Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)

(#51) wrz

wrz
(fanatikus tag)

Hol lehet kapni olyan kábelt ami a sima 4tűs tápkimenetet (nemtom mi a neve) átalakítja molex csativá?Egyáltalán mi ennek a neve?

Minden ellenállás hasztalan!

(#52) Viktor77 válasza wrz (#51) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Nézd meg a Mistral árlistáját, náluk van valami ilyesmi.

Na megnéztem, ilyen van náluk(kép sajna nincs):

KELLÉK CPU FAN ->4 PIN ÁTALAKITÓ 220 275

[Szerkesztve]

Bazinga!

(#53) fokukac válasza Viktor77 (#52) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

220.275,- Ft

:D

--------------na jó, ez csak poén volt, és úgyis kimoderálják...

kedves moderátorok, bocsánat hogy így nyilvánosan megemlítem, de szerintem kicsit túlzásba viszitek. Egyet értek, hogy ki kell moderálni az olyan hozzászólásokat, amikor valaki trágár, vagy sérteget, vagy uszít, meg ilyenek, de újabban mindent kimoderáltok, ami (szerintetek) nem oda illik, egy kis viccelődést, vagy bármilyen gondolattársítást is.

ez leginkább a totalitárius politikai rendszerekre jellemző,
és nem a netre, ami a szabadság hazája...
:F

maradok tisztelettel : fo@

[Szerkesztve]

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#54) Slymen

Slymen
(újonc)

Üdvözlök mindenkit! Kérdésem a következő: lehetséges-e megtisztítani házilag olyan nyomtatopatront és nyomtatót (fejet), ami hónapok óta szét lett szedve (Apollo P-2100U, HP-patronok), vagy annyira be lehetnek száradva a fúvókák, hogy már talán csak a szerviz segíthet???

'' Miért nyomjuk erõsebben a távirányító gombjait, amikor az elem kimerülőben van? ''

(#55) Viktor77 válasza fokukac (#53) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Hol láttál a szám között pontot? Ez a nettó és a bruttó ár.

Bazinga!

(#56) KERO_SAN

KERO_SAN
(senior tag)

Nem tudja vki hol lehet rave,dT meg hardcore cd-ket kapni itt MO-n?:]
google nem talal semmit, csak kulfoldi netshoppokat.
Virgin Megastore kinalata ilyen zene stilusban eleg silany:(

the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS

(#57) ptiboy

ptiboy
(senior tag)

apró kérdés:
miért buktam meg ma is linux-ból? :O
(3.félév 2. vizsga , egyszerüen nem értem! valaki help! )

:)

(#58) Nick

Nick
(újonc)

Kezdő Dreamweaveres kérdése:

Hogy a pélóba vegyem rá az MX2004-et, hogy a bal frémbe lévó link targetje a jobb frémben jelenjen meg? Sima HTML oldalt szerenék csak csinálni, de vhogy a legördülő menüben nem jelenik meg a '_main_frame' választási lehetőség. DW 5.0-ba ilyen gondom nem volt.

Most akkor hogy?

THX

(#59) UNQL.Charlie

UNQL.Charlie
(kvázi-tag)

Hi all.
Gyorskerdes:)
Jo par embernel lattam, hogy irta, hogy az aida irta, tanacsolta, hogy ezt azt csinaljam ...
Hol lehet ezt a menut megtalalni benne, hogy atnezze a gepem es tanacsokat adjon?
En nem talaltam meg:(

Hmm...

(#60) Lortech válasza UNQL.Charlie (#59) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Biztos minden tökéletes a gépeden, azért nem javasolgat semmit. :)
Egyébként mindig az aktuális infoablak legalján szokott lenni...

(#61) Warlock_42

Warlock_42
(senior tag)

Nagyon jó ötletnek tartom a topicot, régebben én is gondoltam valami hasonlóra. Bár szerintem nem lenne rossz szétszedni hardware és software részre, mert így enyhén nagyon hosszú lesz. Esetleg mindegyik témához egyet...

A kérdések:

Régebbi alaplapokon láttam egy furcsa csatlakozót és eddig nem nagyon tudta senki, mi is az. Képet most nincs kedvem keresni, de ugyanolyan volt mint egy AGP csatlakozó, csak kb. 1-2 centivel rövidebb.

Másik:

DDR2-ről linkelhetne valaki egy jó cikket... miben lesz más, csak órajelben?

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#62) CharlieDrop

CharlieDrop
(senior tag)

Üdv!

Nekem lenne egy nagy-nagy kérdésem!

