGP-s TNT2, mert a mostani video-t eladom és amig nem veszek, addig is látni kéne vmit.:) Köszi.

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#970) Vikthor válasza ToBeY (#968) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AIDA

Nekem 3,3 ns -> 270 MHz -> 17,3 GB/s (alapbeállítás)
max 1000/3,3 -> 303 MHz elvileg

~ Arcana ~

(#971) Docci válasza ToBeY (#968) üzenetére

Docci
(senior tag)

Mennyi az alap memoria órajel( nem az effektív)?
Abból ki lehet számolni.
pl: (leggyakrabban használt ramok a kártyákon)
4ns ram

1000mhz/4=250mhz-->DDR-->500mhz -en megy

2ns

1000mhz/1=500-->DDR-->1ghz

3.3ns

1000mhz/3.3=303,3mhz-->DDR-->606,6mhz~607mhz

2.8ns

1000mhz/2.8=357mhz-->DDr-->714mhz

Ezek az elméleti maximumok.
Ha nem így lenne akkor sorryyy.

Erőt s erényt!

(#972) Vikthor válasza Taky (#969) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elvileg igen, de ellenőrizd az AGP feszültségeket at alaplapon és a VGA kareszon is!

~ Arcana ~

(#973) Docci válasza Vikthor (#970) üzenetére

Docci
(senior tag)

Az átviteli seb függ attól ,hogy 128 vagy 256 bites(memo busz) a karesz.
Szorozni vagy osztani kell értelem szerűen.

Erőt s erényt!

(#974) Taky válasza Vikthor (#972) üzenetére

Taky
(senior tag)

Köszi. De ha nem megfelelő a fesz, akkor el sem indul a lap (gondolom). A lap felismeri, hogy 1,5V-on kell hajtania a karit?

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#975) batmanism

batmanism
(újonc)

Nem igazán illik ide, de tudja vki hogyan kell használni matrix-mixert? Elvileg winamphoz van a cucc. Csak installni kell és kész?

The Inseminator 3 - Rise of the Cows

(#976) sky77 válasza batmanism (#975) üzenetére

sky77
(fanatikus tag)

Próbáld ki :DD
Ha van rendes installja, valőszínűleg rendesen települni is fog, ha csak egy önkicsomagoló cucc, akkor neked kell a kitömörített file-okat a winamp plugin könyvtárába másolnod, és kész.

(#977) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

A matrix mixer nem plugin. Nem fogod látni winampban.
Legalábbis én 5.02-ben nem láttam.

Aki hülye, haljon meg!

(#978) batmanism

batmanism
(újonc)

Ezek szerint nem is igen fog sztereóból 5.1-et keverni? PowerDVD-ben van dolby pro logic 2, és az megcsinálja ezt, de néha belassul a progi, meg vhogy nem minden feliratot szeret, vobsubbal sem.

(#979) ToBeY válasza Docci (#971) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ez egy Radeon 9600PRO 400//300(600)

(#980) L3zl13 válasza batmanism (#978) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A hangkártyád szoftverében nincs erre mód?

Egyébbként meg úgy láttam, hogy a matrix-mixer egy általános program. Nem kimondottan a Winamphoz. Ettől még lehet, hogy a winampos problémádat is megoldja, ezt nem tudnám megmondani, mert nincs otthon 5.1-es hangfal rendszerem. :(

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#981) ToBeY válasza ToBeY (#979) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

297 a rendes memória a mag pedig 398

(#982) batmanism válasza L3zl13 (#980) üzenetére

batmanism
(újonc)

Van, amúgy az sblive, de ettől függetlenül a powerdvd az egyetlen progi, ami 5.1-re keveri fel a sztereót. Konkrétan dolby pro logic2-őt használ az a prg.

(#983) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

mi az a thermal throttling es tarsai a biosban?

(#984) Lortech

Lortech
(PH! addikt)

WinXp alá kéne valami jó FTP szerver.

(#985) VladimirR válasza Lortech (#984) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

iis-ben asszem van, az meg jar a winxp-hez

programok hozzaadasa/eltavolitasa->kindoze osszetevok->ott lesz az iis

(#986) Lortech válasza VladimirR (#985) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Épp ezt akartam elkerülni... valami más kéne, egy kicsi egyszerű prog. de azért kösz.

(#987) jerry311 válasza Lortech (#986) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

gene6 (manapság bulletproof) vagy servU :)

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#988) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi! Most nemrég raktam fel az Opera 7.23-as verzióját és egyszerűen nem hajlandó betölteni a Javascripteket, pedig az IE gond nélkül megnyit mident. Fel van telepítve a Java Virtual Machine is. PLÍZ segítsen aki tud. (Bocsi csináltam ennek a kérdésnek egy új topicot de utána vettem észre ezt a kérdezz-felelek topicot.)

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#989) Alvin_ti4200 válasza O_L_I (#988) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Engedélyezni kell asszem az Opera beállításainál, mert alapból tiltva van, de nem biztos.

(#990) Vikthor válasza Kalandor (#965) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kalandor!

Előrelépés van e téren. Se a crackes se az original WinXP CD nem tudta magát feltelepíteni. A Win2k sp2-es meg simán. Most a WinXP úgy van a gépen, hogy faternál felraktam és áthoztam a HDD-t és beleraktam a gépembe. Ezekszerint csak így lehet XP a bonanzán?

~ Arcana ~

(#991) Kalandor válasza Vikthor (#990) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ilyet még láttam :F

alaplap vissza gariba?

(#992) Segnior_Barthez

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

Sziasztok! Hogyan tudhatom meg egy oldal ip címét? Pl: a PH!-jét. A cégnél ugyanis proxy van a LAN-on, de azért csak meg kéne bütykölni.
THX :)

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#993) L3zl13 válasza Segnior_Barthez (#992) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

ping prohardver.hu pl

Aki hülye, haljon meg!

(#994) Segnior_Barthez válasza L3zl13 (#993) üzenetére

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

98 alatt is ez a parancs?

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#995) L3zl13 válasza Segnior_Barthez (#994) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

igen

Aki hülye, haljon meg!

(#996) Vikthor válasza Kalandor (#991) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hinném ez jelentené a megoldást. Igaz még a gyári BIOS van benne, most szedtem le az intel.com-ról a legfrissebb BIOS-t, azt felrakom és megnézem, hogy úgy megy-e vele...

~ Arcana ~

(#997) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Kalandor,
ha itt vagy, átkukkantanál a ''moderátort keresek''-be is? :B:B:B

(#998) Vikthor válasza j.bravo (#997) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincs itt, mert akkor válaszolt volna... :(

~ Arcana ~

(#999) ranger

ranger
(lelkes újonc)

Mobcsitelcsi:
Tudja valaki, hogy mi a különbség a DLR-3 és a DAU-9P között, és hogy mikor melyiket kell használni, illetve honnan tudom, hogy egy kábel ''ez'' vagy ''az''?

Lehet olyan, hogy ha Én DLR-3 opciót állítok be egy programban, és a kábel mésem az, akkor a van kapcsolat, de néha nincs, aztán megint...

[Szerkesztve]

Jövök, megyek, intézkedek. Aláírok, pecsételek.

(#1000) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

EZER! ;]

bocsi :U

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.