Nemrég beszerváltam egy NF7-es alaplapot, 5.1-es alaplapi hanggal, megy S/PIDF kimenettel, volt öröm és boldogság, és úgy döntöttem, hogy menesztem a 4 éves SB128amat. Előszedtem két kis hangfalat, legalább 4 hangszóróm legyen...

feltelpítés, NFSU elindít két hátsó qssol, megnéz alaplapi CD van rajta audio util (gondoltam vmit be kell lőni, a winnek megmondt, h 5.1-es hagfalam van), de csak a SoundStormhoz van progi (azt nem t'om installni). Viszont a DXdiag hangesztjénél megszólal.

Most az NFSUnak nincs térhangzása, vagy kell valami soft. hogy megszólaljon a hátsó hangszóró is?

THX

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#63) Kalandor válasza Slymen (#54) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én arcszessszel szoktam az ilyesmit :) (Canont)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#64) Segnior_Barthez

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

Ezt most hagyd abba! Én nem vagyok ilyen vicces kedvemben. :(((
Kérlek moderáld magad, mert máskülönben én fogom ezt megtenni!

Soma@

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#65) Segnior_Barthez válasza Segnior_Barthez (#64) üzenetére

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

Kedves Soma@

1. Ez vicc volt!
2. Jeleztem OFF-ON hivatkozással, hogy ez nem szerves része a topic címének.
3. Már akkor elnézést kértem a többiektől, amikor még le sem ütöttem az entert.
4. Struktúrrájában teljesen megegyezett a topik címével
5. Szerintem a többieknek is tetszett volna. :t
6. Sajnálom, hogy nem érted a poént!

Cső

[Szerkesztve]

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#66) Som@ válasza Segnior_Barthez (#65) üzenetére

Som@
(őstag)

Kedves Segnior_Barthez!

Értem én a poént, akik ismernek, ezt tudják tanusítani. DE!
Ez rosszkor, rossz helyen lett leírva. Ez egy szakmai topik, ami megjelenik az oldal főoldalán. Nem hiszem, hogy ezt kellene látniuk az embereknek. Ha viccet szeretnél írni, arra ott a Vicctopic.
Az, hogy jelezted, OFF-ON hivatkozással, valamint előre elnézést kértél mind dícséretes, de akkor sem megoldás. Ami szakmai, az maradjon meg szakmainak.

:P

Hát persze...

(#67) rog válasza Segnior_Barthez (#65) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

szerintem is bőven elfért volna. mer annyira nem komoly topic ez. hisz tulajdonképpen nem is szól semmiről. de hát új seprű sokat seper, majd ráunnak ők is ;)
(bár én még láttam, és meglehetősen szar poén volt :)) )

(#68) szasza_1

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem teljessen az informatikához tartózik, de azt szeretném megkérdezni, hogy ugyebár a régi bakelites lemezlejátszokon egy tű volt, de mégis sztereóak voltak ezek az eszközök. Hogy csinálták meg, hogy sztereoak legyenek? (ez már régóta foglalkoztat)

[Szerkesztve]

http://creationart.hu/

(#69) rog válasza szasza_1 (#68) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

valahogy úgy, hogy a tű nem csak fel-le mozog, hanem jobbra balra is. (lemezen lévő vájatnak nem csak a mélysége változik hanem az oldalfalai is kacskaringóznak.)
az egyik fala a bal oldal, a másik meg jobb. vagy valami ilyesmi.

(#70) TitiRii

TitiRii
(őstag)

hy all
van egy epox 8kta3l lap amin nem megy az audio
a dologban az a szép hogy epox oldal szerint nem ennek a déli hidnak kéne rajta lennie:)

(#71) turho válasza szasza_1 (#68) üzenetére

turho
(őstag)

Igen, mélységi+iránykódolás van, a tűhüz a 2 tekercs /vagy mágnes, ez most lénmyegtelen/ 45 fokos szögben van rögzítve, mintha egy V betű alján lenne, és így gyakorlatilag a sztereó információ a mélységi és a +-45 fokos fáziskülönbség infóból áll össze. Tehát a sztereó leképzés soha nem tökéletes az ilyen eszközöknél, nem választható el annyira, mint más elvű rögzítőknél. Sok lemezt eleve úgy vágtak, hogy pl. 80 hz alatt a mély eleve mono-ban van rajta. És mégis kellemes hallgatni egy jó minőségű bakelit cuccost.

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#72) rog válasza rog (#69) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

na nem is mondtam (akkora) hülyeséget.. :))
[L]http://www.szentgyorgy139.hu/eloadasok/Rendszerv/Hang-08.pdf[/L]

(#73) puggy

puggy
(újonc)

Sziasztok!

Az a problémám, hogy van egy elég jó scsi-s scannerem (HP 6100c) és szertném ''fénymásolásra'' használni. A windows imaging szoftverével ez kínszenvedés. Valami ötlet?

(#74) puggy

puggy
(újonc)

Most jut eszembe, ha már itt vagyok...

Windows XP alatt mobilrack-csere csak az oprendszer újraindításával, vagy lehet anélkül is (nekem most fagy, ha csak egyszerűen kihúzom).

(#75) torz on borz válasza puggy (#74) üzenetére

torz on borz
(PH! addikt)

Elvileg lehet reboot nélkül is. Kolegámnak 1 hétig lazán kibe tudta dugdosni racket , ma meg egyből lefagyott. Érdekes...

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#76) TitiRii

TitiRii
(őstag)

már kész feladom
déli hid a lapon 686b, és van rajta külön kis vt1611a chip is
mind 2re rákerestem leszedtem drivereket, epox honlaprol is via honalaprol is amit irtak hozzá
de a kurv@ életért nem megy.
elkezdené feltelepiteni, majd egyszer csak benyögi hogy érvénytelen adatok!!!
kezdek bepöcenni! :((
win9x alatz tökéletesen megy de most xpt kéne felhuzni a gépre!
egyszerüen nem hiszem el hogy xp alatt nem lehet feltelepiteni a hangot!!

(#77) TitiRii válasza TitiRii (#76) üzenetére

TitiRii
(őstag)

és most jön a LOL
bármilyen hwt akarok feltelepiteni
elszál ezzel a hibával:D
(most egy microcom modem volt az áldozat)
szal format és proba +1*.. ha nem akkor marad win9x :D
eddig is eről telepitettem és egyik gép se vinyogott..
vááá
gépek átka..

(#78) TitiRii

TitiRii
(őstag)

folytatnám regényemet
legyalultam az xpt
felraktam ujbol
ugyna arrol a cd ről..
semit nem csináltam másképen
erre az xp 1. inditásánál kapásbol van hang és a modemet is simeri!!!
ilyenkor kit verhetek meg?!
ez kész nem is csinálom ma tovább nekem ez sokkk egy napra:DDD

(#79) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

vidkarimnál legjobb teljesítményre törekszem, nem érdekel a képminőség. mit kell beállítanom?

itt egy kép h miket lehet: (megj.: nálam nem ezek vannak beállítva)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#80) Mennyi?

Mennyi?
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Az azonnali kérdésem a következő lenne:
- Mi a különbség az ASUS P4C800 sima, deluxe és a deluxe-e változatai között?

A topic-alapötlet jó! Kalandor :C

Köszöntem

(#81) Som@ válasza Mennyi? (#80) üzenetére

Som@
(őstag)

Szerintem:
Sima P4C800: nincsen rajta semmen RAID funkció pontosabban van, de csak SATA-ra és csak RAID 0, míg a másik kettőn van. (szép értelmes mondat. :D )
A Deluxe-e változaton Intel Gigabit LAN vezérlő van, a másik kettőn 3COM.
A Deluxe verzióban pedig a csomag része egy WiFi kártya..

Hát persze...

(#82) Som@ válasza TitiRii (#78) üzenetére

Som@
(őstag)

Hm, hm. Akkor gondolom nem is ismeri fel automatice a windows a hangot. Esetleg SP1 fent van? :U

Hát persze...

(#83) Batman

Batman
(VIP)
LOGOUT blog

Hali!

Hol tudom állítagatni az Xp belső tűzfalának a port beosztásait??
Mi milyen porton mennyen!

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#84) Mennyi? válasza Som@ (#81) üzenetére

Mennyi?
(fanatikus tag)

Kösz a reagálást! :)

Kérdeznék még. :D )
- Gigabit LAN: Ez is a szebb, jobb kategória, de ha másnak nincs fújhatom (meg ha jól tudom még a kábelek sem igazán ''ócsók'' hozzá (CAT6?)). És Intel v. 3Com jobb, vagy van egyáltalán különbség?
- WiFi is érdekelne kicsit bővebben, hogy miért jó? (Nem a Deluxe-E verzióhoz jár, csak mert az a drágább?)

Előre is kösz, ha válaszoltok!

(#85) Alvin_ti4200 válasza Mennyi? (#84) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én csak az első kérdésre tudom a választ. Az egyik RAID funkcióval ha jól tudom tükrözést (egyszerre két vinyóra másolja ugyanazokat az adatokat az oprendszer, kvázi az egyik egy biztonsági mentés), a másik az összefűzés, amikor egy meghajtóként kezelhetsz két vincsit. Te ha tévednék, javítsatok ki.

(#86) salazol válasza Batman (#83) üzenetére

salazol
(őstag)

A kapcsolat tulajdonságlapján a ''speciális'' fülön rakttintasz a ''beállítások'' gombra, majd ha benne van a megjelenő listában a kívánt szolgáltatás, akkor csak beteszed a pipát, ha nincs benne, akkor katt a hozzáadásra, majd értelemszerű kitöltés.
Hogy mi milyen porton menjen, azt nem nagyon tudod befolyásolni, csak annyit tehetsz, hogy a ''mi'' amelyik porton menni akar, azt megnyitod. egyébként a menni szó helyett itt a jönni szó használata helyesebb, mert ez a tűzfal csak a portokon befelé érkező dolgokat szűri, kifelé mindent enged.

[Szerkesztve]

(#87) crab válasza Mennyi? (#84) üzenetére

crab
(őstag)

Itt van a raidről egy cikk: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=48[/L] :)

(#88) Mennyi? válasza Alvin_ti4200 (#85) üzenetére

Mennyi?
(fanatikus tag)

Kösz Alvin @ Crab!

- Raid: A tükrözésről a'sszem pont a vinyó teszteknél volt szó, hogy nem tökéletes (számomra)mert két ugyanolyan vinyó kellene hozzá és nekem van egy 80-as+egy 160-as.(a biztonsági mentést meg megoldom máshogy) És az összefűzés mire jó?
Tulajdoképpen számomra csak azért lenne jó a Raid mert, több eszközt kezel? Vagy miért is?(Igazából ezt szeretném megtudni :B )

Crab kösz! Olvasom...

[Szerkesztve]

(#89) dain válasza Batman (#83) üzenetére

dain
(tag)

egyébként az xp tűzfala akkor fog valamit érni, ha kijön az sp2, mert ott már sokkal több beállítás lesz hozzá és a kimenő forgalmat is szűrni fogja..

my days are darker than your nights..

(#90) dain

dain
(tag)

egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy tt crystal orb-ot, de 5500rpm-en megy, azért le szeretném szabályozni, de nem nagyon tudom, hogy hogyan :D

(#91) dain válasza Mennyi? (#88) üzenetére

dain
(tag)

egy 80as és egy 160as wincsivel szerintem neked semmire nem lenne jó a raid :D miért nem jó simán?

(#92) Mennyi? válasza dain (#91) üzenetére

Mennyi?
(fanatikus tag)

Kösz! :) )
Persze ezenkívűl van még egy 10gigás régebbi és 40gigás cucos és ebből ered az a kérdésem is, hogy akkor elvileg ha van raided több mint 4 IDE eszközt tudsz kezelni?

(#93) szasza_1 válasza puggy (#73) üzenetére

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

Az én kedvencem fénymásolásra az iCarbon. Jó és egyszerű progi. [L]http://www.idev.ch/[/L]

http://creationart.hu/

(#94) dain válasza Mennyi? (#92) üzenetére

dain
(tag)

hát látod azt nem tudom, hogy lehet-e sima ide vezérlőnek használni a raid-et, de az tuti biztos, hogy ''rendesen'' csak tökugyanolyan wincsikkel érdemes használni..

(#95) Slymen válasza Kalandor (#63) üzenetére

Slymen
(újonc)

Köszönöm az ötletet és a választ.
Kérdeznék még1et: ASUS A7N8X-X-re integrált nVidia nForce 2 hangkártyának mitől lehet bántóan magas az alapzaja? Minden egyes egérmozgatást, ablak- és fileműveletet stb. sztatikus alapzaj-koncert kisér. Az eladó szerint nem hardveres lehet a hiba , mert ''ezek nagyon jól sikerült hangkártyák''. Nekem más a véleményem, sikerült már elérnem,hogy játék közben egy idő után csak hörgés-szerü zajok szűrődtek a háttérből. Tud-e valaki ehhez hasonló problémáról, esetleg teszekről, stb.?

'' Miért nyomjuk erõsebben a távirányító gombjait, amikor az elem kimerülőben van? ''

(#96) Kalandor válasza Slymen (#95) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a Deluxe is képes ilyen zajokra :)
viszont kikapcsoltam a line-int, mincrophone-t, aux-ot, midit és már alig hallani

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#97) Zoltán

Zoltán
(őstag)

Vajon sikerült beállítanom az aláírásom? :)

úgy látom nem

[Szerkesztve]

http://just-tea.hu

(#98) Jenő

Jenő
(fanatikus tag)

Töröltem az összes cookiet a gépemről, és így azt is, amiben tárolva volt, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a HSZ-ek itt, a PH!-n, és mivel itt az új designban sehol sem látom azt a kis linkecskét amivel ki lehet választani, megőrülök. Valaki tudna segíteni?:)

(#99) dain válasza dain (#90) üzenetére

dain
(tag)

erre senki sem tud válaszolni? :(

annyit még, hogy a venti 12V, 0.16A, 1.92W

(#100) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagykerben van 3 napon belüli csere? Gariban volt a ramom, kaptam egy újat, de hibázik a memtestben.

while (!sleep) sheep++;

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.